Jump to content

Sezon 2022/2023

grimson
 Share

Recommended Posts

15 godzin temu, Mikoski napisał:

W okolicach Soczi gdzie były rozgrywane konkurencje olimpijskie (Rosa Khutor ) pojeździsz taniej jak u nas ,na pewno  dostaniesz VIP karnet koaborantom się należy.

Na stronie https://www.superskicard.com/en/season-ticket.html pokazała się zajawka oferty na 2022/23, ale na razie bez cen. Ciekawe ile sobie zawinszują. Rozważam zakup sezonówki, martwi mnie zapis "new prices for the coming winter are in progress". Obawiam się, że ten progres w relacji do 2021/22 może być duży.

• 2 weeks later...
  • 1 month later...
  • 3 weeks later...

Czytam, iż w tym sezonie jeszcze ON mają stare umowy z dostawcami energii. Prawdziwy armagedon cenowy może zatem nastąpić w sezonie 23/24. Muszę się starać w tym sezonie wykorzystać czas na naukę, bo w przyszłości narciarstwo może będzie tylko dla Guccich, Putinów i tym podobnych 😶

A jak się w miarę nauczę, to może chociaż jakiś skituring da się ogarnąć

Np. Dolomiti Super Ski w wysokim sezonie, to obecnie 373 eur. Bardzo ciekaw jestem cen u nas... 

Edited by Gabrik

W dniu 23.09.2022 o 09:57, moruniek napisał:

Pojawia się pierwsza promocja, karnety sezonowe -10% do końca września. Zobaczymy czy dadzą je też na BF. Do tej pory, na BF były tylko dzienne. 

spacer.png

10% za kredyt na kilka miesiecy ...to w tych czasach cienko. W niedawnych czasach bezinflacyjnych promocje przedsezonowe były min 25%...

33 minuty temu, mig napisał:

10% za kredyt na kilka miesiecy ...to w tych czasach cienko. W niedawnych czasach bezinflacyjnych promocje przedsezonowe były min 25%...

Moim zdaniem sondują rynek. Gro ich Klientów jeździło na karnetach z BF, część z bonu turystycznego, do tego było sprzedawanych kilkadziesiąt sezonówek (w zeszłym roku przy ich zakupie rozdawali nawet kaski lub gogle).  

W dniu 21.09.2022 o 16:28, Gabrik napisał:

Czytam, iż w tym sezonie jeszcze ON mają stare umowy z dostawcami energii. Prawdziwy armagedon cenowy może zatem nastąpić w sezonie 23/24. Muszę się starać w tym sezonie wykorzystać czas na naukę, bo w przyszłości narciarstwo może będzie tylko dla Guccich, Putinów i tym podobnych 😶

A jak się w miarę nauczę, to może chociaż jakiś skituring da się ogarnąć

Np. Dolomiti Super Ski w wysokim sezonie, to obecnie 373 eur. Bardzo ciekaw jestem cen u nas... 

Ja czytałem, że umowy długoterminowe są wypowiadane przed terminem i zawierane będą nowe...

6 godzin temu, moruniek napisał:

Dzieje się.

Wolniejsze wyciągi w Alpach, to jeden ze sposobów oszczędzania prądu

https://podroze.onet.pl/aktualnosci/wolniejsze-wyciagi-w-alpach-to-jeden-ze-sposobow-oszczedzania-pradu/t01x38g

"...także rzadziej będą używane armatki do naśnieżania stoków, wylicza "De Standaard".

Idzie reset jak "strzelałem", nic dziwnego, że od dwóch/trzech sezonów już celowali z tzw. All Mountain Performance, łatwo i tanio to już było... 

Zasłyszane w radiu....grudzień 2022 temp w średniej z ostatnich 30 lat. Styczeń i luty 2-3 stopnie powyżej.

Ma sporo padać, ale z uwagi na dodatnie temp.na nizinach śnieg się nie utrzyma.

Zatem ON typu Kamieńsk czy Bałtów będą zapewne pozamykane

Oszczędzimy trochę na ogrzewaniu i może wystarczy na jakiś wypad w góry 😉

Edited by Gabrik

6 godzin temu, Gabrik napisał:

Zasłyszane w radiu....grudzień 2022 temp w średniej z ostatnich 30 lat. Styczeń i luty 2-3 stopnie powyżej.

Ma sporo padać, ale z uwagi na dodatnie temp.na nizinach śnieg się nie utrzyma.

Zatem ON typu Kamieńsk czy Bałtów będą zapewne pozamykane

Oszczędzimy trochę na ogrzewaniu i może wystarczy na jakiś wypad w góry 😉

Jeszcze paliwo mogłoby być tańsze.....

• Like 1
  • Thanks 1