Jump to content

W ko艂o komina馃憤

Marcos73
 Share

Recommended Posts

20 godzin temu, Spiochu napisa艂:

Ziomek co mi sprzedawa艂 auto pokaza艂 faktur臋 (z 2015) na 100k i jak m贸wi艂 to ju偶 by艂o po rabatach.

Ja w 2015 kupowa艂em RS-k臋, zamawiana, wyposa偶ona we wszystko co chcia艂em mie膰 ( praktycznie wszystko, bez szyberdachu, haka i w manualu - 4x4 nie by艂o dost臋pne w benzynie - tylko w dieslu). 99 900 - tyle kosztowa艂a. Wi臋c auto dla m艂odych za 100 000 - to nie mog艂o si臋 uda膰 馃檪.

pozdrawiam

12 godzin temu, Spiochu napisa艂:

Twoja c贸rka mo偶e by膰 po prostu lepszym rowerzyst膮. 馃檪

M贸j 10 letni siostrzeniec i to z rodziny kanapowc贸w, umie je藕dzi膰 bez trzmanki, w艂膮cznie ze skr臋caniem. Ja nie umiem, a co ciekawsze, chyba nawet Mitek m贸wi艂, 偶e nie umie.

Poza tym, tak jak pisalem, ja podaj臋 艣redni膮 (rzeczywist膮, a nie 偶adne moving avg z aplikacji). Do tej 艣redniej wliczaj膮 si臋 wszelkie postoje. Zatrzymuje si臋 kilka razy, 偶eby si臋 napi膰, przegry藕膰 batona, czy sprawdzi膰 gdzie mam jecha膰, czasem robi臋 te偶 d艂u偶sz膮 przerw臋 . Tak samo 艣wiat艂a, pasy,聽 albo skrzy偶owania 艣cie偶ek, gdzie prawie staj臋, 偶eby w kogo艣 nie wjecha膰. Odcinek przez park, gdzie w wolny dzi臋艅 jad臋 5-10km/h bo t艂umy si臋 kr臋c膮. 艢cie偶ki pod Wroc艂awiem te偶 s膮 r贸偶ne. Czasem jad臋 asfaltem, czasem po g艂adkim szutrze, a czasem po mega dziurach albo w膮skim przzesmykiem przez "traw臋" do wysoko艣ci kierownicy.聽 No i m贸j rower nie jest szybki. Opony 2.6 z bie偶nikiem typu kotwica (minion dhr II), ci艣nienie 1 bar i zawsze w pe艂ni otwarte amortyzatory (z przodu i z ty艂u). Je偶dz臋 te偶 w lu藕nych ciuchach, a nie w pedogetrach, wi臋c wp艂ywa to na aerodynamik臋.

Piotrek

Ja zawsze wspominam, 偶e to jest komputer z auto-pauz膮. 艢rednie s膮 tylko z samej jazdy, st膮d s膮 wysokie. Krzychu te偶 pisze, 偶e wychodzi mu tam 艣rednia na poziomie 24-25 km/h, co nie jest jakim艣 kosmosem na asfalcie/przyzwoitej drodze bez ruchu pieszo-rowerowego, 艣wiate艂 etc. Ale ta na kr贸tkim dystansie. Nawet je艣li jest to 40-60km. Tam gdzie startuje Mitek i Ewa - jest liczony 艂膮czny czas z przerwami, wi臋c 艣rednie s膮 du偶o ni偶sze, ale i wolniej si臋 jedzie, bo dystans pot臋偶ny do przejechania. Wi臋c si艂y trzeba zachowa膰 na ca艂o艣膰, a nie na 50-100km. Jazda z auto-pauz膮 jest pomocna, je艣li chcia艂by艣 sprawdzi膰 zale偶no艣膰 pr臋dko艣ci jazdy do przerw jakie s膮 potrzebne do dalszej kontynuacji podr贸偶y. Jakie s膮 mo偶liwo艣ci na dzie艅 dzisiejszy organizmu. Po 20-stu ultra ju偶 b臋dziesz pewnie wiedzia艂, na pocz膮tku to pomaga. Wystarczy troch臋 przeszar偶owa膰, 偶eby to odczu膰 na dalszym etapie ze zdwojon膮 si艂膮. Ty je藕dzisz chyba wi臋kszo艣膰 w g贸rach - a to inna bajka. Ale je艣li troch臋 kr臋cisz si臋 po mie艣cie i okolicach - to warto kupi膰 pompk臋 i dopompowa膰 ko艂a 馃槈. Lepiej i l偶ej si臋 jedzie. Je艣li nie jeste艣 w stanie przejecha膰 jednym ci膮giem przyzwoitym tempem po p艂askim 40-50km, to jestem zdziwiony podobnie jak Krzychu.

pozdrawiam

Edited by Marcos73

Godzin臋 temu, Marcos73 napisa艂:

Ja w 2015 kupowa艂em RS-k臋, zamawiana, wyposa偶ona we wszystko co chcia艂em mie膰 ( praktycznie wszystko, bez szyberdachu, haka i w manualu - 4x4 nie by艂o dost臋pne w benzynie - tylko w dieslu). 99 900 - tyle kosztowa艂a. Wi臋c auto dla m艂odych za 100 000 - to nie mog艂o si臋 uda膰 馃檪.

pozdrawiam

Jak膮 RS-k臋?

U mnie chyba te偶 jest wi臋kszo艣膰 wyposa偶enia (4x4, ksensony, kamera, navi, klima dwustrefowa), ale skrzynia manualna i nie ma (na szcz臋艣cie) start-stop, ani asystent贸w pasa ruchu itp.

Ja kupi艂em Yeti w 2021 (Rocznik 2015, przebieg 42k, salon PL)聽 za 46k wi臋c troch臋 inaczej to wygl膮da艂o.

Cze艣膰

Bardzo mnie zaintrygowa艂 Mitek z Ew膮, wi臋c postanowi艂em wczoraj sprawdzi膰 swoje si艂y i odczucia dnia nast臋pnego po po艂ow臋 kr贸tszej trasie, ale wyznaczona by艂a w 40-50% w trudniejszym terenie, aczkolwiek p艂askim. P臋tla do Niepo艂omic + Puszcza Niepo艂omick膮, powr贸t drug膮 stron膮 Wis艂y przez drogi w臋dkarzy i nieucz臋szczanym wa艂em, bocznymi drogami. Mitek stwierdzi艂, 偶e jego rower wa偶y tyle co elektryk z ca艂ym majdanem kt贸ry zabiera. Rano 呕ona wsta艂a lew膮 nog膮 (tak my艣la艂em, a to PMS 馃槈), na szcz臋艣cie um贸wi艂a si臋 z kole偶ank膮 na aquaaerobik z rana, wi臋c mia艂em 1,5h na wymy艣lenie czego艣, aby prze偶y膰 ten dzie艅. Narada z synem. Decyzja jedna tylko mo偶liwa. Sp....my. On do kolegi a ja na rower. Jako艣 prze偶yli艣my do obiadu, 呕ona po przyj艣ciu wpad艂a w ferwor sprz膮tania. MASAKRA - te偶 tak macie? Po obiedzie cichutko - id臋 na rower. "Id藕 i nie wracaj" us艂ysza艂em. Szybciutko wdzianko, Navi, telefon i picie, do rowerowni i dzida. Wzi膮艂em elektryka, bo ci臋偶ki i b臋dzie symulowa艂 ekwipunek. My艣l臋 - pojad臋 bez pr膮du, jak ju偶 nie dam rady to se pomog臋 na powrocie. No troch臋 oszuka艂em, bo ....... bateria zosta艂a w domu 馃檪. Wi臋c rower by艂 l偶ejszy z 3-4kg. Generalnie to mas臋 roweru czu膰 w nogach przy szybszej je藕dzie, na asfalcie nie jestem w stanie jecha膰 na nim tak szybko jak na analogu, max to 36km/h to co uda艂o mi si臋 na nim uzyska膰, ale nogi bardzo szybko puchn膮 niemi艂osiernie. Natomiast im ni偶szy bieg - w terenie, rower idzie lekko, praktycznie jak analog i nawet podjazdy nie s膮 trudne, ale by艂o ich ma艂o i stosunkowo kr贸tkie.

Super trasa mi wysz艂a, buduj膮 WTR-k臋 (a ta r贸wnie偶 zaczyna si臋 tu偶 ko艂o mnie) do Niepo艂omic - jak si臋 to uda po艂膮czy膰 - to b臋dzie super trasa - a chyba ze 100 km pi臋knym asfaltem wzd艂u偶 Wis艂y.

Tak to na razie wygl膮da - jecha艂em jeszcze niesko艅czon膮, w pewnym momencie musia艂em zjecha膰 i jecha膰 poln膮 drog膮 wzd艂u偶 Wis艂y. Fragment z wa艂u do drogi wyznaczonej przez chyba w臋dkarzy - 200m - taki piach, 偶e w po艂owie by艂em za艂amany - jak dalsza cz臋艣膰 b臋dzie tak wygl膮da膰 - to g贸wno przejad臋. Nie jecha艂em na rowerze, ale usi艂owa艂em go pcha膰. Niesamowicie wyczerpuj膮ce 200m. Jak po pla偶y w Sopocie. Ale droga ju偶 by艂a normalna. Twarda ziemia.聽

398763975_budowaWTR.thumb.jpg.100fe94406c6fcf82a02b860543c650e.jpg

Po drodze miejsca nieznane - jaka艣 zapora - ta akurat nie mam poj臋cia jaka i g艂贸wnie takimi drogami si臋 porusza艂em. Trawa po pas. Nic nie wida膰 co pod ko艂ami, najgorsze koleiny, twarda, wyschni臋ta ziemia. Rower nie藕le jecha艂, o ile jecha艂 w koleinie. Raz zaliczy艂em gleb臋, bo kolein by艂o tyle poprzecinanych ze sob膮 (jaki艣 offroad tam si臋 odbywa), 偶e w pewnym momencie nie wiedzia艂em jak przejecha膰 i gleba. Ale skoro pisz臋, to 偶yj臋.

Zapora/艢luza - gdzie>? Nie wiem.

zapora.thumb.jpg.937cb53dd0f3ca170b858aff1e27ff9c.jpg

Takie 艣cie偶ki na wale wi艣lanym.

255727434_wisa.thumb.jpg.679e2c521227026f8a9a1a34e8846a7a.jpg

345187461_sciezkawawisa.thumb.jpg.4e5067bf0987a59cc38c1d41b6ad3811.jpg

W ko艅cu dotar艂em do Niepo艂omic. Zamek, ale nie m贸j 馃槈.

675910152_zamekniepoomicki.thumb.jpg.50942d00f5b5eb094c3d927fa9e8d083.jpg

Potem przez Puszcz臋 Niepo艂omick膮.

1869208582_puszczaniepoomicka.thumb.jpg.c60fb1f80e4446cd41dc472424ba8fad.jpg

Po drodze fajne, dzikie tereny, zero ludzi. Jaka艣 pasiek膮 w 艣rodku niczego, praktycznie bez drogi dojazdowej.

pasieka.thumb.jpg.a859278e23533092de7bb72f7d40e6df.jpg

A tu jad艂odajnia dla klient贸w pasieki.

1115067602_akapasieka.thumb.jpg.f3ca2c9fef5b18136fb53a1504d13e21.jpg

Reszta drogi wzd艂u偶 Wis艂y, 艣cie偶ki dojazdowe do 艂owisk.

1208680454_mostkolejowy.thumb.jpg.b610c262e4a827f629face3e7f7b80fc.jpg

850604122_sciezkamost.thumb.jpg.038925351dbd5bc6154aea0146423fbe.jpg

Przysz艂o czas na picie - niedaleko chyba Mitka i Ewki by艂em, kompletnie nie wiem gdzie to jest - chyba Huta.

kujawy.thumb.jpg.823d99d278ea9c3b23bcf9ac5e9fc954.jpg

Takie widoki po drodze - od strony Huty, w oddali most pod kt贸rym jecha艂em WTR-k膮 w budowie.

most_nowy_obwodnica.thumb.jpg.bd27714d57c8bab774b98f7e9602cfcc.jpg

Teraz to ju偶 my艣la艂em, 偶e to nie Kujawy, ale Wiede艅. Hundertwasser tu by艂?

2041968119_spalarnia2.thumb.jpg.e20d047604d7f1d8ed688abc220ae5bc.jpg

Nie - to krakowska EKO Spalarnia. 艁adnie wygl膮da.

spalarnia1.thumb.jpg.723ca9deb37edf26c115f702c12a6603.jpg

Dotar艂em do domu. Dzisiaj stwierdzam, 偶e raczej by艂o by s艂abo dalej jecha膰 rowerem. Trza trenowa膰. Wczorajsza trasa to tylko po艂ow臋 tego co powinienem przejecha膰. Samopoczucie dobre. Ale nie jestem jeszcze gotowy na takie wyzwania. Mo偶e kiedy艣.....

pozdrawiam

ps. A tu jeszcze 1 艣luza/zapora - to akurat wiem - Pod艂臋偶e - by艂a tablica.

s虂luza przewo虂z.jpg

Edited by Marcos73
  • Like 6

56 minut temu, Marcos73 napisa艂:

Piotrek

Ja zawsze wspominam, 偶e to jest komputer z auto-pauz膮. 艢rednie s膮 tylko z samej jazdy, st膮d s膮 wysokie. Krzychu te偶 pisze, 偶e wychodzi mu tam 艣rednia na poziomie 24-25 km/h, co nie jest jakim艣 kosmosem na asfalcie/przyzwoitej drodze bez ruchu pieszo-rowerowego, 艣wiate艂 etc. Ale ta na kr贸tkim dystansie. Nawet je艣li jest to 40-60km. Tam gdzie startuje Mitek i Ewa - jest liczony 艂膮czny czas z przerwami, wi臋c 艣rednie s膮 du偶o ni偶sze, ale i wolniej si臋 jedzie, bo dystans pot臋偶ny do przejechania. Wi臋c si艂y trzeba zachowa膰 na ca艂o艣膰, a nie na 50-100km. Jazda z auto-pauz膮 jest pomocna, je艣li chcia艂by艣 sprawdzi膰 zale偶no艣膰 pr臋dko艣ci jazdy do przerw jakie s膮 potrzebne do dalszej kontynuacji podr贸偶y. Jakie s膮 mo偶liwo艣ci na dzie艅 dzisiejszy organizmu. Po 20-stu ultra ju偶 b臋dziesz pewnie wiedzia艂, na pocz膮tku to pomaga. Wystarczy troch臋 przeszar偶owa膰, 偶eby to odczu膰 na dalszym etapie ze zdwojon膮 si艂膮. Ty je藕dzisz chyba wi臋kszo艣膰 w g贸rach - a to inna bajka. Ale je艣li troch臋 kr臋cisz si臋 po mie艣cie i okolicach - to warto kupi膰 pompk臋 i dopompowa膰 ko艂a 馃槈. Lepiej i l偶ej si臋 jedzie. Je艣li nie jeste艣 w stanie przejecha膰 jednym ci膮giem przyzwoitym tempem po p艂askim 40-50km, to jestem zdziwiony podobnie jak Krzychu.

pozdrawiam

Z samej jazdy pr臋dko艣膰 wyjdzie wy偶sza, ale 艣rednia to w艂a艣nie 艣rednia, ze wszystkimi przerwami, tak jak na wy艣cigu Mitka. Podejrzewam, 偶e po p艂askim zwykle jad臋 ok. 20km/h. Ostatnio mnie z艂apa艂 radar osiedlowy i mia艂em 29km/h, ale聽 jecha艂em sporo szybciej ni偶 zazwyczaj bo by艂o lekko z g贸rki.

Nie wiem czy jestem w stanie przejecha膰 40-50km bez zatrzymania. Podejrzewam, 偶e nie, ale nigdy nie pr贸bowa艂em.

Tylko najpierw musia艂bym znale偶膰 tras臋 co to umo偶liwia a potem cisn膮膰 na pami臋膰 bez jedzenia i picia przez 2-3h, troch臋 bez sensu.

Co do pompki to mam nawet dwie. Jedna ma艂膮 wo偶e ze sob膮 a wi臋ksz膮 z manometrem mam w domu. Nie chce mi si臋 jednak pompowa膰, jak nie jest to konieczne. Pod艂膮czenie pompki do zaworu presta zawsze jest problematyczne. Poza tym, na niskim ci艣nieniu lepiej mi si臋 jedzie. Wolniej, ale mniej telepie na nier贸wno艣ciach. Z nikim si臋 nie 艣cigam, wi臋c tak sobie je偶d偶臋 po emerycku.

11 minut temu, Spiochu napisa艂:

Jak膮 RS-k臋?

U mnie chyba te偶 jest wi臋kszo艣膰 wyposa偶enia (4x4, ksensony, kamera, navi, klima dwustrefowa), ale skrzynia manualna i nie ma (na szcz臋艣cie) start-stop, ani asystent贸w pasa ruchu itp.

Ja kupi艂em Yeti w 2021 (Rocznik 2015, przebieg 42k, salon PL)聽 za 46k wi臋c troch臋 inaczej to wygl膮da艂o.

Octavia RS - Sk贸ra, fotele z pami臋ciami, elektryczna klapa + wszystko co mog艂a mie膰 opr贸cz tych trzech rzeczy i jeszcze chyba ogrzewanie postojowe i aktywny tempomat - ale w manualu to bezsens - by艂o opcj膮.

28 minut temu, Spiochu napisa艂:

Jak膮 RS-k臋?

No i zawieszenie zwyk艂e, obni偶one i utwardzone - ale w贸wczas jeszcze nie oferowali regulowanego - DCC.

pozdrawiam

57 minut temu, Marcos73 napisa艂:

Octavia RS - Sk贸ra, fotele z pami臋ciami, elektryczna klapa + wszystko co mog艂a mie膰 opr贸cz tych trzech rzeczy i jeszcze chyba ogrzewanie postojowe i aktywny tempomat - ale w manualu to bezsens - by艂o opcj膮.

Dop艂acale艣 kilka tys. za webasto ale w sumie nie wiesz czy je mia艂e艣? Nie ogarniam.

Mnie w艂a艣nie brakuje takiego ogrzewania albo podgrzewanej przedniej szyby i kierownicy. Upychaj膮 mn贸stwo bzdet贸w w wyposa偶eniu, a tego prawie nigdy nie ma.

50 minut temu, Spiochu napisa艂:

Dop艂acale艣 kilka tys. za webasto ale w sumie nie wiesz czy je mia艂e艣? Nie ogarniam.

Mnie w艂a艣nie brakuje takiego ogrzewania albo podgrzewanej przedniej szyby i kierownicy. Upychaj膮 mn贸stwo bzdet贸w w wyposa偶eniu, a tego prawie nigdy nie ma.

Webasto nie by艂o, ale grzana szyba, to fajne, a i w standardzie jest elektryczne podgrzewanie na przedni膮 szyb臋, nie ka偶dy o tym wie, a i cz臋sto nie dzia艂a bo sie potrafi zepsu膰. W zimie po w艂膮czeniu, moment cieplutko w samochodzie. Grzeje niezale偶nie od temp. silnika.

pozdro

Zorganizowali艣my wczoraj ekspedycje wysokog贸rsk膮 maj膮c膮 na celu nakarmienie Anuli...warunki by艂y skrajnie ekstremalne - wia艂 powalaj膮cy lodowaty wiatr ze strefy podbiegunowej - warunki by艂y tak niebezpieczne 偶e zastanawia艂em sie czy nie podj膮膰 jakich艣 drastycznych krok贸w i nie ubra膰 czego艣 z d艂ugim r臋kawem..

....Anuli jak zwykle nie by艂o a onegdaj by艂o z ni膮 tak:

2555A2FE-0C0E-49AE-8872-7D0BD5E1E8DA.thumb.jpg.a53ac717e708b55daac640baf1e1585d.jpg

0F86EA8D-8499-4120-89B8-71194FFCE6FF.thumb.jpg.3805ac4ce223c67f504e8dde0b45d539.jpg

65645F3D-406C-41A9-870C-9BFC14F80EDB.thumb.jpg.636c3097471e1321a34a6ac49558151c.jpg

• Like 2
  • Haha 1

8 godzin temu, Marcos73 napisa艂:

Te偶 trzymam i te偶 znam.

pozdrawiam

Ja nie znam, ale trzymam. Dzi艣 wyruszyli艣my im naprzeciw, a nawet w kierunku ich... jazdy czyli Sopotu, Janusz na rauszu rzuci艂 si臋 mej kobiecie pod rower, zahamowa艂a, zeskoczy艂a, staw skokowy lekko boli, ale nie puchnie. A m贸wi艂em aby zosta膰 na pla偶y nudyst贸w w tych D臋bkach, a nie brata膰 si臋 z narodem. No ale troch臋 po terenie pojezdzilem terenowym Giantem z wypo偶yczalni, fajny rower.

• Like 3

Godzin臋 temu, star napisa艂:

A m贸wi艂em aby zosta膰 na pla偶y nudyst贸w w tych D臋bkach, a nie brata膰 si臋 z narodem.

Wystarczy艂o 偶eby艣 przypilnowa艂 coby sie ubra艂a to nikt by sie pod ko艂a mo偶e nie rzuca艂..

• Haha 3

8 godzin temu, Spiochu napisa艂:

Wypisa艂em czego nie bra艂em, 藕le si臋 wyrazi艂em.

pozdro

2 godziny temu, star napisa艂:

Ja nie znam, ale trzymam. Dzi艣 wyruszyli艣my im naprzeciw, a nawet w kierunku ich... jazdy czyli Sopotu, Janusz na rauszu rzuci艂 si臋 mej kobiecie pod rower, zahamowa艂a, zeskoczy艂a, staw skokowy lekko boli, ale nie puchnie. A m贸wi艂em aby zosta膰 na pla偶y nudyst贸w w tych D臋bkach, a nie brata膰 si臋 z narodem. No ale troch臋 po terenie pojezdzilem terenowym Giantem z wypo偶yczalni, fajny rower.

Wczoraj by艂em we Wrocku. Na spacerze z rodzina w centrum miasta prowadzi艂 rower droga dla rower贸w niebieski ptak, raczej w wieku 30-40 ni偶 senioralnym. Kilkana艣cie minut p贸藕niej w parku rower le偶a艂 po jednej stronie asfaltowej drogi, a po drugiej wypoczywa艂 amator etanolu. Podjecha艂o dw贸ch rowerzyst贸w, pomogli go艣ciowi wsta膰, przybili sobie pi膮tki i ka偶dy uda艂 si臋 w swoim kierunku.

57 minut temu, Marcos73 napisa艂:

Wypisa艂em czego nie bra艂em, 藕le si臋 wyrazi艂em.

pozdro

Jako milioner, my艣la艂em 偶e bra艂e艣 wszystko jak leci. 馃槈

Mnie nigdy nie b臋dzie sta膰 na n贸wk臋 z salonu, niezale偶nie co bym zrobi艂.(na etacie) Co prawda nie jest mi to specjalnie potrzebne, ale dziwny jest system, w kt贸rym nie produkuje si臋 samochod贸w dla ludzi o normalnych zarobkach. Nawet jak zarobki rosn膮, to auta dro偶ej膮 jeszcze szybciej. Pomy艣le膰 偶e Henry Ford 100 lat temu, sprzedawa艂 swoje auta nawet nie in偶ynierom, ale zwyk艂ym robotnikom w fabryce.

3 godziny temu, Spiochu napisa艂:

Jako milioner, my艣la艂em 偶e bra艂e艣 wszystko jak leci. 馃槈

Mnie nigdy nie b臋dzie sta膰 na n贸wk臋 z salonu, niezale偶nie co bym zrobi艂.(na etacie) Co prawda nie jest mi to specjalnie potrzebne, ale dziwny jest system, w kt贸rym nie produkuje si臋 samochod贸w dla ludzi o normalnych zarobkach. Nawet jak zarobki rosn膮, to auta dro偶ej膮 jeszcze szybciej. Pomy艣le膰 偶e Henry Ford 100 lat temu, sprzedawa艂 swoje auta nawet nie in偶ynierom, ale zwyk艂ym robotnikom w fabryce.

Czas na wynajem d艂ugoterminowy 馃榾

• Like 1

6 minut temu, grimson napisa艂:

Czas na wynajem d艂ugoterminowy 馃榾

Do tego w艂a艣nie聽 to zmierza. Coraz mniej ludzi sta膰 na w艂asne nowe auto. Zreszt膮 nie dotyczy to tylko aut. Ci膮gle tylko kredyty, leasingi, abonamenty, subskrypcje itp.聽

8 godzin temu, grimson napisa艂:

Wczoraj by艂em we Wrocku. Na spacerze z rodzina w centrum miasta prowadzi艂 rower droga dla rower贸w niebieski ptak, raczej w wieku 30-40 ni偶 senioralnym. Kilkana艣cie minut p贸藕niej w parku rower le偶a艂 po jednej stronie asfaltowej drogi, a po drugiej wypoczywa艂 amator etanolu. Podjecha艂o dw贸ch rowerzyst贸w, pomogli go艣ciowi wsta膰, przybili sobie pi膮tki i ka偶dy uda艂 si臋 w swoim kierunku.

Ten nasz wywali艂 si臋 chwile p贸藕niej w lasku. Koledzy pomogli wsta膰, tez wstawieni. A by艂o po艂udnie. Jak w westernie. Szli na pla偶e, w Debkach, byli niedaleko uj艣cia rzeki, w Debkach, bo to Debki by艂y to miejsce, gdzie chcieli si臋 sch艂odzi膰. A potem ju偶 krok do tragedii, w Debkach.

IMG_9394.jpeg.43c7e67c1ede7c7e41030d1c49

• Haha 1

10 godzin temu, Lexi napisa艂:

Wystarczy艂o 偶eby艣 przypilnowa艂 coby sie ubra艂a to nikt by sie pod ko艂a mo偶e nie rzuca艂..

Ona pilnuje si臋 sama, a rozbieram si臋 ja i jako艣 nikt mi si臋 pod ko艂a nie rzuca... nawet Janusz, c'est la vie...

IMG_9423.jpeg.9e72b8441890c500b06a7d0a1c

• Haha 1

7 godzin temu, Spiochu napisa艂:

Do tego w艂a艣nie聽 to zmierza. Coraz mniej ludzi sta膰 na w艂asne nowe auto. Zreszt膮 nie dotyczy to tylko aut. Ci膮gle tylko kredyty, leasingi, abonamenty, subskrypcje itp.聽

Nie tylko auto, na pi臋膰 domk贸w jedynie dwa wynaj臋te, w Bia艂og贸rze. Kumplowi przyszed艂 rachunek za pr膮d knajp臋 prowadzi rodzinnie - 70k, bo dzier偶awi od kogo艣 komu nie przys艂uguje zni偶ka, chore, a potem jeden z drugi 聽pisz膮 jak to u nas cudownie si臋 poprawi艂o... cho膰 on nie narzeka, bo troch臋 na rynku nieruchomo艣ci dzia艂a i dlatego sta膰 go na caymana gt4 co go wrzuca艂em na forum, a knajpa to dodatek... ja tez kupuje u偶ywane auta, taki recycling w temacie.. a tymczasem Mitek dobija 400km nad Jeziorem Czarnym a przed Czarna D膮browa.... czarno to widz臋;-) nie no dzi艣 pwenodojedzie, trzymam kciuki. PS znalaz艂em podobny do w艂a艣nie u偶ytkowanego http://www.bikestats.pl/rowery/GIANT-Boulder-Alu-Lite_17394_18534.html聽podoba mi si臋. Ale kolejnego grata nie kupi臋 a renowacji si臋 nie podejm臋聽https://www.forumrowerowe.org/topic/242905-renowacja-giant-boulder-alu-lite/

IMG_9427.jpeg.8340cabb838d34361ebbd2abea

Edited by star
  • Like 3

20 minut temu, Lexi napisa艂:

Czego to ja nie bra艂em... tego nie bra艂em...tamtego nie bra艂em..twardych nie bra艂em

....

Ja nawet mi臋kkich, ale mamy to nie przekonywa艂o, je藕dzi艂a na dokszta艂t do Kota艅skiego, no ale pedagog wi臋c swoje wie... a w zasadzie to wiedzia艂a...

IMG_9433.jpeg.1c07121b93b9fc2b64300196a9

ps z dedykacj膮 dla Mitka, jak tylko dojedzie...

Edited by star
  • Like 1