brachol Posted May 13, 2025 Share Posted May 13, 2025 11 minut temu, star napisa艂: Moje miasto z rana... chyba papie偶a wybrali... 聽 Mo偶e macie jakiego艣 lokalnego papie偶a? 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
star Posted May 13, 2025 Share Posted May 13, 2025 6 minut temu, brachol napisa艂: Mo偶e macie jakiego艣 lokalnego papie偶a? Co ty Wroc艂aw to globalna wioska. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mitek Posted May 13, 2025 Share Posted May 13, 2025 Cze艣膰 A jak dzisiaj jecha艂em do pracy na rowerze. Nie by艂oby w tym nic dziwnego bo je偶d偶臋 cz臋sto ale dzisiaj w艂膮czy艂em sobie Garmina. Na koniec po przejechaniu tych 28 km w mie艣cie, w terenie p艂askim, gdzie najwy偶sza g贸rka to podjazd 5%, kt贸ry ma chyba z 600 mo偶e 700 metr贸w d艂ugo艣ci a w t臋 stron臋聽zjazd贸w praktycznie nie ma urz膮dzenie pokaza艂o pr臋dko艣膰 max 907km/h. Zdecydowanie lepiej ni偶 na nartach. Niestety do pr臋dko艣ci d藕wi臋ku zabrak艂o chocia偶 jednej ma艂ej g贸rki. Mo偶e w drodze powrotnej... Pozdro 2 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
grimson Posted May 13, 2025 Share Posted May 13, 2025 Godzin臋 temu, Mitek napisa艂: Cze艣膰 A jak dzisiaj jecha艂em do pracy na rowerze. Nie by艂oby w tym nic dziwnego bo je偶d偶臋 cz臋sto ale dzisiaj w艂膮czy艂em sobie Garmina. Na koniec po przejechaniu tych 28 km w mie艣cie, w terenie p艂askim, gdzie najwy偶sza g贸rka to podjazd 5%, kt贸ry ma chyba z 600 mo偶e 700 metr贸w d艂ugo艣ci a w t臋 stron臋聽zjazd贸w praktycznie nie ma urz膮dzenie pokaza艂o pr臋dko艣膰 max 907km/h. Zdecydowanie lepiej ni偶 na nartach. Niestety do pr臋dko艣ci d藕wi臋ku zabrak艂o chocia偶 jednej ma艂ej g贸rki. Mo偶e w drodze powrotnej... Pozdro shitowy masz ten Garmin. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kordiankw Posted May 13, 2025 Share Posted May 13, 2025 6 godzin temu, Mitek napisa艂: Cze艣膰 urz膮dzenie pokaza艂o pr臋dko艣膰 max 907km/h.聽 Pozdro Ja mia艂em wczoraj tylko 37/h jak przed przednie ko艂o wyskoczy艂 mi pies pozostawiony bez nadzoru. Uderzy艂em go przednim ko艂em. Pies uciek艂, a ja mam st艂uczone 偶ebra, biodro i zdarte kolano. 2 3 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mitek Posted May 13, 2025 Share Posted May 13, 2025 Cze艣膰 O...no to szczerze wsp贸艂czuj臋 ale wiedz膮c kto艣 Ty wiem, 偶e chyba nic powa偶nego si臋 nie sta艂o i szybko wr贸cisz do formy bo艣 sprawny i - jak to si臋 m贸wi - dbasz o siebie. Trzymaj si臋 serdecznie. 聽 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mitek Posted May 13, 2025 Share Posted May 13, 2025 6 godzin temu, grimson napisa艂: shitowy masz ten Garmin. Nie. Garmin nigdy nie wypu艣ci艂 modelu o tej nazwie, chyba inna firma. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kordiankw Posted May 13, 2025 Share Posted May 13, 2025 21 minut temu, Mitek napisa艂: Cze艣膰 O...no to szczerze wsp贸艂czuj臋 ale wiedz膮c kto艣 Ty wiem, 偶e chyba nic powa偶nego si臋 nie sta艂o i szybko wr贸cisz do formy bo艣 sprawny i - jak to si臋 m贸wi - dbasz o siebie. Trzymaj si臋 serdecznie. 聽 Twardym trzeba by膰 nie mientkim. Musia艂em by膰 dzi艣 w robocie, bo akurat mam coroczny kurs pierwszej pomocy. Niestety CPR nie bylem w stanie robi膰, ale na rowerze je偶d偶臋. Dzisiejszy powr贸t do domu, nie jest najgorzej. 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mitek Posted May 13, 2025 Share Posted May 13, 2025 Cze艣膰 Daleko nie masz. 馃槈聽Ja mam niestety 27-28 w jedn膮 stron臋. Niestety musz臋 wstawa膰 5.40 偶eby sensownie dojecha膰 zrobi膰 co mama zrobi膰 i sensownie wr贸ci膰. Ale jazda jest fajna i do艣膰 bezpieczna w perspektywie Twojego zdarzenia. A w ostatnim czasie pogoda jest znakomita do je偶d偶enia - chyba przyznasz. Pozdrowienia Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kordiankw Posted May 13, 2025 Share Posted May 13, 2025 11 minut temu, Mitek napisa艂: Cze艣膰 Daleko nie masz. 馃槈聽Ja mam niestety 27-28 w jedn膮 stron臋. Niestety musz臋 wstawa膰 5.40 偶eby sensownie dojecha膰 zrobi膰 co mama zrobi膰 i sensownie wr贸ci膰. Ale jazda jest fajna i do艣膰 bezpieczna w perspektywie Twojego zdarzenia. A w ostatnim czasie pogoda jest znakomita do je偶d偶enia - chyba przyznasz. Pozdrowienia Ja wstaj臋 o 5, jad臋 do SKM i jak mam ochot臋 to wysiadam na wschodniej i jad臋 do Ronda Daszy艅skiego, aby wjecha膰 sobie pod g贸rk臋 Tamk膮 lub Dynasy. Niestety psy kt贸re mnie obszczekuj膮 to najmniejszy problem. Plaga dzik贸w przebiegaj膮cych przez g艂贸wn膮 drog臋 to jest problem, a dzisiaj dla odmiany przeci臋艂a mi drog臋 Sarna. Czasami trafia si臋 jeszcze 馃珟 艂o艣 馃榾. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mitek Posted May 13, 2025 Share Posted May 13, 2025 25 minut temu, kordiankw napisa艂: Ja wstaj臋 o 5, jad臋 do SKM i jak mam ochot臋 to wysiadam na wschodniej i jad臋 do Ronda Daszy艅skiego, aby wjecha膰 sobie pod g贸rk臋 Tamk膮 lub Dynasy. Niestety psy kt贸re mnie obszczekuj膮 to najmniejszy problem. Plaga dzik贸w przebiegaj膮cych przez g艂贸wn膮 drog臋 to jest problem, a dzisiaj dla odmiany przeci臋艂a mi drog臋 Sarna. Czasami trafia si臋 jeszcze 馃珟 艂o艣 馃榾. Cze艣膰 Masz jakie艣 4-5 km dalej ni偶 ja do pracy i to jest chyba ta granica. gdybym mia艂 31 km to bym ju偶 tylko wyj膮tkowo je藕dzi艂 na rowerze. Zreszt膮 przez Centrum to chyba najfajniej si臋 je藕dzi w nocy po pijaku. Tamk膮 nie je偶d偶臋 ( no chyba, 偶e mi si臋 wyj膮tkowo spieszy) - tam si臋 nic nie dzieje ale Dynasy z Obo藕n膮 to moim zdaniem jeden z fajniejszych podjazd贸w w Warszawie i chyba jest nawet 8 czy 9 % przez te 10 metr贸w. 馃檪 Pozdro Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kordiankw Posted May 14, 2025 Share Posted May 14, 2025 (edited) 8 godzin temu, Mitek napisa艂: Cze艣膰 Masz jakie艣 4-5 km dalej ni偶 ja do pracy i to jest chyba ta granica. gdybym mia艂 31 km to bym ju偶 tylko wyj膮tkowo je藕dzi艂 na rowerze. Zreszt膮 przez Centrum to chyba najfajniej si臋 je藕dzi w nocy po pijaku. Tamk膮 nie je偶d偶臋 ( no chyba, 偶e mi si臋 wyj膮tkowo spieszy) - tam si臋 nic nie dzieje ale Dynasy z Obo藕n膮 to moim zdaniem jeden z fajniejszych podjazd贸w w Warszawie i chyba jest nawet 8 czy 9 % przez te 10 metr贸w. 馃檪 Pozdro Tu nie chodzi o dystans, gdybym mia艂 bezpieczn膮 艣cie偶k臋 rowerow膮 z domu do roboty, to je藕dzi艂bym na rowerze, niestety do Rembertowa mam 18 km po ruchliwej drodze wojew贸dzkiej lub krajowej, a chce jeszcze troch臋 po偶y膰, 偶eby cieszy膰 si臋 jazd膮 na nartach. Na d艂u偶sz膮 jazd臋 wybieram drogi techniczne wzd艂u偶 autostrady, ruch aut znikomy i dobra jako艣膰 nawierzchni. Edited May 14, 2025 by kordiankw 3 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mitek Posted May 15, 2025 Share Posted May 15, 2025 Cze艣膰 Tak drogi techniczne te偶 bardzo lubi臋. Mam tak膮 p臋telk臋, kt贸r膮 bardzo cz臋sto je偶d偶臋. Do Rembertowa, p贸藕niej przez lasy wydmami do Weso艂ej i dalej lasami kolo Barku na Dakowie i do S. W tam ju偶 drog膮 techniczn膮 do wa艂u i walem do domu. Wychodzi troch臋 ponad 30 km - akurat na p贸艂torej godziny - a jako, 偶e pierwsza cz臋艣膰 jest po piachu i korzeniach to p贸藕niej ten asfalcik jest znakomity. A to wzniesienie, kt贸re dalej z Climfindera to nie jest czasami Obo藕na od do艂u? Pozdro 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kordiankw Posted May 15, 2025 Share Posted May 15, 2025 Dok艂adnie tak. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
lubeckim Posted May 28, 2025 Share Posted May 28, 2025 Wrzucam specjalnie @Mitekdla Ciebie 馃槈聽Niekt贸rzy mog膮 kojarzy膰 Rac艂awice jako miejsce akcji pewnego medialnego >>incydentu speleologicznego<<, kt贸ry w tym roku mia艂 miejsce w jaskini dos艂ownie kilkaset metr贸w obok Rac艂awickiej 馃檪聽Jeden sturlany kamulec a niekt贸rzy dopatrywali si臋 tam nieprzytomnych kobiet 馃槃聽 Teraz jednak Jaskinia Rac艂awicka, bardzo popularna w艣r贸d speleo. W kolejce mam te偶 Jaskini臋 J贸zefa zlokalizowan膮 w miejscowo艣ci Rodaki ko艂o Olkusza i Kluczy (tych od papieru) 聽 4 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Chertan Posted May 29, 2025 Share Posted May 29, 2025 Jak ju偶 Rac艂awice na tapecie, to za艂膮czam widok na tablic臋 upami臋tniaj膮c膮 bitw臋 pod Rac艂awicami, rowerkiem objechali艣my, fajne tam tereny.聽 5 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
grimson Posted June 15, 2025 Share Posted June 15, 2025 Takie tam z rana: 2 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
grimson Posted June 15, 2025 Share Posted June 15, 2025 Gotowe: 2 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
lubeckim Posted June 15, 2025 Share Posted June 15, 2025 To macie teraz Skrzyczne 馃檪聽 聽 聽 4 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jan Posted June 15, 2025 Share Posted June 15, 2025 46 minut temu, lubeckim napisa艂: teraz Skrzyczne latasz ? szacun Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
lubeckim Posted June 16, 2025 Share Posted June 16, 2025 (edited) 19 hours ago, Jan said: szacun Przesadzasz. Nie ma czego zazdro艣ci膰, tylko samemu zacz膮膰 lata膰. Jedno z drugim bardzo 艂adnie si臋 艂膮czy. Narty ucz膮 wyczucia balansu prz贸d - ty艂 i lewo - prawo. Paralotnia uczy wyczucia po艂o偶enie we wszystkich trzech p艂aszczyznach i w sumie balansu te偶. Kilka sezon贸w w powietrzu i nawet SITNowski 艢mig wydaje si臋 banalnie prosty...... #GdzieJestMitek Na dok艂adk臋 Quote Pogoda w tym roku jest taka, 偶e je偶eli nie pada i 艣wieci s艂o艅ce, to w zasadzie ju偶 jest warun. Akurat w niedziel臋 na Skrzycznem do tego nie wia艂o i by艂o s艂abo termicznie, no ale to s膮 przecie偶 nieistotne detale 馃え Jak zawsze w takich okoliczno艣ciach sko艅czy艂o si臋 na integracyjnym parawaitingu z lekk膮 nut膮 wujowania, ale przynajmniej uda艂o si臋 nagra膰 kilka uj臋膰 z codziennych reali贸w polskiego paralotniarza. Murku na 呕arze ju偶 daaawno nie ma. Na Skrzycznem murku nigdy nie by艂o, ale na starcie s膮 du偶e wanty na kt贸rych mo偶na podziwia膰 nier贸wn膮 walk臋 z kapry艣nym warunem. Dooko艂a jest te偶 mn贸stwo drzew na kt贸rych mo偶na polegn膮膰 w tej niesprawiedliwej konfrontacji. Tego dnia by艂o kilka ni偶szych i wy偶szych incydent贸w arbo. Na szcz臋艣cie bez strat i uszkodze艅 w ludziach. df 聽 Edited June 16, 2025 by lubeckim 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
a_senior Posted June 17, 2025 Share Posted June 17, 2025 Pozdrowienia z Samos. 聽 7 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
star Posted June 17, 2025 Share Posted June 17, 2025 (edited) 2 minuty temu, a_senior napisa艂: Pozdrowienia z Samos. 聽 Kup muszkata. Zdr贸wko! 聽 Edited June 17, 2025 by star 3 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Victor Posted June 17, 2025 Share Posted June 17, 2025 6 godzin temu, a_senior napisa艂: Pozdrowienia z Samos. 聽 Kiedy艣 ksi膮偶ka dzi艣 fon 馃槄 ale i tak pi臋knie Andrzeju , totalna sielanka byczy膰 si臋 na le偶aczku a jak ju偶 tak byczysz si臋 to mo偶e co艣 dla ucha 馃槈 bo ostatnio algorytm yt podsun膮艂 mi nut臋 cho膰 po francusku ( Ty go znasz) ja ni w z膮b ( cho膰 tekst przet艂umaczy艂em ) to jednak czar melodii i g艂osu tej m艂odej dziewczyny przypad艂 mi ostatnio bardzo,szczeg贸lnie jad膮c autem 馃憣- finalistka voice kids ale ju偶 ze swoim kawa艂kiem. 聽Utalentowane dziewcze 馃幎 聽 聽 4 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
.Beata. Posted June 18, 2025 Share Posted June 18, 2025 21 godzin temu, a_senior napisa艂: Pozdrowienia z Samos. 聽 Wsp贸艂czuj臋 z zatoki Abu Dabbab聽馃槈Pozdrowienia! 聽 3 1 3 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts