moruniek Posted November 15, 2022 Share Posted November 15, 2022 Godzinę temu, Marcos73 napisał: Cze Mam nadzieję, że w niedalekiej przyszłości to się zmieni. Powstaje dość mocna rodzima konkurencja, która będzie po części odbijać Białce klientelę. Będą musieli się bardziej starać, choć póki co to mają parę asów w rękawie - przede wszystkim kilkanaście stacji zrzeszonych w grupie na 1 karnecie (w 1 regionie, gdzie część z nich jest położona w bezpośrednim sąsiedztwie) - póki co to nie do przebicia, ale część ludzi którzy zaczynali narty już liznęło trochę świata i wie że narty to nie stanie w 40 minutowych kolejkach, da się bez tego, jeszcze nieco taniej wychodzi w PL, jeszcze może bariera językowa jest przeszkodą dla niektórych, ja mam blisko - to pewnie będę tam jeździł, ale tylko na 1 dniowe wypady, ewentualnie po sezonie jak już nie ma ludzi można się zastanowić nad parodniowym pobytem. Ale już np. dla Ciebie to 1 dniowe wypady nie wchodzą w grę, na dłużej? w ferie? Sam wiesz że to nie ma najmniejszego sensu, choć orientację masz dobrą gdzie i co oferują dane stoki. Pewnie byś nawet w ferie sobie poradził, bo wiesz że trzeba by strategicznie to rozwiązać, ale większość urlopowiczów będzie się gnieździć na Kotelnicy i stać w kolejkach. pozdrawiam Byłem tam kiedyś całe ferie, chyba nawet 2 krotnie (nie tak dawno temu). Da radę pojeździć, aczkolwiek trzeba unikać pewnych stoków w pewnych godzinach. Później Szczyrk wprowadził karnety sezonowe w dobrej cenie, więc zmieniłem miejscówkę. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marcos73 Posted November 15, 2022 Share Posted November 15, 2022 1 minutę temu, moruniek napisał: Byłem tam kiedyś całe ferie, chyba nawet 2 krotnie (nie tak dawno temu). Da radę pojeździć, aczkolwiek trzeba unikać pewnych stoków w pewnych godzinach. Później Szczyrk wprowadził karnety sezonowe w dobrej cenie, więc zmieniłem miejscówkę. Cześć To tez napisałem - jeździsz dużo i masz doświadczenie które procentuje. Nawet w tłumach wiesz co i jak, gdzie jechać i jest przyzwoicie, a gdzie się nie pchać, bo to tylko strata czasu. Ale sporo narciarzy, szczególnie tych stricte feryjnych tego nie wie - może to i dobrze, mniej wypadków na stokach, bo w kolejce to trudno sobie zrobić krzywdę 😉 pozdrawiam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
moruniek Posted November 15, 2022 Share Posted November 15, 2022 57 minut temu, Marcos73 napisał: Cześć To tez napisałem - jeździsz dużo i masz doświadczenie które procentuje. Nawet w tłumach wiesz co i jak, gdzie jechać i jest przyzwoicie, a gdzie się nie pchać, bo to tylko strata czasu. Ale sporo narciarzy, szczególnie tych stricte feryjnych tego nie wie - może to i dobrze, mniej wypadków na stokach, bo w kolejce to trudno sobie zrobić krzywdę 😉 pozdrawiam Podhale (i okolice) ma jeszcze jeden walor, o którym nie wspominamy. Jest tam widokowo. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
moruniek Posted November 16, 2022 Share Posted November 16, 2022 Na Masterze w Tyliczu trwają testy nowej kanapy. Armatki przygotowane do naśnieżania. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
moruniek Posted November 16, 2022 Share Posted November 16, 2022 W Szczyrku i innych ośrodkach grupy ruszyła przedsprzedaż skipass-ów. Ceny dość przystępne od 71 zł do 121 zł (ferie Mazowieckie). Do 24 grudnia Top sezon. Mazowieckie ferie. 1 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
moruniek Posted November 17, 2022 Share Posted November 17, 2022 Wczoraj w Szczyrku było widokowo, dziś jest już zimowo. SMR Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
KrzysiekK Posted November 17, 2022 Share Posted November 17, 2022 Tylicz MS chwali się, że startuje od 26.11.2022. 🙂 1 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
moruniek Posted November 18, 2022 Share Posted November 18, 2022 W Białce też jakby odrobinę zimowo się zrobiło. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
moruniek Posted November 18, 2022 Share Posted November 18, 2022 W dniu 17.11.2022 o 09:20, KrzysiekK napisał: Tylicz MS chwali się, że startuje od 26.11.2022. 🙂 W zeszłym sezonie też zapowiadał szybkie otwarcie, a wyszło jak wyszło 😉. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
moruniek Posted November 18, 2022 Share Posted November 18, 2022 Słotwiny Arena też zimowo. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
moruniek Posted November 18, 2022 Share Posted November 18, 2022 MasterSki w Tyliczu odpalił armaty. 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
moruniek Posted November 18, 2022 Share Posted November 18, 2022 Słotwiny Arena też odpaliła armaty. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
moruniek Posted November 18, 2022 Share Posted November 18, 2022 Białka też sypie, ino słabo widać. I kolejne. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
moruniek Posted November 18, 2022 Share Posted November 18, 2022 BSA też śnieży. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
grimson Posted November 18, 2022 Author Share Posted November 18, 2022 Zaraz będzie blackout w Sudetach. Z większych graczy śnieży Czarna Góra, Zieleniec, Karpacz, Swierardow-Zdrój, Tylko w Szklarskiej Porębie, po staremu- ciemno i cicho. 1 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
moruniek Posted November 18, 2022 Share Posted November 18, 2022 Zieleniec sypie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
moruniek Posted November 19, 2022 Share Posted November 19, 2022 Szczyrkowski coś tam też sypie, zaczął jednak dość spokojnie. Tu trochę posypie, za chwilę przestaje. Tu też liźnie śniegiem. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gabrik Posted November 19, 2022 Share Posted November 19, 2022 W Z naturalnego sporo 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
.Beata. Posted November 19, 2022 Share Posted November 19, 2022 3 godziny temu, Gabrik napisał: W Z naturalnego sporo A to Z to…? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
.Beata. Posted November 19, 2022 Share Posted November 19, 2022 Lądek Zdrój… szykuje się na moje przybycie 4 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
grimson Posted November 19, 2022 Author Share Posted November 19, 2022 18 minut temu, .Beata. napisał: A to Z to…? Zakopane. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
moruniek Posted November 19, 2022 Share Posted November 19, 2022 COS odpalił armaty. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
KrzysiekK Posted November 19, 2022 Share Posted November 19, 2022 W dniu 18.11.2022 o 16:40, moruniek napisał: MasterSki w Tyliczu odpalił armaty. Coś pobrzękują że w środę otworzą. Będzie ktoś ? Ja mógłbym być tak gdzieś około 15 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marcos73 Posted November 19, 2022 Share Posted November 19, 2022 25 minut temu, KrzysiekK napisał: Coś pobrzękują że w środę otworzą. Będzie ktoś ? Ja mógłbym być tak gdzieś około 15 Cze Jak otworzą to będę w sobotę. pozdrawiam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
SzymQ Posted November 19, 2022 Share Posted November 19, 2022 Zazdro Panowie (bez zawiści, żeby nie było 🙂). Ile godzin trwa Wasz sezon? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts