Jump to content

Elektryki na drogach, BEV, EV a może hybryda?

Marcos73
 Share

Recommended Posts

44 minuty temu, Spiochu napisał:

Jaki model i cena? Mial jakies stluczki? Kilkuletnie auto w stanie "jak nowe" to najlepsza opcja tylko trudno takie znalezc. 

Stanęło na końcowym 12 choć wyjściowa była o 2 wyższa , ale koleś sprzedawał sąsiadki auto i chciał/wolał gotówkę więc tysiak z miejsca w dół jego propozycja a za wgniotkę na nadkolu i minimalna 2cm ryskę na drzwiach która znalazłem kolejny tysiak więcej nie było się do czego przyczepić bo auto faktycznie jak nowe - B klassa . Da rade znaleźć jak ktoś szuka . 

• Like 1

W dniu 11.05.2026 o 22:23, PaVic napisał:

Stanęło na końcowym 12 choć wyjściowa była o 2 wyższa , ale koleś sprzedawał sąsiadki auto i chciał/wolał gotówkę więc tysiak z miejsca w dół jego propozycja a za wgniotkę na nadkolu i minimalna 2cm ryskę na drzwiach która znalazłem kolejny tysiak więcej nie było się do czego przyczepić bo auto faktycznie jak nowe - B klassa . Da rade znaleźć jak ktoś szuka . 

Cze

Takie info dla Ciebie, udało mi się skonfigurować nowe przednie hamulce pod felgę 18 alu do V-ki. Trochę czasu mi to zajęło, bo to dość trudne było. Już po przymiarkach i wszystko pasuje, czekam jeszcze na dystanse, bo jednak kształt wew. felgi wymusza odstawienie nieco koła od piasty. Nie wiem jak u Ciebie, ale u mnie hamulce to porażka - a z opinii innych użytkowników to pięta achillesa tego samochodu. Hamulce nie przystają do masy auta. Jakbyś potrzebował, to podzielę się wiedzą z czego pasuje. Najgorzej z zaciskami, ale da się kupić w dobrej cenie używki.

pozdro

8 minut temu, Marcos73 napisał:

Cze

Takie info dla Ciebie, udało mi się skonfigurować nowe przednie hamulce pod felgę 18 alu do V-ki. Trochę czasu mi to zajęło, bo to dość trudne było. Już po przymiarkach i wszystko pasuje, czekam jeszcze na dystanse, bo jednak kształt wew. felgi wymusza odstawienie nieco koła od piasty. Nie wiem jak u Ciebie, ale u mnie hamulce to porażka - a z opinii innych użytkowników to pięta achillesa tego samochodu. Hamulce nie przystają do masy auta. Jakbyś potrzebował, to podzielę się wiedzą z czego pasuje. Najgorzej z zaciskami, ale da się kupić w dobrej cenie używki.

pozdro

Cześć 

Zasokczyles mnie bo nie zauważyłem jakiegoś problemu w tym temacie, hamuje wybornie póki co 😏 ale latam na 17’ feldze wydaje się że bardziej tłumi opona przy tej masie budy więc pozostanę w tym rozmiarze już do końca chyba że kiedyś zamienię na 4 matic bo co tu się oszukiwać głupota z mojej strony była że tych kilkanaście dudków nie dorzuciłem z kieszeni do tej wybornej opcji 🤷‍♂️ ale głównie to wóz do roboty w wożeniu materiału pomocniczego w moim majsterkowaniu przydomowym . Wymienię tylko ekran na 12’ z funkcją dotyku ( dla żony do Bklasy już zamówiłem plus kamerę cofania bo nie miała )  i bez zbędnych inwestycji . Padł dpf ale że na gwarancji to wymienili na nowy - reszta póki co działa i nich tak dalej jeszcze działa . 

Pozdro 

ps coś z ulic stolicy kolega podesłał -rycerz z frontu 🥳🙈

04558aa3-071e-4774-b631-1a33cec4c637.thumb.jpeg.08fb8c6d1f80e04dca02a4dd66903c02.jpeg

• Like 1