Jump to content

Sezon 2022/2023

grimson
 Share

Recommended Posts

Godzinę temu, Marcos73 napisał:

Cze

Mam nadzieję, że w niedalekiej przyszłości to się zmieni. Powstaje dość mocna rodzima konkurencja, która będzie po części odbijać Białce klientelę. Będą musieli się bardziej starać, choć póki co to mają parę asów w rękawie - przede wszystkim kilkanaście stacji zrzeszonych w grupie na 1 karnecie (w 1 regionie, gdzie część z nich jest położona w bezpośrednim sąsiedztwie) - póki co to nie do przebicia, ale część ludzi którzy zaczynali narty już liznęło trochę świata i wie że narty to nie stanie w 40 minutowych kolejkach, da się bez tego, jeszcze nieco taniej wychodzi w PL, jeszcze może bariera językowa jest przeszkodą dla niektórych, ja mam blisko - to pewnie będę tam jeździł, ale tylko na 1 dniowe wypady, ewentualnie po sezonie jak już nie ma ludzi można się zastanowić nad parodniowym pobytem. Ale już np. dla Ciebie to 1 dniowe wypady nie wchodzą w grę, na dłużej? w ferie? Sam wiesz że to nie ma najmniejszego sensu, choć orientację masz dobrą gdzie i co oferują dane stoki. Pewnie byś nawet w ferie sobie poradził, bo wiesz że trzeba by strategicznie to rozwiązać, ale większość urlopowiczów będzie się gnieździć na Kotelnicy i stać w kolejkach.

pozdrawiam

Byłem tam kiedyś całe ferie, chyba nawet 2 krotnie (nie tak dawno temu). Da radę pojeździć, aczkolwiek trzeba unikać pewnych stoków w pewnych godzinach. Później Szczyrk wprowadził karnety sezonowe w dobrej cenie, więc zmieniłem miejscówkę. 

1 minutę temu, moruniek napisał:

Byłem tam kiedyś całe ferie, chyba nawet 2 krotnie (nie tak dawno temu). Da radę pojeździć, aczkolwiek trzeba unikać pewnych stoków w pewnych godzinach. Później Szczyrk wprowadził karnety sezonowe w dobrej cenie, więc zmieniłem miejscówkę. 

Cześć

To tez napisałem - jeździsz dużo i masz doświadczenie które procentuje. Nawet w tłumach wiesz co i jak, gdzie jechać i jest przyzwoicie, a gdzie się nie pchać, bo to tylko strata czasu. Ale sporo narciarzy, szczególnie tych stricte feryjnych tego nie wie - może to i dobrze, mniej wypadków na stokach, bo w kolejce to trudno sobie zrobić krzywdę 😉

pozdrawiam

57 minut temu, Marcos73 napisał:

Cześć

To tez napisałem - jeździsz dużo i masz doświadczenie które procentuje. Nawet w tłumach wiesz co i jak, gdzie jechać i jest przyzwoicie, a gdzie się nie pchać, bo to tylko strata czasu. Ale sporo narciarzy, szczególnie tych stricte feryjnych tego nie wie - może to i dobrze, mniej wypadków na stokach, bo w kolejce to trudno sobie zrobić krzywdę 😉

pozdrawiam

Podhale (i okolice) ma jeszcze jeden walor, o którym nie wspominamy. Jest tam widokowo.

Jurg-w-widziany-z-Litwinki.jpg

panoramka.jpg

czerwona_8_a.jpg