grimson Napisano 27 Stycznia Udostępnij Napisano 27 Stycznia Godzinę temu, lubeckim napisał: Inna rzecz, że powinieneś raczej napisać "zaakceptowany przez mnie i Mitka". Jednak różnica tylko w samym zakresie osobowym, bo ten brak akceptacji przez wasz duet dalej nie jest dla mnie problemem. Żadnym ja nie zasiadam w loży Ski Forum. tu jest miejsce na tylko jednego, nieomylnego użytkownika. 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lubeckim Napisano 27 Stycznia Udostępnij Napisano 27 Stycznia 3 minutes ago, grimson said: jednego, nieomylnego użytkownika. A z tym, to się niewątpliwie zgadzam 😄 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SzymQ Napisano 27 Stycznia Udostępnij Napisano 27 Stycznia 6 hours ago, a_senior said: By nie było nieporozumień. Pisząc "taka jazda" miałem na myśli pokazową jazdę z pięknymi łukami z dokręcaniem i jazdą w poprzek stoku jak napisał Marek, której pełno w internecie i blisko 0 w realu. To nie dotyczy carvingu jako takiego i wykorzystania jego elementów w różnych postaciach. Czyli można jechać ogień jak poniżej, tylko po prostu mało kto umie ? 😉 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcos73 Napisano 27 Stycznia Udostępnij Napisano 27 Stycznia Godzinę temu, SzymQ napisał: Czyli można jechać ogień jak poniżej, tylko po prostu mało kto umie ? 😉 No oczywiście Szymek że mało kto umie. Bo to jest trudne. Niestety, brak dostępności takich stoków uniemożliwia szybki rozwój. Ale pytanie do Ciebie. Jeździłeś ze Śpiochem i jeździłeś ze Stefano. Jak mniemam - Stefano to dużo wyższy level niż Śpiochu. Pewnie tak samo Śpiocha level jest dużo wyższy niż Twój. Więc ile Ci brakuje do Śpiocha - bo jak mniemam bez dojścia do jego levelu o zbliżeniu się do poziomu Stefano to chyba można zapomnieć. Nie chodzi o Twoje/Wasze postępy ale o ogół w trakcie nauki śledzących te wrzutki nie mając styczności z tym w realu. Pomijam fakt praktykowania w wymiarze 5-6 dni w sezonie. Jak realnie oceniasz czas Tobie potrzebny dojścia do powiedzmy podobnego poziomu jazdy na takiej trasie jak jechał Stefano. Czy to będzie kiedykolwiek możliwe? A tutaj mój ulubieniec Patrick - czyli taki inny Stefano. Jazda i zestaw ćwiczeń. Za dużo nie gada ;). 1 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan Napisano 27 Stycznia Udostępnij Napisano 27 Stycznia 6 godzin temu, Mitek napisał: Za późno. rozumiem SKS ale podobno masz w rodzinie dobrze zapowiadającą się młodą instruktorkę i dziadki też czegoś by się nauczyły Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SzymQ Napisano 27 Stycznia Udostępnij Napisano 27 Stycznia 11 minutes ago, Marcos73 said: No oczywiście Szymek że mało kto umie. Bo to jest trudne. Niestety, brak dostępności takich stoków uniemożliwia szybki rozwój. Ale pytanie do Ciebie. Jeździłeś ze Śpiochem i jeździłeś ze Stefano. Jak mniemam - Stefano to dużo wyższy level niż Śpiochu. Pewnie tak samo Śpiocha level jest dużo wyższy niż Twój. Więc ile Ci brakuje do Śpiocha - bo jak mniemam bez dojścia do jego levelu o zbliżeniu się do poziomu Stefano to chyba można zapomnieć. Nie chodzi o Twoje/Wasze postępy ale o ogół w trakcie nauki śledzących te wrzutki nie mając styczności z tym w realu. Pomijam fakt praktykowania w wymiarze 5-6 dni w sezonie. Jak realnie oceniasz czas Tobie potrzebny dojścia do powiedzmy podobnego poziomu jazdy na takiej trasie jak jechał Stefano. Czy to będzie kiedykolwiek możliwe? A tutaj mój ulubieniec Patrick - czyli taki inny Stefano. Jazda i zestaw ćwiczeń. Za dużo nie gada ;). Nigdy nie dojdę do poziomu Śpiocha ani Stefano. Prawdę mówiąc nawet o tym nie myślałem. Jeśli chodzi o porównanie Śpiocha i Stefano, to logika podpowiada, że Stefano jeździ lepiej, ale z mojej perspektywy obaj jeżdżą kosmicznie i powyżej mojej kompetencji w ocenianiu. Wracając jednak do tematu warunków na stoku. Oczywiście bywają diametralnie różnie, ale nawet będąc ceprem można jeździć w Polsce po pustych stokach. Nawet w takim Zwardoniu zdarzyło mi się wyjść ze strefy komfortu goniąc na GS za pewnym starszym panem też na GS( swoją drogą dawno nic tu nie pisał 😉 ) w nieidealnych warunkach. Zgadzam się, że jak czytają to osoby postronne to niekoniecznie powinny mieć przeświadczenie, że mogą "uczyć się na krawędziach" w warunkach normalnego ruchu. Ale to kwestia edukacji. Jakoś trzeba im tłumaczyć, że jazda na krawędzi to nie "jazda na krawędzi", że muszą inwestować w instruktaż i szukać możliwości bezpiecznej praktyki. Ale wiesz, jak się wyda kupę kasy na modne ciuchy i znany kurort, to potem na instruktażu trzeba zaoszczędzić i jakoś samemu... Nawet raz ze @star podziwialiśmy wielkie logo Armani, ale na instruktaż właścicielowi już niestety chyba zabrakło... 1 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 27 Stycznia Udostępnij Napisano 27 Stycznia (edytowane) 57 minut temu, Jan napisał: rozumiem SKS ale podobno masz w rodzinie dobrze zapowiadającą się młodą instruktorkę i dziadki też czegoś by się nauczyły Nie wiem co to jest SKS. Po prostu przestało mnie to bawić. Dzieci mają inne zajęcia. Narty to dla nich poboczne sezonowe hobby. A swoją drogą miło mi, że mnie tak brakowało na tym wyjeździe - dawno nie pamiętam tematu żebym się tak często w nim przewijał. Dzięki koledzy ale niestety ja już nie szkolę i się nie szkolę też. Co najwyżej mogę komuś coś podpowiedzieć z przyjemnością. A najchętniej po prostu pojeździć w dobrym towarzystwie dla czystej zabawy. Edytowane 27 Stycznia przez Mitek 1 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan Napisano 27 Stycznia Udostępnij Napisano 27 Stycznia 23 minuty temu, Mitek napisał: się nie szkole też. a wiesz że byłem naprawdę zainteresowany tym wyjazdem ze względu na tego SMOKA ale jak by mnie tak wyciulali ze zmianą instruktora i to jeszcze w jakimś obcym języku to bym się naprawdę wkurzył 1 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chertan Napisano 28 Stycznia Udostępnij Napisano 28 Stycznia Starość Kurwa Starość Mitku, lepiej nie będzie. 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lexi Napisano 28 Stycznia Udostępnij Napisano 28 Stycznia 11 godzin temu, Jan napisał: ale jak by mnie tak wyciulali ze zmianą instruktora i to jeszcze w jakimś obcym języku to bym się naprawdę wkurzył Pewnie nie jeden z nas by chętnie Smoka poznał... ale czy jazdy pługiem nauczy cię Mietek z Białki czy Klamer czy aktor (np. Karol od sucharów z Familady - notta bene wytrawny narciarz)..i czy będzie to na oślej łączce w Aspen czy w Tyliczu to raczej nie ma znaczenia.. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lexi Napisano 28 Stycznia Udostępnij Napisano 28 Stycznia 12 minut temu, Chertan napisał: ... lepiej nie będzie. Nie znasz się Piter - Zbyszek (@lski) chwalił się że po 60 wzrok mu się poprawił... a mnie za rok góra 2 nie będziesz już musiał kroplówki na stoku podłączać... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bruner79 Napisano 29 Stycznia Udostępnij Napisano 29 Stycznia W dniu 26.01.2026 o 06:24, star napisał: ps. a serio to gdzie byłeś w tym sezonie? ja już dawno w jesenikach nie byłem, niestety... Tadek wpadaj. Regularnie 2-3 razy w tyg jestem w jesenikach. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Victor Napisano 7 godzin temu Udostępnij Napisano 7 godzin temu Jednak jest na YT nasz As 💪 testuje włoską markę Carpani👌 A tu coś z produkcji nart Carpani Czas oczekiwania od zamówienia do wysłania to 3 tyg z tego co pamiętam i chyba jak coś nie pomieszałem na dziś tylko niecałe 900 par tych nart powstaje rocznie . Drewno wyselekcjonowane z dość długim okresem naturalnego schnięcia. Qzwa kupie jeden z ich modeli bo to MIŁOŚĆ OD PIERWSZEGO SZURANIA 😜 2 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcos73 Napisano 6 godzin temu Udostępnij Napisano 6 godzin temu Ted - fajnie opowiada. pozdro 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Victor Napisano 6 godzin temu Udostępnij Napisano 6 godzin temu (edytowane) 28 minut temu, Marcos73 napisał: Ted - fajnie opowiada. pozdro Widziałem to Mareczku, fun z jazdy mega ale tu szkoła podstawowa musi być ukończona żeby wejść na ten level jazdy własnej przyjemności dnia codziennego 😉 ale przede wszystkim trzeba zrozumieć tryby układanki zabawy bez napinki układu własnego ciała które mają się zazębiać a to niestety jest czas który wielu chce ominąć a się nie da- trzeba rzeźbić krok po kroku aż załapiemy 🤷♂️ pozdro Edytowane 6 godzin temu przez Victor 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chertan Napisano 6 godzin temu Udostępnij Napisano 6 godzin temu 49 minut temu, Marcos73 napisał: Ted - fajnie opowiada. pozdro Ale gdzie tam, typ nie umi jeździć, każe się pochylać do stoku, pływać łapami zamiast trzymać porządną pozycję. Paaaanie, z czym do ludzi. Herezja jakaś. Będę próbować we Włochach 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcos73 Napisano 5 godzin temu Udostępnij Napisano 5 godzin temu 5 minut temu, Victor napisał: Widziałem to Mareczku, fun z jazdy mega ale tu szkoła podstawowa musi być ukończona żeby wejść na ten level jazdy własnej przyjemności dnia codziennego 😉 pozdro Cze Tak trochę jak krowa na rowie - łopatologicznie i prosto mówi. Dla mnie ciekawe Drill 2 i wynikowy Drill 3. Kurwa w sobotę musze spróbować. Też mam Carv i tam wszystko wychodzi ok oprócz kątów zakrawędziowania. Ni chu chu poniżej 70 stopni nie da rady (czasami pojedyncze skręty) - a Ted daje i to w chuj więcej 🙂 , średnia w okolicach 65 stopni. pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcos73 Napisano 5 godzin temu Udostępnij Napisano 5 godzin temu 9 minut temu, Chertan napisał: Ale gdzie tam, typ nie umi jeździć, każe się pochylać do stoku, pływać łapami zamiast trzymać porządną pozycję. Paaaanie, z czym do ludzi. Herezja jakaś. Będę próbować we Włochach Chciałbym tak umieć jak on nie umie 😉 pozdro 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
brachol Napisano 4 godziny temu Udostępnij Napisano 4 godziny temu 3 godziny temu, Victor napisał: Qzwa kupie jeden z ich modeli bo to MIŁOŚĆ OD PIERWSZEGO SZURANIA 😜 Wiedziałem, że to tak się skończy. Złote? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
brachol Napisano 4 godziny temu Udostępnij Napisano 4 godziny temu Godzinę temu, Marcos73 napisał: Chciałbym tak umieć jak on nie umie 😉 pozdro Maras wszystko przed Tobą, jeszcze młody jesteś. pozdro 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gabrik Napisano 4 godziny temu Autor Udostępnij Napisano 4 godziny temu 1 minutę temu, brachol napisał: Wiedziałem, że to tak się skończy. Złote? To jest świetna anegdota, zwłaszcza jak dodać słowa Pawła jakie mi na krześle przekazał. No ale zostawmy, to na boku, bo mnie już korci 🙂 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
brachol Napisano 4 godziny temu Udostępnij Napisano 4 godziny temu 5 minut temu, Gabrik napisał: To jest świetna anegdota, zwłaszcza jak dodać słowa Pawła jakie mi na krześle przekazał. No ale zostawmy, to na boku, bo mnie już korci 🙂 Paweł, jak kupisz Carpani to będziesz drugi w Polsce (chyba, że Renata jeszcze nie kupiła to wtedy pierwszy) - nie żebym namawiał czy coś... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cappo Napisano 3 godziny temu Udostępnij Napisano 3 godziny temu A jakieś ceny gdzieś można tych cudów sprawdzić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
.Beata. Napisano 2 godziny temu Udostępnij Napisano 2 godziny temu 1 godzinę temu, brachol napisał: Paweł, jak kupisz Carpani to będziesz drugi w Polsce (chyba, że Renata jeszcze nie kupiła to wtedy pierwszy) - nie żebym namawiał czy coś... Toż on w Polsce nie mieszka, więc nie wiadomo czy pierwszy… Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Victor Napisano 2 godziny temu Udostępnij Napisano 2 godziny temu 2 godziny temu, Gabrik napisał: To jest świetna anegdota, zwłaszcza jak dodać słowa Pawła jakie mi na krześle przekazał. No ale zostawmy, to na boku, bo mnie już korci 🙂 Bo to prawda 😜 za jedna parę można praktycznie mieć komplet (SL GS) 🤷♂️ no ale może trafię na jakąś finansowo ciekawą promocje posezonową 🤞 @cappo przedział cenowy Van Deer, Stockli … także nie jest tanio 😡 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi