Skocz do zawartości

Dynastar SL 157 cm?

a_senior

Rekomendowane odpowiedzi

Nie znam się na nartach (jeszcze 😉 ) skupiłam się na nauce, na nartach, które w 2019 wybrał mi Adaś. @Godryk Trudno mi siebie ocenić, zwłaszcza w forumowej skali i nie wiem jak sklasyfikowane są Trynity (155), ale się kończą. Potrzebuje po prostu nart na następne levele i tyle. Dziękuję za charakterystykę. 

16 minut temu, .Beata. napisał:

Potrzebuje po prostu nart na następne levele i tyle.

Nie mam pojęcia jak jeździsz ile warzysz w jakich butach itd.  Patrząc na to co zazwyczaj piszesz to celował bym w 2 narty. Salomon Addikt Pro 66 i tutaj już twoje parametry zadecydują o długości albo Rossigniol Essential. Obie narty maja dość podobny charakter. Ostatnimi czasy pomagałem w zakupie podobnych i cena zdecydowała  że padło na Addikty.  Te narty na prawde pozwolą ci sie rozwinąć i nie będą kamieniem u nogi. Jak kiedyś będziesz chciała większej precyzji dynamiki, bardziej 0-1 działąnia to  kolejnym krokiem będzie np damski Fis. Jedna ważna sprawa. po zakupie nie daj sie zrobić w serwisie na szaro. Po zakupie dawaj je  do dobrego serwisu ... w razie czego mogę coś znaleźć... i tam niech ci zrobią porządne podcięcie do samego końca dziobu 0.5 ewentualnie 0.5 pod bytem i dziob lekko na 0.7.  W takiej konfiguracji te narty od razu chcą wchodzić na czystą krawędź i jest to az zadziwiające jak radzą sobie an nich nawet dość początkujące dziewczyny.

• Like 1
  • Thanks 1

2 godziny temu, Godryk napisał:

Co do nart dla kobiet wszytko zależy od wzrostu wagi i umiejętności. 

Ta moja córa (173 cm, ?) jeździ dobrze. Najbardziej lubi jechac krótkim skrętem na stromych czerwonych i czarnych trasach. Poza trasy się raczej nie zapuszcza. Na ogół tak jeździ: https://photos.app.goo.gl/6992SayTjRaayuez5  a na specjalną moją prośbę by pojechała dłuższym skrętem to tak: https://photos.app.goo.gl/RWW2BaKgD4Cqh77c8

To było jakiś czas temu, ale podobno radzi sobie jeszcze lepiej, zwłaszcza po wymianie butów na lepsze. Z drugiej strony, choć dla mnie to wciąż dziecko, to 40-ka rysuje sie na bliskim horyzoncie. 🙂 

Czyli jak rozumiem SL FIS mógłby być łacznie z Atomiciem i Headem. Ze sklepowych ew. Head. No i interesująco wygląda ów Salomon Addict Pro.