grimson Posted January 13 Author Share Posted January 13 Można głosować na Travelist na m.in. najlepszy ON 2026: ZIMOWE GWIAZDY TRAVELIST 2026 Survey 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
.Beata. Posted January 13 Share Posted January 13 8 minut temu, grimson napisał: Można głosować na Travelist na m.in. najlepszy ON 2026: ZIMOWE GWIAZDY TRAVELIST 2026 Survey Lipna ta lista, nie ma ON ZwardońSki 🙂 1 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bubol.T Posted January 13 Share Posted January 13 (edited) 9 minut temu, .Beata. napisał: Lipna ta lista, nie ma ON ZwardońSki 🙂 Masz rację, moi towarzysze nie chcą już nawet na Pilsko jechac w sobotę, nie mówiąc o pingwinie 😁 W sobotę ma być Zwardoń Ski, a w niedziele moge sobie jechac na Pilsko. Edited January 13 by bubol.T 3 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lexi Posted January 13 Share Posted January 13 (edited) 6 godzin temu, .Beata. napisał: ależ kontrast Żebym ja miał dzisiaj Beatka kontrast.. i szeroką deskę..to hohoho.. Szczyrk.. mgliście, śnieżnie...rano -6 w południe 0 i marznąca na goglach mgła.. Dobra jazda na FIS do momentu gdy mgła zabrała wszystko W knajpie widoczność dobra.. Edited January 13 by Lexi 11 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kordiankw Posted January 13 Share Posted January 13 1 minutę temu, Lexi napisał: Żebym a miał dzisiaj Beatka kontrast.. i szeroką deskę..to hohoho.. Szczyrk.. mgliście, śnieżnie...rano -6 w południe 0 i marznąca na goglach mgła.. Dobra jazda na FIS do momentu gdy mgła zabrała wszystko W knajpie widoczność dobra.. Będziesz jutro? Ruszam jutro około 7 z rana z Wawy, powinienem być na stoku około południa. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lexi Posted January 13 Share Posted January 13 (edited) Godzinę temu, kordiankw napisał: Będziesz jutro? Ruszam jutro około 7 z rana z Wawy, powinienem być na stoku około południa. Jutro na 100% nie - robote mam.. ..ale pewnie nie dymasz do Szczyrku na jedno popołudnie.. Edited January 13 by Lexi Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kordiankw Posted January 13 Share Posted January 13 1 godzinę temu, Lexi napisał: Jutro na 100% nie - robote mam.. ..ale pewnie nie dymasz do Szczyrku na jedno popołudnie.. Będę do soboty do południa. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bubol.T Posted January 13 Share Posted January 13 Wiadomo, ze Francja, Austria i Włochy, to zupełnie inny level. Ale mnie niesamowicie cieszy, że mamy taką zimę w Polsce. Wszyscy wokół płaczą i narzekają, a ja chodzę z bananem na ryju i czekam na piątek godzinę 14, spakowany już jestem. Warunki wszędzie będą świetne, a ludzi mnóstwo. W domu mam już zakaz mówienia o nartach, to sobie tutaj popiszę 😆 4 6 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jan Posted January 13 Share Posted January 13 4 godziny temu, Lexi napisał: Szczyrk.. może podpisz te foty bo ja zupełnie nie rozpoznaję gdzie to jest dokładnie 9 minut temu, bubol.T napisał: Ale mnie niesamowicie cieszy, że mamy taką zimę w Polsce. Wszyscy wokół płaczą i narzekają, a ja chodzę z bananem na ryju też się ciezę że w końcu macie taką zimę w PL, oby co najmniej przez 7 lat 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mitek Posted January 13 Share Posted January 13 (edited) 11 godzin temu, bubol.T napisał: Wiadomo, ze Francja, Austria i Włochy, to zupełnie inny level. Ale mnie niesamowicie cieszy, że mamy taką zimę w Polsce. Wszyscy wokół płaczą i narzekają, a ja chodzę z bananem na ryju i czekam na piątek godzinę 14, spakowany już jestem. Warunki wszędzie będą świetne, a ludzi mnóstwo. W domu mam już zakaz mówienia o nartach, to sobie tutaj popiszę 😆 Cześć W sensie jazdy zawsze jest ten sam level. Kto tego nie rozumie jeszcze narciarsko nie dorósł. Najfajniejsze wspomnienia z sensie zajebistości warunków i jazdy mam ze.... starego Szczyrku. A we Włoszech spędziłem pewnie 10 miesięcy, może więcej nawet, na nartach. Cieszę się Twoim cieszeniem tak jak i swoim bo biegamy na nartach codziennie i jest zajebiście. Pozdro Edited January 14 by Mitek 3 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lexi Posted January 14 Share Posted January 14 10 godzin temu, Jan napisał: może podpisz te foty bo ja zupełnie nie rozpoznaję gdzie to jest dokładnie Pierwsza fotka hala Skrzyczeńska a reszta COS pomiędzy Jaworzyną a Skrzycznym. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bubol.T Posted January 14 Share Posted January 14 15 godzin temu, Mitek napisał: Cześć W sensie jazdy zawsze jest ten sam level. Kto tego nie rozumie jeszcze narciarsko nie dorósł. Najfajniejsze wspomnienia z sensie zajebistości warunków i jazdy mam ze.... starego Szczyrku. A we Włoszech spędziłem pewnie 10 miesięcy, może więcej nawet, na nartach. Cieszę się Twoim cieszeniem tak jak i swoim bo biegamy na nartach codziennie i jest zajebiście. Pozdro U nas w ciągu jednego sezonu można trafić na cały przekrój warunków. Od sztucznego zlodzonego śniegu, przez opad naturalnego,mocny wiatr, mgła, deszcz, rozjeżdżone kopce, wiosenne roztopy czesto nawet w środku zimy. Aż po slalom między kamieniami. Nie tak łatwo na to wszystko trafić we Włoszech gdzie nuda, głównie słońce. Raz trafiłem na śnieżycę w Alpe Cermis i mgłę w Obereggen. Mnie tutaj trzyma bliskość Beskidów i dostępność stoków w zasadzie każdego wolnego od pracy dnia. Nam rodzinie z 7 latkiem na ta chwilę to wystarczy. Patrzę przede wszystkim na Nikodema, a on na pewno wyniesie z tego wiecej niż z jednego wyjazdu zagranicznego w sezonie. Pewnie przyjdzie w końcu taka kiepska zima, że pojedziemy dalej. Ostatnio w Alpach byłem w Skiwelt i Kitzbuhel w tym samym czasie co Ty @Mitek. Czyli 8 lat temu. 1 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
.Beata. Posted January 14 Share Posted January 14 17 godzin temu, bubol.T napisał: Ale mnie niesamowicie cieszy, że mamy taką zimę w Polsce. Wszyscy wokół płaczą i narzekają, a ja chodzę z bananem ja też, choć nie cierpię zimna 17 godzin temu, bubol.T napisał: spakowany już jestem ja też, na w razie wu 17 godzin temu, bubol.T napisał: W domu mam już zakaz mówienia o nartach, to sobie tutaj popiszę ja też pozdrawiam! 🤣 3 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomkly Posted January 14 Share Posted January 14 (edited) Słuchajcie, kto tylko może to niech wsiada w samochód i gna do Austrii. Tak genialnych warunków jak panowały przez ostatnie 3 dni w Solden to ja nie pamiętam jak długo jeżdżę na nartach. Zupełnie nie sprawdziły się szpetne prognozy pogody; jedynie pierwszego dnia było zamglone i trochę sypało, a kolejne trzy cały czas świeciło słońce. Warto jechać, bo ludzi jak na lekarstwo, a jazda absolutnie wspaniała. Edited January 14 by tomkly 1 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lexi Posted January 14 Share Posted January 14 34 minuty temu, tomkly napisał: Słuchajcie, kto tylko może to niech wsiada w samochód i gna do Austrii. Tak genialnych warunków jak panowały przez ostatnie 3 dni w Solden to ja nie pamiętam jak długo jeżdżę na nartach. Zupełnie nie sprawdziły się szpetne prognozy pogody; jedynie pierwszego dnia było zamglone i trochę sypało, a kolejne trzy cały czas świeciło słońce. Warto jechać, bo ludzi jak na lekarstwo, a jazda absolutnie wspaniała. Wiesz Tomek jak jest- niektórzy mają farta ... a ja "raz pod wozem raz wiatr w oczy".. 😉 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
rulez Posted January 14 Share Posted January 14 Dziękuję @Adam ..DUCHza dzisiejsze lekcje, cenne wskazówki oraz rozmowy na kanapie. Będę eliminował moje złe nawyki aby dążyć do poprawnej techniki. Zwardoń dziś był bajeczny. 8 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
.Beata. Posted January 14 Share Posted January 14 1 godzinę temu, rulez napisał: Dziękuję @Adam ..DUCHza dzisiejsze lekcje, cenne wskazówki oraz rozmowy na kanapie. Będę eliminował moje złe nawyki aby dążyć do poprawnej techniki. Zwardoń dziś był bajeczny. Przyznawać się! Kogo żeście obgadywali?! 😉 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
rulez Posted January 14 Share Posted January 14 Godzinę temu, .Beata. napisał: Przyznawać się! Kogo żeście obgadywali?! Za rok na następnym Zlocie powiem, powiemy 😉. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Chertan Posted January 14 Share Posted January 14 A u nas nuda od 4 dni, lampa, śniegu opór, zacne towarzystwo, gorzej być w 3 Dolinach nie mogło. Pozdrawiamy razem z @Mikoskii @Marcos73. Idę pić wino. 19 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bubol.T Posted January 14 Share Posted January 14 Powiedz Damianowi, że wszystkie drogi w Mikołowie odgadnięte, a u niego dziadostwo. Gospodarza nie ma, to nie dbają 😂 3 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomkly Posted January 14 Share Posted January 14 1 godzinę temu, Chertan napisał: A u nas nuda od 4 dni, lampa, śniegu opór, zacne towarzystwo, gorzej być w 3 Dolinach nie mogło. Pozdrawiamy razem z @Mikoskii @Marcos73. Idę pić wino. Kto tam jest na zdjęciu oprócz Ciebie i Marka - Irek i Jacek? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lexi Posted January 15 Share Posted January 15 Dobry 2 1 3 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kordiankw Posted January 15 Share Posted January 15 Dzień Dobry, 5 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Maciej S Posted January 15 Share Posted January 15 (edited) Foto-wkurwiaczki które szerokim strumieniem trafiają na forum skłaniają mnie wnioskowania, że decyzja o wyjeździe w Alpy mimo, że dalej i nieco drożej, przestaje być alternatywą a zaczyna być rozsądnym wyborem. Edited January 15 by Maciej S 1 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
zając Posted January 15 Share Posted January 15 31 minut temu, Maciej S napisał: Foto-wkurwiaczki które szerokim strumieniem trafiają na forum skłaniają mnie wnioskowania, że decyzja o wyjeździe w Alpy mimo, że dalej i nieco drożej, przestaje być alternatywą a zaczyna być rozsądnym wyborem. Aczkolwiek w tym sezonie akurat nie jest koniecznością, bo akurat mamy śnieg. W ubiegłych sezonach raczej trzeba go było szukać poza granicami kraju. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts