grimson Napisano 5 Kwietnia 2023 Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2023 Pierwszy! 😁😁😁 A na serio to można już się tutaj dzielić planami/relacjami z sezonu 2023-2024. Tytułem wstępu, plan ferii zimowych w roku 2024 wygląda następująco: Terminy ferii zimowych w roku szkolnym 2023/2024 - Ministerstwo Edukacji i Nauki - Portal Gov.pl (www.gov.pl) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chertan Napisano 5 Kwietnia 2023 Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2023 Chętnie powtórzę to co w tym sezonie, inicjacja z @Marcos73 ale może bez gleby, potem treningowo z @filinator w Alpach czy tam Dolomitach, wyjazd feryjny i potem marcowo z ekipą forumową jak co roku. Koniecznie Zwardoń i Czarny Groń, bo ekipy zacne. Nudne to już się staje. Cenne było odkrycie Rohacy, niecałe 2h od domu a zacna górka. Warto będzie korzystać. Klimat już wysokogórski. 4 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SzymQ Napisano 6 Kwietnia 2023 Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2023 Ja swój następny sezon widzę tak: w grudniu Zieleniec solo na tydzień - cel jazda tyłem. Rodzinnie weekend w Zwardoniu - cel szkolenie rodzinki u Adama. Wyjazd rodzinny na tydzień w ferie - cel przetrwać. Przynajmniej jeden forumowy zlot w marcu - cel pojeździć. Mam nadzieję, że ta lista bardziej otwiera temat niż go wyczerpuje 🙂. Czas pokaże. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
.Beata. Napisano 6 Kwietnia 2023 Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2023 Mam plan przetrwać do 20 sierpnia, potem idę na żywioł, bez planu… 2 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcos73 Napisano 26 Kwietnia 2023 Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2023 Cze Oby następny sezon nie był gorszy od poprzedniego - to będzie wystarczające, a sezon uważam za zajebisty, chociaż mniej wyjazdów - ale treściwych. pozdrawiam 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grimson Napisano 29 Czerwca 2023 Autor Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2023 Na razie jest rower, bieganie i siłownia. Masa zbudowana, czas się dociąć na plażę. Za tydzień melduję się w ITA na wakacjach z familią - będzie mimo wszystko bieganie boso rano po plaży. Rok temu też to praktykowałem w tym samym miejscu, plus spacery z rodziną po 8km wieczorami. Plus włoskie żarcie typy pizza + lody i niemieckie browary. Skutek? W tydzień masa +4kg😁 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grimson Napisano 27 Lipca 2023 Autor Udostępnij Napisano 27 Lipca 2023 W Tatrach zrobiło się biało: https://www.onet.pl/turystyka/onetpodroze/spadl-snieg-na-poludniu-polski-w-prognozach-gwaltowna-zmiana-pogody-zdjecia/snjehw1,07640b54 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
.Beata. Napisano 27 Lipca 2023 Udostępnij Napisano 27 Lipca 2023 Że już czas? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adam ..DUCH Napisano 27 Lipca 2023 Udostępnij Napisano 27 Lipca 2023 Tak w zasadzie plan na sezon 23/24 nie jest jakiś rewolucyjnie odmienny od poprzednich. Związany kontraktem zapewne kolejny raz odmówię szeregu propozycji wyjazdów "alpejskich" .....ale jest jeden temat który jeżeli będzie kontynuowany to prawdopodobnie w grudniu jadę "za granicę". A tak to będę dalej orał tą mikro górkę w Zwardoniu. Marzec....marzec to dla mnie bardzo ważny temat bo bardzo bym chciał się z Wami znowu spotkać. Sprzęt.....nic nie zmieniam a zwłaszcza nic nie kupuję bo mnie żonka z domu wywali.....chociaż??? cały czas poluję na Metrony z pierwszego roku produkcji (już widzę Wasze śmichy - Duch i 76 pod butem..??) no i oczywiście OLIN MARK VI. Ot takie to moje plany sezonowe.... 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grimson Napisano 27 Lipca 2023 Autor Udostępnij Napisano 27 Lipca 2023 5 godzin temu, Adam ..DUCH napisał: Tak w zasadzie plan na sezon 23/24 nie jest jakiś rewolucyjnie odmienny od poprzednich. Związany kontraktem zapewne kolejny raz odmówię szeregu propozycji wyjazdów "alpejskich" .....ale jest jeden temat który jeżeli będzie kontynuowany to prawdopodobnie w grudniu jadę "za granicę". A tak to będę dalej orał tą mikro górkę w Zwardoniu. Marzec....marzec to dla mnie bardzo ważny temat bo bardzo bym chciał się z Wami znowu spotkać. Sprzęt.....nic nie zmieniam a zwłaszcza nic nie kupuję bo mnie żonka z domu wywali.....chociaż??? cały czas poluję na Metrony z pierwszego roku produkcji (już widzę Wasze śmichy - Duch i 76 pod butem..??) no i oczywiście OLIN MARK VI. Ot takie to moje plany sezonowe.... Wchodzi w grę lokalizacja zlotu SF w marcu, bardziej przesunięta na zachód PL? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adam ..DUCH Napisano 28 Lipca 2023 Udostępnij Napisano 28 Lipca 2023 11 godzin temu, grimson napisał: Wchodzi w grę lokalizacja zlotu SF w marcu, bardziej przesunięta na zachód PL? Oczywiście, kto będzie chętny na "szkieletową" organizację niech działa 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
.Beata. Napisano 28 Lipca 2023 Udostępnij Napisano 28 Lipca 2023 12 godzin temu, grimson napisał: Wchodzi w grę lokalizacja zlotu SF w marcu, bardziej przesunięta na zachód PL? Istebna i Złoty Groń? 😄 2 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lexi Napisano 28 Lipca 2023 Udostępnij Napisano 28 Lipca 2023 W temacie 🙂 Landgraaf wczoraj - warun REWELACJA (jak na hale oczywiście).. twardo przez 3h ..bez cukru i prawie bez lodu...potem troche odsypów ale dalej super....na tak przygotowanej hali byłem pierwszy raz. ..no chyba że fajne towarzystwo to sprawiło - @Victor nie zawiódł wiec była jazda i gadane na kanapie i przy stole - nie wiadomo kiedy czas upłynął - "Viktor" - do następnego.. 6 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
.Beata. Napisano 30 Lipca 2023 Udostępnij Napisano 30 Lipca 2023 (edytowane) …szybko zaczynasz, długo kończysz… w temacie oczywiście 😉 Edytowane 30 Lipca 2023 przez .Beata. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
moruniek Napisano 30 Lipca 2023 Udostępnij Napisano 30 Lipca 2023 W dniu 29.07.2023 o 00:49, Lexi napisał: W temacie 🙂 Landgraaf wczoraj - warun REWELACJA (jak na hale oczywiście).. twardo przez 3h ..bez cukru i prawie bez lodu...potem troche odsypów ale dalej super....na tak przygotowanej hali byłem pierwszy raz. ..no chyba że fajne towarzystwo to sprawiło - @Victor nie zawiódł wiec była jazda i gadane na kanapie i przy stole - nie wiadomo kiedy czas upłynął - "Viktor" - do następnego.. @Lexi @Victor Panowie, na zdjęciach kawa, ciastka, żadnego piwa ? Fora pomyliliście, czy co 😉? Serdeczne Gratulacje tak szybkiego rozpoczęcia nowego/zakończenia poprzedniego sezonu. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lexi Napisano 30 Lipca 2023 Udostępnij Napisano 30 Lipca 2023 Godzinę temu, moruniek napisał: żadnego piwa Pani dolała koniaku do kawy..taki holenderski zwyczaj.. 😉 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 31 Lipca 2023 Udostępnij Napisano 31 Lipca 2023 Pierwsze żniwa borówkowe.... +dodatek z grządki... 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Victor Napisano 31 Lipca 2023 Udostępnij Napisano 31 Lipca 2023 W dniu 29.07.2023 o 00:49, Lexi napisał: no chyba że fajne towarzystwo to sprawiło - @Victor nie zawiódł wiec była jazda i gadane na kanapie i przy stole - nie wiadomo kiedy czas upłynął - "Viktor" - do następnego.. @Lexi piękne dzięki za wspólne nartowanie i do szybkiego następnego ….😉 jak pisałem na SO …vice versa 👌 BOSU zamówione choć nie oryginał bo cena zwala z nóg 😱 Z racji że na zewnątrz szaro,buro i ponuro ,wieje i ciagle pada -hala na kolejny trening to idealne miejsce . Dwie godzinki z rana choć solo to minęło migiem. Ćwiczony balans jazda na przemian jednej nogi ( duże wyzwanie na kolejne treningi żeby ten balans ustabilizować ) szczególnie prawa noga-problem-raz z równowagą -dwa obraca mi się stopa w bucie , lewa noga zdecydowanie lepiej oj zdecydowanie a stopa stabilnie trzyma sie w bucie. Buty dobrze dopasowane. Coś jest z tą stopa nie halo,co 🤷♂️.Oczywiście krótki średni i długi skręt . Tak wyglądała pierwsza godzinka nastepnie przerwa i kalorie bez % @moruniek czyli klasyka Druga godzinka to już czysta zabawa z większa prędkością na krawędzi , mega fajnie … Co do tematu… Potwierdzone ; Sylwester rodzinny w Les Deux Alpes,nartowanie z synem. Druga połowa lutego, szkolenie syna pod okiem @Adam ..DUCH Planowane z racji że mam wszędzie daleko ; Druga połowa listopada,albo solo albo gdzieś na dopinkę ,chcialbym AT lodowiec, … Koniec marca 3 doliny lub Tignes,choć i tu jakaś ekipa by się przydała do zbicia kosztów . W międzyczasie jeżeli będzie oczywiście poniżej 0 to kilka dniowych wypadów ON Winterberg DE z racji bliskości miejsca zamieszkania . Taki ogólny plan na zbliżający się sezon,co z tego wyjdzie czas pokaże . pozdrawiam serdecznie 5 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcos73 Napisano 31 Lipca 2023 Udostępnij Napisano 31 Lipca 2023 2 minuty temu, Victor napisał: Druga połowa lutego, szkolenie syna pod okiem @Adam ..DUCH Cze Będziesz w PL? Jeśli tak, to daj znać. pozdrawiam 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Victor Napisano 31 Lipca 2023 Udostępnij Napisano 31 Lipca 2023 Teraz, Marcos73 napisał: Będziesz w PL? Cześć Tak, wstępnie już po słowie z Adamem we wrześniu potwierdzam bo tak sie umawialiśmy. Syn ma ferie 17-25 luty, czyli chciałbym od 18 niedziela do max sobota 24 z rana już wracać … Miło by było ⛷️😉👌 Pozdro 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcos73 Napisano 31 Lipca 2023 Udostępnij Napisano 31 Lipca 2023 3 minuty temu, Victor napisał: Cześć Tak, wstępnie już po słowie z Adamem we wrześniu potwierdzam bo tak sie umawialiśmy. Syn ma ferie 17-25 luty, czyli chciałbym od 18 niedziela do max sobota 24 z rana już wracać … Miło by było ⛷️😉👌 Pozdro To słabo, my też -12-25luty. Zobaczymy co będzie. Może wpadnę chociaż na 1 dzień - o ile będę wówczas w PL. Syna może zwerbuję, ale tu będzie jeszcze bardziej słabo. pozdrawiam 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adam ..DUCH Napisano 31 Lipca 2023 Udostępnij Napisano 31 Lipca 2023 2 godziny temu, Victor napisał: Cześć Tak, wstępnie już po słowie z Adamem we wrześniu potwierdzam bo tak sie umawialiśmy. Syn ma ferie 17-25 luty, czyli chciałbym od 18 niedziela do max sobota 24 z rana już wracać … Miło by było ⛷️😉👌 Pozdro Proszę młodego przygotować ...rolki...łyżwy...i całkiem sporo przysiadów.w butach narciarskich.....na palcach!!! a i ręce z przodu trzymają dwie szklanki wypełnione .....po rancik... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcos73 Napisano 1 Sierpnia 2023 Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2023 21 godzin temu, Adam ..DUCH napisał: a i ręce z przodu trzymają dwie szklanki wypełnione .....po rancik... Aby nie było, że trenuje na sucho 😉 pozdrawiam 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
moruniek Napisano 1 Sierpnia 2023 Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2023 W dniu 31.07.2023 o 18:16, Adam ..DUCH napisał: Proszę młodego przygotować ...rolki...łyżwy...i całkiem sporo przysiadów.w butach narciarskich.....na palcach!!! a i ręce z przodu trzymają dwie szklanki wypełnione .....po rancik... 5 godzin temu, Marcos73 napisał: Aby nie było, że trenuje na sucho 😉 pozdrawiam Co się tak dziwisz @Marcos73, przecież to podstawowa umiejętność narciarska, nie uronić ani kropelki. @Adam ..DUCH wie co prawi. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
brachol Napisano 2 Sierpnia 2023 Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2023 10 godzin temu, moruniek napisał: Co się tak dziwisz @Marcos73, przecież to podstawowa umiejętność narciarska, nie uronić ani kropelki. @Adam ..DUCH wie co prawi. Co instruktor to instruktor jednak... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi