Edwin Napisano 16 Kwietnia Udostępnij Napisano 16 Kwietnia Teraz, Lexi napisał: W moim wypadku "level up" nie ma sensu... po co i czy istnieje jakiś level up od tego na którym jestem .. nie sądzę.. 🙂 Ja też się nie nadaję,bo na przyszły sezon jak zacznę jeździć będę początkujący 😀 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kordiankw Napisano 16 Kwietnia Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 3 minuty temu, Lexi napisał: W moim wypadku "level up" nie ma sensu... po co i czy istnieje jakiś level up od tego na którym jestem .. nie sądzę.. 🙂 Ty nie znalazłeś się w doborowym towarzystwie Jana, to nie musisz zaprzątać sobie głowy levelami 😂. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikoski Napisano 16 Kwietnia Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 3 minuty temu, Lexi napisał: W moim wypadku "level up" nie ma sensu... po co i czy istnieje jakiś level up od tego na którym jestem .. nie sądzę.. 🙂 W tych naszych nartach to już chyba najważniejsze jest żeby się spotkać w dobrym towarzystwie na stoku a że towarzystwo jest na wysokim poziomie narciarskim to i przyjemność do kwadratu 👍 4 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Victor Napisano 16 Kwietnia Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 3 minuty temu, Lexi napisał: W moim wypadku "level up" nie ma sensu... po co i czy istnieje jakiś level up od tego na którym jestem .. nie sądzę.. 🙂 No widzisz punkt widzenia …ostatnio byłem w grupie z p. Włodkiem lat 68 który chciał poprawić swoje narciarstwo chociaż na nartach od 10 roku życia i można powiedzieć co tu poprawiać a jednak 🤷♂️ 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gabrik Napisano 16 Kwietnia Autor Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 7 minut temu, Lexi napisał: W moim wypadku "level up" nie ma sensu... po co i czy istnieje jakiś level up od tego na którym jestem .. nie sądzę.. 🙂 W takich przypadkach, to już tylko weekend z Michaelą Shifrin lub Panią Brignone 😉 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PSmok Napisano 16 Kwietnia Udostępnij Napisano 16 Kwietnia Można poprawić np , skręt krótki. Pozdrowienia 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grimson Napisano 16 Kwietnia Udostępnij Napisano 16 Kwietnia Godzinę temu, Victor napisał: Nie mogę wstawiać zdjęć 🤷♂️ chyba jakiś limit przekroczyłem 🤯😤 Drugi tydzień stycznia wylot piątek 9 powrót następna niedziela bilet z Amsterdamu 587€ z Warszawy 808€ To już dupa, zostaje tylko linkowanie zdjęć 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bruner79 Napisano 16 Kwietnia Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 39 minut temu, Mikoski napisał: Ja już raczej na szkolenie się nie nadaję jestem niereformowalny 😉 a jak wiem że mam rację a ktoś mi kit wciska to tylko kwasu narobię 😜 więc ja odpadam. Ja chyba też się już nie nadaję. Braki w narciarstwie rekompensuje zakupami coraz lepszych modeli i potem ich nie ogarniam 😁 i tak błądzę, więc później bym się wnerwiał że mi nie idzie i zacząłbym chodzić za kursantami żeby zamienili się na dechy, bo moje nie jeżdżą 😁🤣 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jurek_h Napisano 16 Kwietnia Udostępnij Napisano 16 Kwietnia Teraz, Bruner79 napisał: Ja chyba też się już nie nadaję. Braki w narciarstwie rekompensuje zakupami coraz lepszych modeli i potem ich nie ogarniam 😁 i tak błądzę, więc później bym się wnerwiał że mi nie idzie i zacząłbym chodzić za kursantami żeby zamienili się na dechy, bo moje nie jeżdżą 😁🤣 Godna podziwu skromność młodego człowieka 🙂 Szacun. 1 1 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jurek_h Napisano 16 Kwietnia Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 39 minut temu, PSmok napisał: Można poprawić np , skręt krótki. Pozdrowienia Ja chętnie bym poćwiczył krótki skręt ale ze względu na moje oczywiste ograniczenia i brak szans na istotny techniczny rozwój musiałbym pozostać przy dziecięcej technice jazdy 🙂 6 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcos73 Napisano 16 Kwietnia Udostępnij Napisano 16 Kwietnia (edytowane) @Victor i @Jan spaliście na matematyce, czy byliście wówczas chorzy? 6,5 koła Jurków za sam przelot 8 chłopa? Czy upadliście na głowę w dzieciństwie? Za te pieniądze, to w dobrym okresie ogarniemy spanie wyżywienie i karnety oraz przejazd do Włoch dla wszyskich z palcem w dupie. Pozostaje tylko Smoka ściągnąć. Paweł nie patrz ze swojej perspektywy, bo jeździsz sam zazwyczaj. U nas koszty transportu dzielą się zwykle na 3-4 osoby. pozdro ps. @Gabrik da się to zorganizować w sensownych pieniądzach, wówczas będą chętni. Edytowane 16 Kwietnia przez Marcos73 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
star Napisano 16 Kwietnia Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 34 minuty temu, Bruner79 napisał: Ja chyba też się już nie nadaję. Braki w narciarstwie rekompensuje zakupami coraz lepszych modeli i potem ich nie ogarniam 😁 i tak błądzę, więc później bym się wnerwiał że mi nie idzie i zacząłbym chodzić za kursantami żeby zamienili się na dechy, bo moje nie jeżdżą 😁🤣 Ja zaszyłem się w lesie aby nikt nie widział jak kaleczę. PS. Na szczęście nie jestem na liście Jana, mam spokój. W moim przypadku pojęcie level jest zbyt abstrakcyjne. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
star Napisano 16 Kwietnia Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 55 minut temu, grimson napisał: To już dupa, zostaje tylko linkowanie zdjęć Witam w klubie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcos73 Napisano 16 Kwietnia Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 37 minut temu, Bruner79 napisał: Ja chyba też się już nie nadaję. Braki w narciarstwie rekompensuje zakupami coraz lepszych modeli i potem ich nie ogarniam 😁 i tak błądzę, więc później bym się wnerwiał że mi nie idzie i zacząłbym chodzić za kursantami żeby zamienili się na dechy, bo moje nie jeżdżą 😁🤣 Grzesiu, nie zmieniaj się, bo mamy tanie dechy dzięki Tobie, prawie nówki😀. WRT MO kiedy idą do Żyda? pozdro 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jurek_h Napisano 16 Kwietnia Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 1 minutę temu, Marcos73 napisał: . WRT MO kiedy idą do Żyda? pozdro 🤣🤣🤣 Niech Gregor przemówi 🙂 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Victor Napisano 16 Kwietnia Udostępnij Napisano 16 Kwietnia Po pierwsze nie mam pojęcia na jakiej biznesowej formule jest to organizowane ale instruktor musi zarobić to oczywiste bo to jego wiedza i czas resztę da się oczywiście ogarnąć i szybciej znajdziesz chętnego za 2 czy nawet 3 koła do Kanady niż za 2 koła do Italii więc spokojnie Mareczku potrafię liczyć. pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bruner79 Napisano 16 Kwietnia Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 15 minut temu, Marcos73 napisał: Grzesiu, nie zmieniaj się, bo mamy tanie dechy dzięki Tobie, prawie nówki😀. WRT MO kiedy idą do Żyda? pozdro Hmm, ekheh - znudziły się mnie już dawno 🙂 😎 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcos73 Napisano 16 Kwietnia Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 10 minut temu, Victor napisał: Po pierwsze nie mam pojęcia na jakiej biznesowej formule jest to organizowane ale instruktor musi zarobić to oczywiste bo to jego wiedza i czas resztę da się oczywiście ogarnąć i szybciej znajdziesz chętnego za 2 czy nawet 3 koła do Kanady niż za 2 koła do Italii więc spokojnie Mareczku potrafię liczyć. pozdro Raczej za 3, za 2 to raczej życzeniowe myślenie. Na pewno na tym forum nie znajdziesz, w PL też będzie ciężko, chyba że masz kumpli, co im zwisa taki koszt. pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcos73 Napisano 16 Kwietnia Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 36 minut temu, jurek_h napisał: Ja chętnie bym poćwiczył krótki skręt ale ze względu na moje oczywiste ograniczenia i brak szans na istotny techniczny rozwój musiałbym pozostać przy dziecięcej technice jazdy 🙂 Młody jest kozak😀. pozdro 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Victor Napisano 16 Kwietnia Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 3 minuty temu, Marcos73 napisał: Raczej za 3, za 2 to raczej życzeniowe myślenie. Na pewno na tym forum nie znajdziesz, w PL też będzie ciężko, chyba że masz kumpli, co im zwisa taki koszt. pozdro Marku nie chce się licytować bo to nie ma sensu ale wolę wydać 3 na lot do Kanady niż 2 do Italii i tyle z mojej strony. Wiem jak wygląda szkolenie i w perspektywie 8 osób w grupie w tej cenie chętnych brakowało jak czytam i jakoś mnie to nie dziwi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lexi Napisano 16 Kwietnia Udostępnij Napisano 16 Kwietnia Godzinę temu, Gabrik napisał: W takich przypadkach, to już tylko weekend z Michaelą Shifrin lub Panią Brignone 😉 Czasem dziewczyny wpadną ale już mi się nie chce dokształcać.... starzeją się.. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcos73 Napisano 16 Kwietnia Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 1 minutę temu, Victor napisał: Marku nie chce się licytować bo to nie ma sensu ale wolę wydać 3 na lot do Kanady niż 2 do Italii i tyle z mojej strony. Wiem jak wygląda szkolenie i w perspektywie 8 osób w grupie w tej cenie chętnych brakowało jak czytam i jakoś mnie to nie dziwi. No to musisz zebrać 7-miu śmiałków i Kanada stoi przed Tobą otworem. Jeśli myślisz oczywiście o wyjeździe szkoleniowym do Smoka. pozdro 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Victor Napisano 16 Kwietnia Udostępnij Napisano 16 Kwietnia Teraz, Marcos73 napisał: No to musisz zebrać 7-miu śmiałków i Kanada stoi przed Tobą otworem. Jeśli myślisz oczywiście o wyjeździe szkoleniowym do Smoka. pozdro Na miejscu mam Tadeo z którego wiedzy korzystam jak wiesz doskonale ale gdyby trafiła się okazja pojechać do Kanady to dlaczego nie-jestem otwarty tak jak rozmyślam coraz bardziej wyjazd do Japonii 😉 bo żyć wiecznie nie będę 😜 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jurek_h Napisano 16 Kwietnia Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 13 minut temu, Marcos73 napisał: Młody jest kozak😀. pozdro Dzięki @Marcos73 za to video. Młody jest absolutnie genialny. Jak widać popełnia całe mnóstwo radosnych błędów ale jego świadomość jest zjawiskowa. To żadne wyuczone techniki ale naturalne czucie nart i własnego ciała jak u Mikaeli. W niektórych skrętach mam wrażenie, że "błędy" są pozorne i celowe. Zmierzają do absolutnie czysto karwingowego zmniejszenia promienia skrętu. Zawodnicy często robią to w SL. W GS jak nie ma szans utrzymać czystej krawędzi stosuje się stivoting na który w SL nie ma czasu i byłby nie opłacalny. Młodziak całkowicie odciąża narty w powietrzu i spada na zakrawędziowane bez uślizgu z zupełnie nowym torem jazdy z idealnym do zacieśnionego skrętu układem ciała. Mam nadzieję, że najbliższe lata pójdą po myśli jego ojca trenera i Austriacy będą na wiele lat mieli nowego Hirschera. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
a_senior Napisano 16 Kwietnia Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 3 godziny temu, Jan napisał: @Gabrik, @a_senior, @Bruner79, @Victor, @Mikoski, @cappo, w takim doborowym towarzystwie to ja sie pisze, jeszcze @KrzysiekK i mamy komplet Ciekaw jestem kryteriów doboru tego towarzystwa. 🙂 Gdybym miał te... hmm... minimum 30 lat mniej rozważyłbym wyjazd na taki staż. Jednak w Europie. Piotr jest bardzo dobrym narciarzem i zapewne z racji zawodu i licznych spotkań w topie światowego narciarstwa wie czego i jak uczyć. Jak widać prezentuje nowoczesne narciarstwo, jakkolwiek to rozumiemy. 🙂 Nie jest pozbawiony wad, a jedną z nich są jego kłopoty z polską terminologią, zresztą całkiem zrozumiałe z racji tego gdzie przebywa i z kim rozmawia. Ale one, te terminologiczne czy językowe kłopoty, są bez znaczenia w bezpośrednim, na żywo, kontakcie. Zresztą większość tutejszych dyskusji na temat techniki jazdy czy popełnianych błędów można by wyjaśnić w kilka minut w realu zamiast ich never ending forumowego wałkowania. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi