Skocz do zawartości

W koło komina👍

Marcos73

Rekomendowane odpowiedzi

44 minuty temu, .Beata. napisał:

Mam do nich numer telefonu i zawsze są w umówionym miejscu 😉  a tak na serio to przykro mi, bo, mam wrażenie że porównując rafę rok do roku, ona obumiera. 

Coś jest na rzeczy ale rafy w Marsa Alam i tak trzymają się dobrze, tylko Ras Mohamed park narodowy kolo Szarm jest ciekawszy. 

23 minuty temu, a_senior napisał:

Dzisiaj była wizyta w winiarni. Same muszkaty. 😀

20250618_145400.jpg

Pierwszy z lewej najlepszy, anthemis... zmieniając temat zacytuję wyborczą, dalej płatne:

Na polskim rowerze wypada jeździć, polski rower wypada mieć, "polish premium bike" najlepiej pasuje do hipsterskich wąsów, dizajnerskich skarpetek i hawajskich koszul.

https://wyborcza.pl/magazyn/7,124059,32015285,jesli-cos-laczy-iksy-millenialsow-i-zetki-to-ten-rower-z.html?utm_source=mail&utm_medium=newsletter&utm_campaign=wieczorny&NLID=fc04c447e21068331abc9a33f6d4588aaa8a49b8f57501077212bc312d98e99a

IMG_1003.jpeg.6c858e9c3b1613d6c4c620b6ff

Edytowane przez star
  • Thanks 1

4 godziny temu, .Beata. napisał:

Mam do nich numer telefonu i zawsze są w umówionym miejscu 😉  a tak na serio to przykro mi, bo, mam wrażenie że porównując rafę rok do roku, ona obumiera. 

Cześć

Hmm... A niektórzy głoszą, że zmiany środowiska i konieczność działań aby je hamować to bzdura i zielony terror. 

Beatko korzystaj-cie (bo chyba nie jesteś sama).

Ja też spakowałem się na weekend:

20250429_141937.thumb.jpg.2ca27b8085d8cbb80a5bb752273aefef.jpg

20250429_141943.thumb.jpg.d9ebe8b985f7919a9d1a408264533d50.jpg

Pozdro serdeczne

• Haha 3
  • Sad 1

12 godzin temu, a_senior napisał:

Tutaj o takim piasku można tylko pomarzyć. Choć źle nie jest.

20250617_114431.jpg

Może faktycznie tutaj piach drobniejszy, za to rafowa mieszanka. 
Masz co zwiedzać wokół tamtejszego komina…

9 godzin temu, Mitek napisał:

Cześć

Hmm... A niektórzy głoszą, że zmiany środowiska i konieczność działań aby je hamować to bzdura i zielony terror. 

Pozdro serdeczne

Twój numer telefonu też mam… 😉

Korzystamy dopóki jest z czego, ale nie jest już tak kolorowo… nie ma dużej różnicy między temperaturą morza i ciała… woda w zatoce jest o 3 stopnie za ciepła, górne części rafy się gotują i duszą. To boli jak się na to patrzy…

@Mikoski nie byłam w Sharm El-Sheikh. Kojarzy mi się z „listami z wakacji” czy coś takiego

Pozdro

Dla Rybelka również 

3 godziny temu, .Beata. napisał:

Może faktycznie tutaj piach drobniejszy, za to rafowa mieszanka. 
Masz co zwiedzać wokół tamtejszego komina…

Tak sobie. Samo miasteczko Kampos to przekładanka barów i restauracji. Okolice piękne, ale w upale źle się chodzi. Pozostaje chodzenie wzdłuż plaży. I dalsze wycieczki autokarem czy samochodem.

Edytowane przez a_senior

11 godzin temu, Mitek napisał:

Cześć

Pozdro serdeczne

Oto polska rzeczywistość - qwa  👀 jeden dzwoń i z kierowcy miazga . W życiu nie wsiadłbym do takiego pojazdu jprd gratuluję odwagi !

Na ch.. to było studiować jak na stare lata jeździsz z granatem bez zawleczki ? 🤦‍♂️

Edytowane przez Victor
  • Like 1

3 godziny temu, Victor napisał:

Oto polska rzeczywistość - qwa  👀 jeden dzwoń i z kierowcy miazga . W życiu nie wsiadłbym do takiego pojazdu jprd gratuluję odwagi !

Na ch.. to było studiować jak na stare lata jeździsz z granatem bez zawleczki ? 🤦‍♂️

Z granatem...? Na zdjęciu są napoje różne a zamieszczone dla zabawy. Nie zajmuję się pokątną akwizycją napojów ale czasami pomagam kolegom jak poproszą - tak jest w firmach o strukturze rodzinnej, nawet właściciele przed takimi weekendami jak ostatnio pakują samochody i jeżdżą z dostawami i beret im z głowy nie spada choć mają miliony. Cenię to bardzo bo są normalni.

A co do ułożenia towarów to determinuje je kolejność i charakter dostaw a wypadku w firmie nie było nigdy przez prawie 40 lat jej działalności. To nie są okazje do bicia rekordów więc jeździ się świadomie.

Pozdro

Edytowane przez Mitek

59 minut temu, Mitek napisał:

Z granatem...? Na zdjęciu są napoje różne a zamieszczone dla zabawy. Nie zajmuję się pokątną akwizycją napojów ale czasami pomagam kolegą jak poproszą - tak jest w firmach o strukturze rodzinnej, nawet właściciele przed takimi weekendami jak ostatnio pakują samochody i jeżdżą z dostawami i beret im z głowy nie spada choć mają miliony. Cenię to bardzo bo są normalni.

A co do ułożenia towarów to determinuje je kolejność i charakter dostaw a wypadku w firmie nie było nigdy przez prawie 40 lat jej działalności. To nie są okazje do bicia rekordów więc jeździ się świadomie.

Pozdro

Dla własnego bezpieczeństwa i ogólnego komfortu jazdy mogliby chociaż kratkę zainstalować bo ta tylna kanapa przy czołowym dzwonie złoży się jak scyzoryk pomijam już te kartony za beczkami i skrzynki Lecha/Tyskiego i luźne puszki 🤦‍♂️

Charakter pracy mnie nie interesuje bo praca to praca.

Myślałem,że taki przewóz towaru jest tylko możliwy przy dużych zakupach grupy ziomków jadących na relaks weekendowy/tygodniowy a nie codzienna praca i bez znaczenia czy to rodzinny biznes czy nie bo przy czołowym kogo to będzie interesowało ?!.

Dość dużo jeżdżę ale takiego załadunku i w taki sposób już bardzo dawno nie widziałem a wystarczy przecież kratka lub inna buda auta do tego przeznaczona. 

Edytowane przez Victor

Bo ty w ogóle niewiele widziałeś - jak wynika z tego co piszesz. Dla mnie twoje oceny są bez znaczenia bo nie rozumiesz idei zdjęcia od początku.

A poza tym... ja panuję nad tym co robię w samochodzie, ale - tu racja - trzeba bardzo uważać i jeździć z bardzo dużym zapasem bo coraz mniej ludzi w ogóle kojarzy o co chodzi w prowadzeniu samochodu.

A dla mnie najważniejsze w twoim poście jednak było ostatnie zdanie o studiach bo sprzedaje cię kolejny raz wspaniale. Znam sporo osób z wykształceniem i wiedzą, o których nawet marzyć nie możesz, które wykonują bardzo przyziemne prace jak roznosiciel posiłków czy listonosz albo pasterz. Nic to im nie ujmuje ale jak widać nie wszyscy tak myślą.

Edytowane przez Mitek

6 minut temu, Mitek napisał:

Bo ty w ogóle niewiele widziałeś - jak wynika z tego co piszesz. Dla mnie twoje oceny są bez znaczenia bo nie rozumiesz idei zdjęcia od początku.

A dla mnie najważniejsze w twoim poście było ostatnie zdanie o studiach bo sprzedaje cię kolejny raz wspaniale. Znam sporo osób z wykształceniem i wiedzą, o których nawet marzyć nie możesz, które wykonują bardzo przyziemne prace jak roznosiciel posiłków czy listonosz albo pasterz. Nic to im nie ujmuje ale jak widać nie wszyscy tak myślą.

Nie błaźnij się dalej bo Twoja frustracja życiowa totalnie mi zwisa 😂 

• Haha 1

28 minut temu, Jan napisał:

bierzesz kolegę i nim pomagasz ?

Uuuu - wstrętny błąd. Dzięki za słuszną uwagę. Przepraszam już poprawiam

Ale w pracy najczęściej właśnie tak to wygląda jak piszesz, natomiast w przytoczonym przez Ciebie fragmencie przekaz miał być inny.

Pozdro

Edytowane przez Mitek