Skocz do zawartości

Materiały szkoleniowe

Adam ..DUCH

Rekomendowane odpowiedzi

1 godzinę temu, Lexi napisał:

tak se myśle że jak bym miał 40 lat to chyba bym miał myśli "S".. jak bym pomyślał jeszcze przede mną .. 😉 

Z drugiej strony jakbyś urodził się 100 lat temu to szanse na zdrowe życie czy po prostu dłuższe życie miałbyś takie sobie. 🙂 Antybiotyki nieznane, pierwsze dobre zapalenie płuc by cię zmiotło, zaćma czy katarakta - chodziłbyś ślepy albo z okularami 13 dioptrii, moje turbo - nieznane, choć może już były początki, zawieszenie mitkowe albo jakieś nowe kolanko - tudzież, chodziłbyś jakoś, ale jakie by to było chodzenie, zwężenia w wieńcach - zawalik i po tobie, itd. A dziś. Sam jestem beneficjentem wielu postępów medycyny. Tak jak poniższy narciarz, którego cyknąłem 10 lat temu w Ischgl.

IMG_9939.jpg

• Like 4

4 minuty temu, a_senior napisał:

Z drugiej strony jakbyś urodził się 100 lat temu

Jednym słowem "cza" brać w ciemno co los daje.. w bardzo wolnym tłumaczeni jeździć po tym co jest a nie czekać na Alpy, lampę i sztruks.. zdrówka wszystkim. (Warszawiakom też 😉 ) !!

• Like 1
  • Haha 1

17 minut temu, a_senior napisał:

moje turbo - nieznane, choć może już były początki

Trochę doczytałem. To turbo, czyli stymulator serca (ang. pacemaker ale i przy okazji peacemaker :)) zaczęto stosować pod koniec lat 50. ubiegłego wieku. Była to podobno poważna operacja chirurgiczna na sercu, z rozcinaniem mostka, odsłonięcia serca. Brrr... A dziś. Chwila moment, który spędziłem na rozmowie z implatującym mnie młodym lekarzem, m.in. o nartach. 🙂

• Like 1
  • Thanks 1

...podobno Chińczycy pracują już nad urządzeniem z wbudowanym w ucho mikroskopijnym głośniczkiem, który informuje pacjenta: "teraz zwolnij", lub "rusz wreszcie tyłek", "czas na pizzę i małe piwko" itp...                                                                                                                  Powinno się przyjąć 🙂

• Like 1
  • Haha 1

1 godzinę temu, Dany de Vino napisał:

...podobno Chińczycy pracują już nad urządzeniem z wbudowanym w ucho mikroskopijnym głośniczkiem, który informuje pacjenta: "teraz zwolnij", lub "rusz wreszcie tyłek", "czas na pizzę i małe piwko" itp...                                                                                                                  Powinno się przyjąć 🙂

Do „teraz zwolnij” i „czas na pizzę i małe piwko” nie potrzeba żadnego głośniczka…;)

• Like 2
  • Haha 2

8 minut temu, brachol napisał:

Mi żona takie rzeczy mówi bez głośniczka (tylko ja nie bardzo jej słucham)... coś tam jeszcze o kawie czasami napomknie

To moja non stop powtarza abym w domu siedział na tyłku, a nie potem narzekał, że coś mnie boli. Ale jak można zrezygnować z czegoś co robi się od dzieciństwa ( nie są to narty)

5 godzin temu, Gabrik napisał:

Jako że wątek jest szkoleniowy, a świat bez śmiechu coraz trudniejszy do akceptacji..pizza, frytki i jedziem 🤣

https://www.facebook.com/share/r/1E7VQNTCD7/

😄

Fajne, ale teraz jest moda na podkładanie głosu pod filmy więc niekoniecznie to prawdziwy film. W necie mnóstwo filmików tego typu, głównie politycznych.

• Thanks 1

2 minuty temu, KrzysiekK napisał:

No wiadomo 😄.

Gdzieś jest też filmik gdzie taki zupełnie malutki szkrab zaczyna na kreskę odjeżdżać od grupy a instruktor za nim w dół z łyżwy i łapie go na dole za wszarz tyle co przed siatkami 😄

Znam, najpierw zwrócił uwagę na dwoje innych, a ten najmłodszy jakby nigdy nic proooosto przed siebie 🤣🤣🤣

• Like 1

W dniu 12.02.2025 o 14:35, Gabrik napisał:

Jako że wątek jest szkoleniowy, a świat bez śmiechu coraz trudniejszy do akceptacji..pizza, frytki i jedziem 🤣

https://www.facebook.com/share/r/1E7VQNTCD7/

Pokazały mi to córki, są dwa filmiki i powiedziałem im, że Paulinka umie jeździć, po dwóch dniach powiedziały, że faktycznie umie, pojawił się filmik z zawodów, i wygląda to jak reklama instruktora.

• Like 1

32 minuty temu, rulez napisał:

Pokazały mi to córki, są dwa filmiki i powiedziałem im, że Paulinka umie jeździć, po dwóch dniach powiedziały, że faktycznie umie, pojawił się filmik z zawodów, i wygląda to jak reklama instruktora.

a masz filmik przed szkoleniem i po szkoleniu ?

49 minut temu, rulez napisał:

Okazało się, że są to tiktoki, powinieneś otworzyć:
https://vm.tiktok.com/ZNd1YU53E/
https://vm.tiktok.com/ZNd1YqRxF/
https://vm.tiktok.com/ZNd1YAAu6/

super - ile lat ma Paulinka ?

widzę różnicę między 1 i 3 filmikiem - ile czasu trwało szkolenie ?

ostatnio mieliśmy dziewczynkę 13 letnią tu pierwszy dzień jeździła z nami na niebieskiej

i 5 dzień na nartach na czerwonej trasie

• Like 1

4 godziny temu, Maciej S napisał:

Ręce nie mogą opadać, dłonie na kołdrze. Zobaczcie jak niewielkim ruchem dłoni można wtedy uruchomić kijek. 

https://www.facebook.com/reel/625731250036833

Tyle że sens tego uruchomienia kijka poza warstwą estetyczną (kwestia gustu) z kijkiem ma ma nie dużo wspólnego .. podpowiedź skoro mówię zagadkami : następny staw i przeciwstawność 🙂

.. a tak swoją drogą dalekiego wysyłania grotu kijka nie lubię choć spod małego palca można się tak bawić. 

M.

W dniu 13.02.2025 o 21:46, Jan napisał:

super - ile lat ma Paulinka ?

widzę różnicę między 1 i 3 filmikiem - ile czasu trwało szkolenie ?

ostatnio mieliśmy dziewczynkę 13 letnią tu pierwszy dzień jeździła z nami na niebieskiej

i 5 dzień na nartach na czerwonej trasie

Koszmar instruktorski.