Jump to content

W ko艂o komina馃憤

Marcos73
 Share

Recommended Posts

9 minut temu, Spiochu napisa艂:

Podobnie to wygl膮da w ka偶dym aucie tego typu. "Me偶czyzna jest przez ca艂e 偶ycie ch艂opcem, tylko mu zabawki dro偶ej膮."

Rozumiem powa偶ne samochody typu Porsche 911 dajmy na to. Ale w艂oska popierdu艂ka z silnikiem 1,7 turbo to 偶art. W tej cenie jakiej to oferowali mo偶na by艂o wtedy zakupi膰 przyk艂adowo BMW 530d.聽

4 hours ago, Spiochu said:

Dla mnie d偶wi臋k w takim Subaru聽 STI czy Mustangu V8 jest wybitnie irytujacy

Co do Mustanga to mam podobnie, ale Subaru?! Dla mnie ten d藕wi臋k jest niesamowity. Irytuj膮ce jest dla mnie natomiast, jak ludzie spawaj膮 niesymetryczne kolektory wydechowe do 1.6, 偶eby uzyska膰 podobny d藕wi臋k do Subaru.

18 minut temu, tomkly napisa艂:

Rozumiem powa偶ne samochody typu Porsche 911 dajmy na to. Ale w艂oska popierdu艂ka z silnikiem 1,7 turbo to 偶art. W tej cenie jakiej to oferowali mo偶na by艂o wtedy zakupi膰 przyk艂adowo BMW 530d.聽

Tylko taki jest zamys艂 konstrukcyjny tych samochod贸w, 偶eby nie by艂y powa偶ne. Taki gokart z dachem i rejestracj膮. Co艣 jak Lotus Elise czy dla plebsu Honda CRX. Cena oczywi艣cie jest absurdalna.

Kto艣 kto kupuje takie zabawki to ju偶 ma w gara偶u 540d聽 lub podobne auta.

• Like 1

1 minut臋 temu, Spiochu napisa艂:

Tylko taki jest zamys艂 konstrukcyjny tych samochod贸w, 偶eby nie by艂y powa偶ne. Taki gokart z dachem i rejestracj膮. Co艣 jak Lotus Elise czy dla plebsu Honda CRX. Cena oczywi艣cie jest absurdalna.

Kto艣 kto kupuje takie zabawki to ju偶 ma w gara偶u 540d聽 lub podobne auta.

Ale to mnie zastanawia. Jestem w艂a艣nie na etapie poszukiwania dla siebie 540d. Tym samochodem mo偶na zrobi膰 na torze to samo co t膮 Alf膮 tylko jeszcze szybciej i du偶o wygodniej. Ale mo偶e stary ju偶 jestem. Lubi臋 szybko je藕dzi膰 ale nie chc臋 przy tym og艂uchn膮膰 oraz przetr膮ci膰 kr臋gos艂upa.

1 minut臋 temu, tomkly napisa艂:

Ale to mnie zastanawia. Jestem w艂a艣nie na etapie poszukiwania dla siebie 540d. Tym samochodem mo偶na zrobi膰 na torze to samo co t膮 Alf膮 tylko jeszcze szybciej i du偶o wygodniej. Ale mo偶e stary ju偶 jestem. Lubi臋 szybko je藕dzi膰 ale nie chc臋 przy tym og艂uchn膮膰 oraz przetr膮ci膰 kr臋gos艂upa.

Dlatego kupno takiej alfy nie ma sensu, bo na codzie艅 b臋dzie dramat.

Chodzi o to, 偶e w ma艂ym, sztywnym aucie bez wyg艂usze艅 du偶o bardziej odczuwa si臋 pr臋dko艣膰. Adrenalina jest du偶o wi臋ksza ni偶 w komfortowej limuzynie. No i nie wiem jak na w膮skich kr臋tych drogach, tam mo偶e mie膰 przewag臋.

2 godziny temu, Spiochu napisa艂:

Dlatego kupno takiej alfy nie ma sensu, bo na codzie艅 b臋dzie dramat.

Chodzi o to, 偶e w ma艂ym, sztywnym aucie bez wyg艂usze艅 du偶o bardziej odczuwa si臋 pr臋dko艣膰. Adrenalina jest du偶o wi臋ksza ni偶 w komfortowej limuzynie. No i nie wiem jak na w膮skich kr臋tych drogach, tam mo偶e mie膰 przewag臋.

Wypisz wymaluj Fiat 126p z silnikiem od Hayabusa: nie dla miekiszonow.

17 minut temu, Spiochu napisa艂:

I tu pojawia si臋 pytanie, po co ludzie je偶d偶膮 艣cigaczami. Przecie偶 s膮 jeszcze mniej komfortowe od takiego auta.

Po co je偶d偶膮? 呕eby przyspiesza膰 do 100km/godz w 2,5 sekundy.

Edited by grimson

3 minuty temu, grimson napisa艂:

Po co je偶d偶膮? 呕eby przyspiesza膰 do 100km/godz w 2,5 sekundy.

No w艂a艣nie, przeci膮偶enia i adrenalina. Z podobnego powodu zrywam si臋 wcze艣nie rano i cisn臋 po sztruksie na FIS贸wkach, maksymalnie zacie艣niaj膮c 艂uki. Komfort jazdy, ekonomiczno艣膰 wysi艂ku, widoki, to wszystko traci wtedy na znaczeniu.

Ja z aut sportowych wyleczy艂em si臋 na raz. Kasa w plecaku. Ostro艂臋ka. Honda s2k. Egzemplarz dodatkowo schech艂any, z zadowoleniem wsiad艂em z powrotem do lekkiej i zrywnej, a komfortowej 3-cyl fabki 1.2 htp i wr贸ci艂em wyleczony do domu. Ale musia艂em przekona膰 si臋 na w艂asnej sk贸rze. 9 tys obrot贸w to nie wszystko. A d藕wi臋k v8 bardzo fajny, jecha艂em kiedy艣 za jakim艣 takim mercem... muzyka dla uszu

Edited by star

18 godzin temu, Marcos73 napisa艂:

Mitek

Ja tam po "sztruksie" jecha艂em, a 偶e to poniemiecka autobahn - to chyba te偶 bez ogranicze艅 jest 馃槈. 聽Ale tak偶e musimy rozr贸偶ni膰 i oddzieli膰 te 2 rodzaje jazdy. Dobry kierowca miejski/autostradowy, to taki, kt贸ry nie skupia si臋 na je藕dzie ale na ca艂ym otoczeniu, kt贸re na niego czycha, jedzie na tyle, na ile mu warunki pozwalaj膮, natomiast ten rajdowy skupia si臋 na je藕dzie - tylko musi si臋 przyzwyczai膰, 偶e to nie radio tylko pasa偶er non stop co艣 do niego pitoli. No i jazda w stosunku do warunk贸w jest na limicie. Wi臋c jazda w Bia艂ce to te偶 nie lada sztuka. W Alpach to ka偶dy m膮dry.

No odezwa艂 si臋 posiadacz Skody SuperB wielkiej i praktycznej do b贸lu. Troch臋 si臋 Tobie dziwi臋, troszeczk臋 nie rozumiem, ale daj mi czas. Masz porz膮dne, wielkie auto, kt贸rym je藕dzisz od wielkiego dzwonu, a oszcz臋dzasz na rowerze, na kt贸rym sp臋dzasz p贸艂 偶ycia. To jest wielce zastanawiaj膮ce.聽

pozdrawiam wszystkich

Cze艣膰

Kierowca jest dobry albo z艂y. Jazda po autostradzie to walka z za艣ni臋ciem - nic innego.

Skoda to du偶e kombi - nie ma z SUVem nic wsp贸lnego (na szcz臋艣cie) kupione w dobrej cenie i super zestawione. Samoch贸d by艂 kupowany na potrzeby podr贸偶y 4 doros艂ych os贸b z baga偶ami i si臋 sprawdzi艂.聽 Niestety ju偶 takich nie robi膮. A oszcz臋dzam na wszystkim, zazwyczaj na tym co jest tylko dla mnie - najwi臋cej. Ca艂kowicie nie rozumiem nieuzasadnionej konsumpcji. Je偶eli co艣 wystarcza to znaczy, 偶e jest dobre.

Pozdro

17 godzin temu, Marcos73 napisa艂:

.............

Nic o Mitku bez Mitka馃槈, ale na takiej Pomorskiej500 to my艣la艂em, 偶e si臋 toczy wewn臋trzn膮 walk臋, a nie ze sprz臋tem. Pewnie m艂odszy jestem i si臋 nie znam.

pozdrawiam

Cze艣膰

Dok艂adnie dlatego sprz臋t musi by膰 przede wszystkim PEWNY i BEZAWARYJNY - ba na tych dw贸ch aspektach tracisz najwi臋cej. Co z tego, 偶e sobie wycieniujesz 艂a艅cuch czy ko艂a jak b臋dzie to przyczyn膮 gumy czy zerwania? Jeszcze nigdy w trakcie jakiejkolwiek d艂ugiej drogi nie mia艂em awarii poza zwyk艂膮 gum膮. Ale jak si臋 przytrafia艂a to by艂 to znak nie do zmiany roweru tylko opon.

Ja nie walcz臋, ze sprz臋tem, nie pisz臋 o tym, nie analizuj臋, nie kupuj臋 - to raczej Wy to robicie Marek - ja je偶d偶臋, bo to mi sprawia przyjemno艣膰 a nie sprz臋towe zabawy. Planuj臋 kupi膰 nowy rower ale nie "drugi".聽

Pozdro

Edited by Mitek
  • Like 2

8 godzin temu, Spiochu napisa艂:

No w艂a艣nie, przeci膮偶enia i adrenalina. Z podobnego powodu zrywam si臋 wcze艣nie rano i cisn臋 po sztruksie na FIS贸wkach, maksymalnie zacie艣niaj膮c 艂uki. Komfort jazdy, ekonomiczno艣膰 wysi艂ku, widoki, to wszystko traci wtedy na znaczeniu.

Bo tu chodzi o wolno艣膰.

Na nartach jeste艣 ograniczony z samego rana d艂ugo艣ci膮 stoku i w艂asnymi ograniczeniami, na moto i w samochodzie ilo艣ci膮 paliwa w zbiorniku.

7DD99619-94A0-4E6A-816F-9B369FE4A88A.jpeg

• Like 1

39 minut temu, Spiochu napisa艂:

Ogranicza Cie przede wszystkim szerokosc drogi/stoku i inni uzytkownicy

Nie widzisz 艣lad贸w but贸w? Tak w og贸le to racja. A stok wybieramy szeroki. Fotk臋 obr贸ci膰 trza jako艣.

CD4B81C9-5D4C-4C98-8DA5-65C20CF00864.jpeg

Edited by star
  • Thanks 1

W dniu 3.06.2023 o 09:45, Mitek napisa艂:

nie ma z SUVem nic wsp贸lnego (na szcz臋艣cie)

Mitku

Uwielbiam takie opinie, napisz ile mia艂e艣 SUV-贸w, jak d艂ugo nimi je藕dzi艂e艣 i co by艂o w nich a偶 tak fatalnego, 偶e masz o nich a偶 tak z艂e zdanie. Ja je偶d偶臋 SUV-em od 10 lat - co艣 mog臋 o nich powiedzie膰 i napisa膰 na podstawie swoich do艣wiadcze艅. Czym si臋 r贸偶ni m贸j GLC od Twojego Super? Sa tak samo du偶e, tyle samo wa偶膮 i zajmuje tyle samo miejsca. M贸j ma tylko wi臋kszy prze艣wit i jest wy偶szy. Lepiej si臋 do niego wsiada, a je藕dzi tak samo jak Tw贸j. O zaletach pojemno艣ciowych Skody nie b臋dziemy si臋 rozpisywa膰, bo jest to ewenement na skal臋 艣wiatow膮. Ju偶 dawno inni producenci przestali si臋 z ni膮 艣ciga膰. Bo to nie ma sensu.聽

W dniu 3.06.2023 o 09:45, Mitek napisa艂:

A oszcz臋dzam na wszystkim, zazwyczaj na tym co jest tylko dla mnie - najwi臋cej. Ca艂kowicie nie rozumiem nieuzasadnionej konsumpcji.

Zacznij si臋 cieszy膰 偶yciem i zr贸b co艣 tylko dla siebie. Sam stwierdzi艂e艣, 偶e masz samoch贸d na 4 doros艂e osoby. Dzieci ju偶 mia艂e艣. Teraz Ty. Uwa偶am 偶e ka偶dy skrajny pogl膮d jest z艂y a nawet niebezpieczny. Skoro lubisz rower, du偶o je藕dzisz to dlaczego doros艂y, pracuj膮cy facet ma je藕dzi膰 dostatecznym lub wystarczaj膮cym rowerem.聽

W dniu 3.06.2023 o 10:07, Mitek napisa艂:

Ja nie walcz臋, ze sprz臋tem, nie pisz臋 o tym, nie analizuj臋, nie kupuj臋 - to raczej Wy to robicie Marek - ja je偶d偶臋, bo to mi sprawia przyjemno艣膰 a nie sprz臋towe zabawy. Planuj臋 kupi膰 nowy rower ale nie "drugi".聽

Ja te偶 mam tylko 1 rower, ale mog臋 korzysta膰 z roweru 呕ony jak i syna. Ka偶dy z nich jest podobny ale jednak inny. NIe je偶d偶臋 w takim wymiarze jak Ty, cz臋艣ciowo z lenistwa, a cz臋艣ciowo z braku czasu. Im bardziej zaawansowany sprz臋t, tym bardziej jest skomplikowana obs艂uga/ustawienie. Co nie znaczy 偶e jest z艂y i zawodny. Ja w pi膮tek odkry艂em, 偶e przedni amortyzator nie jest w pe艂ni odblokowany, wystarczy艂o wyregulowa膰 link臋, dzia艂a艂, ale na p贸艂 gwizdka. Ogromna r贸偶nica je艣li chodzi o jazd臋 w terenie. Pisa艂em, 偶e jest du偶o twardszy ni偶 elektryk - co nie jest prawd膮. Ma tylko mniejszy skok i nie da si臋 na nim wyczynia膰 takich cud贸w jak na rasowym enduro, ale zawieszenie dzia艂a r贸wnie dobre. Ja to odkry艂em po roku przypadkowo (samoistnie zaskoczy艂o), by膰 mo偶e kto艣 to odkry艂 wcze艣niej - i wcze艣niej bym to poprawi艂. Ale nie by艂o rozkminki sprz臋towej - dla Ciebie tak niepotrzebnej. Oczywi艣cie masz racj臋, je艣li mieliby艣my si臋 tylko zajmowa膰 sprz臋tem, nie je偶d偶膮c na nim - to oczywisty bezsens. 聽Nauczy艂e艣 si臋 je藕dzi膰, wyrobi艂e艣 si艂臋 i wytrzyma艂o艣膰, wiesz jakie s膮 Twoje oczekiwania, wi臋c dlaczego nie mia艂by艣 sobie kupi膰 fajnego roweru na lata, takiego jak potrzebujesz? Je藕dzisz Gravel Ultra, sporo po mie艣cie - wi臋c dlaczego nie dobry gravel. Bo to MTB i Gravel to nie s膮 takie same rowery. Ale oczywi艣cie na jednym i drugim przejedziesz ultra, tylko wyniki b臋d膮 r贸偶ne. A Pomorska500 to wy艣cig, nie rajd.

NIemniej jednak 偶ycz臋 Ci i Ewie powodzenia w Pomorskiej.

pozdrawiam

• Like 3
  • Thanks 1

>>du偶o je藕dzisz to dlaczego doros艂y, pracuj膮cy facet ma je藕dzi膰 dostatecznym lub wystarczaj膮cym rowerem.聽

Ja bym je藕dzi艂 dlatego, 偶e jest wystarczaj膮cy....聽 przy okazji nawet sobie wyobra偶asz na jakim "prymitywie" mo偶na skutecznie je藕dzi膰, po gorach te偶...聽

No ale na promenadzie w Wi艣le wygl膮da si臋 kiepsko....

• Haha 1

33 minuty temu, mig napisa艂:

przy okazji nawet sobie wyobra偶asz na jakim "prymitywie" mo偶na skutecznie je藕dzi膰, po gorach te偶...聽

Ja sobie wyobra偶am - mam w arsenale wyj膮tkowego z艂oma 馃檪.....nawet z czystej przyzwoito艣ci ostatnio kupi艂em jeszcze jeden "艂adniejszy" rower 偶eby siary Markosowi nie zrobi膰 jak sie spotkali艣my w Czernichowie..

• Haha 1

2 godziny temu, Marcos73 napisa艂:

Uwielbiam takie opinie, napisz ile mia艂e艣 SUV-贸w, jak d艂ugo nimi je藕dzi艂e艣 i co by艂o w nich a偶 tak fatalnego, 偶e masz o nich a偶 tak z艂e zdanie

A co do SUV......po prostu nie ka偶dy lubi siedzie膰 na pod艂odze i tyle....

1 godzin臋 temu, mig napisa艂:

>>du偶o je藕dzisz to dlaczego doros艂y, pracuj膮cy facet ma je藕dzi膰 dostatecznym lub wystarczaj膮cym rowerem.聽

Ja bym je藕dzi艂 dlatego, 偶e jest wystarczaj膮cy....聽 przy okazji nawet sobie wyobra偶asz na jakim "prymitywie" mo偶na skutecznie je藕dzi膰, po gorach te偶...聽

Micha艂

Ja tam mam w dupie jak wygl膮dam i co ludzie o mnie my艣l膮. Z tego co pami臋tam to masz taliowane narty, zwyk艂e dechy 215cm te偶 s膮 wystarczaj膮ce, nie pytam czy masz, ale czy na nich je藕dzisz? A je艣li nie, to dlaczego - nie nadaj膮 si臋 na ratrakowane stoki?

Maj膮tku do grobu nie zabierzemy, mnie bynajmniej szkoda kasy - 1 kwatera na Rakowicach w zupe艂no艣ci wystarczy, jakbym mia艂 ca艂e 偶ycie sobie odmawia膰 i zbiera膰 - to bym po艂ow臋 musia艂 przeznaczy膰 na dodatkowe miejsc贸wki - a tanie nie s膮. Dzieci mam odchowane i se musz膮 radzi膰. Co mia艂y dosta膰, to dosta艂y - reszt臋 jak p贸jd臋 do ziemi - o ile co艣 zostanie 馃槈. P贸艂 偶ycia sobie odmawia艂em, bo rodzina jest najwa偶niejsza - teraz moje 5 minut. NIe uwa偶am, 偶e 偶ycie to jaki艣 rodzaj ascezy. Oczywi艣cie, wszystko trzeba robi膰 z g艂ow膮, ale 偶ebym sobie nie m贸g艂 kupi膰 fajnego roweru po 30-tu latach pracy? Jaki艣 kosmos. Nie zas艂u偶y艂em? Reszta mo偶e Alpy przemierza膰 na Pelikanach i ch... mi do tego. Ale ja nie musz臋, mog臋 ale nie musz臋.

pozdrawiam

Edited by Marcos73
  • Like 2
  • Thanks 1

3 godziny temu, Marcos73 napisa艂:

Mitku

Uwielbiam takie opinie, napisz ile mia艂e艣 SUV-贸w, jak d艂ugo nimi je藕dzi艂e艣 i co by艂o w nich a偶 tak fatalnego, 偶e masz o nich a偶 tak z艂e zdanie. Ja je偶d偶臋 SUV-em od 10 lat - co艣 mog臋 o nich powiedzie膰 i napisa膰 na podstawie swoich do艣wiadcze艅. Czym si臋 r贸偶ni m贸j GLC od Twojego Super? Sa tak samo du偶e, tyle samo wa偶膮 i zajmuje tyle samo miejsca. M贸j ma tylko wi臋kszy prze艣wit i jest wy偶szy. Lepiej si臋 do niego wsiada, a je藕dzi tak samo jak Tw贸j. O zaletach pojemno艣ciowych Skody nie b臋dziemy si臋 rozpisywa膰, bo jest to ewenement na skal臋 艣wiatow膮. Ju偶 dawno inni producenci przestali si臋 z ni膮 艣ciga膰. Bo to nie ma sensu.聽

Zacznij si臋 cieszy膰 偶yciem i zr贸b co艣 tylko dla siebie. Sam stwierdzi艂e艣, 偶e masz samoch贸d na 4 doros艂e osoby. Dzieci ju偶 mia艂e艣. Teraz Ty. Uwa偶am 偶e ka偶dy skrajny pogl膮d jest z艂y a nawet niebezpieczny. Skoro lubisz rower, du偶o je藕dzisz to dlaczego doros艂y, pracuj膮cy facet ma je藕dzi膰 dostatecznym lub wystarczaj膮cym rowerem.聽

Ja te偶 mam tylko 1 rower, ale mog臋 korzysta膰 z roweru 呕ony jak i syna. Ka偶dy z nich jest podobny ale jednak inny. NIe je偶d偶臋 w takim wymiarze jak Ty, cz臋艣ciowo z lenistwa, a cz臋艣ciowo z braku czasu. Im bardziej zaawansowany sprz臋t, tym bardziej jest skomplikowana obs艂uga/ustawienie. Co nie znaczy 偶e jest z艂y i zawodny. Ja w pi膮tek odkry艂em, 偶e przedni amortyzator nie jest w pe艂ni odblokowany, wystarczy艂o wyregulowa膰 link臋, dzia艂a艂, ale na p贸艂 gwizdka. Ogromna r贸偶nica je艣li chodzi o jazd臋 w terenie. Pisa艂em, 偶e jest du偶o twardszy ni偶 elektryk - co nie jest prawd膮. Ma tylko mniejszy skok i nie da si臋 na nim wyczynia膰 takich cud贸w jak na rasowym enduro, ale zawieszenie dzia艂a r贸wnie dobre. Ja to odkry艂em po roku przypadkowo (samoistnie zaskoczy艂o), by膰 mo偶e kto艣 to odkry艂 wcze艣niej - i wcze艣niej bym to poprawi艂. Ale nie by艂o rozkminki sprz臋towej - dla Ciebie tak niepotrzebnej. Oczywi艣cie masz racj臋, je艣li mieliby艣my si臋 tylko zajmowa膰 sprz臋tem, nie je偶d偶膮c na nim - to oczywisty bezsens. 聽Nauczy艂e艣 si臋 je藕dzi膰, wyrobi艂e艣 si艂臋 i wytrzyma艂o艣膰, wiesz jakie s膮 Twoje oczekiwania, wi臋c dlaczego nie mia艂by艣 sobie kupi膰 fajnego roweru na lata, takiego jak potrzebujesz? Je藕dzisz Gravel Ultra, sporo po mie艣cie - wi臋c dlaczego nie dobry gravel. Bo to MTB i Gravel to nie s膮 takie same rowery. Ale oczywi艣cie na jednym i drugim przejedziesz ultra, tylko wyniki b臋d膮 r贸偶ne. A Pomorska500 to wy艣cig, nie rajd.

NIemniej jednak 偶ycz臋 Ci i Ewie powodzenia w Pomorskiej.

pozdrawiam

Przy艂膮czam si臋 do 偶ycze艅, szczerych... a w ramach robienia sobie dobrze... oto kumpel w ko艅cu kupi艂... wjecha艂 do czwartego z rz臋du gara偶u, znaczy do trzech pozosta艂ych nie da艂 rady... ale ten d藕wi臋k, mo偶na podbi膰, ale po co ju偶 przy dw贸ch tysi膮cach niez艂y ha艂as... cho膰 w pewnym wieku nie robi si臋 ha艂asu, lecz go zg艂asza... No marzenie spe艂nione... jak dalej 偶y膰, jak ch艂opak m艂ody... na razie posiedzieli艣my pogadali艣my... pos艂ucha艂em i obejrza艂em na jazd臋 przyjdzie czas... mia艂 focusa 聽eresa i ma go nadal niby do setki podobnie ale nie o to chodzi...

http://www.sstarwines.pl/images/00532339.JPG

Cze

A tak po kr贸tce, bez fotos贸w, bo mi si臋 w pi膮tek telefonu nie zabra艂o, a w niedziel臋 to mi si臋 nie chcia艂o pstryka膰. Bo 艂adnie by艂o i op贸r ludzi wsz臋dzie.

W pi膮tunio po pracy, jak kury i kacki odby艂em, pojecha艂em na rower - taki troch臋 przytyrany po tygodniu, ale Kevin sam w domu (呕ona na citybreak w Berlinie, a syn u kolegi) wi臋c chcia艂em wykorzysta膰 okazj臋. P贸藕no by艂o, wi臋c k贸艂eczko standard mia艂o by膰. Po drodze odkry艂em 偶e przedni amortyzator w ko艅cu dzia艂a jak trzeba, bo mia艂em wra偶enie 偶e jest niezwykle twardy - bo dzia艂a艂 na p贸艂 gwizdka. Przestawi艂em manetk臋 i znowu przesta艂 dzia艂a膰, ale ju偶 wiedzia艂em 偶e co艣 nie tak. Regulacja linki wystarczy艂a - chocia偶 nie by艂o to 艂atwe, bo jaki艣 debil wymy艣li regulacj臋 na amortyzatorze - zamiast przy manetce. Pogoda super, ch艂odno - tak jak lubi臋, delikatny wiaterek. Ko艂o Wawelu jak przywia艂o - to mi nogi odm贸wi艂y pos艂usze艅stwa. Za艂amka - a to dopiero pocz膮tek. Wymy艣li艂em 偶e pojad臋 przez las - no nie powinno wia膰. Wjazd na drog臋 na drog臋 na Kopiec Ko艣ciuszki - jest fajnie - nie wieje. W po艂owie podjazdu stwierdzi艂em - ni ch...ja nie jest fajnie. Jakie艣 skurcze w 艂ydkach, ale jako艣 si臋 dokula艂em na g贸r臋. P贸藕niej zjazd i 艂atwiejszy podjazd. Ale generalnie jaka艣 rze藕nia. Objecha艂em, piwka nie by艂o na koniec - bez kasy to w pysk nawet nie daj膮 w dzisiejszych czasach. A kasa wirtualna w telefonie

Sobota up艂yn臋艂a na takich tam pierdo艂ach, jak poranny odbi贸r 呕ony z lotniska + zaw贸zka syna na trening, ulubione zaj臋cie Mitkowe te偶 by艂o - rozkminki sprz臋towe 馃檪, regulacja amora w moim, za艂o偶enie b艂otnik贸w 膰wier膰 wieku temu kupionych do reszty rower贸w, prze艂o偶enie bebech贸w do Cube-a dla syna z jego starego roweru i i oczywi艣cie w ko艅cu si臋 doczeka艂, nowej - kr贸tszej sztycy - bo oryginalna by艂a za d艂uga i bidusia do peda艂k贸w nie si臋ga艂. Potem do wieczora hamakowanie na dzia艂ce w s艂oneczku.

W niedziel臋 popo艂udniowa wyprawa rodzinna na nowym/starym sprz臋cie - super sp臋dzony czas - 50km przejechane bez napinki w lajtowym tempie. 呕ona coraz 艣mielej na rowerze, nawet sama wybiera nieoczywiste 艣cie偶ki, syn bardzo zadowolony z nowego-starego roweru (zosta艂o jeszcze przeprogramowanie licznika - bo 藕le wskazuje - ale to piku艣), a ja tak偶e, 偶e w ko艅cu zawieszenie nie urywa聽r膮k, tylko pracuje jak trzeba. No i tak膮 pr臋dko艣膰 mi si臋 uda艂o osi膮gn膮膰 (oczywi艣cie chwilow膮) na powrocie - chyba du偶o jak na MTB, ale pusto ch艂odno ju偶 by艂o, mo偶e delikatny wiaterek w plecy, urwa艂em si臋, ale rower faktycznie szed艂 jak w艣ciek艂y. Jak wida膰 - p艂asko. Bardziej pod g贸r臋 ni偶 z g贸ry - na 1 km takie warto艣ci to 艣miech na sali.

pozdrawiam

IMG_0AF9A6FA0572-1.thumb.jpg.55715bd61ea111f307355e47de9190f7.jpg

• Like 3