kordiankw Posted October 18, 2016 Share Posted October 18, 2016 Żeby trochę odpocząć od filozoficzno-intelektualno-politycznych rozważań, informacja z dzisiaj: Uderzenie głową kelnerki, atak na kamerzystę, próby kradzieży - tak kibice Legii przywitali się z Madrytem. Trzech Polaków zostało zatrzymanych przez hiszpańską policję we wtorek nad ranem, w dniu meczu z Realem Madryt w piłkarskiej Lidze Mistrzów. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
wort Posted October 18, 2016 Share Posted October 18, 2016 Mussolini i Hitler doszli do władzy w demokratycznych społeczeństwach. Pozdro Wiesiek No wiesz takie cóś, myślałem że stać Cię na więcej. Wracając do Ortegi, zapewne jako młode chłopię był wychowany w katolickiej szkole, niby że się "zbuntował" ale tak naprawdę nie napisał nic czego nie uczą na katechezie, inna sprawa,że zrobił to w tak sugestywny sposób, że nawet ja chłopięciem będąc, byłem pod wrażeniem. Pozdrawiam serdecznie Quote Link to comment Share on other sites More sharing options... Adam ..DUCH Posted October 18, 2016 Share Posted October 18, 2016 Mussolini i Hitler doszli do władzy w demokratycznych społeczeństwach. Pozdro Wiesiek Ok ale jaki wniosek.............................Nauczony doświadczeniem własnym, życiowym i także historycznym doświadczeniem wolę jednoosobową demokrację............ tylko skąd wziąć tego jednego jedynego "ludzkiego pana" Quote Link to comment Share on other sites More sharing options... Mitek Posted October 18, 2016 Author Share Posted October 18, 2016 Cześć Ok ale jaki wniosek.............................Nauczony doświadczeniem własnym, życiowym i także historycznym doświadczeniem wolę jednoosobową demokrację............ tylko skąd wziąć tego jednego jedynego "ludzkiego pana" Jestem przecież. Idąc dalej wychodzi na to, że najlepsza władza to... "Eden" Lema czytaliście pewnie. Pozdrowienia Quote Link to comment Share on other sites More sharing options... 6 years later... Wacława Mazurek Posted March 30, 2023 Share Posted March 30, 2023 Polacy to wspaniali ludzie, mieszkam w Polsce od ponad 15 lat i mogę powiedzieć, że to mili i przyjaźni ludzie.Tutaj możesz pogadać z Polakami tutaj, poznać się https://rusdate.pl/. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options... Jan Posted March 30, 2023 Share Posted March 30, 2023 1 godzinę temu, Wacława Mazurek napisał: Polacy to wspaniali ludzie, mieszkam w Polsce od ponad 15 lat i mogę powiedzieć, że to mili i przyjaźni ludzie.Tutaj możesz pogadać z Polakami tutaj, poznać się https://rusdate.pl/. Ciekawy wykop z 2016 roku. @Dany de Vino fajny wpis Quote Link to comment Share on other sites More sharing options... Jan Posted March 30, 2023 Share Posted March 30, 2023 (edited) . Edited March 30, 2023 by Jan Quote Link to comment Share on other sites More sharing options... Chertan Posted March 30, 2023 Share Posted March 30, 2023 Jaki wykop? To jakiś ruski trol korzystający z braku administracji na forum. 4 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options... grimson Posted March 30, 2023 Share Posted March 30, 2023 Godzinę temu, Chertan napisał: Jaki wykop? To jakiś ruski trol korzystający z braku administracji na forum. E tam troll, to pewne blond 90-60-90 z nogami do samej szyi po drugiej stronie klawiatury. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options... Friski Posted March 30, 2023 Share Posted March 30, 2023 8 minut temu, grimson napisał: ... 90-60-90... Ciekawe taliowanie, musi komórka jakaś...🤔 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options... Chertan Posted March 30, 2023 Share Posted March 30, 2023 26 minut temu, grimson napisał: E tam troll, to pewne blond 90-60-90 z nogami do samej szyi po drugiej stronie klawiatury. nie wiem, co znaczy mieć nogi po drugiej stronie klawiatury 🤪, chyba, że nogi po jednej, a szyja po drugiej. A swoją drogą czy ktoś taki może mieć taliowanie komórki? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options... Jan Posted March 30, 2023 Share Posted March 30, 2023 34 minuty temu, Chertan napisał: nie wiem, co znaczy mieć nogi po drugiej stronie klawiatury 🤪, chyba, że nogi po jednej, a szyja po drugiej. A swoją drogą czy ktoś taki może mieć taliowanie komórki? Zmieniło się coś na lepsze w opisywanej w 1 poście tematyce ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options... mig Posted March 30, 2023 Share Posted March 30, 2023 1 godzinę temu, Jan napisał: Zmieniło się coś na lepsze w opisywanej w 1 poście tematyce ? Nie. Jest znacznie gorzej. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options... Spiochu Posted March 30, 2023 Share Posted March 30, 2023 4 godziny temu, Jan napisał: Zmieniło się coś na lepsze w opisywanej w 1 poście tematyce ? Mitek nie znosi segregacji, wrzuca więc wszystkich do jednego kontenera 😉 2 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options... Mitek Posted March 31, 2023 Author Share Posted March 31, 2023 12 godzin temu, Spiochu napisał: Mitek nie znosi segregacji, wrzuca więc wszystkich do jednego kontenera 😉 Cześć Segreguję bardzo rzetelnie śmieci i wszelkie odpady, tym bardziej jestem na to uczulony, że na dwóch etatach jestem odpowiedzialny za kontrole właściwości segregacji odpadów. W tym temacie tylko zapytałem, a nic nie twierdziłem. Pozdro 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options... Lexi Posted March 31, 2023 Share Posted March 31, 2023 36 minut temu, Mitek napisał: Cześć Segreguję bardzo rzetelnie śmieci i wszelkie odpady, tym bardziej jestem na to uczulony, że na dwóch etatach jestem odpowiedzialny za kontrole właściwości segregacji odpadów. W tym temacie tylko zapytałem, a nic nie twierdziłem. Pozdro U nas we wsi też segregują...na te do spalenia w dzień i te do spalenia nocą.... 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options... brachol Posted March 31, 2023 Share Posted March 31, 2023 1 godzinę temu, Lexi napisał: U nas we wsi też segregują...na te do spalenia w dzień i te do spalenia nocą.... Pytanie skąd się bierze tyle śmieci, że nawet na koniec sezonu grzewczego jest co wrzucić do pieca? Chociaż zdecydowanie gorzej przy pierwszych przymrozkach. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options... Lexi Posted March 31, 2023 Share Posted March 31, 2023 45 minut temu, brachol napisał: Pytanie skąd się bierze tyle śmieci, że nawet na koniec sezonu grzewczego jest co wrzucić do pieca? Chociaż zdecydowanie gorzej przy pierwszych przymrozkach. Własciwie to i tak u mnie jest o niebo lepiej niż rok czy dwa lata temu ale w zeszłym sezonie grzewczym w górach były przypadki że ludzie "kradli" śmieci plastikowe żeby nimi w piecu palić - w Bukowinie miejscowi opowiadali ..i choć nie wszędzie to było czuć ale w takim Nowym Targu, Rabce (nomen omen "Zdrój") ..już nie mówiąc o Makowie Podhalańskim (dla mnie absolutny top tego niechlubnego rankingu) już tak. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options... mig Posted March 31, 2023 Share Posted March 31, 2023 (edited) Roznie to kiedys bywalo... nie trzeba bylo palic papierosow by dostac poranny strzal w pluco.... Na mojej ulicy - 16 domow z lat 60-70 - został 1 niereformowalny, 4 że sprawnymi kotłami podajnikowymi ( trzeba być indolentem by z tego kopcic) i reszta gazowe. Pomp na razie nie ma. W tym sezonie gaz zdecydowanie tańszy od węgla (nawet 1km od kopalni) Edited March 31, 2023 by mig 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options... Lexi Posted March 31, 2023 Share Posted March 31, 2023 Godzinę temu, mig napisał: Roznie to kiedys bywalo... nie trzeba bylo palic papierosow by dostac poranny strzal w pluco.... Na mojej ulicy - 16 domow z lat 60-70 - został 1 niereformowalny, 4 że sprawnymi kotłami podajnikowymi ( trzeba być indolentem by z tego kopcic) i reszta gazowe. Pomp na razie nie ma. W tym sezonie gaz zdecydowanie tańszy od węgla (nawet 1km od kopalni) U mnie z tym różnie... węgiel kupiłem - bo wojna (mam gaz ale mam i kopciucha - olałem dotacje bo "you never know" - wojna).... pale drewnem teraz bo wyciąłem w zeszłym roku ogromne dwa świerki które trzeba i tak zutylizować .. 1 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options... star Posted March 31, 2023 Share Posted March 31, 2023 20 godzin temu, Spiochu napisał: Mitek nie znosi segregacji, wrzuca więc wszystkich do jednego kontenera 😉 Chyba rasowej. PS tez segreguje. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options... Prev 1 2 3 4 Next Page 4 of 4 Join the conversation You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account. Reply to this topic... × Pasted as rich text. Paste as plain text instead Only 75 emoji are allowed. × Your link has been automatically embedded. Display as a link instead × Your previous content has been restored. Clear editor × You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL. Insert image from URL × Desktop Tablet Phone Submit Reply Share More sharing options... Followers 0 Go to topic listing All Activity Home Off Topic Hyde Park Telekomunikacja Polacy to śmieci...
Adam ..DUCH Posted October 18, 2016 Share Posted October 18, 2016 Mussolini i Hitler doszli do władzy w demokratycznych społeczeństwach. Pozdro Wiesiek Ok ale jaki wniosek.............................Nauczony doświadczeniem własnym, życiowym i także historycznym doświadczeniem wolę jednoosobową demokrację............ tylko skąd wziąć tego jednego jedynego "ludzkiego pana" Quote Link to comment Share on other sites More sharing options... Mitek Posted October 18, 2016 Author Share Posted October 18, 2016 Cześć Ok ale jaki wniosek.............................Nauczony doświadczeniem własnym, życiowym i także historycznym doświadczeniem wolę jednoosobową demokrację............ tylko skąd wziąć tego jednego jedynego "ludzkiego pana" Jestem przecież. Idąc dalej wychodzi na to, że najlepsza władza to... "Eden" Lema czytaliście pewnie. Pozdrowienia Quote Link to comment Share on other sites More sharing options... 6 years later... Wacława Mazurek Posted March 30, 2023 Share Posted March 30, 2023 Polacy to wspaniali ludzie, mieszkam w Polsce od ponad 15 lat i mogę powiedzieć, że to mili i przyjaźni ludzie.Tutaj możesz pogadać z Polakami tutaj, poznać się https://rusdate.pl/. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options... Jan Posted March 30, 2023 Share Posted March 30, 2023 1 godzinę temu, Wacława Mazurek napisał: Polacy to wspaniali ludzie, mieszkam w Polsce od ponad 15 lat i mogę powiedzieć, że to mili i przyjaźni ludzie.Tutaj możesz pogadać z Polakami tutaj, poznać się https://rusdate.pl/. Ciekawy wykop z 2016 roku. @Dany de Vino fajny wpis Quote Link to comment Share on other sites More sharing options... Jan Posted March 30, 2023 Share Posted March 30, 2023 (edited) . Edited March 30, 2023 by Jan Quote Link to comment Share on other sites More sharing options... Chertan Posted March 30, 2023 Share Posted March 30, 2023 Jaki wykop? To jakiś ruski trol korzystający z braku administracji na forum. 4 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options... grimson Posted March 30, 2023 Share Posted March 30, 2023 Godzinę temu, Chertan napisał: Jaki wykop? To jakiś ruski trol korzystający z braku administracji na forum. E tam troll, to pewne blond 90-60-90 z nogami do samej szyi po drugiej stronie klawiatury. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options... Friski Posted March 30, 2023 Share Posted March 30, 2023 8 minut temu, grimson napisał: ... 90-60-90... Ciekawe taliowanie, musi komórka jakaś...🤔 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options... Chertan Posted March 30, 2023 Share Posted March 30, 2023 26 minut temu, grimson napisał: E tam troll, to pewne blond 90-60-90 z nogami do samej szyi po drugiej stronie klawiatury. nie wiem, co znaczy mieć nogi po drugiej stronie klawiatury 🤪, chyba, że nogi po jednej, a szyja po drugiej. A swoją drogą czy ktoś taki może mieć taliowanie komórki? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options... Jan Posted March 30, 2023 Share Posted March 30, 2023 34 minuty temu, Chertan napisał: nie wiem, co znaczy mieć nogi po drugiej stronie klawiatury 🤪, chyba, że nogi po jednej, a szyja po drugiej. A swoją drogą czy ktoś taki może mieć taliowanie komórki? Zmieniło się coś na lepsze w opisywanej w 1 poście tematyce ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options... mig Posted March 30, 2023 Share Posted March 30, 2023 1 godzinę temu, Jan napisał: Zmieniło się coś na lepsze w opisywanej w 1 poście tematyce ? Nie. Jest znacznie gorzej. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options... Spiochu Posted March 30, 2023 Share Posted March 30, 2023 4 godziny temu, Jan napisał: Zmieniło się coś na lepsze w opisywanej w 1 poście tematyce ? Mitek nie znosi segregacji, wrzuca więc wszystkich do jednego kontenera 😉 2 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options... Mitek Posted March 31, 2023 Author Share Posted March 31, 2023 12 godzin temu, Spiochu napisał: Mitek nie znosi segregacji, wrzuca więc wszystkich do jednego kontenera 😉 Cześć Segreguję bardzo rzetelnie śmieci i wszelkie odpady, tym bardziej jestem na to uczulony, że na dwóch etatach jestem odpowiedzialny za kontrole właściwości segregacji odpadów. W tym temacie tylko zapytałem, a nic nie twierdziłem. Pozdro 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options... Lexi Posted March 31, 2023 Share Posted March 31, 2023 36 minut temu, Mitek napisał: Cześć Segreguję bardzo rzetelnie śmieci i wszelkie odpady, tym bardziej jestem na to uczulony, że na dwóch etatach jestem odpowiedzialny za kontrole właściwości segregacji odpadów. W tym temacie tylko zapytałem, a nic nie twierdziłem. Pozdro U nas we wsi też segregują...na te do spalenia w dzień i te do spalenia nocą.... 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options... brachol Posted March 31, 2023 Share Posted March 31, 2023 1 godzinę temu, Lexi napisał: U nas we wsi też segregują...na te do spalenia w dzień i te do spalenia nocą.... Pytanie skąd się bierze tyle śmieci, że nawet na koniec sezonu grzewczego jest co wrzucić do pieca? Chociaż zdecydowanie gorzej przy pierwszych przymrozkach. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options... Lexi Posted March 31, 2023 Share Posted March 31, 2023 45 minut temu, brachol napisał: Pytanie skąd się bierze tyle śmieci, że nawet na koniec sezonu grzewczego jest co wrzucić do pieca? Chociaż zdecydowanie gorzej przy pierwszych przymrozkach. Własciwie to i tak u mnie jest o niebo lepiej niż rok czy dwa lata temu ale w zeszłym sezonie grzewczym w górach były przypadki że ludzie "kradli" śmieci plastikowe żeby nimi w piecu palić - w Bukowinie miejscowi opowiadali ..i choć nie wszędzie to było czuć ale w takim Nowym Targu, Rabce (nomen omen "Zdrój") ..już nie mówiąc o Makowie Podhalańskim (dla mnie absolutny top tego niechlubnego rankingu) już tak. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options... mig Posted March 31, 2023 Share Posted March 31, 2023 (edited) Roznie to kiedys bywalo... nie trzeba bylo palic papierosow by dostac poranny strzal w pluco.... Na mojej ulicy - 16 domow z lat 60-70 - został 1 niereformowalny, 4 że sprawnymi kotłami podajnikowymi ( trzeba być indolentem by z tego kopcic) i reszta gazowe. Pomp na razie nie ma. W tym sezonie gaz zdecydowanie tańszy od węgla (nawet 1km od kopalni) Edited March 31, 2023 by mig 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options... Lexi Posted March 31, 2023 Share Posted March 31, 2023 Godzinę temu, mig napisał: Roznie to kiedys bywalo... nie trzeba bylo palic papierosow by dostac poranny strzal w pluco.... Na mojej ulicy - 16 domow z lat 60-70 - został 1 niereformowalny, 4 że sprawnymi kotłami podajnikowymi ( trzeba być indolentem by z tego kopcic) i reszta gazowe. Pomp na razie nie ma. W tym sezonie gaz zdecydowanie tańszy od węgla (nawet 1km od kopalni) U mnie z tym różnie... węgiel kupiłem - bo wojna (mam gaz ale mam i kopciucha - olałem dotacje bo "you never know" - wojna).... pale drewnem teraz bo wyciąłem w zeszłym roku ogromne dwa świerki które trzeba i tak zutylizować .. 1 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options... star Posted March 31, 2023 Share Posted March 31, 2023 20 godzin temu, Spiochu napisał: Mitek nie znosi segregacji, wrzuca więc wszystkich do jednego kontenera 😉 Chyba rasowej. PS tez segreguje. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options... Prev 1 2 3 4 Next Page 4 of 4 Join the conversation You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account. Reply to this topic... × Pasted as rich text. Paste as plain text instead Only 75 emoji are allowed. × Your link has been automatically embedded. Display as a link instead × Your previous content has been restored. Clear editor × You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL. Insert image from URL × Desktop Tablet Phone Submit Reply Share More sharing options... Followers 0 Go to topic listing
Mitek Posted October 18, 2016 Author Share Posted October 18, 2016 Cześć Ok ale jaki wniosek.............................Nauczony doświadczeniem własnym, życiowym i także historycznym doświadczeniem wolę jednoosobową demokrację............ tylko skąd wziąć tego jednego jedynego "ludzkiego pana" Jestem przecież. Idąc dalej wychodzi na to, że najlepsza władza to... "Eden" Lema czytaliście pewnie. Pozdrowienia Quote Link to comment Share on other sites More sharing options... 6 years later... Wacława Mazurek Posted March 30, 2023 Share Posted March 30, 2023 Polacy to wspaniali ludzie, mieszkam w Polsce od ponad 15 lat i mogę powiedzieć, że to mili i przyjaźni ludzie.Tutaj możesz pogadać z Polakami tutaj, poznać się https://rusdate.pl/. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options... Jan Posted March 30, 2023 Share Posted March 30, 2023 1 godzinę temu, Wacława Mazurek napisał: Polacy to wspaniali ludzie, mieszkam w Polsce od ponad 15 lat i mogę powiedzieć, że to mili i przyjaźni ludzie.Tutaj możesz pogadać z Polakami tutaj, poznać się https://rusdate.pl/. Ciekawy wykop z 2016 roku. @Dany de Vino fajny wpis Quote Link to comment Share on other sites More sharing options... Jan Posted March 30, 2023 Share Posted March 30, 2023 (edited) . Edited March 30, 2023 by Jan Quote Link to comment Share on other sites More sharing options... Chertan Posted March 30, 2023 Share Posted March 30, 2023 Jaki wykop? To jakiś ruski trol korzystający z braku administracji na forum. 4 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options... grimson Posted March 30, 2023 Share Posted March 30, 2023 Godzinę temu, Chertan napisał: Jaki wykop? To jakiś ruski trol korzystający z braku administracji na forum. E tam troll, to pewne blond 90-60-90 z nogami do samej szyi po drugiej stronie klawiatury. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options... Friski Posted March 30, 2023 Share Posted March 30, 2023 8 minut temu, grimson napisał: ... 90-60-90... Ciekawe taliowanie, musi komórka jakaś...🤔 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options... Chertan Posted March 30, 2023 Share Posted March 30, 2023 26 minut temu, grimson napisał: E tam troll, to pewne blond 90-60-90 z nogami do samej szyi po drugiej stronie klawiatury. nie wiem, co znaczy mieć nogi po drugiej stronie klawiatury 🤪, chyba, że nogi po jednej, a szyja po drugiej. A swoją drogą czy ktoś taki może mieć taliowanie komórki? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options... Jan Posted March 30, 2023 Share Posted March 30, 2023 34 minuty temu, Chertan napisał: nie wiem, co znaczy mieć nogi po drugiej stronie klawiatury 🤪, chyba, że nogi po jednej, a szyja po drugiej. A swoją drogą czy ktoś taki może mieć taliowanie komórki? Zmieniło się coś na lepsze w opisywanej w 1 poście tematyce ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options... mig Posted March 30, 2023 Share Posted March 30, 2023 1 godzinę temu, Jan napisał: Zmieniło się coś na lepsze w opisywanej w 1 poście tematyce ? Nie. Jest znacznie gorzej. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options... Spiochu Posted March 30, 2023 Share Posted March 30, 2023 4 godziny temu, Jan napisał: Zmieniło się coś na lepsze w opisywanej w 1 poście tematyce ? Mitek nie znosi segregacji, wrzuca więc wszystkich do jednego kontenera 😉 2 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options... Mitek Posted March 31, 2023 Author Share Posted March 31, 2023 12 godzin temu, Spiochu napisał: Mitek nie znosi segregacji, wrzuca więc wszystkich do jednego kontenera 😉 Cześć Segreguję bardzo rzetelnie śmieci i wszelkie odpady, tym bardziej jestem na to uczulony, że na dwóch etatach jestem odpowiedzialny za kontrole właściwości segregacji odpadów. W tym temacie tylko zapytałem, a nic nie twierdziłem. Pozdro 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options... Lexi Posted March 31, 2023 Share Posted March 31, 2023 36 minut temu, Mitek napisał: Cześć Segreguję bardzo rzetelnie śmieci i wszelkie odpady, tym bardziej jestem na to uczulony, że na dwóch etatach jestem odpowiedzialny za kontrole właściwości segregacji odpadów. W tym temacie tylko zapytałem, a nic nie twierdziłem. Pozdro U nas we wsi też segregują...na te do spalenia w dzień i te do spalenia nocą.... 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options... brachol Posted March 31, 2023 Share Posted March 31, 2023 1 godzinę temu, Lexi napisał: U nas we wsi też segregują...na te do spalenia w dzień i te do spalenia nocą.... Pytanie skąd się bierze tyle śmieci, że nawet na koniec sezonu grzewczego jest co wrzucić do pieca? Chociaż zdecydowanie gorzej przy pierwszych przymrozkach. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options... Lexi Posted March 31, 2023 Share Posted March 31, 2023 45 minut temu, brachol napisał: Pytanie skąd się bierze tyle śmieci, że nawet na koniec sezonu grzewczego jest co wrzucić do pieca? Chociaż zdecydowanie gorzej przy pierwszych przymrozkach. Własciwie to i tak u mnie jest o niebo lepiej niż rok czy dwa lata temu ale w zeszłym sezonie grzewczym w górach były przypadki że ludzie "kradli" śmieci plastikowe żeby nimi w piecu palić - w Bukowinie miejscowi opowiadali ..i choć nie wszędzie to było czuć ale w takim Nowym Targu, Rabce (nomen omen "Zdrój") ..już nie mówiąc o Makowie Podhalańskim (dla mnie absolutny top tego niechlubnego rankingu) już tak. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options... mig Posted March 31, 2023 Share Posted March 31, 2023 (edited) Roznie to kiedys bywalo... nie trzeba bylo palic papierosow by dostac poranny strzal w pluco.... Na mojej ulicy - 16 domow z lat 60-70 - został 1 niereformowalny, 4 że sprawnymi kotłami podajnikowymi ( trzeba być indolentem by z tego kopcic) i reszta gazowe. Pomp na razie nie ma. W tym sezonie gaz zdecydowanie tańszy od węgla (nawet 1km od kopalni) Edited March 31, 2023 by mig 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options... Lexi Posted March 31, 2023 Share Posted March 31, 2023 Godzinę temu, mig napisał: Roznie to kiedys bywalo... nie trzeba bylo palic papierosow by dostac poranny strzal w pluco.... Na mojej ulicy - 16 domow z lat 60-70 - został 1 niereformowalny, 4 że sprawnymi kotłami podajnikowymi ( trzeba być indolentem by z tego kopcic) i reszta gazowe. Pomp na razie nie ma. W tym sezonie gaz zdecydowanie tańszy od węgla (nawet 1km od kopalni) U mnie z tym różnie... węgiel kupiłem - bo wojna (mam gaz ale mam i kopciucha - olałem dotacje bo "you never know" - wojna).... pale drewnem teraz bo wyciąłem w zeszłym roku ogromne dwa świerki które trzeba i tak zutylizować .. 1 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options... star Posted March 31, 2023 Share Posted March 31, 2023 20 godzin temu, Spiochu napisał: Mitek nie znosi segregacji, wrzuca więc wszystkich do jednego kontenera 😉 Chyba rasowej. PS tez segreguje. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options... Prev 1 2 3 4 Next Page 4 of 4 Join the conversation You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account. Reply to this topic... × Pasted as rich text. Paste as plain text instead Only 75 emoji are allowed. × Your link has been automatically embedded. Display as a link instead × Your previous content has been restored. Clear editor × You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL. Insert image from URL × Desktop Tablet Phone Submit Reply Share More sharing options... Followers 0
Wacława Mazurek Posted March 30, 2023 Share Posted March 30, 2023 Polacy to wspaniali ludzie, mieszkam w Polsce od ponad 15 lat i mogę powiedzieć, że to mili i przyjaźni ludzie.Tutaj możesz pogadać z Polakami tutaj, poznać się https://rusdate.pl/. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jan Posted March 30, 2023 Share Posted March 30, 2023 1 godzinę temu, Wacława Mazurek napisał: Polacy to wspaniali ludzie, mieszkam w Polsce od ponad 15 lat i mogę powiedzieć, że to mili i przyjaźni ludzie.Tutaj możesz pogadać z Polakami tutaj, poznać się https://rusdate.pl/. Ciekawy wykop z 2016 roku. @Dany de Vino fajny wpis Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jan Posted March 30, 2023 Share Posted March 30, 2023 (edited) . Edited March 30, 2023 by Jan Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Chertan Posted March 30, 2023 Share Posted March 30, 2023 Jaki wykop? To jakiś ruski trol korzystający z braku administracji na forum. 4 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
grimson Posted March 30, 2023 Share Posted March 30, 2023 Godzinę temu, Chertan napisał: Jaki wykop? To jakiś ruski trol korzystający z braku administracji na forum. E tam troll, to pewne blond 90-60-90 z nogami do samej szyi po drugiej stronie klawiatury. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Friski Posted March 30, 2023 Share Posted March 30, 2023 8 minut temu, grimson napisał: ... 90-60-90... Ciekawe taliowanie, musi komórka jakaś...🤔 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Chertan Posted March 30, 2023 Share Posted March 30, 2023 26 minut temu, grimson napisał: E tam troll, to pewne blond 90-60-90 z nogami do samej szyi po drugiej stronie klawiatury. nie wiem, co znaczy mieć nogi po drugiej stronie klawiatury 🤪, chyba, że nogi po jednej, a szyja po drugiej. A swoją drogą czy ktoś taki może mieć taliowanie komórki? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jan Posted March 30, 2023 Share Posted March 30, 2023 34 minuty temu, Chertan napisał: nie wiem, co znaczy mieć nogi po drugiej stronie klawiatury 🤪, chyba, że nogi po jednej, a szyja po drugiej. A swoją drogą czy ktoś taki może mieć taliowanie komórki? Zmieniło się coś na lepsze w opisywanej w 1 poście tematyce ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mig Posted March 30, 2023 Share Posted March 30, 2023 1 godzinę temu, Jan napisał: Zmieniło się coś na lepsze w opisywanej w 1 poście tematyce ? Nie. Jest znacznie gorzej. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Spiochu Posted March 30, 2023 Share Posted March 30, 2023 4 godziny temu, Jan napisał: Zmieniło się coś na lepsze w opisywanej w 1 poście tematyce ? Mitek nie znosi segregacji, wrzuca więc wszystkich do jednego kontenera 😉 2 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mitek Posted March 31, 2023 Author Share Posted March 31, 2023 12 godzin temu, Spiochu napisał: Mitek nie znosi segregacji, wrzuca więc wszystkich do jednego kontenera 😉 Cześć Segreguję bardzo rzetelnie śmieci i wszelkie odpady, tym bardziej jestem na to uczulony, że na dwóch etatach jestem odpowiedzialny za kontrole właściwości segregacji odpadów. W tym temacie tylko zapytałem, a nic nie twierdziłem. Pozdro 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lexi Posted March 31, 2023 Share Posted March 31, 2023 36 minut temu, Mitek napisał: Cześć Segreguję bardzo rzetelnie śmieci i wszelkie odpady, tym bardziej jestem na to uczulony, że na dwóch etatach jestem odpowiedzialny za kontrole właściwości segregacji odpadów. W tym temacie tylko zapytałem, a nic nie twierdziłem. Pozdro U nas we wsi też segregują...na te do spalenia w dzień i te do spalenia nocą.... 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
brachol Posted March 31, 2023 Share Posted March 31, 2023 1 godzinę temu, Lexi napisał: U nas we wsi też segregują...na te do spalenia w dzień i te do spalenia nocą.... Pytanie skąd się bierze tyle śmieci, że nawet na koniec sezonu grzewczego jest co wrzucić do pieca? Chociaż zdecydowanie gorzej przy pierwszych przymrozkach. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lexi Posted March 31, 2023 Share Posted March 31, 2023 45 minut temu, brachol napisał: Pytanie skąd się bierze tyle śmieci, że nawet na koniec sezonu grzewczego jest co wrzucić do pieca? Chociaż zdecydowanie gorzej przy pierwszych przymrozkach. Własciwie to i tak u mnie jest o niebo lepiej niż rok czy dwa lata temu ale w zeszłym sezonie grzewczym w górach były przypadki że ludzie "kradli" śmieci plastikowe żeby nimi w piecu palić - w Bukowinie miejscowi opowiadali ..i choć nie wszędzie to było czuć ale w takim Nowym Targu, Rabce (nomen omen "Zdrój") ..już nie mówiąc o Makowie Podhalańskim (dla mnie absolutny top tego niechlubnego rankingu) już tak. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mig Posted March 31, 2023 Share Posted March 31, 2023 (edited) Roznie to kiedys bywalo... nie trzeba bylo palic papierosow by dostac poranny strzal w pluco.... Na mojej ulicy - 16 domow z lat 60-70 - został 1 niereformowalny, 4 że sprawnymi kotłami podajnikowymi ( trzeba być indolentem by z tego kopcic) i reszta gazowe. Pomp na razie nie ma. W tym sezonie gaz zdecydowanie tańszy od węgla (nawet 1km od kopalni) Edited March 31, 2023 by mig 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lexi Posted March 31, 2023 Share Posted March 31, 2023 Godzinę temu, mig napisał: Roznie to kiedys bywalo... nie trzeba bylo palic papierosow by dostac poranny strzal w pluco.... Na mojej ulicy - 16 domow z lat 60-70 - został 1 niereformowalny, 4 że sprawnymi kotłami podajnikowymi ( trzeba być indolentem by z tego kopcic) i reszta gazowe. Pomp na razie nie ma. W tym sezonie gaz zdecydowanie tańszy od węgla (nawet 1km od kopalni) U mnie z tym różnie... węgiel kupiłem - bo wojna (mam gaz ale mam i kopciucha - olałem dotacje bo "you never know" - wojna).... pale drewnem teraz bo wyciąłem w zeszłym roku ogromne dwa świerki które trzeba i tak zutylizować .. 1 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
star Posted March 31, 2023 Share Posted March 31, 2023 20 godzin temu, Spiochu napisał: Mitek nie znosi segregacji, wrzuca więc wszystkich do jednego kontenera 😉 Chyba rasowej. PS tez segreguje. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts