.Beata. Napisano 2 godziny temu Udostępnij Napisano 2 godziny temu 34 minuty temu, Jan napisał: i tak nie postawicie, chyba że przyjdzie zagraniczny inwestor i zrobi to czego przez lata nie potrafiliście zrobić w Szczyrku, ot poprostu taka Kargulowska mentalność Janek... przyjdzie lub nie, ale o tym Kargul zadecyduje a nie szeroko rozumiana Polonia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikoski Napisano 2 godziny temu Udostępnij Napisano 2 godziny temu (edytowane) 7 minut temu, .Beata. napisał: Janek... przyjdzie lub nie, ale o tym Kargul zadecyduje a nie szeroko rozumiana Polonia Nie przyjedzie bo się mnie boi 😁 Dużo wiem o Janku z Katowic zanim wyjechał. Edytowane 2 godziny temu przez Mikoski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PaVic Napisano 2 godziny temu Udostępnij Napisano 2 godziny temu (edytowane) 1 godzinę temu, Kubis napisał: To daleko idące nadużycie. Co znaczy za swoje? Ze niby to co zarabiasz chcesz sam wydawać w 100% bez podatków, danin itp? Ale drogami to chce się jeździć, korzystać z komunikacji, leczyć, mieć ochronne wojska, policji, skazanych zamkniętych i odizolowanych, zapłacić kartą z darmowego konta bankowego, albo gotówką którą Państwo wydrukowało. Najlepiej chyba wrócić do zbieractwa, wydeptywania ścieżek na łące i spokojnego życia na swoim... Zaraz... Do momentu aż kilku zorganizowanych osiłków przyjdzie, spuści wp.., zabierze żonkę i cały "majątek" i zostawi karteczkę z pismem obrazkowym, żeby niepiśmienny (bo nie wyedukowany bez książek) baran wiedział gdzie się udać do szlachcica na pracę i po jedzenie. Kuba , wyżej napisałeś post pod którym mógłbym podpisać się dwoma choć lewą spabo pisze . Ale tu przepraszam ale kocopoły pod własne widzimisię napisałeś . Wielu tu pisze o socjalu a przecież największym od lat beneficjentem tego socjalu bo już od 22lat jest POLSKA. Więc jeżeli mój rząd będzie ogarniał swoją a nie wasza kuwetę to mi gra muzyka. Zamiast Ukraińców zabierają ie do siebie tych co tu pracują a u Was płacą podatek . Rąk do pracy wystarczy Wam w zupełności . I w tym znaczeniu napisałem niech każdy płaci za siebie czas dojnej krowy skończyć - dość sponsorowania dróg , autostrad, mostów, szpitali, urzędów czy prywatnych inwestycji jak izolację,dachy,piece itd za cenę potwornego zadłużania . Koniec z dopłatami dla rolników bo rolnik jest od produkcji żywności a nie dopłat za nie produkcję . I tu @Lexi Marku pełna zgoda kibic z dala się nie wpierdala . Ja mam ręce a sprzęt kupiłem za swoje zarobione i sąsiad mi nic nie dopłacił . Zapierdalam a pot leci żeby oko mogło cieszyć się kolejnego roku 🥱 Pozdrawiam i tyram dalej bo sąsiad nie zrobi tego za mnie 😜 Edytowane 1 godzinę temu przez PaVic 22 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan Napisano 1 godzinę temu Udostępnij Napisano 1 godzinę temu 47 minut temu, Mikoski napisał: Dużo wiem o Janku z Katowic zanim wyjechał. Musiał Cię wtedy bardzo skrzywdzić jeśli dalej jeszcze tyle nienawiści w Twoim sercu pozostało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi