Skocz do zawartości

Ceny paliwa w PL i EU

Marcos73

Rekomendowane odpowiedzi

34 minuty temu, Jan napisał:

i tak nie postawicie, chyba że przyjdzie zagraniczny inwestor i zrobi to czego przez lata nie potrafiliście zrobić w Szczyrku,

ot poprostu taka Kargulowska mentalność

Janek... przyjdzie lub nie, ale o tym Kargul zadecyduje a nie szeroko rozumiana Polonia

1 godzinę temu, Kubis napisał:

To daleko idące nadużycie. Co znaczy za swoje? Ze niby to co zarabiasz chcesz sam wydawać w 100% bez podatków, danin itp? Ale drogami to chce się jeździć, korzystać z komunikacji, leczyć, mieć ochronne wojska, policji, skazanych zamkniętych i odizolowanych, zapłacić kartą z darmowego konta bankowego, albo gotówką którą Państwo wydrukowało.

Najlepiej chyba wrócić do zbieractwa, wydeptywania ścieżek na łące i spokojnego życia na swoim... Zaraz... Do momentu aż kilku zorganizowanych osiłków przyjdzie, spuści wp.., zabierze żonkę i cały "majątek" i zostawi karteczkę z pismem obrazkowym, żeby niepiśmienny (bo nie wyedukowany bez książek) baran wiedział gdzie się udać do szlachcica na pracę i po jedzenie.

Kuba , wyżej napisałeś post pod którym mógłbym podpisać się dwoma choć lewą spabo pisze .

Ale tu przepraszam ale kocopoły pod własne widzimisię napisałeś .  

Wielu tu pisze o socjalu a przecież największym od lat beneficjentem tego socjalu bo już od 22lat jest POLSKA. Więc jeżeli mój rząd będzie ogarniał swoją a nie wasza kuwetę to mi gra muzyka. 

Zamiast Ukraińców zabierają ie do siebie tych co tu pracują a u Was płacą podatek .  Rąk do pracy wystarczy Wam w zupełności . 

I w tym znaczeniu napisałem niech każdy płaci za siebie czas dojnej krowy skończyć - dość sponsorowania dróg , autostrad, mostów, szpitali, urzędów czy prywatnych inwestycji jak izolację,dachy,piece itd za cenę potwornego zadłużania .

Koniec z dopłatami dla rolników bo rolnik jest od produkcji żywności a nie dopłat za nie produkcję . 

I tu @Lexi Marku pełna zgoda kibic z dala się nie wpierdala . 

Ja mam ręce a sprzęt kupiłem za swoje zarobione i sąsiad mi nic nie dopłacił . 

Zapierdalam a pot leci żeby oko mogło cieszyć się kolejnego roku 🥱

IMG_0996.thumb.jpeg.373264207a64f09521c1d4e8e8d61389.jpeg

Pozdrawiam i tyram dalej bo sąsiad nie zrobi tego za mnie 😜

Edytowane przez PaVic
22
  • Thanks 1