Lexi Napisano 5 godzin temu Udostępnij Napisano 5 godzin temu 7 godzin temu, Victor napisał: https://www.duijvestein-winterstore.nl/salomon-s-pro-alpha-cuff-boa-130/198720455689/?utm_source=Copernica&utm_medium=Email&utm_campaign=DUI26_03_16_Salomon_S%2FPro_Alpha_BOA_130&utm_content=12423&cdmwt=AQAIhBoQCAECkIBbMzCTMQ6NIeaODDgODEoVKQ 😉 No weż przestań .. z tymi sznurówkami nie dla mnie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcos73 Napisano 5 godzin temu Udostępnij Napisano 5 godzin temu 1 minutę temu, Lexi napisał: No weż przestań .. z tymi sznurówkami nie dla mnie... No nie pitol - Boa na górze akurat lepsze niż na dole. Tylko ta cena ..... pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lexi Napisano 4 godziny temu Udostępnij Napisano 4 godziny temu 14 minut temu, Marcos73 napisał: No nie pitol - Boa na górze akurat lepsze niż na dole. Tylko ta cena ..... pozdro Boa to w terrarium najlepiej.. 😉 1 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jurek_h Napisano 3 godziny temu Autor Udostępnij Napisano 3 godziny temu (edytowane) 1 godzinę temu, Marcos73 napisał: No nie pitol - Boa na górze akurat lepsze niż na dole. Tylko ta cena ..... pozdro Ja bym wolał na dole. Górę zapinam zawsze solidnie od pierwszego zjazdu. Dół często zapomnę zapiąć i zwracają mi ludzie uwagę na wyciągu 🙂 Te klamry dopinam powoli, z czasem w trakcie rozgrzewania stopy. Tu właśnie BOA sprawdziło by się u mnie dobrze bo mógłbym klikać po jednym zatrzasku płynnie dozując siłę na co klamry nie pozwalają. Mam zawsze tak ustawioną mikroregulację, że właściwie jej nie mam. Zapinam tylko na właściwy ząbek. Jeden mniej są nie zapięte a jeden więcej nieakceptowalnie za mocno. Widziałem gdzieś ostatnio buty z BOA na dole z bardzo mocno do tyłu przesuniętym pokrętłem. W zasadzie patrząc od przodu było schowane za obrysem buta. Ciekawe. Edytowane 3 godziny temu przez jurek_h 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
brachol Napisano 2 godziny temu Udostępnij Napisano 2 godziny temu 2 godziny temu, Lexi napisał: Boa to w terrarium najlepiej.. 😉 ...albo na szyi... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan Napisano 2 godziny temu Udostępnij Napisano 2 godziny temu 5 minut temu, brachol napisał: ...albo na szyi... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcos73 Napisano 2 godziny temu Udostępnij Napisano 2 godziny temu 53 minuty temu, jurek_h napisał: Ja bym wolał na dole. Górę zapinam zawsze solidnie od pierwszego zjazdu. Dół często zapomnę zapiąć i zwracają mi ludzie uwagę na wyciągu 🙂 Te klamry dopinam powoli, z czasem w trakcie rozgrzewania stopy. Tu właśnie BOA sprawdziło by się u mnie dobrze bo mógłbym klikać po jednym zatrzasku płynnie dozując siłę na co klamry nie pozwalają. Mam zawsze tak ustawioną mikroregulację, że właściwie jej nie mam. Zapinam tylko na właściwy ząbek. Jeden mniej są nie zapięte a jeden więcej nieakceptowalnie za mocno. Widziałem gdzieś ostatnio buty z BOA na dole z bardzo mocno do tyłu przesuniętym pokrętłem. W zasadzie patrząc od przodu było schowane za obrysem buta. Ciekawe. Ale specjaliści wypowiadają się, że bardziej zasadne jest boa na górze, co dla mnie jest logiczne bo kształt ma regularny i można mocno i równomiernie spiąć, dochodzi booster i jest beton. A dół, czasami jednak punktowo lepiej spiąć ze względu na kształt stóp. pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jurek_h Napisano 2 godziny temu Autor Udostępnij Napisano 2 godziny temu Ale jak pisałem wyżej, przy dopasowaniu butów jak moje mogę jeździć bez zapinania dołu. To dla mnie drugorzędne. Zapinam górę i ...........sru na dół. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lexi Napisano 1 godzinę temu Udostępnij Napisano 1 godzinę temu 26 minut temu, Marcos73 napisał: Ale specjaliści wypowiadają się, że bardziej zasadne jest boa na górze, Bajki.. przy moim dopasowaniu mogę nie ubierać butów wcale.... i sru na dół...abo w dół... abo do doła 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PTT Napisano 1 godzinę temu Udostępnij Napisano 1 godzinę temu 39 minut temu, Marcos73 napisał: Ale specjaliści wypowiadają się, że bardziej zasadne jest boa na górze, co dla mnie jest logiczne bo kształt ma regularny i można mocno i równomiernie spiąć, dochodzi booster i jest beton. A dół, czasami jednak punktowo lepiej spiąć ze względu na kształt stóp. pozdro U mnie BOA na dole się sprawdziła w 100%. Raz dociągnięte BOA, klamry na górze+pasek i zapominam, że mam buty na nogach. Cały dzień komfortu na nartach. Tecnica Mach1 130 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomkly Napisano 1 godzinę temu Udostępnij Napisano 1 godzinę temu (edytowane) W dniu 16.03.2026 o 18:09, jurek_h napisał: Takich nart jest "cała fura" Mnie raczej dziwi dlaczego dopiero teraz. Wygląda na to, że wzorowali się na branży audio, a szczególnie okablowania. Tam zakup za 20% katalogowej wartości oznacza 50% stratę. 😃 W przypadku tych nart realna wartość, rozumiana przez pryzmat posezonowej wyprzedaży, to góra 50% katalogu w tych tańszych, a 33% w tych po blisko 2k Euro. Edytowane 1 godzinę temu przez tomkly Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Victor Napisano 47 minut temu Udostępnij Napisano 47 minut temu 44 minuty temu, tomkly napisał: W przypadku tych nart realna wartość, rozumiana przez pryzmat posezonowej wyprzedaży, to góra 50% katalogu w tych tańszych, a 33% w tych po blisko 2k Euro Coś w tym jest - patrząc już na ceny w sklepach widzę średnio widełki między 25-40% Dziś negocjowałem CT -40% od wyjściowej Dynastar w zależności od sklepu 25-35% itd …tylko Carpani twardo przy swoim 🥴 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomkly Napisano 30 minut temu Udostępnij Napisano 30 minut temu (edytowane) 22 minuty temu, Victor napisał: Coś w tym jest - patrząc już na ceny w sklepach widzę średnio widełki między 25-40% Dziś negocjowałem CT -40% od wyjściowej Dynastar w zależności od sklepu 25-35% itd …tylko Carpani twardo przy swoim 🥴 Nie znam marki Carpani, ale nie sądzę, abym był jakoś specjalnie tym poszkodowany. Klasyczny snake oil, marketingowa wydmuszka. Gdyby to jeszcze było szwajcarskie, ale włoska proweniencja zapala we mnie wszystkie możliwe sygnały ostrzegawcze. Edytowane 25 minut temu przez tomkly Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kaem Napisano 29 minut temu Udostępnij Napisano 29 minut temu Carpani to narta i sportowa i niszowa, tu nie poszalejesz...... dla nich +/- 1 sztuka nie jest specjalnie istotna, bo tak czy inaczej muszą się utrzymać przy niskiej sprzedaży. i dlatego z cenami nie będą szaleć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi