Skocz do zawartości

Długi skręt -analiza jazdy.

Victor

Rekomendowane odpowiedzi

5 godzin temu, PaVic napisał:

Marku, nawet do głowy mi nie przyszło porównanie siebie z takimi Asami 🤦‍♂️ Tylko, że w necie są sami tacy więc ich podpatruje - patrzę na najlepszych 🤷‍♂️ 

pozdro

Cześć

Fakt swego czasu wstawiłem trochę filmików z jazdą do sieci. Dzięki Paweł.

Pozdro

5 godzin temu, bubol.T napisał:

Pozwolę sobie na troche prywaty w tym wątku. Nie wiem jak tutaj zamieścić film. Zrobiłem kilka zdjęć i screenów z Jazdy Nikodema. Staramy sie wprowadzać rady Adama, widzę spory postęp w tym sezonie. Jeszcze ręce mu opadają, ale korygujemy to i jak patrzę na inne dzieci w podobnym wieku, to widzę, że jest całkiem nieźle.

Screenshot_20260128_163624_WhatsApp.jpg

Screenshot_20260128_163707_WhatsApp.jpg

Screenshot_20260128_164043_Gallery.jpg

Screenshot_20260128_163809_Video Player.jpg

Screenshot_20260128_163850_Video Player.jpg

Cześć

Tomek chyba zostaw mu te ręce w spokoju. Zobacz - może się mylę - ale mam wrażenie, że On te ręce ma strasznie napięte, zwróć uwagę na łokcie na zewnątrz i zwinięte do wewnątrz nadgarstki. To oczywiście sugestia na podstawie zdjęcia ale odnoszę wrażenie, że się bardzo stara a to prowadzi do totalnego spięcia. Wiesz dzieci wyważają się intuicyjnie, czasami machają kijkami totalnie co my ganimy jako "nietechniczne" a im to po prostu na tym etapie jest potrzebne. W ogóle warto pamiętać, że jazda ma być dla nich zabawą ale przez nas sterowaną tak aby była edukacyjna. 

A więc - przy Nikodemie masz jeździć wzorowo technicznie zawsze. On to łyka znacznie bardziej niż cokolwiek co mu mówisz czy co tam ma ćwiczyć. A ile Nikodem ma teraz lat bo wygląda na wysokiego i szczupłego 5 latka?

Wiesz dzieci uczymy jak dorosłych tylko... 

- wszystko lepiej łapią

- nie mądrzą się gówno wiedząc

- nie mają dziwnych strachów przed długą nartą i czarną trasą

- słuchają się i ufają

- zawsze ważniejsze jest dla nich dobrze się bawić a nie dobrze wyglądać

Dlatego, między innymi uczą się na nartach jeździć tak szybko.

Pozdro

Edytowane przez Mitek
  • Like 1

7 minut temu, Mitek napisał:

Cześć

Tomek chyba zostaw mu te ręce w spokoju. Zobacz - może się mylę - ale mam wrażenie, że On te ręce ma strasznie napięte, zwróć uwagę na łokcie na zewnątrz i zwinięte do wewnątrz nadgarstki. To oczywiście sugestia na podstawie zdjęcia ale odnoszę wrażenie, że się bardzo stara a to prowadzi do totalnego spięcia. Wiesz dzieci wyważają się intuicyjnie, czasami machają kijkami totalnie co my ganimy jako "nietechniczne" a im to po prostu na tym etapie jest potrzebne. W ogóle warto pamiętać, że jazda ma być dla nich zabawą ale przez nas sterowaną tak aby była edukacyjna. 

A więc - przy Nikodemie masz jeździć wzorowo technicznie zawsze. On to łyka znacznie bardziej niż cokolwiek co mu mówisz czy co tam ma ćwiczyć. A ile Nikodem ma teraz lat bo wygląda na wysokiego i szczupłego 5 latka?

Pozdro

Raczej jest bardzo szczupłym niewysokim 7 latkiem 

• Like 1