Jump to content

Własne filmy - ciąg dalszy

Rupert
 Share

Recommended Posts

Cześć,

Pozdrawiam wszystkich po długiej przerwie. Wygląda mi na to że temat 'własne filmy' nie został odzyskany z kopii zapasowych po awarii (przynajmniej nie mogę znaleźć) więc wrzucam nowy/stary wątek.

Wreszcie pierwsze zjazdy w dobrym śniegu i to już w grudniu. Nocne wyjście na Pilsko, nocleg w schronisku i szybka akcja z rana:

https://www.youtube.com/watch?v=FKSKtESPxA4

P.S. aby utrzymać obiektywny poziom relacji tam muza musiała się tam znaleźć także z góry przepraszam wytrawnych melomanów 🙂

• Like 8
  • Thanks 1

• 1 month later...

Mój syn na nartach. Ma 11 lat. Film z jego przejazdu w Krynicy na Arenie, bez retuszu, 1000 powtórzeń, ustawień i poprawek, ot taki zwykły przejazd. Kamerzysta fatalny, wiem, wiem (ja to kręciłem). Maciek sporo jeździł, z kilkoma osobami z KN, Skiforum i Skionline (za co bardzo dziękuję  @kordiankw @mig @bubol @yoss @Mikoski@sese @Mitek @Marek O @Torres 1i wielu innym których zapomniałem wymienić, za co oczywiście przepraszam), podpatrując i starając się ich naśladować. 

https://www.youtube....h?v=J4IofmDRB6A

Edited by moruniek
coś tam
  • Like 6
  • Thanks 1

10 minut temu, moruniek napisał:

Mój syn na nartach. Ma 11 lat. Film z jego przejazdu w Krynicy na Arenie, bez retuszu, 1000 powtórzeń, ustawień i poprawek, ot taki zwykły przejazd. Kamerzysta fatalny, wiem, wiem (ja to kręciłem). Maciek sporo jeździł, z kilkoma osobami z KN, Skiforum i Skionline (za co bardzo dziękuję  @kordiankw @mig @bubol @yoss @Mikoski@sese @Mitek @Marek O @Torres 1i wielu innym których zapomniałem wymienić, za co oczywiście przepraszam), podpatrując i starając się ich naśladować. 

https://www.youtube....h?v=J4IofmDRB6A

Gratulacje dla Maćka i taty 👍 za to że pociechy się realizują. Z każdym sezonem widać spory postęp ⛷️ od ostatniego spotkania na Czarnym Groniu jest 💪 niedługo będzie nas mijał jak tyczki 😜

• Like 1

• 4 weeks later...

Cześć

Często się słyszy czy czyta, nawet tu na forach narciarskich, jak to w Polsce nie da się jeździć, nie ma gór, nie ma śniegu, a jak jest to zły albo mało, że tylko Alpy...

No i jak wyglądacie? Robicie coś bez sensu i do tego jeszcze filmy z takich działań nagrywacie...

Ja naprawdę jestem zbulwersowany.

Pozdro

• Like 3
  • Thanks 1

16 minut temu, Mitek napisał:

Cześć

Często się słyszy czy czyta, nawet tu na forach narciarskich, jak to w Polsce nie da się jeździć, nie ma gór, nie ma śniegu, a jak jest to zły albo mało, że tylko Alpy...

No i jak wyglądacie? Robicie coś bez sensu i do tego jeszcze filmy z takich działań nagrywacie...

Ja naprawdę jestem zbulwersowany.

Pozdro

U nas jak ze wszystkim trzeba się za tym sniegiem nachodzic 🙂

• Like 2
  • Thanks 1

• 2 weeks later...
  • 5 months later...
37 minut temu, tyrpoos_ski napisał:

Cześć Wszystkim,

Jako że sezon się zbliża wrzucam krótki filmik. 30 skrętów . Dobrze się ogląda na TV w 4K 😉

Jak zawsze proszę o krytyczne uwagi 😉

Słuchaj fajnie jeździsz na nartkach, widać że jest kontrola i jazda sprawia Ci przyjemnosc, da się dostrzec rytm i powtarzalność - im skręty różnią się mniej od siebie tym jazda jest dostrzegalnie "czystsza", o takiej powtarzalności mówimy i do niej należy dążyć. Nie zamierzam krytykować Twojej jazdy, śmiało można powiedzieć, że jest solidna, bez wdawania się w szczegóły. Chętnie zobaczyłbym Twoja jazdę na nartach o dłuższym promieniu bądź w nieco innym terenie. Tak trzymaj.

Edited by Ir3k
  • Like 1

3 minuty temu, Ir3k napisał:

Słuchaj fajnie jeździsz na nartkach, widać że jest kontrola i jazda sprawia Ci przyjemnosc, da się dostrzec rytm i powtarzalność - im skręty różnią się mniej od siebie tym jazda jest dostrzegalnie "czystsza", o takiej powtarzalności mówimy i do niej należy dążyć. Nie zamierzam krytykować Twojej jazdy, śmiało można powiedzieć, że jest solidna, bez wdawania się w szczegóły. Chętnie zobaczyłbym Twoja jazdę na nartach o dłuższym promieniu bądź w nieco innym terenie. Tak trzymaj.

To masz 3 różne promienie -  od 18 do 12 🙂 

Pozdrawiam

• Like 2

Cze Bartek

Jak zawsze uwagi: brak ludzi, a teraz jeszcze brak słońca. No dobrze że chociaż śnieg jest. No i zmień coś - może kombinezon, albo ubierz kask tył do przodu, może gogle do góry nogami albo buty klamrami do wewnątrz, bo tak od razu wiem że to Ty i nie ma żadnej zagadki. A jak Cię nie poznam to będę miał satysfakcję że nie tylko Tyrpoo jeździ po pustych stokach. I ja mam szansę na taki cud.

No weź, bez sensu.

pozdrawiam

Edited by Marcos73
  • Thanks 1
  • Haha 1

2 godziny temu, Mikoski napisał:

Nie chwaląc się 🤪 ja zaprosiłem Bartka  na SF po krytyce jego jazdy.. gość wymiata i powinnyśmy od niego uczyć.   Mam nadzieję że spotkamy się na stoku 👍 i podciąganę moje mierne umiejętności.

Świetnie jeździ. Lekkość jazdy i niewymuszona, naturalna technika, nic na siłę a to bardzo ważne. Płynność i flow.

• Like 1
  • Thanks 1