Jump to content

Mikoski

Members
  • Posts

    1,871
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    42

Mikoski last won the day on January 1

Mikoski had the most liked content!

Recent Profile Visitors

10,232 profile views

Mikoski's Achievements

Grand Master

Grand Master (14/14)

  • Very Popular Rare
  • Reacting Well
  • Dedicated
  • First Post
  • Posting Machine Rare

Recent Badges

2.2k

Reputation

  1. Na tej gondoli wisiałem kiedyś około godziny tak huśtało.
  2. Słabe te spece że nie powiedzieli że jest metoda przyszycia zerwanego własnego ACL, nie przeszczepu w miejsce gdzie powinien być za pomocą jednej kotwicy. Zrobili mi to 10 lat temu i jest ok jeśli chodzi o stabilność,czyli nie ma szuflady.
  3. Jak jakiś chuj mnie tak zastawi to przesuwam auta do przodu i tyłu moim samochodem , moje już stare i mi nie szkoda.
  4. Nigdy bym nie kupił boksa na trzy pary nart i do tego jakaś nakładka żeby weszło 185 😕 Wiadomo że boks na dachu to szum większy lub mniejszy i trochę gimnastyki. Mam boks polskiego producenta i zapakuję 8 par nart dwie pary 185 i sześć 180 w styczniu się zmieściło, oczywiście kije i jeszcze jakieś drobiazgi. 10 tysi za boks i osprzęt to są trzy wyjazdy w Alpy .
  5. Jeżdżę z busiarzami ponad 10 lat dwa..trzy razy w sezonie i ta forma mi odpowiada ale wiem że zdania są podzielone że z busa na stok, ale dzięki temu nawet w covidzie jeździliśmy i to jak 👍 poznałem Kopaonik,Davos, Wengen,St Moritz i inne. Największym plusem są zawierane znajomości 😉 które cały czas trwają.
  6. Jadąc z busiarzami np na czrerodniówkę zarywasz tylko dwa dni robocze. Wystarczy wziąć dwa dni urlopu bezpłatnego, każdy nauczyciel na takie prawo musi tylko wypisać wniosek. Żadna szkoła nie stanie z tego powodu. Plusy busa są takie że masz transport kwaterę i HB, ostatnio naprawdę dobre w cenie.
  7. Warto wiedzieć do czego służy raszpla ,nigdy nie używałem do krawędzi... ale co ja tam wiem
  8. Jaka raszpla do kątownika?? 🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣 Poniżej Raszpla Pilnik średni Diamenty Do kątownika tylko coś około 10 cm maksymalnie się zakłada i NIGDY nie jest to raszpla bo do tego nie służy!
  9. Cześć Nie wiem czy kultowe ale mam w kolekcji coś takiego 3V komóra i 2V bardzo wąskieeeee pod butem mogą zabrać za rok do Zwardonia na testy😜 Pozdro
  10. Moim zdaniem serwisy są wyczulone żeby delikatnie planować ślizgi bo wielu klientów to zaznacza. Twoja narta nie była zepsuta tylko minimalnie za mało planowana i przez to smarowanie nie było idealne. Może się mylę,ale plus dla serwisu że poprawili 👍 Bywały przypadki opisane na forum że po trzech serwisach nie było ślizgu i krawędzi.
  11. Jak puścisz to pilotowi to pozwoli w ręce na zewnątrz trzymać 😜
  12. Wychodzi na to że tylko ja jeżdżę w deszczu i po płynącym stoku i tylko ja doświadczam wyrywania mnie czasami z butów na przygotowanych nartach żeby nie było... Wiem wiem drzwi od stodoły też się nadają 🤪 i korniki mogą być jak dla mnie.
  13. Hm ... chcesz mi powiedzieć że nie wiesz co to jest łapanie nart na mokrym śniegu ? hm... Narta zalana smarem na gładko i błyszcząca się jak psu jajca przysysa się tak samo jak ta wesztotkowana? hm... Jadąc wolniej jest jeszcze gorzej.
  14. Cześć Nie zgadzam się z takim uproszczeniem że dla amatora tylko smarowanie się liczy. Przy dobrych zimowych warunkach tak jest a przy wiosennych roztopach lub padającym deszczu dobry amator dostrzega wielką różnicę, przy jeździe ciętej lub płaskiej narcie w miękkim śniegu spora część ślizgu ma kontakt z śniegiem i czuć przyklejanie i łapanie nart do podłoża. I po to jest dobrze zrobiona struktura żeby to niwelować. Ale i dobrze zrobioną strukturę można spierdolić smarowaniem jak słyszę miszczów serwisowania że wystarczy przejechać tylko cykliną a reszta się wytrze sama to mnie rozpierdala. Nic się nie wytrze w miękki śniegu po to są szczotki żeby ten wosk z tych płytkich rowków usunąć i żeby struktura była odsłonięta. Amen Pozdro
  15. Mam na myśli z ręki, widzisz jak to wyszło 😕 maszynowe smarowanie to plastikowa szczotka coś tam kładzie. Najnowszych maszyn nie znam może mają coś extra.
×
×
  • Create New...