moruniek Posted February 19, 2023 Share Posted February 19, 2023 10 minut temu, Lexi napisa艂: Kopnij sie troche w g贸ry...jak膮艣 spacerow膮 tras膮...dolin膮 Ko艣cielisk膮 albo Chocho艂owsk膮.. To ju偶 mam raczej za sob膮. Lubi臋 p贸j艣膰 obok szlaku, poszuka膰 w艂asnej alternatywy, niekoniecznie w t艂umie. Po g贸rach chodz臋 od 4 roku 偶ycia, nie lubi臋 w t艂umie. G贸ry w samotno艣ci lub towarzystwie najbli偶szych os贸b - proponuj臋 np. w Macedonii.聽 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lexi Posted February 19, 2023 Share Posted February 19, 2023 (edited) 13 minut temu, moruniek napisa艂: To ju偶 mam raczej za sob膮. Lubi臋 p贸j艣膰 obok szlaku, poszuka膰 w艂asnej alternatywy, niekoniecznie w t艂umie. Po g贸rach chodz臋 od 4 roku 偶ycia, nie lubi臋 w t艂umie. G贸ry w samotno艣ci lub towarzystwie najbli偶szych os贸b - proponuj臋 np. w Macedonii.聽 Rozumi臋, tylko 偶e skoro przyjecha艂e艣 na narty to niekoniecznie masz ze sob膮 sprz臋t w g贸ry dla siebie i dzieci... a w zimie bez sprz臋tu raczej nic ambitniejszego nie wykr臋cisz .. Poza tym w Tatrach nie ma alternatyw - Park. Edited February 19, 2023 by Lexi Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
moruniek Posted February 23, 2023 Share Posted February 23, 2023 Cyrlica zdobyta. Niby niewielkie wzniesienie ale w zesz艂ym tygodniu si臋 nie uda艂o. Le偶a艂o wtedy tam ponad metr 艣niegu, kt贸ry musia艂bym torowa膰. Teraz sami zobaczcie ile z tego 艣niegu zosta艂o. W zesz艂ym tygodniu tej drogi wida膰 nie by艂o. Tu w膮w贸z zasypany jeszcze resztkami 艣niegu. Jest tam widokowo - dlatego si臋 wdrapa艂em. Takie tam. I jeszcze jedno. Jeste艣my na szczycie. Bac贸wka ? 艢niegu coraz mniej. Skocznie widziane z g贸ry. Termy Chocho艂owskie te偶 licznie odwiedzane. 聽 聽 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marcos73 Posted April 30, 2023 Author Share Posted April 30, 2023 Cze zaczynamy sezon. Tyniec馃槈 pozdro 6 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lexi Posted April 30, 2023 Share Posted April 30, 2023 1 godzin臋 temu, Marcos73 napisa艂: Cze zaczynamy sezon. Tyniec馃槈 pozdro A ja g艂upi my艣la艂em 偶e Was jeszcze na Kasprowy wyrw臋..聽聽馃榿....tylko patrze膰 jak Piotrek pod p艂otem mi przemknie.. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
KrzysiekK Posted April 30, 2023 Share Posted April 30, 2023 To i ja co艣 ....聽 Z tego powodu, 偶e m艂ody nie chcia艂 wstawa膰 rano , nie pojechali艣my w Bieszczady ale w bli偶sze okolice. Wycieczka, Ryman贸w Zdr贸j, Iwonicz Zdr贸j, Ryman贸w Zdr贸j. Trasa wiod艂a 3/4 przez lasy. Reszta pola. Stamt膮d czasem wida膰 Tatry, ale nie widzia艂em Tatr. My艣l臋, 偶e tego dnia nie by艂o ich wida膰 nawet z Zakopanego. Dotlenienie, nogi czujemy. Trzeba cz臋艣ciej.聽 6 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
.Beata. Posted April 30, 2023 Share Posted April 30, 2023 No je艣li ma by膰 w ko艂o komina (swojego), to ja: 聽- taka zmiana sezon贸w聽 聽 聽 6 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Chertan Posted April 30, 2023 Share Posted April 30, 2023 2 godziny temu, Lexi napisa艂: A ja g艂upi my艣la艂em 偶e Was jeszcze na Kasprowy wyrw臋..聽聽馃榿....tylko patrze膰 jak Piotrek pod p艂otem mi przemknie.. 艁膮czany ju偶 w tym sezonie 2x by艂y聽 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marcos73 Posted April 30, 2023 Author Share Posted April 30, 2023 (edited) Dotarli艣my do Niepo艂omic馃榾. No tak si臋 zmieni艂y. Nie poznaj臋. Golgota te偶 by艂a par臋 razy馃槈 pozdrawiam IMG_2098.MOV Edited April 30, 2023 by Marcos73 4 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marcos73 Posted May 1, 2023 Author Share Posted May 1, 2023 Cze Dzisiaj z buta, nie du偶o, bo z psem, ale 20 km si臋 uda艂o przej艣膰, psince korki wybi艂o馃榾. 4 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lexi Posted May 1, 2023 Share Posted May 1, 2023 41 minut temu, Marcos73 napisa艂: Dzisiaj z buta M贸wi艂em zapina膰 rowery bo kradnooo!! 馃檪 3 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
a_senior Posted May 1, 2023 Share Posted May 1, 2023 A ja u siebie w g贸rach. Zej艣cie na d贸艂 do wsi i wyj艣cie to niez艂y hardcor. Dzis sprawdzi艂em, 偶e jeszcze daj臋 rady. 馃檪聽Na ostatnim zdj臋ciu rozrzucanie g贸wna. 馃檪 5 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marcos73 Posted May 1, 2023 Author Share Posted May 1, 2023 7 minut temu, a_senior napisa艂: A ja u siebie w g贸rach. Zej艣cie na d贸艂 do wsi i wyj艣cie to niez艂y hardcor. Dzis sprawdzi艂em, 偶e jeszcze daj臋 rady. 馃檪聽Na ostatnim zdj臋ciu rozrzucanie g贸wna. 馃檪 Czy偶by kampania wyborcza ruszy艂a? pozdrawiam 3 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
a_senior Posted May 1, 2023 Share Posted May 1, 2023 Tu jestem w matyczniku PIS-u. 馃檪 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lexi Posted May 1, 2023 Share Posted May 1, 2023 16 minut temu, a_senior napisa艂: Na ostatnim zdj臋ciu rozrzucanie g贸wna. 馃檪 Pacjent zak艂adu psychiatrycznego obserwuje prac臋 ogrodnika przy niewielkim polu truskawek. W ko艅cu go pyta: - Co robisz? - Nawo偶臋 pole. - Ale 偶e co? - Naw贸z rozrzucam. - Czyli? - No kurwa! Truskawki g贸wnem posypuj臋! - Wie pan, ja posypuj臋 cukrem, no ale ja pojebany jestem. 3 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lexi Posted May 1, 2023 Share Posted May 1, 2023 (edited) W dniu 30.04.2023 o 17:37, Chertan napisa艂: 艁膮czany ju偶 w tym sezonie 2x by艂y聽 Wiesz Pioter...ja sobie zdaje spraw臋 偶e u mnie we wsi jest stacja rowerowa... ....ale jakby co ja mam lepsze klucze ..lepsz膮 pompk臋 i wszystko mam lepsze...no i zimny browar oraz staropolskie Mojito z mi臋t膮 z ogr贸dka (nie idzie zarazy wypleni膰)....tak ze ten ...czasem w "艂ikendy' jestem - masz tel. skorzystaj z niego kiedy艣 jak b臋dziesz mia艂 ochot臋.. Edited May 1, 2023 by Lexi 1 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mitek Posted May 2, 2023 Share Posted May 2, 2023 Cze艣膰 Fajne wycieczki, fajne rejony. My niestety musieli艣my troch臋 ogarn膮膰 dziadkom dzia艂k臋. Uda艂o si臋 w dwa dni zrobi膰 wszystkie niezb臋dne roboty i dobrze si臋 przy tym bawi膰. Mamy niestety solidny area艂 - w sumie hektar - i tak jak zasadnicza dzia艂ka posz艂a szybko bo traktorkiem, tak Rybelek ma p臋cherze na r臋kach od kosy - ale sama chcia艂a bo lubi. Na rower napinki nie mamy bo je藕dzimy codziennie a chodzenie po Warszawie... czy okolicach... A ile browaru i wina posz艂o... Pozdro 聽 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
KrzysiekK Posted May 2, 2023 Share Posted May 2, 2023 34 minuty temu, Mitek napisa艂: Cze艣膰 Fajne wycieczki, fajne rejony. My niestety musieli艣my troch臋 ogarn膮膰 dziadkom dzia艂k臋. Uda艂o si臋 w dwa dni zrobi膰 wszystkie niezb臋dne roboty i dobrze si臋 przy tym bawi膰. Mamy niestety solidny area艂 - w sumie hektar - i tak jak zasadnicza dzia艂ka posz艂a szybko bo traktorkiem, tak Rybelek ma p臋cherze na r臋kach od kosy - ale sama chcia艂a bo lubi. Na rower napinki nie mamy bo je藕dzimy codziennie a chodzenie po Warszawie... czy okolicach... A ile browaru i wina posz艂o... Pozdro 聽 Kosa, taka prawdziwa? A kto klepie? Ty? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Chertan Posted May 2, 2023 Share Posted May 2, 2023 19 godzin temu, Marcos73 napisa艂: Cze Dzisiaj z buta, nie du偶o, bo z psem, ale 20 km si臋 uda艂o przej艣膰, psince korki wybi艂o馃榾. A nart nie wzi膮艂e艣? Bo 艣nieg wida膰, to mo偶na by zjecha膰聽 17 godzin temu, Lexi napisa艂: Wiesz Pioter...ja sobie zdaje spraw臋 偶e u mnie we wsi jest stacja rowerowa... ....ale jakby co ja mam lepsze klucze ..lepsz膮 pompk臋 i wszystko mam lepsze...no i zimny browar oraz staropolskie Mojito z mi臋t膮 z ogr贸dka (nie idzie zarazy wypleni膰)....tak ze ten ...czasem w "艂ikendy' jestem - masz tel. skorzystaj z niego kiedy艣 jak b臋dziesz mia艂 ochot臋.. Dzi臋ki, spr贸buj臋 skorzysta膰. Cho膰 jak si臋 zapieprza przez 艁膮czany w treningu to mojito czy browar mniej wskazane, trzeba jeszcze wr贸ci膰.聽 3 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mitek Posted May 2, 2023 Share Posted May 2, 2023 53 minuty temu, KrzysiekK napisa艂: Kosa, taka prawdziwa? A kto klepie? Ty? Cze艣膰 Na razie ucz臋 si臋 ostrzy膰. Na klepanie pewnie przyjdzie czas jak nadal b臋dzie to nas bawi膰. Pozdro Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mitek Posted May 2, 2023 Share Posted May 2, 2023 4 minuty temu, Chertan napisa艂: ...... Cho膰 jak si臋 zapieprza przez 艁膮czany w treningu to mojito czy browar mniej wskazane, trzeba jeszcze wr贸ci膰.聽 Cze艣膰 Dok艂adnie. Ja na rowerze rozr贸偶niam dwa tryby. Wycieczkowy i wtedy jest luz i imprezowo albo treningowy czy te偶 wy艣cigowy i wtedy trzeba oszcz臋dza膰 pr膮d i si臋 nie rozprasza膰 bo mo偶e zabrakn膮膰 na finisz czy powr贸t. POzdrowienia Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
KrzysiekK Posted May 2, 2023 Share Posted May 2, 2023 51 minut temu, Mitek napisa艂: Cze艣膰 Na razie ucz臋 si臋 ostrzy膰. Na klepanie pewnie przyjdzie czas jak nadal b臋dzie to nas bawi膰. Pozdro Ostrzenie jest nietrwa艂e... Klepanie kraw臋dzi nie tylko ,,ostrzy,, ale te偶 utwardza ostrze. Polecam.... Potem bierzesz kos臋 a ona sama ,,leci,, ... Du偶a r贸偶nica. Drzewiej to umia艂em... M艂otek z zaokraglona kraw臋dzi膮, kowade艂ko u nas zwane ,,babk膮,, 馃ぃ Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kordiankw Posted May 2, 2023 Share Posted May 2, 2023 2 minuty temu, KrzysiekK napisa艂: Ostrzenie jest nietrwa艂e... Klepanie kraw臋dzi nie tylko ,,ostrzy,, ale te偶 utwardza ostrze. Polecam.... Potem bierzesz kos臋 a ona sama ,,leci,, ... Du偶a r贸偶nica. Drzewiej to umia艂em... M艂otek z zaokraglona kraw臋dzi膮, kowade艂ko u nas zwane ,,babk膮,, 馃ぃ Klepa膰 to jeszcze trzeba umie膰. Jak robi si臋 to niefachowo, to mo偶na zwichrowa膰 ostrze. U mnie te偶 kowade艂ko do klepania kosy nazywa si臋 "babk膮". 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
KrzysiekK Posted May 2, 2023 Share Posted May 2, 2023 36 minut temu, kordiankw napisa艂: Klepa膰 to jeszcze trzeba umie膰. Jak robi si臋 to niefachowo, to mo偶na zwichrowa膰 ostrze. U mnie te偶 kowade艂ko do klepania kosy nazywa si臋 "babk膮". Wiadomo. Dopiero trzecia kosa jest zno艣nie wyklepana. Ale jak si臋 we藕mie pod uwag臋, 偶e uderza膰 nale偶y jedynie kraw臋d藕 ostrza, ok 3mm to powinno by膰 ok. No i r贸wnomiernie bo jak si臋 przesadzi punktowo to si臋 ostrze z艂uszcza i powstaj膮 z膮bki. 聽 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lexi Posted May 2, 2023 Share Posted May 2, 2023 Godzin臋 temu, kordiankw napisa艂: U mnie te偶 kowade艂ko do klepania kosy nazywa si臋 "babk膮". 聽 Godzin臋 temu, KrzysiekK napisa艂: M艂otek z zaokraglona kraw臋dzi膮, kowade艂ko u nas zwane ,,babk膮,, 馃ぃ A u mnie takie kowade艂ko (wbijane do pniaka ) w przeciwie艅stwie do waszych nazywa艂o sie te偶 "babk膮".. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts