Skocz do zawartości

Elektryki na drogach, BEV, EV a może hybryda?

Marcos73

Rekomendowane odpowiedzi

13 minut temu, Mitek napisał:

Kurwa!!! "Dziewczyna" - JEDNA. Po cholerę o czymś piszesz jak nawet tytułu nie znasz! Akurat z pierwszego składu to większość żyje.

zamknij ryj, zjebany pedale.

na języku polskim nie uważałeś, więc masz teraz problem. widocznie byłeś językowyam wrzodem na dupie, z łaskawości nauczycieli języka polskiego przepychanym w podstawówce z klasy do klasy. 

10 minut temu, grimson napisał:

zamknij ryj, zjebany pedale.

na języku polskim nie uważałeś, więc masz teraz problem. widocznie byłeś językowyam wrzodem na dupie, z łaskawości nauczycieli języka polskiego przepychanym w podstawówce z klasy do klasy. 

He he Nie unoś się, synku. Zwróciłem uwagę grzecznie bez obelg a tu takie wiąchy... Cóż tematu wykształcenia akurat ty nie powinieneś poruszać bo co post to wtopa. Miłego wieczoru.

1 minutę temu, grimson napisał:

Odstaw alko mitek, albo kontynuuj, z telefonem przekazanym żonie.

Siedzę sobie właśnie z Rybelkiem i śmiejemy się z tego co piszesz. A co do alkoholu, który mi niezmiennie imputujesz... nie mierz innych swoją miarą. Alkoholu, poza piwem, praktycznie nie pijam.

Podniecacie się kowerami i koncertami kapel które lata świetności mają za sobą. Trzeba było być na koncercie Turbo w Jarocinie w 88' pamiętam grali ostatni, po Soyce i skończyli prawie o świcie.Wygrały wtedy Zielone Żabki z którymi przyjechałem. W tamtych czasach byłem bardzo koncertowy,a najbardziej żałuję że wahałem się i nie pojechałem na Pink Floyd do Pragi bo to był jeden z najlepszych koncertów.

9 minut temu, Edwin napisał:

Podniecacie się kowerami i koncertami kapel które lata świetności mają za sobą. Trzeba było być na koncercie Turbo w Jarocinie w 88' pamiętam grali ostatni, po Soyce i skończyli prawie o świcie.Wygrały wtedy Zielone Żabki z którymi przyjechałem. W tamtych czasach byłem bardzo koncertowy,a najbardziej żałuję że wahałem się i nie pojechałem na Pink Floyd do Pragi bo to był jeden z najlepszych koncertów.

u mnie Acid Drinkers i Pizza Driver są wspomnieniem pierwszych jazd na nartach w Rzeczce, w 02.1994r. wtedy jeszcze wszystko szło na kasetach magnetofonowych.

poza tym, na polskiej scenie metalu młodych zespołów nie za bardzo widać, zostały dinozaury, dla nas -> wapniaków.

23 godziny temu, Mitek napisał:

Cześć

Hmm. Wiesz dla mnie jesteś z Warszawy z PW ale rozumiem, że studiowałeś we Wrocławiu - inaczej albo nie miałoby to sensu - albo - co wznosi Cię na wyżyny pojechałeś na "gościnne występy".

Tak czy tak dla mnie to jest Panowie zbyt mocny temat...

Na usprawiedliwienie taka historia:

Swego czasu byłem na praktykach w ośrodku UW w Bocheńcu (oficjalnie już nie istniejącym). No działo się trochę... a ośrodek dzieliliśmy wtedy z Wydziałem Matematyki UW. Któregoś dnia do Pani H., która byłą kierowniczką ośrodka przyszła delegacja matematyków z pretensjami. Chodziło o to, że oni przyjechali na obóz naukowy a tu jest permanentna impreza, kąpiele w fontannie, wojny na proce, żałosne wyczyny domorosłych rajdowców itd. Pani H. wysłuchała całości zastrzeżeń oraz oczekiwań i odparła:

"Ale proszę Państwa, to są geolodzy, oni się tak po prostu bawią."

Za to "po prostu" wyrażające zrozumienie i akceptację jestem jej dozgonnie wdzięczny, co przekazałem jej nie raz będąc tam nawet parę razy już z dziećmi.

Pozdro

Odniosę się do pierwszej części. Studiowałem na UW. Do Wrocławia pojechałem odwiedzić siostrę babci a przez przypadek zostałem na tydzień, waletując w żeńskim wówczas akademiku. To dość długa historia, idealna na wieczorne opowieści przy jakimś trunku 😉

• Like 1

W dniu 9.11.2025 o 20:42, MarioJ napisał:

Black Sabbath And Justice For All to dla mnie pomniki.

Ale… Acidzi i TSA to chyba dwie najlepsze metalowe kapele w Polsce. Piszę chyba, bo nie znam tak dogłębnie wszystkiego. Też chodzę mało na koncerty, na polskie grupy drugoligowe szkoda mi czasu. Ale zobaczenie polskiej kapeli, najlepszej w kategorii, w moim mieście, to uważam że warto się ruszyć z domu. A wcześniej jakoś tak mocno nie zwracałem na nich uwagi. Ja byłem pierwszy raz na ich koncercie. Ważne że chłopaki są w formie, grają dobrze i jest energia.

Cieszy, że są w formie, będą w Spodku 20 grudnia, ja też tam będę z kumplami ze starych czasów. Wcześniej już w ten piątek jadę do Zabrza na Pidżamę, a za tydzień z małżonką na Come do Spodka. Zapowiada sie dobra końcówka roku. Wisienką na torcie będzie Metallica na Stadionie Śląskim po ciężkich bojach zdobyłem bilety już w przedsprzedaży. Turbo gra razem z Acidami, rok temu bylem na ich koncercie i zagrali na prawdę świetnie. Ja bym nie powiedział, ze tw kapele mają czasy świetności za sobą. Titus w jednym z niedawnych wywiadów powiedział, ze wtedy zawsze stali pod kątem, albo leżeli, a teraz stoją prosto i technicznie są lepsi. Zobaczymy

Edytowane przez bubol.T
  • Like 1

Godzinę temu, bubol.T napisał:

Zapowiada sie dobra końcówka roku. Wisienką na torcie będzie Metallica na Stadionie Śląskim po ciężkich bojach zdobyłem bilety już w przedsprzedaży.

Byłem na Metallice na Stadionie Śląskim, to było w 1991r.

Był konkurs w radiowej jedynce, wygrałem dwa bilety i pojechaliśmy pociągiem z bratem. Chyba fani metalu nie słuchali wtedy jedynki, więc mi się udało dodzwonić. Kupić bilety na taki koncert to było wtedy poza moim zasięgiem logistycznym. Metallica plus AC/DC.To był mój pierwszy koncert takiej klasy.

A dzisiaj nie mam ochoty „polować” na bilety. Jeśli mogę kupić jak w sklepie, to ok.

A ze współczesnych artystów bardzo Wam polecam koncert Nicka Cave. Jest to bardzo dobre wydarzenie. Czytałem recenzje jakiegoś fana rocka, który bardzo dużo chodzi na live i twierdzi że to jest obecnie najlepszy artysta koncertowy na świecie. Ja tego nie potwierdzę bo nie znam całego przekroju. Ale koncert polecam.

Edytowane przez MarioJ