Lexi Napisano 24 Lipca Udostępnij Napisano 24 Lipca (edytowane) Jeszcze tylko jeden most do dokończenia i będzie piękna trasa .. Edytowane 24 Lipca przez Lexi 2 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcos73 Napisano 24 Lipca Autor Udostępnij Napisano 24 Lipca 20 minut temu, Lexi napisał: Jeszcze tylko jeden most do dokończenia i będzie piękna trasa .. No to będę częściej na darmowe piwko wpadał do Ciebie 😉 pozdro 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcos73 Napisano 2 Sierpnia Autor Udostępnij Napisano 2 Sierpnia W dniu 24.07.2025 o 08:44, Lexi napisał: Jeszcze tylko jeden most do dokończenia i będzie piękna trasa .. Maras, dzięki za piwko, moje ulubione, bo gratis😀. Trasa zajebioza. pozdro 1 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lubeckim Napisano 3 Sierpnia Udostępnij Napisano 3 Sierpnia A bo ja miałem Wam zarzucić zdjęcia z tej Racławickiej. Włącznie z materiałem dowodowym na to, że stalagtydy i stalagmity są puste w środku 🙂 //// //// ///// //// //// //// //// //// //// /// /// /// /// 3 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maciej S Napisano 18 Sierpnia Udostępnij Napisano 18 Sierpnia Dookoła komina ( termicznego) karuzela-trimmed.MP4 5 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
a_senior Napisano 25 Sierpnia Udostępnij Napisano 25 Sierpnia Z dzisiaj. 6 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
a_senior Napisano 2 Września Udostępnij Napisano 2 Września Oto ręka zbieracza jeżyn. Obrodziło w tym roku rekordowo. Zebrałem czernic (to po tutejszemu) ok. 20 kg. Dżemy, soki, nalewki. Rekordowo obrodziły też śliwki. A to się zdarza raz na 3-4 lata. Sąsiadka zbiera i zbiera. Myślę, że kilkanaście wiader uzbierała z kilku drzew (podrzucam zdjęcie). Sama nie pędzi, ale jak to w kawale o bacy, wszyscy w okolicy tak. 🙂 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kordiankw Napisano 2 Września Udostępnij Napisano 2 Września 1 godzinę temu, a_senior napisał: Oto ręka zbieracza jeżyn. Obrodziło w tym roku rekordowo. Zebrałem czernic (to po tutejszemu) ok. 20 kg. Dżemy, soki, nalewki. Rekordowo obrodziły też śliwki. A to się zdarza raz na 3-4 lata. Sąsiadka zbiera i zbiera. Myślę, że kilkanaście wiader uzbierała z kilku drzew (podrzucam zdjęcie). Sama nie pędzi, ale jak to w kawale o bacy, wszyscy w okolicy tak. 🙂 A nie lepiej zasadzić swoje bezkolcowe? 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
a_senior Napisano 2 Września Udostępnij Napisano 2 Września 58 minut temu, kordiankw napisał: A nie lepiej zasadzić swoje bezkolcowe? Nawet nie mam gdzie bo żona wszędzie kwiaty sadzi. 🙂 A poza tym odpadłoby sporo przyjemności. Bo najpierw jest spacer, potem zbieranie, które też jest dla mnie przyjemnością i powrót z obciążonym plecakiem. No i ciężko byłoby wyhodować krzaków na 20 kg owoców. To jest ok. 40 l. Podobnie z borówkami zwanymi niesłusznie przez niektórych jagodami 🙂. Są te amerykańskie, nawet mamy trochę posadzonych, ale to nie to. BTW w tym roku nie obrodziły. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
a_senior Napisano 8 Września Udostępnij Napisano 8 Września Kilka fotek z krótkiej wycieczki na zaporę i zamek w Niedzicy (Jezioro Czorsztyńskie). Niedawno byliśmy tam na rowerach, wczoraj - na piechotę z podwózka samochodem. Mnóstwo turystów w tym mnóstwo rowerów. Pogoda niesłoneczna. 2 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan Napisano 8 Września Udostępnij Napisano 8 Września Wycieczka krajoznawczą w okolicach Hamburga 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kordiankw Napisano 8 Września Udostępnij Napisano 8 Września Leniuszek 2 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarioJ Napisano 10 Września Udostępnij Napisano 10 Września W dniu 8.09.2025 o 16:37, kordiankw napisał: Leniuszek I po co taki przytyk ? Napisz lepiej kto tam strącił drony u nas. Bo podobno F16 to nie umieją. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kordiankw Napisano 10 Września Udostępnij Napisano 10 Września Wojsko Polskie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Spiochu Napisano 10 Września Udostępnij Napisano 10 Września 15 godzin temu, MarioJ napisał: I po co taki przytyk ? Napisz lepiej kto tam strącił drony u nas. Bo podobno F16 to nie umieją. Większość sama spadła. Któryś podobno strącił holenderski f35. O wynikach polskich wojaków nic nie wiadomo. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 11 Września Udostępnij Napisano 11 Września Strącanie plastikowych dronow za pomoca f35 i rakiet za kilka milionow jest jakby mało sensowne... 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Spiochu Napisano 11 Września Udostępnij Napisano 11 Września 3 godziny temu, mig napisał: Strącanie plastikowych dronow za pomoca f35 i rakiet za kilka milionow jest jakby mało sensowne... Nie mogli by zrobic dronow przeciwdronowych? A moze jest juz cos takiego? Prosta idea, tani dron obronny zderza sie z tym atakujacym albo w poblizu odpala ladunek odlamkowy. Takie dronowe mysliwce kamikadze. Musialyby byc szybsze i miec jakis system namierzania ale za to zasieg moga miec mniejszy niz strona atakujaca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarioJ Napisano 11 Września Udostępnij Napisano 11 Września 3 godziny temu, mig napisał: Strącanie plastikowych dronow za pomoca f35 i rakiet za kilka milionow jest jakby mało sensowne... Strącili chyba tylko 4 drony. Coś się jeszcze na to nie przygotowali? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grimson Napisano 11 Września Udostępnij Napisano 11 Września 3 godziny temu, mig napisał: Strącanie plastikowych dronow za pomoca f35 i rakiet za kilka milionow jest jakby mało sensowne... więc F35 widzi na radarze małe zabawki, a F16 jest ślepy. Zostaje naszym efom ogień z działka za dnia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kordiankw Napisano 11 Września Udostępnij Napisano 11 Września 6 minut temu, Spiochu napisał: Nie mogli by zrobic dronow przeciwdronowych? A moze jest juz cos takiego? Prosta idea, tani dron obronny zderza sie z tym atakujacym albo w poblizu odpala ladunek odlamkowy. Takie dronowe mysliwce kamikadze. Musialyby byc szybsze i miec jakis system namierzania ale za to zasieg moga miec mniejszy niz strona atakujaca. Ukraińcy takie mają i stosują. 2 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 11 Września Udostępnij Napisano 11 Września 54 minuty temu, grimson napisał: więc F35 widzi na radarze małe zabawki, a F16 jest ślepy. Zostaje naszym efom ogień z działka za dnia. Zawsze podziwiam odwagę czy może raczej głupotę tych typu "nie wiedział, ale powiedział".... 😞 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikoski Napisano 11 Września Udostępnij Napisano 11 Września Obojętnie jaki mamy rząd musiał zareagować bo inaczej by go zjedli , i tak będą kąsać że nie tak to powinno wyglądać. Na razie nie mamy a powinniśmy mieć i pewnie będziemy mieć środki żeby z dronami kacapów walczyć nie przepłacając. Na ten czas reakcja chyba była prawidłowa tak myślę bo gdyby nic się nie podziało to byłaby dopiero afera. No i tradycyjnie powtórzę że nie ma gorszej zarazy na tym świecie od kacapów,tak jestem nauczony od pradziadków i to samo przekazuję dalej 💪 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
star Napisano 11 Września Udostępnij Napisano 11 Września 15 minut temu, Mikoski napisał: Obojętnie jaki mamy rząd musiał zareagować bo inaczej by go zjedli , i tak będą kąsać że nie tak to powinno wyglądać. Na razie nie mamy a powinniśmy mieć i pewnie będziemy mieć środki żeby z dronami kacapów walczyć nie przepłacając. Na ten czas reakcja chyba była prawidłowa tak myślę bo gdyby nic się nie podziało to byłaby dopiero afera. No i tradycyjnie powtórzę że nie ma gorszej zarazy na tym świecie od kacapów,tak jestem nauczony od pradziadków i to samo przekazuję dalej 💪 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
a_senior Napisano Poniedziałek o 19:30 Udostępnij Napisano Poniedziałek o 19:30 No nie pięknie jest? 🙂 2 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AdrianW Napisano Poniedziałek o 19:48 Udostępnij Napisano Poniedziałek o 19:48 16 minut temu, a_senior napisał: No nie pięknie jest? 🙂 I jeszcze powiedz że to widok z domu w którym mieszkasz?🙂 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi