papa_zuk Napisano Poniedziałek o 22:07 Udostępnij Napisano Poniedziałek o 22:07 2 minutes ago, Marcos73 said: Cze Jak nie jak tak. Biją nas Brytyjczycy, Albańczycy i Brazylijczycy😉. Juniorskie sukcesy są nic nie znaczące. Przejście do seniorskiej ligi niewielu się udaje. Skoczkowie pokazali, jak to się robi i zabetonowali Małysza na stołku na amen. Ale kibice wybrali skład alpejczyków. Jeszcze Nela została, w niej cała nadzieja. Niech się chociaż pokaże, niech dojedzie, żeby nie było pełnej kompromitacji. Maryna pojechała na miarę swoich możliwości, nie ma co gdybać, bo 3 dziewczyny przed nią miały jeszcze bliżej. pozdro Chodziło mi raczej o to, że gości, którzy na IO (na których poziom jest deczko niższy niż w PŚ) są w stanie wjechać w 30 jest pewnie w Polsce co najmniej kilku. Taki dajmy na to Drukarov (22. miejsce) ma 37 pkt aktualnie. Gości, którzy mają takie lub niższe punkty jest w Polsce ośmiu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grimson Napisano wczoraj o 10:38 Autor Udostępnij Napisano wczoraj o 10:38 No cóż, SL kobiet: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mlesik Napisano wczoraj o 12:01 Udostępnij Napisano wczoraj o 12:01 Godzinę temu, grimson napisał: No cóż, SL kobiet: bardzo asekuracyjnie pojechała, ale fajnie to wyglądało i kolejny raz nie rozumiem dlaczego ona nie jeździ PE czy PŚ. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcos73 Napisano wczoraj o 13:28 Udostępnij Napisano wczoraj o 13:28 Mikaela srebrny, Paula Moltzan złoto, a Melania brąz!!!!!! pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kordiankw Napisano wczoraj o 13:28 Udostępnij Napisano wczoraj o 13:28 To już jest koniec Mikaeli 😉. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kordiankw Napisano wczoraj o 13:29 Udostępnij Napisano wczoraj o 13:29 1 minutę temu, Marcos73 napisał: Mikaela srebrny, Paula Moltzan złoto, a Melania brąz!!!!!! pozdro Trzeba było chwilę zaczekać z typowaniem 😄. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
moruniek Napisano wczoraj o 13:31 Udostępnij Napisano wczoraj o 13:31 Gratulacje dla Miśki. Zrobiła to. BRAWO. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
moruniek Napisano wczoraj o 13:32 Udostępnij Napisano wczoraj o 13:32 3 minuty temu, Marcos73 napisał: Mikaela srebrny, Paula Moltzan złoto, a Melania brąz!!!!!! pozdro Google głupoty wypisuje. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcos73 Napisano wczoraj o 13:35 Udostępnij Napisano wczoraj o 13:35 Teraz, moruniek napisał: Google głupoty wypisuje. SORKA, oglądam bez wizji miałem czasy drugiego włączone, nie łączne 🙂 Tera widzę, Miki, Camila i Anna. Cały 2 przejazd w błędzie. pozdro i jeszcze raz sorki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcos73 Napisano wczoraj o 13:59 Udostępnij Napisano wczoraj o 13:59 Nela nie dojechała, fatum Jasiczka krąży nad nami. pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mlesik Napisano wczoraj o 14:20 Udostępnij Napisano wczoraj o 14:20 (edytowane) Rozwaliła Shiffrin tradycyjnie jak w PŚ, głowa wytrzymała, załatwiła wszystko w 1 przejeździe. @Mitek czy tak nie mówiłem:D wystarczyło że ustawili trudniejszy slalom niż w do kombinacji. Jeszcze w drugim jechała mega bezpiecznie daleko od tyczek żeby nie złapać nic przypadkiem. W końcu zniknie gadka o fatum... cieszę się bardzo bo złoto dla najlepszej. Edytowane wczoraj o 14:21 przez mlesik 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jurek_h Napisano 22 godziny temu Udostępnij Napisano 22 godziny temu Także cieszę się z sukcesu Miśki. Ale 😉 Gdybym był Brizzy Johnson to bym się.............."trochę zdenerwował" 2 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikoski Napisano 22 godziny temu Udostępnij Napisano 22 godziny temu (edytowane) To co zrobiła Lena to rzadkość 😕 takiej szansy na medal już może nie być. Wypaść na pierwszej bramce 😱 szkoda dziewczyny, miała daleko do lasu bo by leżała w śniegu jak Mc Grath Edytowane 22 godziny temu przez Mikoski 3 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 20 godzin temu Udostępnij Napisano 20 godzin temu (edytowane) 6 godzin temu, mlesik napisał: Rozwaliła Shiffrin tradycyjnie jak w PŚ, głowa wytrzymała, załatwiła wszystko w 1 przejeździe. @Mitek czy tak nie mówiłem:D wystarczyło że ustawili trudniejszy slalom niż w do kombinacji. Jeszcze w drugim jechała mega bezpiecznie daleko od tyczek żeby nie złapać nic przypadkiem. W końcu zniknie gadka o fatum... cieszę się bardzo bo złoto dla najlepszej. Cześć Również strasznie się cieszę i fajnie, że moje obawy i typy się nie sprawdziły. Uważam, że dokąd startuje powinna mieć zawsze pierwsze miejsce z zasady. Nie było i nie ma zawodniczki jeżdżącej z większym czuciem i do tego elegancją. Mnie cieszy dobry przejazd Melanie Meillard - taki niepozorny styl. Bardzo żałowałem Panny Cornelii - to ulubiona zawodniczka Rybelka i Amelki i taki pech... Emma Aicher nieprawdopodobna jazda na stromym w tej wysokiej pozycji - super, to przyszłość, zupełnie inna niż reszty zawodniczek. Lena Duerr - no powiem szczerze, że nie do pojęcia. Wendy Holdener jak zwykle - chwilkę za celem. Panna Aniela... no cóż, jeżeli ktokolwiek się czegokolwiek spodziewał to chyba musi być kosmitą. To jest podobna sytuacja jak z tym Jasiczkiem. Jak zawodnicy, którzy obijają się po jakichś dziurach mają swobodnie startować na wielkich imprezach. Zawodnicy ciężko pracują poświęcając pół życia ale to jest wysiłek skazany na porażkę z założenia. Bez startów nie ma wyników - to chyba oczywiste. Pozdro Edytowane 19 godzin temu przez Mitek 2 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grimson Napisano 18 godzin temu Autor Udostępnij Napisano 18 godzin temu U Vonn ciągle pod górkę: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Peter Napisano 8 godzin temu Udostępnij Napisano 8 godzin temu 19 godzin temu, mlesik napisał: bardzo asekuracyjnie pojechała, ale fajnie to wyglądało i kolejny raz nie rozumiem dlaczego ona nie jeździ PE czy PŚ. Jak widzę najlepszy wynik Anieli w PE wynosi 63 fis punkty, czyli mniej więcej tyle ile zdobywa w sprzyjających okolicznościach pierwszoroczny zawodnik, w zasadzie jeszcze dziecko na zawodach FIS w Druskiennikach, to dla tych mniej zorientowanych, co by mieli punkt odniesienia. W zawodach rangi PŚ czy PE może zasadniczo pojechać każdy wytypowany przez PZN, na PE to nawet chyba dosłownie każdy z licencją. To nie są ligi piłkarskie, gdzie na awans do wyższej trzeba wywalczyć, więc musi istnieć jakiś mechanizm, który powodowałby, że słabym zawodnikom nie będzie się opłaciło jeździć wśród najlepszych. Mechanizmem tym jest system rankingowy oparty na FIS punktach, który sprowadza się do tego, że startując w zawodach wyższej rangi nie będąc na to jeszcze gotowy, dostajesz straszny łomot i tym sposobem spadasz w rankingu. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
star Napisano 3 godziny temu Udostępnij Napisano 3 godziny temu Dziś W eliminacjach sprintu w narciarstwie wysokogórskim zobaczymy Iwonę Januszyk i Jana Elantkowskiego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
brachol Napisano 3 godziny temu Udostępnij Napisano 3 godziny temu (edytowane) 14 minut temu, star napisał: Dziś W eliminacjach sprintu w narciarstwie wysokogórskim zobaczymy Iwonę Januszyk i Jana Elantkowskiego Trochę się spóźniłeś, już po zawodach...ale jutro jeszcze drużynowo. Edytowane 3 godziny temu przez brachol Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
star Napisano 3 godziny temu Udostępnij Napisano 3 godziny temu (edytowane) 15 minut temu, brachol napisał: Trochę się spóźniłeś, już po zawodach...ale jutro jeszcze drużynowo. Ups. Z nart wróciłem. Dzięki za info. I jak zakwalifikowali się? Ps załapałem się na medale Hiszpan rusek i francuz na podium. Edytowane 2 godziny temu przez star Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zając Napisano 2 godziny temu Udostępnij Napisano 2 godziny temu 51 minut temu, star napisał: Ups. Z nart wróciłem. Dzięki za info. I jak zakwalifikowali się? Ps załapałem się na medale Hiszpan rusek i francuz na podium. Słabo poszło niestety... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
star Napisano 2 godziny temu Udostępnij Napisano 2 godziny temu 5 minut temu, zając napisał: Słabo poszło niestety... Może w duecie lepiej będzie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zając Napisano 2 godziny temu Udostępnij Napisano 2 godziny temu (edytowane) Z FB: Edytowane 2 godziny temu przez zając 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zając Napisano 2 godziny temu Udostępnij Napisano 2 godziny temu 5 minut temu, star napisał: Może w duecie lepiej będzie? Może, jutro już nie ma padać, może serwis wyciągnie wnioski... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
star Napisano 1 godzinę temu Udostępnij Napisano 1 godzinę temu (edytowane) 27 minut temu, zając napisał: Może, jutro już nie ma padać, może serwis wyciągnie wnioski... Masakra - miewałem pod butem gulę ze śniegu co pewien czas ją z trudem ścinałem - tak się na da iść a co dopiero biec. Serwis kto im tam robi? Elantkowski nie narzekał https://eurosport.tvn24.pl/skialpinizm/mediolan-cortina-2026/2026/jan-elantkowski-bez-awansu-do-polfinalu-sprintu-w-skialpinizmie-zimowe-igrzyska-olimpijskie-2026_vid60058298/video.shtml Edytowane 1 godzinę temu przez star 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi