star Napisano 12 Sierpnia 2023 Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2023 1 godzinę temu, grimson napisał: Zbroja pełna. Ale czego;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grimson Napisano 12 Sierpnia 2023 Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2023 15 minut temu, star napisał: Ale czego;-) Dwojeczki 😬😬😬 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
star Napisano 12 Sierpnia 2023 Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2023 6 godzin temu, Marcos73 napisał: Cze Mam nadzieję, że nic złego Cię tam nie spotkało😉 pozdro Tez mi przyszło to do głowy ale lepiej bym moich wątpliwości nie sformułował. Choć kiedyś było na wskutek niestrawności wołka i on pisał o eksperymencie jak pewna grupa psychologów udała się od lasu aby sprawdzić jakie emocje rządzą osobami zagrożonymi... w tym samym czasie inna grupa psychologów udała się do tego samego lasu... kończyć chyba już nie muszę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SzymQ Napisano 12 Sierpnia 2023 Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2023 On 8/10/2023 at 9:32 PM, Spiochu said: Wy sie smiejecie a ja serio sie martwie co z Mitkiem. Juz drugi dzien sie nie odzywa. Miałem "przyjemność" przejeżdżać dziś koło Wrocławia. Myślę, że Mitek utknął po prostu w korku w drodze powrotnej... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
star Napisano 12 Sierpnia 2023 Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2023 2 minuty temu, SzymQ napisał: Miałem "przyjemność" przejeżdżać dziś koło Wrocławia. Myślę, że Mitek utknął po prostu w korku w drodze powrotnej... Gdzie był korek? Skad wracałes? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SzymQ Napisano 12 Sierpnia 2023 Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2023 3 minutes ago, star said: Gdzie był korek? Skad wracałes? Ja jechałem od Łodzi w stronę Jeleniej. Korek był na autostradzie i navi mnie ściągnęło. Potem jeszcze raz mnie z trasy przed Jelenią ściągnęło, ale tu już nie odnotowałem gdzie to konkretnie było 😞 Ogólnie tłoczno... 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grimson Napisano 12 Sierpnia 2023 Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2023 12 minut temu, SzymQ napisał: Ja jechałem od Łodzi w stronę Jeleniej. Korek był na autostradzie i navi mnie ściągnęło. Potem jeszcze raz mnie z trasy przed Jelenią ściągnęło, ale tu już nie odnotowałem gdzie to konkretnie było 😞 Ogólnie tłoczno... Jechałem dziś z Wlkp do Krk. Ruch na DK25 masakrycznie duży, na AOW lewy pas jechał max 110km/ godz. Wg RMF, A4 pod Wrockiem korek 12km. Ja pojechałem na Krk, tu tez nie było różowo, kolejka do bramek za Katowicami i 40min w plecy. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kordiankw Napisano 13 Sierpnia 2023 Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2023 W dniu 10.08.2023 o 07:52, cyniczny napisał: eee pewnie na wyjeździe korzysta z uroków natury bez internetu, a o podjeździe pewnie już zapomniał:-D Dokładnie, i nie ma wewnętrznego musu, aby dzielić się informacjami o każdym wysłanym "faksie". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
star Napisano 13 Sierpnia 2023 Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2023 20 minut temu, kordiankw napisał: Dokładnie, i nie ma wewnętrznego musu, aby dzielić się informacjami o każdym wysłanym "faksie". Tym bardziej jak nic nie wysyłał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grimson Napisano 13 Sierpnia 2023 Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2023 Kraków wtf? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
star Napisano 13 Sierpnia 2023 Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2023 14 minut temu, grimson napisał: Kraków wtf? Taki mamy klimat https://tvn24.pl/polska/wakacje-2023-biala-ges-hitem-fenomen-maskotki-pipy-wzial-sie-z-tiktoka-7287894 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
brachol Napisano 13 Sierpnia 2023 Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2023 2 godziny temu, grimson napisał: Kraków wtf? Kraków - Piwnica pod Złotą Pipą. Atrakcje turystyczne Krakowa. Ciekawe miejsca Krakowa (polskaniezwykla.pl) To taka pipa. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
star Napisano 14 Sierpnia 2023 Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2023 20 godzin temu, brachol napisał: Kraków - Piwnica pod Złotą Pipą. Atrakcje turystyczne Krakowa. Ciekawe miejsca Krakowa (polskaniezwykla.pl) To taka pipa. My w Łodzi mamy Czeski Film... leci muchomorek... na tv. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
a_senior Napisano 14 Sierpnia 2023 Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2023 (edytowane) Kilka zdjęć z mojego ulubionego miejsca na Ziemi. A ściśle nad Bałtykiem. 🙂 Na jednym z nich widać młodego lisa. Nie bardzo przejmował sie ludźmi. Myślałem, że wściekły, ale uspokojono mnie, że kreci sie tu od kilku tygodni. Na innym zdjęciu widać ohydną stodołę. Podobno to domek do mieszkania. Co sądzicie o takich ohydztwach? Taki sam widziałem w moich górach. Czy to ja jestem dziwakiem? Pogoda w zasadzie do d... Edytowane 14 Sierpnia 2023 przez a_senior 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
.Beata. Napisano 14 Sierpnia 2023 Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2023 Od zawsze chciałam zobaczyć sztorm na Bałtyku, ale nigdy nie udało mi się trafić w taką pogodę. Poza tym bardzo rzadko nad nim bywam, choć plaże mamy najpiękniejsze, to niestety najdroższe. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
star Napisano 14 Sierpnia 2023 Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2023 2 godziny temu, a_senior napisał: Kilka zdjęć z mojego ulubionego miejsca na Ziemi. A ściśle nad Bałtykiem. 🙂 Na jednym z nich widać młodego lisa. Nie bardzo przejmował sie ludźmi. Myślałem, że wściekły, ale uspokojono mnie, że kreci sie tu od kilku tygodni. Na innym zdjęciu widać ochydną stodołę. Podobno to domek do mieszkania. Co sądzicie o takich ohydztwach? Taki sam widziałem w moich górach. Czy to ja jestem dziwakiem? Pogoda w zasadzie do d... A gdzie to? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 14 Sierpnia 2023 Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2023 (edytowane) 50km w okolicy Wisły... Ustroń, Wisłą, zapora, Schronisko na Przyslupie pod Baranią, Stecowka, wokół Zapory zboczem Cienkowa, Ustroń. Czyli 26 pod górę I 24 w dół... uczciwe 600m z hakiem w górę. Podjazdy mało terenowe i raczej lajtowe, za to dłuuuugie, czuć w nogach. Kiedyś podjezdzałem je ze średniego blata, teraz już mlynek, ale jeszcze skutecznie. 😉 Co ciekawe analogi były już niestety w mniejszości.... 😞 Edytowane 14 Sierpnia 2023 przez mig 5 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
a_senior Napisano 14 Sierpnia 2023 Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2023 8 godzin temu, .Beata. napisał: Od zawsze chciałam zobaczyć sztorm na Bałtyku, ale nigdy nie udało mi się trafić w taką pogodę. Poza tym bardzo rzadko nad nim bywam, choć plaże mamy najpiękniejsze, to niestety najdroższe. Prawdziwy sztorm to we wrześniu lub później. Teraz też wiało, nawet mocno, ale nie robiło wrażenia. Nie jest tak drogo. Za bardzo komfortowy pokój z kuchnią i łazienką płacę 160 zł za dwie osoby. Drugie danie w okolicznym barze ok. 40 zł. Ale można gotować samemu. Do plaży dojeżdżamy na rowerze, więc odpada opłata za parking. Plaża w miarę pusta bo to obrzeże Słowińskiego Parku Narodowego. Dojazd z Krakowa czy Poznania trochę kosztuje. Najgorsza jest niepewność co do pogody. Trafiliśmy kiepsko, bo było wiele dni deszczowych i zimnych. W pierwszej połowie sierpnia. 😞 5 godzin temu, star napisał: A gdzie to? Jak zwykle Smołdziński Las. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lexi Napisano 14 Sierpnia 2023 Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2023 Miejscówka "odkryta" na trasie przy kanale Łączany -Skawina (równolegle do WTR) .. Pusto, przyjemnie... bez jakiegoś szału ale kilka leżaków i hamaków robi robote. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grimson Napisano 14 Sierpnia 2023 Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2023 Dzisiaj z familia i psiakiem wejscie do Doliny Chochołowskiej. Na miejscu ciepło, 27st i pełne słońce. Bardzo dużo rowerów, sporo z wypożyczalni. Dobre 3/4 to elektryki. Pod górkę zasuwają całkiem szybko, mimo ze użytkownicy ze sportem nie maja za wiele wspólnego 😬 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
star Napisano 14 Sierpnia 2023 Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2023 4 godziny temu, a_senior napisał: Prawdziwy sztorm to we wrześniu lub później. Teraz też wiało, nawet mocno, ale nie robiło wrażenia. Nie jest tak drogo. Za bardzo komfortowy pokój z kuchnią i łazienką płacę 160 zł za dwie osoby. Drugie danie w okolicznym barze ok. 40 zł. Ale można gotować samemu. Do plaży dojeżdżamy na rowerze, więc odpada opłata za parking. Plaża w miarę pusta bo to obrzeże Słowińskiego Parku Narodowego. Dojazd z Krakowa czy Poznania trochę kosztuje. Najgorsza jest niepewność co do pogody. Trafiliśmy kiepsko, bo było wiele dni deszczowych i zimnych. W pierwszej połowie sierpnia. 😞 Jak zwykle Smołdziński Las. A jak komary, między dwoma jeziorami. I konkretni jaka miejscówka może być na priva. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lexi Napisano 15 Sierpnia 2023 Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2023 (edytowane) 8 godzin temu, grimson napisał: Dzisiaj z familia i psiakiem wejscie do Doliny Chochołowskiej. Na miejscu ciepło, 27st i pełne słońce. Bardzo dużo rowerów, sporo z wypożyczalni. Dobre 3/4 to elektryki. Pod górkę zasuwają całkiem szybko, mimo ze użytkownicy ze sportem nie maja za wiele wspólnego 😬 To normalne..to jedna z dolin w której można jeździć na rowerze wiec przekornie jeśli kogoś nie interesuje jazda na rowerze a chce iść w góry to właśnie w dolinie wypożycza cokolwiek (rower elektryczny lub zwykły) żeby sie dostać do schroniska czy do Iwanówki i nie deptać tych nudnych kilku kilometrów po "ulicy" bo mu szkoda czasu na przeciskanie sie przez tłum a potem sobie wieczorkiem może zjechać do auta. Z drugi strony chyba właśnie po to są te rowery bo jeśli ktoś jest miłośnikiem mtb czy innego kolarstwa to jakież dla niego wyzwanie przejechać 8km pod lekką górkę w jedna i 8 z górki w drugą stronę.. do tego lawirując między ludżmi....to taka ceprostrada jak do MOKa Kto rano wstaje.... Edytowane 15 Sierpnia 2023 przez Lexi 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
star Napisano 15 Sierpnia 2023 Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2023 2 godziny temu, Lexi napisał: To normalne..to jedna z dolin w której można jeździć na rowerze wiec przekornie jeśli kogoś nie interesuje jazda na rowerze a chce iść w góry to właśnie w dolinie wypożycza cokolwiek (rower elektryczny lub zwykły) żeby sie dostać do schroniska czy do Iwanówki i nie deptać tych nudnych kilku kilometrów po "ulicy" bo mu szkoda czasu na przeciskanie sie przez tłum a potem sobie wieczorkiem może zjechać do auta. Z drugi strony chyba właśnie po to są te rowery bo jeśli ktoś jest miłośnikiem mtb czy innego kolarstwa to jakież dla niego wyzwanie przejechać 8km pod lekką górkę w jedna i 8 z górki w drugą stronę.. do tego lawirując między ludżmi....to taka ceprostrada jak do MOKa Kto rano wstaje.... Co to Iwanówka? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan Napisano 15 Sierpnia 2023 Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2023 Godzinę temu, star napisał: Co to Iwanówka? Nie wiesz czy udajesz? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
star Napisano 15 Sierpnia 2023 Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2023 42 minuty temu, Jan napisał: Nie wiesz czy udajesz? Już wiem https://pl.wikipedia.org/wiki/Iwanówka_(polana) a kojarzyłem tylko Iwaniacką... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi