Jump to content

W koło komina👍

Marcos73
 Share

Recommended Posts

22 minuty temu, AdrianW napisał:

I jeszcze powiedz że to widok z domu w którym mieszkasz?🙂

Niezupełnie. Widok jest z nad domu sąsiadki z dzisiejszego wieczoru. Choć ten z mojej chatki jest podobny.

I własnie się dowiedziałem, że Orange będzie mi instalować światłowód. Do czego to doszło. 🙂

• Like 1

6 minut temu, a_senior napisał:

Niezupełnie. Widok jest z nad domu sąsiadki z dzisiejszego wieczoru. Choć ten z mojej chatki jest podobny.

I własnie się dowiedziałem, że Orange będzie mi instalować światłowód. Do czego to doszło. 🙂

Fajnie masz. W dzisiejszych czasach taka oaza spokoju to marzenie. Ale bez sąsiadów 😉 Wszędzie robią. Nawet na moim wydupiu kilka miesięcy temu zrobili. Musisz sobie kamerkę zainstalować 🙂

Edited by AdrianW

6 minut temu, AdrianW napisał:

W dzisiejszych czasach taka oaza spokoju to marzenie. Ale bez sąsiadów 😉

Na razie sąsiadów w najbliższej okolicy nie przybywa i nie przybędzie za mojego życia, choć w nieco dalszej już trochę tak.

7 minut temu, brachol napisał:

Zrobią światłowód i za 5 lat będzie sporo domków na wynajem w okolicy...

I bez światłowodu się pojawiają. Na szczęście bardzo wolno.

17 godzin temu, AdrianW napisał:

W dzisiejszych czasach taka oaza spokoju to marzenie. Ale bez sąsiadów 😉

Z naszym domkiem łączą nas z żoną, i moje dzieci też, miliony wspomień. Ojciec kupił domek, a ściśle jego połowę, ok. 1970 r., później dobudował drugą połowę. Ok. połowy lat 70. doszedł prąd i to była prawdziwa rewolucja dla okolicznych mieszkańców. Sam kopałem dziury pod słupy. Potem dociągnięcie rurami wody, bo poprzednio nosiliśmy wiaderkami od sąsiadki, a dalej, ale to dopiero kilka lat temu, duża rozbudowa z wierceniem wody głebinowej, łazienką, itp... Wszystkie wakacje z dziećmi tu spędzaliśmy a teraz te nasze wieczne wakacje zusowskie.

Dla śmiechu dorzucam moje zdjęcie z 1987 r... z pieluchami. W dwóch wersjach: cb i pokolorowanej prze serwis Myheritage. Stwierdzam, że robi to rewelacyjnie. Kolory są wierne! Co ta AI wyprawie.

szczawa12.jpg

szczawa12-Colorized.jpg

Edited by a_senior
  • Like 6
  • Thanks 3

W dniu 16.09.2025 o 11:18, a_senior napisał:

Z naszym domkiem łączą nas z żoną, i moje dzieci też, miliony wspomień. Ojciec kupił domek, a ściśle jego połowę, ok. 1970 r., później dobudował drugą połowę. Ok. połowy lat 70. doszedł prąd i to była prawdziwa rewolucja dla okolicznych mieszkańców. Sam kopałem dziury pod słupy. Potem dociągnięcie rurami wody, bo poprzednio nosiliśmy wiaderkami od sąsiadki, a dalej, ale to dopiero kilka lat temu, duża rozbudowa z wierceniem wody głebinowej, łazienką, itp... Wszystkie wakacje z dziećmi tu spędzaliśmy a teraz te nasze wieczne wakacje zusowskie.

Dla śmiechu dorzucam moje zdjęcie z 1987 r... z pieluchami. W dwóch wersjach: cb i pokolorowanej prze serwis Myheritage. Stwierdzam, że robi to rewelacyjnie. Kolory są wierne! Co ta AI wyprawie.

szczawa12.jpg

szczawa12-Colorized.jpg

Świetna fotka 😉 mógłbyś jedynie sieknąć do kompletu dzisiejsza w tym samym miejscu choć pewnie będzie ciężko wygrzebać kultowy wózek dziecięcy 💪

• Like 2

56 minut temu, Victor napisał:

Świetna fotka 😉 mógłbyś jedynie sieknąć do kompletu dzisiejsza w tym samym miejscu choć pewnie będzie ciężko wygrzebać kultowy wózek dziecięcy 💪

Wózek był rzeczywiście kultowy. Obsłużył 3 a może 4 dzieciaki. Dorzucam do kompletu dzisiejszą fotkę z tego miejsca. Drzewa wyrosły.

alejka.jpg

• Like 2

• 2 weeks later...
Godzinę temu, MarioJ napisał:

Wiecie gdzie taka skałka jest?

Na pewno zgodnie z tematem. 🙂 

IMG_3910.thumb.jpg.03357c51330626f7f126acd30b6bdd39.jpg

Wydaje mi się, że to punkt widokowy w pobliżu wieży widokowej na Ślęży (jest tam niewielki klif). Przed nami są Góry (Wzgórza) Kiełczyńskie. W dali Góry Sowie (chyba bez Wielkiej Sowy) przechodzące we Wzgórza Wałbrzyskie po prawej. Coś tam majaczy nad nimi - może Chełmiec, albo Trójgarb. Radunia powinna być z lewej, ale fota jej nie obejmuje.