Chertan Posted October 15, 2022 Share Posted October 15, 2022 Lasek jest fajny, to prawda. Ja tam je藕dzi艂em jeszcze zanim porobili trasy zjazdowe, p贸藕niej ju偶 sporadycznie. Gleby s膮 nieuniknione. W 艣rod臋 wyglebi艂em na szosie, piasek na asfalcie i ko艂o si臋 u艣lizne艂o. Troch臋 otar膰, st艂uczone nadgarstki i bol膮 偶ebra, mam nadziej臋, 偶e nie p臋kni臋te. Ale jutro chyba z c贸rk膮 gdzie艣 pojedziemy lu藕no. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Spiochu Posted October 15, 2022 Share Posted October 15, 2022 5 godzin temu, Mitek napisa艂: Cze艣膰 To mierzysz sobie 艣redni膮 z jazdy czy ze stania? Pozdro 聽 Jak mierz膮 na ultra? Klasyfikacja jest wd艂ug 艂膮cznego czasu, czy wynik贸w z aplikacji? Jak chce zmierzy膰 stricte z jazdy to jad臋 dany odcinek bez zatrzymania. Zreszt膮 nie mam licznika/zegarka/aplikacji, 偶eby to inaczej mierzy膰. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
brachol Posted October 15, 2022 Share Posted October 15, 2022 Godzin臋 temu, Marcos73 napisa艂: Cze艣膰 Dzisiaj w ko艅cu Lasek Wolski uda艂o si臋 zaliczy膰 z koleg膮 - te偶 niez艂y rider ale enduro. Czytam i widz臋 偶e zawi膮za艂a si臋 ciekawa dyskusja odbiegaj膮ca nieco do "komina" ale bezpo艣rednio zwi膮zana z jazd膮. Zdj臋膰 nie mam, ale o tym w sprz臋towym wspomn臋, tylko troszk臋 o Lasku nadmieni臋. 艢wietna sprawa i p贸ki co @Chertan聽to twoje rejony odwiedz臋 w przysz艂ym roku. Lasek Wolski - 艣wietne miejsce treningowe - mo偶e mniej wymagaj膮ce ni偶 Twoje Piotru艣 rejony - mniejszy area艂 ale jest wszystko co trzeba. Podjazdy, zjazdy, 艣cie偶ki szerokie i jazda przez las. Dzisiaj si臋 przekona艂em, 偶e naturalne 艣cie偶ki mimo i偶 brak sztucznych przeszk贸d mog膮 by膰 trudne dla amatora. Gleba by艂a. Trudno艣膰 dzisiaj to przede wszystkim wszechobecne li艣cie, nic nie wida膰, a pe艂no k艂贸d, korzeni, kamieni i dziur - wszystko niewidoczne. Rano jeszcze nie przetarte - wi臋c tak naprawd臋 to nie wiadomo by艂o gdzie biegnie trasa. Mam 15 km - wi臋c nie tak daleko, wi臋c nawet po ciemku mo偶na tam poje藕dzi膰 - no mo偶e nie single - bo nie mam odwagi z moimi umiej臋tno艣ciami, ale alejki i 艣cie偶ki pieszo-rowerowe ju偶 tak. pozdrawiam Na li艣ciach to uwa偶aj jak b臋d膮 mokre. Dopiero wtedy si臋 dzieje.聽 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
brachol Posted October 15, 2022 Share Posted October 15, 2022 (edited) Dubel Edited October 15, 2022 by brachol Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marcos73 Posted October 15, 2022 Author Share Posted October 15, 2022 4 godziny temu, brachol napisa艂: Na li艣ciach to uwa偶aj jak b臋d膮 mokre. Dopiero wtedy si臋 dzieje.聽 Panie kochany Dzisiaj to by艂o tyle li艣ci (praktycznie byli艣my chyba pierwsi) 偶e gdyby nie kolega to bym nie wiedzia艂 gdzie jecha膰, a gleba nie przez li艣cie, tylko moja/sprz臋towa nieudolno艣膰. Ty艂 mi hamuje z op贸藕nieniem, by艂o w serwisie do poprawy, jest lepiej ale jak wida膰 nieidealnie, poszed艂em przez kierownic臋 tylko hucza艂o, dobrze 聽偶e jestem zwinny jak pantera i m膮drzejszy od kuli w locie. Zero strat fizycznych, tylko telefon si臋 zgubi艂. pozdrawiam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
moruniek Posted October 18, 2022 Share Posted October 18, 2022 Dzi艣 korzystaj膮c z chwili wolnego, wyrwa艂em si臋 na godzink臋 (lub odrobink臋 wi臋cej) nad nasze jeziorko.聽 Na pocz膮tku nie艣mia艂o wchodzimy do wody. P贸藕niej nieco 艣mielej.聽 Jeziorko na wy艂膮czno艣膰. Wi臋cej wieczorem jak si臋 obrobi臋 z innymi zaj臋ciami wstawi臋 do w膮tku. 聽 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mitek Posted October 18, 2022 Share Posted October 18, 2022 Cze艣膰 U nas norma czyli praca dom praca ale na szcz臋艣cie jest cieplej co pozwala powr贸ci膰 na d艂u偶sz膮 tras臋. Dzisiaj mia艂o pada膰 ale mimo to pojechali艣my d艂u偶sz膮 tras膮 bo by艂o ciep艂o i nie trzeba by艂o zak艂ada膰 tych pieprzonych nogawek, jakich艣 bluz... Och jak lekko si臋 jecha艂o. Niestety, jak to w mie艣cie momentami trzeba by艂o uwa偶a膰 ale jak ju偶 mo偶na by艂o pojecha膰 to prawie ca艂y czas szybka jazda. Jak ja lubi臋 je藕dzi膰 na rowerze z moj膮 偶on膮! Pozdro 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marcos73 Posted November 1, 2022 Author Share Posted November 1, 2022 Cze Dzisiaj delikatnie na s艂odko, przerwy wychodz膮 mi najlepiej, tu jestem nie do pobicia馃憤 pozdro 3 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mitek Posted November 1, 2022 Share Posted November 1, 2022 Godzin臋 temu, Marcos73 napisa艂: Cze Dzisiaj delikatnie na s艂odko, przerwy wychodz膮 mi najlepiej, tu jestem nie do pobicia馃憤 pozdro 聽 Cze艣膰 No to my przerw teraz staramy si臋 unika膰. Po prostu zaczyna by膰 do艣膰 szybko zimno, tym bardziej, 偶e jest si臋 troch臋 wilgotnym i p贸藕niej ci臋偶ko si臋 rozgrza膰. Wczoraj zrobili艣my ten b艂膮d a pogoda niby tak zach臋ca bo jest s艂onecznie, 艂adnie i niby ciep艂o... Pozdrowienia 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marcos73 Posted November 1, 2022 Author Share Posted November 1, 2022 20 minut temu, Mitek napisa艂: Cze艣膰 No to my przerw teraz staramy si臋 unika膰. Po prostu zaczyna by膰 do艣膰 szybko zimno, tym bardziej, 偶e jest si臋 troch臋 wilgotnym i p贸藕niej ci臋偶ko si臋 rozgrza膰. Wczoraj zrobili艣my ten b艂膮d a pogoda niby tak zach臋ca bo jest s艂onecznie, 艂adnie i niby ciep艂o... Pozdrowienia Cze艣膰 A dzisiaj w Krk z rana na odwr贸t, rano wilgotno i zimno, w po艂owie trasy jak przygrza艂o, to my艣la艂em 偶e si臋 zagotuj臋. A ubra艂em si臋 ju偶 tak mocno jesiennie, za grubo. Przede wszystkim kurtka na rower za ciep艂a. pozdrawiam 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mitek Posted November 1, 2022 Share Posted November 1, 2022 (edited) 1 godzin臋 temu, Marcos73 napisa艂: Cze艣膰 A dzisiaj w Krk z rana na odwr贸t, rano wilgotno i zimno, w po艂owie trasy jak przygrza艂o, to my艣la艂em 偶e si臋 zagotuj臋. A ubra艂em si臋 ju偶 tak mocno jesiennie, za grubo. Przede wszystkim kurtka na rower za ciep艂a. pozdrawiam Cze艣膰 Ja - przez t臋 jazd臋 do pracy chyba = przyzwyczai艂em si臋 do jazdy z plecakiem i to daje mo偶liwo艣膰 pozbycia si臋 jakiego艣 ubranka. Ja zak艂adam przy takich temperaturach koszulk臋 jak膮艣 cienk膮, r臋kawki na to bluza z d艂ugim r臋kawem ale taka lekka techniczna, nie 偶aden softshell i no to bezr臋kawnik polarowy, kt贸ry zdejmuje jak tylko poczuj臋, 偶e jestem rozgrzany. Ca艂kiem fajnie taki zestaw pracuje tylko trzeba mie膰 gdzie ten bezr臋kawnik schowa膰. Niekt贸rzy nie lubi膮 je藕dzi膰 z plecakiem ale polecam si臋 przyzwyczai膰. W艂a艣nie wr贸ci艂em z kr贸tkiej szybkiej traski. Pierwsza cz臋艣膰 po lesie a powr贸t asfaltami wzd艂u偶 Ski i wa艂em. Wychodzi tak 30-32km i akurat si臋 mie艣ci w p贸艂torej godziny ze wszystkim. No i nawet sobie pomy艣la艂em, 偶e na tych korzeniach to cz艂owiek czuje si臋 dok艂adnie jak na fliszu... Pozdro Edited November 1, 2022 by Mitek 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
KrzysiekK Posted November 1, 2022 Share Posted November 1, 2022 1 godzin臋 temu, Mitek napisa艂: Cze艣膰 Ja - przez t臋 jazd臋 do pracy chyba = przyzwyczai艂em si臋 do jazdy z plecakiem i to daje mo偶liwo艣膰 pozbycia si臋 jakiego艣 ubranka. Ja zak艂adam przy takich temperaturach koszulk臋 jak膮艣 cienk膮, r臋kawki na to bluza z d艂ugim r臋kawem ale taka lekka techniczna, nie 偶aden softshell i no to bezr臋kawnik polarowy, kt贸ry zdejmuje jak tylko poczuj臋, 偶e jestem rozgrzany. Ca艂kiem fajnie taki zestaw pracuje tylko trzeba mie膰 gdzie ten bezr臋kawnik schowa膰. Niekt贸rzy nie lubi膮 je藕dzi膰 z plecakiem ale polecam si臋 przyzwyczai膰. W艂a艣nie wr贸ci艂em z kr贸tkiej szybkiej traski. Pierwsza cz臋艣膰 po lesie a powr贸t asfaltami wzd艂u偶 Ski i wa艂em. Wychodzi tak 30-32km i akurat si臋 mie艣ci w p贸艂torej godziny ze wszystkim. No i nawet sobie pomy艣la艂em, 偶e na tych korzeniach to cz艂owiek czuje si臋 dok艂adnie jak na fliszu... Pozdro Ile km masz Mitku do pracy? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mitek Posted November 1, 2022 Share Posted November 1, 2022 (edited) Godzin臋 temu, KrzysiekK napisa艂: Ile km masz Mitku do pracy? Cze艣膰 Zale偶y jak膮 drog膮 jad臋. Bli偶sz膮, 17-20 km. Ale cz臋sto je藕dzimy dalsz膮 i wtedy 32-33 km, a co? Pozdro 聽 Edited November 1, 2022 by Mitek Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
KrzysiekK Posted November 1, 2022 Share Posted November 1, 2022 17 minut temu, Mitek napisa艂: Cze艣膰 Zale偶y jak膮 drog膮 jad臋. Bli偶sz膮, 17-20 km. Ale cz臋sto je藕dzimy dalsz膮 i wtedy 32-33 km, a co? Pozdro 聽 No troche w szoku jestem ... wyobra偶am sobie jak przez te moje g贸rki jad臋 do pracy (a mam "tylko 12 w jedn膮 stron臋") na 7.10 馃槙聽 Szacun! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mitek Posted November 1, 2022 Share Posted November 1, 2022 Cze艣膰 No ja te偶 pisa艂em o drodze w jedn膮 stron臋. G贸rki czy nie, nie ma znaczenia. Po g贸rce zawsze jest zjazd i 艣rednia si臋 wyr贸wnuje. Na pocz膮tku wydaje si臋, 偶e to du偶o ale po jakim艣 czasie nie czujesz czy to 5 czy 15 km, wierz mi. Pozdro 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
cyniczny Posted November 1, 2022 Share Posted November 1, 2022 2 godziny temu, KrzysiekK napisa艂: No troche w szoku jestem ... wyobra偶am sobie jak przez te moje g贸rki jad臋 do pracy (a mam "tylko 12 w jedn膮 stron臋") na 7.10 馃槙聽 Szacun! Je偶d偶臋 te偶 na 7:00, staram si臋 2-4 razy w tygodniu rowerem. Mam do roboty r贸wno 30km, cho膰 latem cz臋sto wracam bardziej naoko艂o co by miasto omin膮膰 i ca艂o艣膰 wychodzi 65-67km. Rano do roboty wyje偶d偶am oko艂o 5:20 i na 6:30-40 jestem wi臋c da si臋 spokojnie. Zaleta dojazd贸w rowerem do pracy m.in. taka, 偶e jak wracam do domu to trening ju偶 za mn膮 i z czystym sumieniem mog臋 obejrze膰 mecz/serial/film/1z10 馃榾 4 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Spiochu Posted November 1, 2022 Share Posted November 1, 2022 19 minut temu, cyniczny napisa艂: .Rano do roboty wyje偶d偶am oko艂o 5:20 i na 6:30-40 jestem wi臋c da si臋 spokojnie. Masakra. O 7.00 to ja oko otwieram(mam na 8.00), ale to i tak o wiele za wczesnie. Praca powinna si臋 zaczyna膰 najwcze艣niej od 10.00. W Covidzie mia艂em zmian臋 15-23 i wtedy by艂o elegancko.聽 Pobudka o 11.00, z 1h spaceru, jakie艣 zakupy, 艣niadanie i do roboty. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mitek Posted November 1, 2022 Share Posted November 1, 2022 21 minut temu, Spiochu napisa艂: Masakra. O 7.00 to ja oko otwieram(mam na 8.00), ale to i tak o wiele za wczesnie. Praca powinna si臋 zaczyna膰 najwcze艣niej od 10.00. W Covidzie mia艂em zmian臋 15-23 i wtedy by艂o elegancko.聽 Pobudka o 11.00, z 1h spaceru, jakie艣 zakupy, 艣niadanie i do roboty. Cze艣膰 No widzisz a dla niekt贸rych to norma i - wierz mi - wcale nie jaka艣 upierdliwa. Pozdro Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marcos73 Posted November 1, 2022 Author Share Posted November 1, 2022 8 godzin temu, Mitek napisa艂: Niekt贸rzy nie lubi膮 je藕dzi膰 z plecakiem ale polecam si臋 przyzwyczai膰. Cze Sedno sprawy, ponadto ja je偶d偶臋 na powiedzmy pogod臋, takie max 2-3 h trasy, wi臋c zabieram tylko niezb臋dne rzeczy. Ubieram si臋 podobnie, nie mam bezr臋kawnika tylko kurtki, jedna cienka, praktycznie na ka偶d膮 okazj臋, tak ma艂a 偶e mie艣ci si臋 w kieszeni, druga grubsza i bardzo ciep艂a, rzek艂bym zimowa. Kiedy艣 mia艂em problem z korzonkami i pami臋tam do dzisiaj jaki to b贸l. Pod plecakiem m贸g艂bym si臋 spoci膰, przewieje i tego si臋 obawiam najbardziej. pozdrawiam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marcos73 Posted November 1, 2022 Author Share Posted November 1, 2022 1 godzin臋 temu, Spiochu napisa艂: Praca powinna si臋 zaczyna膰 najwcze艣niej od 10.00 Cze艣膰 A czas na jakie艣 偶ycie to kiedy? pozdrawiam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
cyniczny Posted November 2, 2022 Share Posted November 2, 2022 (edited) 8 godzin temu, Spiochu napisa艂: Masakra. O 7.00 to ja oko otwieram(mam na 8.00), ale to i tak o wiele za wczesnie. Praca powinna si臋 zaczyna膰 najwcze艣niej od 10.00. O 10:00 to ja ju偶 prawie po艂ow臋 zmiany mam:-) A tak serio co kto lubi. U mnie w zespole generalnie robot臋 mam zacz膮膰 w godzinach 7-9:30 i sko艅czy膰 15-17:30, wi臋c sam sobie wybra艂em/wybieram:-) Wczesne zacz臋cie roboty ma wiele zalet: - brak kork贸w na dojazdach, zar贸wno drogi jak i 艣cie偶ki rowerowe puste, - pierwsze 2-3h w robocie id膮 pe艂n膮 par膮, bo zawracacze dupy jeszcze do roboty nie dotarli, no i wszystkie bazy/systemy bez obci膮偶e艅 nominalnych dzia艂aj膮 pi臋knie, - po powrocie (te偶 korki znacznie mniejsze) mam jeszcze kaaawa艂 dnia, latem 5-6 godzin, wi臋c mog臋 wyj艣膰 nawet na d艂u偶szy rower lub z roboty pojecha膰 ju偶 mocno naoko艂o, - rano nie opierdzielam si臋 za bardzo (ka偶da minuta cenna:-)) i w ci膮gu 20-30 min od przebudzenia wychodz臋 z domu. Moja 偶ona, kt贸ra jest do艣膰 mocnym 艣piochem sama te偶 przesz艂a na system 7-15 g艂贸wnie z uwagi na du偶o czasu wolnego po po艂udniu, gdzie jeszcze 艣wieci s艂o艅ce. A samo poranne wstawanie trudne nie jest, bo - filozofii nie odkryj臋 - wszystko zale偶y o kt贸rej k艂adziesz si臋 spa膰 dnia poprzedniego. Od wielu lat staram si臋 przesypia膰 oko艂o 7-8h na dob臋 - rzadko mniej, praktycznie nigdy wi臋cej, wi臋c 偶eby wsta膰 oko艂o 5:00 k艂ad臋 si臋 o 22:00, czasem nawet troch臋 wcze艣niej, bo i tak ju偶 nic nie ma do roboty:-) Edited November 2, 2022 by cyniczny liter贸wki 4 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
cyniczny Posted November 2, 2022 Share Posted November 2, 2022 (edited) 6 godzin temu, Marcos73 napisa艂: Cze艣膰 A czas na jakie艣 偶ycie to kiedy? pozdrawiam Wstajesz o 4:00 i do 10:00 masz czas na 偶ycie:-P Edited November 2, 2022 by cyniczny Literowki 3 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Spiochu Posted November 5, 2022 Share Posted November 5, 2022 W dniu 2.11.2022 o 00:23, Marcos73 napisa艂: Cze艣膰 A czas na jakie艣 偶ycie to kiedy? pozdrawiam Przecie偶 Ty 偶yjesz prac膮 馃槈 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marcos73 Posted November 6, 2022 Author Share Posted November 6, 2022 14 godzin temu, Spiochu napisa艂: Przecie偶 Ty 偶yjesz prac膮 馃槈 Cze艣膰 A to nie prawda, pracuj臋 偶eby 偶y膰, owszem d艂u偶ej ni偶 ustawa przewiduje, ale od paru miesi臋cy jest zmiana馃憤. Co prawda wstaj臋 o 5.30 z b贸lem i jestem w pracy 6.00-6.30 ale wychodz臋 15.30 i w domu jestem przed 16.00. To taki m贸j ma艂y sukces, cho膰 呕ona nie mo偶e si臋 do tego przyzwyczai膰. pozdrawiam 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mitek Posted November 7, 2022 Share Posted November 7, 2022 W dniu 2.11.2022 o 00:19, Marcos73 napisa艂: Cze Sedno sprawy, ponadto ja je偶d偶臋 na powiedzmy pogod臋, takie max 2-3 h trasy, wi臋c zabieram tylko niezb臋dne rzeczy. Ubieram si臋 podobnie, nie mam bezr臋kawnika tylko kurtki, jedna cienka, praktycznie na ka偶d膮 okazj臋, tak ma艂a 偶e mie艣ci si臋 w kieszeni, druga grubsza i bardzo ciep艂a, rzek艂bym zimowa. Kiedy艣 mia艂em problem z korzonkami i pami臋tam do dzisiaj jaki to b贸l. Pod plecakiem m贸g艂bym si臋 spoci膰, przewieje i tego si臋 obawiam najbardziej. pozdrawiam Czesc Jak jedziesz na rowerze normalnie to nie ma mozliwosci aby sie nie spocic, to czym masz plecak czy nie nie ma tutaj znaczenia. Podobnie nie trafisz na 100 procent z ubiorem. Pozdro 聽 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts