grimson Napisano 20 godzin temu Udostępnij Napisano 20 godzin temu Godzinę temu, lubeckim napisał: Inna rzecz, że powinieneś raczej napisać "zaakceptowany przez mnie i Mitka". Jednak różnica tylko w samym zakresie osobowym, bo ten brak akceptacji przez wasz duet dalej nie jest dla mnie problemem. Żadnym ja nie zasiadam w loży Ski Forum. tu jest miejsce na tylko jednego, nieomylnego użytkownika. 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lubeckim Napisano 20 godzin temu Udostępnij Napisano 20 godzin temu 3 minutes ago, grimson said: jednego, nieomylnego użytkownika. A z tym, to się niewątpliwie zgadzam 😄 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SzymQ Napisano 17 godzin temu Udostępnij Napisano 17 godzin temu 6 hours ago, a_senior said: By nie było nieporozumień. Pisząc "taka jazda" miałem na myśli pokazową jazdę z pięknymi łukami z dokręcaniem i jazdą w poprzek stoku jak napisał Marek, której pełno w internecie i blisko 0 w realu. To nie dotyczy carvingu jako takiego i wykorzystania jego elementów w różnych postaciach. Czyli można jechać ogień jak poniżej, tylko po prostu mało kto umie ? 😉 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcos73 Napisano 16 godzin temu Udostępnij Napisano 16 godzin temu Godzinę temu, SzymQ napisał: Czyli można jechać ogień jak poniżej, tylko po prostu mało kto umie ? 😉 No oczywiście Szymek że mało kto umie. Bo to jest trudne. Niestety, brak dostępności takich stoków uniemożliwia szybki rozwój. Ale pytanie do Ciebie. Jeździłeś ze Śpiochem i jeździłeś ze Stefano. Jak mniemam - Stefano to dużo wyższy level niż Śpiochu. Pewnie tak samo Śpiocha level jest dużo wyższy niż Twój. Więc ile Ci brakuje do Śpiocha - bo jak mniemam bez dojścia do jego levelu o zbliżeniu się do poziomu Stefano to chyba można zapomnieć. Nie chodzi o Twoje/Wasze postępy ale o ogół w trakcie nauki śledzących te wrzutki nie mając styczności z tym w realu. Pomijam fakt praktykowania w wymiarze 5-6 dni w sezonie. Jak realnie oceniasz czas Tobie potrzebny dojścia do powiedzmy podobnego poziomu jazdy na takiej trasie jak jechał Stefano. Czy to będzie kiedykolwiek możliwe? A tutaj mój ulubieniec Patrick - czyli taki inny Stefano. Jazda i zestaw ćwiczeń. Za dużo nie gada ;). 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan Napisano 15 godzin temu Udostępnij Napisano 15 godzin temu 6 godzin temu, Mitek napisał: Za późno. rozumiem SKS ale podobno masz w rodzinie dobrze zapowiadającą się młodą instruktorkę i dziadki też czegoś by się nauczyły Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SzymQ Napisano 15 godzin temu Udostępnij Napisano 15 godzin temu 11 minutes ago, Marcos73 said: No oczywiście Szymek że mało kto umie. Bo to jest trudne. Niestety, brak dostępności takich stoków uniemożliwia szybki rozwój. Ale pytanie do Ciebie. Jeździłeś ze Śpiochem i jeździłeś ze Stefano. Jak mniemam - Stefano to dużo wyższy level niż Śpiochu. Pewnie tak samo Śpiocha level jest dużo wyższy niż Twój. Więc ile Ci brakuje do Śpiocha - bo jak mniemam bez dojścia do jego levelu o zbliżeniu się do poziomu Stefano to chyba można zapomnieć. Nie chodzi o Twoje/Wasze postępy ale o ogół w trakcie nauki śledzących te wrzutki nie mając styczności z tym w realu. Pomijam fakt praktykowania w wymiarze 5-6 dni w sezonie. Jak realnie oceniasz czas Tobie potrzebny dojścia do powiedzmy podobnego poziomu jazdy na takiej trasie jak jechał Stefano. Czy to będzie kiedykolwiek możliwe? A tutaj mój ulubieniec Patrick - czyli taki inny Stefano. Jazda i zestaw ćwiczeń. Za dużo nie gada ;). Nigdy nie dojdę do poziomu Śpiocha ani Stefano. Prawdę mówiąc nawet o tym nie myślałem. Jeśli chodzi o porównanie Śpiocha i Stefano, to logika podpowiada, że Stefano jeździ lepiej, ale z mojej perspektywy obaj jeżdżą kosmicznie i powyżej mojej kompetencji w ocenianiu. Wracając jednak do tematu warunków na stoku. Oczywiście bywają diametralnie różnie, ale nawet będąc ceprem można jeździć w Polsce po pustych stokach. Nawet w takim Zwardoniu zdarzyło mi się wyjść ze strefy komfortu goniąc na GS za pewnym starszym panem też na GS( swoją drogą dawno nic tu nie pisał 😉 ) w nieidealnych warunkach. Zgadzam się, że jak czytają to osoby postronne to niekoniecznie powinny mieć przeświadczenie, że mogą "uczyć się na krawędziach" w warunkach normalnego ruchu. Ale to kwestia edukacji. Jakoś trzeba im tłumaczyć, że jazda na krawędzi to nie "jazda na krawędzi", że muszą inwestować w instruktaż i szukać możliwości bezpiecznej praktyki. Ale wiesz, jak się wyda kupę kasy na modne ciuchy i znany kurort, to potem na instruktażu trzeba zaoszczędzić i jakoś samemu... Nawet raz ze @star podziwialiśmy wielkie logo Armani, ale na instruktaż właścicielowi już niestety chyba zabrakło... 1 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 15 godzin temu Udostępnij Napisano 15 godzin temu (edytowane) 57 minut temu, Jan napisał: rozumiem SKS ale podobno masz w rodzinie dobrze zapowiadającą się młodą instruktorkę i dziadki też czegoś by się nauczyły Nie wiem co to jest SKS. Po prostu przestało mnie to bawić. Dzieci mają inne zajęcia. Narty to dla nich poboczne sezonowe hobby. A swoją drogą miło mi, że mnie tak brakowało na tym wyjeździe - dawno nie pamiętam tematu żebym się tak często w nim przewijał. Dzięki koledzy ale niestety ja już nie szkolę i się nie szkolę też. Co najwyżej mogę komuś coś podpowiedzieć z przyjemnością. A najchętniej po prostu pojeździć w dobrym towarzystwie dla czystej zabawy. Edytowane 14 godzin temu przez Mitek 1 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan Napisano 14 godzin temu Udostępnij Napisano 14 godzin temu 23 minuty temu, Mitek napisał: się nie szkole też. a wiesz że byłem naprawdę zainteresowany tym wyjazdem ze względu na tego SMOKA ale jak by mnie tak wyciulali ze zmianą instruktora i to jeszcze w jakimś obcym języku to bym się naprawdę wkurzył 1 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chertan Napisano 3 godziny temu Udostępnij Napisano 3 godziny temu Starość Kurwa Starość Mitku, lepiej nie będzie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lexi Napisano 3 godziny temu Udostępnij Napisano 3 godziny temu 11 godzin temu, Jan napisał: ale jak by mnie tak wyciulali ze zmianą instruktora i to jeszcze w jakimś obcym języku to bym się naprawdę wkurzył Pewnie nie jeden z nas by chętnie Smoka poznał... ale czy jazdy pługiem nauczy cię Mietek z Białki czy Klamer czy aktor (np. Karol od sucharów z Familady - notta bene wytrawny narciarz)..i czy będzie to na oślej łączce w Aspen czy w Tyliczu to raczej nie ma znaczenia.. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lexi Napisano 2 godziny temu Udostępnij Napisano 2 godziny temu 12 minut temu, Chertan napisał: ... lepiej nie będzie. Nie znasz się Piter - Zbyszek (@lski) chwalił się że po 60 wzrok mu się poprawił... a mnie za rok góra 2 nie będziesz już musiał kroplówki na stoku podłączać... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi