Jump to content

Sezon 2023/2024

grimson
 Share

Recommended Posts

Chętnie powtórzę to co w tym sezonie, inicjacja z @Marcos73 ale może bez gleby, potem treningowo z @filinator w Alpach czy tam Dolomitach, wyjazd feryjny i potem marcowo z ekipą forumową jak co roku. Koniecznie Zwardoń i Czarny Groń, bo ekipy zacne. Nudne to już się staje. Cenne było odkrycie Rohacy, niecałe 2h od domu a zacna górka. Warto będzie korzystać. Klimat już wysokogórski. 

• Like 4
  • Thanks 1

Ja swój następny sezon widzę tak: w grudniu Zieleniec solo na tydzień - cel jazda tyłem. Rodzinnie weekend w Zwardoniu - cel szkolenie rodzinki u Adama. Wyjazd rodzinny na tydzień w ferie - cel przetrwać. Przynajmniej jeden forumowy zlot w marcu - cel pojeździć. Mam nadzieję, że ta lista bardziej otwiera temat niż go wyczerpuje 🙂. Czas pokaże. 

• Like 3

• 3 weeks later...
  • 2 months later...

Na razie jest rower, bieganie i siłownia. Masa zbudowana, czas się dociąć na plażę.

Za tydzień melduję się w ITA na wakacjach z familią - będzie mimo wszystko bieganie boso rano po plaży.

Rok temu też to praktykowałem w tym samym miejscu, plus spacery z rodziną po 8km wieczorami. Plus włoskie żarcie typy pizza + lody i niemieckie browary. Skutek? W tydzień masa +4kg😁

• 4 weeks later...

Tak w zasadzie plan na sezon 23/24 nie jest jakiś rewolucyjnie odmienny od poprzednich. Związany kontraktem zapewne kolejny raz odmówię szeregu propozycji wyjazdów "alpejskich" .....ale jest jeden temat który jeżeli będzie kontynuowany to prawdopodobnie w grudniu jadę "za granicę". A tak to będę dalej orał tą mikro górkę w Zwardoniu. Marzec....marzec to dla mnie bardzo ważny temat bo bardzo bym chciał się z Wami znowu spotkać. Sprzęt.....nic nie zmieniam a zwłaszcza nic nie kupuję bo mnie żonka z domu wywali.....chociaż??? cały czas poluję na Metrony z pierwszego roku produkcji (już widzę Wasze śmichy - Duch i 76 pod butem..??) no i oczywiście OLIN MARK VI. Ot takie to moje plany sezonowe.... 

• Like 2

5 godzin temu, Adam ..DUCH napisał:

Tak w zasadzie plan na sezon 23/24 nie jest jakiś rewolucyjnie odmienny od poprzednich. Związany kontraktem zapewne kolejny raz odmówię szeregu propozycji wyjazdów "alpejskich" .....ale jest jeden temat który jeżeli będzie kontynuowany to prawdopodobnie w grudniu jadę "za granicę". A tak to będę dalej orał tą mikro górkę w Zwardoniu. Marzec....marzec to dla mnie bardzo ważny temat bo bardzo bym chciał się z Wami znowu spotkać. Sprzęt.....nic nie zmieniam a zwłaszcza nic nie kupuję bo mnie żonka z domu wywali.....chociaż??? cały czas poluję na Metrony z pierwszego roku produkcji (już widzę Wasze śmichy - Duch i 76 pod butem..??) no i oczywiście OLIN MARK VI. Ot takie to moje plany sezonowe.... 

Wchodzi w grę lokalizacja zlotu SF w marcu, bardziej przesunięta na zachód PL?

W temacie 🙂

Landgraaf wczoraj - warun REWELACJA (jak na hale oczywiście).. twardo przez 3h ..bez cukru i prawie bez lodu...potem troche odsypów ale dalej super....na tak przygotowanej hali byłem pierwszy raz.

..no chyba że fajne towarzystwo to sprawiło -  @Victor nie zawiódł wiec była jazda i gadane na kanapie i przy stole - nie wiadomo kiedy czas upłynął - "Viktor" - do następnego..

IMG_2053.thumb.jpg.b1e15b539066f5c03963133987c3a8fd.jpg

IMG_2058.thumb.jpg.cb50b1f6425dcf5dcd1063f5ef9a0414.jpg

• Like 6
  • Thanks 1

W dniu 29.07.2023 o 00:49, Lexi napisał:

W temacie 🙂

Landgraaf wczoraj - warun REWELACJA (jak na hale oczywiście).. twardo przez 3h ..bez cukru i prawie bez lodu...potem troche odsypów ale dalej super....na tak przygotowanej hali byłem pierwszy raz.

..no chyba że fajne towarzystwo to sprawiło -  @Victor nie zawiódł wiec była jazda i gadane na kanapie i przy stole - nie wiadomo kiedy czas upłynął - "Viktor" - do następnego..

@Lexi @Victor Panowie, na zdjęciach kawa, ciastka, żadnego piwa ? Fora pomyliliście, czy co 😉?  Serdeczne Gratulacje tak szybkiego rozpoczęcia nowego/zakończenia poprzedniego sezonu. 

• Haha 3

W dniu 29.07.2023 o 00:49, Lexi napisał:

no chyba że fajne towarzystwo to sprawiło -  @Victor nie zawiódł wiec była jazda i gadane na kanapie i przy stole - nie wiadomo kiedy czas upłynął - "Viktor" - do następnego..

@Lexi piękne dzięki za wspólne nartowanie i do szybkiego następnego ….😉 jak pisałem na SO …vice versa 👌

BOSU zamówione choć nie oryginał bo cena zwala z nóg 😱

Z racji że na zewnątrz szaro,buro i ponuro ,wieje i ciagle pada -hala na kolejny trening to idealne miejsce . IMG_8729.thumb.jpeg.09fa30de7a2e78212a4ec02b0f0513cf.jpeg

Dwie godzinki z rana choć solo to minęło migiem. Ćwiczony balans jazda na przemian jednej nogi ( duże wyzwanie na kolejne treningi żeby ten balans ustabilizować ) szczególnie prawa noga-problem-raz z równowagą -dwa obraca mi się stopa w bucie , lewa noga zdecydowanie lepiej oj zdecydowanie a stopa stabilnie trzyma sie w bucie.  Buty dobrze dopasowane. Coś jest z tą stopa nie halo,co 🤷‍♂️.Oczywiście krótki średni i długi skręt . Tak wyglądała pierwsza godzinka nastepnie przerwa i kalorie bez % @moruniek czyli klasyka IMG_8727.thumb.jpeg.7447aa0dc3e713d9e99f8555b786da04.jpeg

Druga godzinka to już czysta zabawa z większa prędkością na krawędzi  , mega fajnie …

Co do tematu…

Potwierdzone ;

Sylwester rodzinny w Les Deux Alpes,nartowanie z synem. 

Druga połowa lutego, szkolenie syna pod okiem @Adam ..DUCH 

Planowane z racji że mam wszędzie daleko ;

Druga połowa listopada,albo solo albo gdzieś na dopinkę ,chcialbym AT lodowiec, …

Koniec marca 3 doliny lub Tignes,choć i  tu jakaś ekipa by się przydała do zbicia kosztów .

W międzyczasie jeżeli będzie oczywiście poniżej 0 to kilka dniowych wypadów ON Winterberg DE z racji bliskości miejsca zamieszkania .

Taki ogólny plan na zbliżający się  sezon,co z tego wyjdzie czas pokaże .

pozdrawiam serdecznie 

• Like 5
  • Thanks 1

Teraz, Marcos73 napisał:

Będziesz w PL?

Cześć

Tak, wstępnie już po słowie z Adamem we wrześniu potwierdzam bo tak sie umawialiśmy.

Syn ma ferie 17-25 luty, czyli chciałbym od 18 niedziela do max sobota 24 z rana już wracać …

Miło by było ⛷️😉👌

Pozdro

• Like 1
  • Thanks 1

3 minuty temu, Victor napisał:

Cześć

Tak, wstępnie już po słowie z Adamem we wrześniu potwierdzam bo tak sie umawialiśmy.

Syn ma ferie 17-25 luty, czyli chciałbym od 18 niedziela do max sobota 24 z rana już wracać …

Miło by było ⛷️😉👌

Pozdro

To słabo, my też -12-25luty. Zobaczymy co będzie. Może wpadnę chociaż na 1 dzień - o ile będę wówczas w PL. Syna może zwerbuję, ale tu będzie jeszcze bardziej słabo.

pozdrawiam

• Like 1

2 godziny temu, Victor napisał:

Cześć

Miło by było ⛷️😉👌

Pozdro

Proszę młodego przygotować ...rolki...łyżwy...i całkiem sporo przysiadów.w butach narciarskich.....na palcach!!! a i ręce z przodu trzymają dwie szklanki wypełnione .....po rancik...

W dniu 31.07.2023 o 18:16, Adam ..DUCH napisał:

Proszę młodego przygotować ...rolki...łyżwy...i całkiem sporo przysiadów.w butach narciarskich.....na palcach!!! a i ręce z przodu trzymają dwie szklanki wypełnione .....po rancik...

5 godzin temu, Marcos73 napisał:

Aby nie było, że trenuje na sucho 😉

pozdrawiam

Co się tak dziwisz @Marcos73, przecież to podstawowa umiejętność narciarska, nie uronić ani kropelki. @Adam ..DUCH wie co prawi. 

• Haha 1