SzymQ Napisano 21 godzin temu Udostępnij Napisano 21 godzin temu (edytowane) 5 minutes ago, Marcos73 said: A to ma być narciarstwo alpejskie, czy biegowe😉? Tak poważnie, mogą być kolejki, Ani alpejskie, ani biegowe. "Szymkowe" 🙂. A tak poważnie, w tygodniu należy spodziewać się tam kolejek? Edytowane 21 godzin temu przez SzymQ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 21 godzin temu Udostępnij Napisano 21 godzin temu (edytowane) 1 godzinę temu, lubeckim napisał: Nie spotkamy się, bo nie mam zamiaru wchodzić z Tobą w żadne interakcję. Za to wybornie czyta się tematy z tej listy 🙂https://www.skionline.pl/foMożę i 20 lat, chodź to optymistyczna kalkulacja 🙂 Problemy z serwisem wynikały z ogólnej bylejakości, marności, niedasizmy i wielu innych. W gospodarstwie dziadków (obecnie wuja) jest / był Ursus C-330 z fabryczną wadą skrzyni biegów. Biegi inne niż 4 i drugi wsteczny umiał wrzucać tylko wujek albo dziadek. Przez partactwo fabryki trzeba było wykonać specyficzny ruch wybierakiem, żeby wodziki nie zakleszczyły się w innych położeniach. Wtedy albo biegu nie dało się zrzucić w ogóle, albo wskakiwały kompletnie losowe i oczywiście nie dało się dalej jechać. I to nie przez braki materiałowe, czy zużyte maszyny. To też kwestia wyjebizmu na linii produkcyjnej, olewania kontroli jakości i przymykania oka na patologię. Ktoś ten ciągnik wypuścił w Cóż... wspolczuję wujkowi... 😞 Edytowane 21 godzin temu przez mig Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bacek Napisano 21 godzin temu Udostępnij Napisano 21 godzin temu (edytowane) 1 hour ago, mig said: Samochod to Panda 4x4, a droga to typowy gospodarczy podjazd bez lub z resztkami asfaltu. Poludniowe zbocze, wiec wiecej lodu niż sniegu a o odgarnianiu czy sypaniu to zapomnij. Jechało jednak toto na jedynce jak na wciagarce Pamiętam na Wezuwiuszu Pandy 4x4 w wersji wcześniejszej niż u nas produkowana były na wyposażeniu służb które tak się poruszały. Ale nawet w tamtej wersji w porównaniu do 126 to był Mercedesik. Z 126 to tyle pamiętam że jako pasażer to musiałem jeździć z glową mocno przechyloną w bok, a jako kierowca z siedzeniem odsuniętym do końca z też przechyloną głową i przy przełączaniu biegów musiałem lawirować kolanem i reką a mam tylko 189cm. To nie był samochód a motorower z dachem. Jak już miał bym coś wybierać to Syrenę z dwusuwowym silnikiem od motopompy. Chociaż do Bułgarii mogła by nie dojechać. Edytowane 21 godzin temu przez Bacek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcos73 Napisano 21 godzin temu Udostępnij Napisano 21 godzin temu 1 minutę temu, SzymQ napisał: Ani alpejskie, ani biegowe. Szymkowe. A tak poważnie, w tygodniu należy spodziewać się tam kolejek? Ja byłem w czwartek i były pustki totalne. Powinno być pusto w tygodniu, na obu Tyliczach w tym terminie, w weekend raczej nie. Ceny mają identyczne i niskie. Są bardzo blisko siebie. Jeśli szukasz plaskacza, to Tylicz jest dobrym wyborem. Bardzo blisko Krynica z Jaworzyną i Areną. pozdro 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikoski Napisano 21 godzin temu Udostępnij Napisano 21 godzin temu (edytowane) 7 minut temu, Bacek napisał: Pamiętam na Wezuwiuszu Pandy 4x4 w wersji wcześniejszej niż u nas produkowana były na wyposażeniu służb które tak się poruszały. Ale nawet w tamtej wersji w porównaniu do 126 to był Mercedesik. Z 126 to tyle pamiętam że jako pasażer to musiałem jeździć z glową mocno przechyloną w bok, a jako kierowca z siedzeniem odsuniętym do końca z też przechyloną głową i przy przełączaniu biegów musiałem lawirować kolanem i reką a mam tylko 189cm. To nie był samochód a motorower z dachem. Maluchem w najbardziej srogie zimy podjeżdżałem na parking pod Golgotą bez żadnych zimówek bo jeszcze ich nie wymyślono. W trzy osoby z zdemontowanym siedzeniem pasażera żeby narty weszły do środka 😁 Edytowane 21 godzin temu przez Mikoski 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 21 godzin temu Udostępnij Napisano 21 godzin temu 11 minut temu, Bacek napisał: Pamiętam na Wezuwiuszu Pandy 4x4 w wersji wcześniejszej niż u nas produkowana były na wyposażeniu służb które tak się poruszały. Ale nawet w tamtej wersji w porównaniu do 126 to był Mercedesik. Z 126 to tyle pamiętam że jako pasażer to musiałem jeździć z glową mocno przechyloną w bok, a jako kierowca z siedzeniem odsuniętym do końca z też przechyloną głową i przy przełączaniu biegów musiałem lawirować kolanem i reką a mam tylko 189cm. To nie był samochód a motorower z dachem. Jak już miał bym coś wybierać to Syrenę z dwusuwowym silnikiem od motopompy. Chociaż do Bułgarii mogła by nie dojechać. Mialem i syrenę (rodziców) i 3 kolejne maluchy ( juz moje) i, jakby nie patrzeć, to maluch byl technicznie o 2 pokolenia wyżej... Faktycznie osoba 190 cm mogla ciepieć na klaustrofobie.... ja mialem 180 i na ostatniej pozycji fotela (szumna nazwa tego krzesła) miescilem sie calkiem poprawnie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bacek Napisano 21 godzin temu Udostępnij Napisano 21 godzin temu (edytowane) 21 minutes ago, Mikoski said: Maluchem w najbardziej srogie zimy podjeżdżałem na parking pod Golgotą bez żadnych zimówek bo jeszcze ich nie wymyślono. W trzy osoby No jasne. Z trzema osobami pchającymi to i wyżej można było dojechać :D. U nas jak jeden właściciel malucha podpadł komuś to mu go na dach garażu postawili. U nas w rodzinie najpierw była Syrena a potem 125p. Ojciec najpierw był zapisany na Malucha ale jak przuszła jego kolej to okazało się że wyszły i kolejny rok czy dwa trzeba by było czekać więc zamienił na Syrenę. Ja osobiście nie żałuję, może i technicznie była 2 klasy do tyłu (a była) ale rozmiarowo to noc i dzień. Komfort dla osoby wysokiej zupełnie inny. Jasne jechałem maluchem i z 7 osobami w środku. Młodość ma swoją ułańską fantazję. Była potrzeba to jak sardynki się zapakowaliśmy. Na szczęście trasa krótsza niż do Bułgarii. Edytowane 21 godzin temu przez Bacek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SzymQ Napisano 21 godzin temu Udostępnij Napisano 21 godzin temu 20 minutes ago, Marcos73 said: Ja byłem w czwartek i były pustki totalne. Powinno być pusto w tygodniu, na obu Tyliczach w tym terminie, w weekend raczej nie. Ceny mają identyczne i niskie. Są bardzo blisko siebie. Jeśli szukasz plaskacza, to Tylicz jest dobrym wyborem. Bardzo blisko Krynica z Jaworzyną i Areną. pozdro Dzięki, a powiedz proszę jeszcze, żeby w weekend nie stać (może być alpejsko - już bez wybrzydzania w kolorach) to Jaworzyna? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
moruniek Napisano 21 godzin temu Udostępnij Napisano 21 godzin temu 10 minut temu, SzymQ napisał: Dzięki, a powiedz proszę jeszcze, żeby w weekend nie stać (może być alpejsko - już bez wybrzydzania w kolorach) to Jaworzyna? Raczej Rytro. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SzymQ Napisano 21 godzin temu Udostępnij Napisano 21 godzin temu 7 minutes ago, moruniek said: Raczej Rytro. Wygląda, że jeszcze nie ruszyli 😞 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcos73 Napisano 20 godzin temu Udostępnij Napisano 20 godzin temu 35 minut temu, SzymQ napisał: Dzięki, a powiedz proszę jeszcze, żeby w weekend nie stać (może być alpejsko - już bez wybrzydzania w kolorach) to Jaworzyna? Kurteczka, jak Moruniek pisał, Rytro bez kolejek. Ja jutro Arena, bo dzisiaj było bardzo mało ludzi. Ale chyba w weekend to trudno wyczuć, zależy ile będzie tras otwartych. Na Jaworzynie pewnie będą treningi, to może być wąsko. Najlepsza góra w okolicy. Ale w tym okresie może nie będzie jeszcze aż tak tłoczno. Nie wiem co Ci do radzić. Alpejski, to tylko Jaworzyna. pozdro 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grimson Napisano 11 godzin temu Autor Udostępnij Napisano 11 godzin temu Dzień dobry 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Victor Napisano 10 godzin temu Udostępnij Napisano 10 godzin temu @Edwin pamietaj, jeżeli czegoś bardzo chcesz to zawsze znajdziesz sposób !!! tu masz coś motywującego 😜 przed chwilą znalazłem przy porannej kawie w rolce YT 😉 Pozdro i widzimy się w Zwardo 💪 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dany de Vino Napisano 10 godzin temu Udostępnij Napisano 10 godzin temu Może wybiera się ktoś jutro na Chopok? Warunki podobno jak na otwarcie sezonu super! 🙂 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarioJ Napisano 8 godzin temu Udostępnij Napisano 8 godzin temu (edytowane) Cerna Hora , warunki super. Jeździmy od 9. Wyciągi chodzą zgodnie z planem: gondola, krzesło ładne i orczyk. Edytowane 29 minut temu przez MarioJ 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 5 godzin temu Udostępnij Napisano 5 godzin temu (edytowane) 16 godzin temu, mig napisał: Mialem i syrenę (rodziców) i 3 kolejne maluchy ( juz moje) i, jakby nie patrzeć, to maluch byl technicznie o 2 pokolenia wyżej... Faktycznie osoba 190 cm mogla ciepieć na klaustrofobie.... ja mialem 180 i na ostatniej pozycji fotela (szumna nazwa tego krzesła) miescilem sie calkiem poprawnie... Nie odpalił mi wczoraj wieczorem a chciałem być dzisiaj rano na Czarnej Górze bo - jak widać - warto. Cóż, zgubiłem kijek. Pozdro Edytowane 5 godzin temu przez Mitek 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
brachol Napisano 4 godziny temu Udostępnij Napisano 4 godziny temu Cześć Mój ojciec miał Syrenę, paliła "na dotyk", albo "na pych". Maluchem jeździłem na kursie na prawo jazdy i potem chyba z dwa razy. Generalnie wolałem jeździć Syreną, chociaż nie był to wyrób zbyt trwały, za to na światłach odejście miała i sporo więcej miejsca w środku. pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 3 godziny temu Udostępnij Napisano 3 godziny temu 1 godzinę temu, Mitek napisał: Nie odpalił mi wczoraj wieczorem a chciałem być dzisiaj rano na Czarnej Górze bo - jak widać - warto. Cóż, zgubiłem kijek. Pozdro Po kiego taki dlugi patyk. Wystarczała szczotka-zmiotka. Ostatni maluch juz palił od stacyjki. W pierwszym za to był zbiornik paliwa na ponad 50 litrow...;-)( w kanale powietrznym nad silnikiem). Dobry byl na dalekie wyjazdy w czasach kartek..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bacek Napisano 3 godziny temu Udostępnij Napisano 3 godziny temu 2 hours ago, Mitek said: Cóż, zgubiłem kijek. Syrenkę z kolei wielokrotnie odpalałem sznurkiem jak tu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Victor Napisano 3 godziny temu Udostępnij Napisano 3 godziny temu Jeżeli Włosi zaszaleją z ceną( takie max10kola € )zamiast tych 15 wyjściowych i naprawdę zdecydują się na produkcję to ten nowy maluszek będzie miał mocne wzięcie w Europie . https://auto.dziennik.pl/aktualnosci/artykuly/10594518,nowy-fiat-126p-to-wielki-powrot-malucha-cena-wlosi-zaszaleli.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcos73 Napisano 2 godziny temu Udostępnij Napisano 2 godziny temu 10 minut temu, Victor napisał: Jeżeli Włosi zaszaleją z ceną( takie max10kola € )zamiast tych 15 wyjściowych i naprawdę zdecydują się na produkcję to ten nowy maluszek będzie miał mocne wzięcie w Europie . https://auto.dziennik.pl/aktualnosci/artykuly/10594518,nowy-fiat-126p-to-wielki-powrot-malucha-cena-wlosi-zaszaleli.html Wygląda kozacko. Ale czy wejdzie do produkcji? Chyba nie. Konkurencja dla 500-ki zbyt duża. pozdro 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 2 godziny temu Udostępnij Napisano 2 godziny temu Przedruk z FB https://www.facebook.com/share/p/1BYtNrBwJ6/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcos73 Napisano 1 godzinę temu Udostępnij Napisano 1 godzinę temu Cze Ja dzisiaj Słotwiny Arena 8.00-14.00. Mało ludzi, góra 2-3 min stania. Dzisiaj mgliście, ale zwykle pół górki w słońcu a połowa we mgle. Mam fajną fotę, „prawie” Alpy😀, ale mam bana na wszystko. Dzisiaj krótki na przemian ze średnim skrętem. To zależy gdzie była mgła. Z rana z -2 było, w południe +6. Śnieg dla mnie super, chociaż trochę cukrowaty z wierzchu. Ale,ale - byliśmy na Expo z Mikoskim i poznaliśmy Bartka Tyrpę. Przesympatyczny gość i szczery. Długo gadaliśmy i tak naprawdę to przerwaliśmy z Nim rozmowę, bo widzieliśmy, że ma masę pracy. Bardzo drobny chłopak. Bartek dał mi kod rabatowy na Carv, to se kupiłem. Dzisiaj miałem na stoku i …. Wartość szkoleniowa - nieznana, trzeba mieć słuchawki, a ja nie mam. Są tam treningi etc. Generalnie to taki rozbudowany SkiTrack. Wartość motywacyjna - spora, czy wręcz duża. Taki Piotrek (Cheertan) to by oszalał, tyle danych. Urządzenie proste i wytrzymało 6 h na stoku bez problemu. Po 1 przejeździe zostałem Master Mountain😀. O ile to działa, to bardzo ciekawe rzeczy można tam wyczytać. Byłem na przykrótkim GS i przy r 17m udało się mi wycisnąć 12m w jeździe na krawędziach. Carv twierdzi, że lepszy mam skręt w lewo. W krótkim r2,5 i 60 skrętów na minutę, czyli co sekundę 1 skręt. Jest jeszcze masa danych, dość ciekawych. Nie wiedziałem że taki mądry jestem, moje IQ program ocenił na 148😀, ale to za cięty, za krótki 10 oczek mniej. Generalnie jak ktoś lubi to fajna sprawa, motywacyjnie jeszcze lepiej. Na ile te dane są rzetelne - nie wiem. Patrick Bëatz ma 170, za 2 sezony go dopadnę😀. pozdro ps: @Mikoskibył dzisiaj na Czarnym Groniu, ma moją fotę, może wrzuci. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 1 godzinę temu Udostępnij Napisano 1 godzinę temu Godzinę temu, Marcos73 napisał: Wygląda kozacko. Ale czy wejdzie do produkcji? Chyba nie. Konkurencja dla 500-ki zbyt duża. pozdro Pachnie mi to na razie koncepcją ale pomysł jest ciekawy. Natomiast powinni po prostu wyprodukować serię taką jak oryginały. Poszłaby na pniu. A ja idiota sprzedałem Malucha za 990pln. Z hakiem był... Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grimson Napisano 1 godzinę temu Autor Udostępnij Napisano 1 godzinę temu Quiz. Znajdź sztachety na zdjęciu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi