.Beata. Napisano 43 minuty temu Udostępnij Napisano 43 minuty temu 34 minuty temu, Jan napisał: i tak nie postawicie, chyba że przyjdzie zagraniczny inwestor i zrobi to czego przez lata nie potrafiliście zrobić w Szczyrku, ot poprostu taka Kargulowska mentalność Janek... przyjdzie lub nie, ale o tym Kargul zadecyduje a nie szeroko rozumiana Polonia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikoski Napisano 36 minut temu Udostępnij Napisano 36 minut temu (edytowane) 7 minut temu, .Beata. napisał: Janek... przyjdzie lub nie, ale o tym Kargul zadecyduje a nie szeroko rozumiana Polonia Nie przyjedzie bo się mnie boi 😁 Dużo wiem o Janku z Katowic zanim wyjechał. Edytowane 35 minut temu przez Mikoski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PaVic Napisano 26 minut temu Udostępnij Napisano 26 minut temu (edytowane) 1 godzinę temu, Kubis napisał: To daleko idące nadużycie. Co znaczy za swoje? Ze niby to co zarabiasz chcesz sam wydawać w 100% bez podatków, danin itp? Ale drogami to chce się jeździć, korzystać z komunikacji, leczyć, mieć ochronne wojska, policji, skazanych zamkniętych i odizolowanych, zapłacić kartą z darmowego konta bankowego, albo gotówką którą Państwo wydrukowało. Najlepiej chyba wrócić do zbieractwa, wydeptywania ścieżek na łące i spokojnego życia na swoim... Zaraz... Do momentu aż kilku zorganizowanych osiłków przyjdzie, spuści wp.., zabierze żonkę i cały "majątek" i zostawi karteczkę z pismem obrazkowym, żeby niepiśmienny (bo nie wyedukowany bez książek) baran wiedział gdzie się udać do szlachcica na pracę i po jedzenie. Kuba , wyżej napisałeś post pod którym mógłbym podpisać się dwoma choć lewą spabo pisze . Ale tu przepraszam ale kocopoły pod własne widzimisię napisałeś . Wielu tu pisze o socjalu a przecież największym od lat beneficjentem tego socjalu bo już od 22lat jest POLSKA. Więc jeżeli mój rząd będzie ogarniał swoją a nie wasza kuwetę to mi gra muzyka. Zamiast Ukraińców zabierają ie do siebie tych co tu pracują a u Was płacą podatek . Rąk do pracy wystarczy Wam w zupełności . I w tym znaczeniu napisałem niech każdy płaci za siebie czas dojnej krowy skończyć - dość sponsorowania dróg , autostrad, mostów, szpitali, urzędów czy prywatnych inwestycji jak izolację,dachy,piece itd za cenę potwornego zadłużania . Koniec z dopłatami dla rolników bo rolnik jest od produkcji żywności a nie dopłat za nie produkcję . I tu @Lexi Marku pełna zgoda kibic z dala się nie wpierdala . Ja mam ręce a sprzęt kupiłem za swoje zarobione i sąsiad mi nic nie dopłacił . Zapierdalam a pot leci żeby oko mogło cieszyć się kolejnego roku 🥱 Pozdrawiam i tyram dalej bo sąsiad nie zrobi tego za mnie 😜 Edytowane 19 minut temu przez PaVic 22 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi