Skocz do zawartości

Ceny paliwa w PL i EU

Marcos73

Rekomendowane odpowiedzi

8 godzin temu, Marcos73 napisał:

Ok, Witek dzięki, ale Twoje „tankowanie” ogranicz się jedynie do kieliszka wieczornej brandy😉. Jesteś nieco poza tematem, no ale pewnie swoje zdanie masz, to mnie raczej interesuje. Czemu jest tak źle, kiedy jest tak dobrze, albo na odwrót.

pozdro

Żeby porównanie miało sens trzeba porównać podobne modele tej samej marki. Abstrahując od tego, że instalację fotowoltaiczną mam już ponad 10 lat i największy pobór prądu był do zasilania klimy latem, a wiosną i jesienią do dogrzewania domu, a do ładowania elektryka zaledwie od 4 miesięcy, to i tak podsumowując wszystkie koszty elektryk wychodzi korzystniej. A jak doliczyć cenę eksploatacji obu pojazdów, to zdecydowanie korzystniej.

• Like 1

6 godzin temu, Jan napisał:

no u Trumpka tankowałem po 4 dolary i 20 centów 

Kiedy? 

4 godziny temu, Spiochu napisał:

Żaden kraj "demokratyczny" nie jest w stanie podbić Iranu.

To tylko kwestia ceny i nie piszę tu o kosztach zużytej amunicji i sprzętu bojowego.

Pomarańczowy się przeliczył, bo myślał, że przeciwnicy Ajatollachów rozwala system od środka i się przeliczył.

• Like 2

9 godzin temu, .Beata. napisał:

Paliwo na Kos jest za 2.09 € - 95 i 2.20 diesel, w Puli tankowałam za 1,86 -95, ale o ile dobrze zrozumiałam to w Chorwacji cena regulowana jest przez rząd. Se policz… 

IMG_5409.thumb.jpeg.eb830d28c3160f6db382cb4341f60865.jpeg

Pozdro 🙃

Przyjemna wysepka. Byłem dwa razy. Gdzie macie bazę? My spaliśmy w Tigaki. Polecam zachod słońca w Zia.

Przetestowałem różne tryby i pomijając, że słynne Eco jest niezdrowe dla samochodu tak samo jak system start stop, to nie przynosi żadnej korzyści finansowej. Pali tyle samo, albo wiecej, nie przyspiesza, wiec jest nawet niebezpieczne. Wyszło na to, ze przy mojej jeździe najmniej spala w trybie sport. Dodatkowo jest dynamiczny i pozwala spokojnie wyprzedzić, czy włączyć sie do ruchu. Tak czy siak 7 litrów/ 100 koszty dojazdu do pracy i na weekend w góry wzrosły drastycznie.