.Beata. Posted December 24, 2025 Author Share Posted December 24, 2025 To wiadomość od Sławka @Suave „Jednocześnie chcę zlozyć Ci życzenia Zdrowych, Spokojnych i Radosnych Swiat Bozego Narodzenia dla Ciebie, Twojej Rodziny i Bliskich, za Twoim posrednictwem Wszystkim Twardzielkom i Twardzielom, wszystkiego najlepszego w Nowym Roku ode mnie i mojej żony Grazynki” 1 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lexi Posted December 25, 2025 Share Posted December 25, 2025 Zwardoń walczy.. Pilsko też Mizowa 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
.Beata. Posted December 25, 2025 Author Share Posted December 25, 2025 Będziem się turlać i staczać najwyżej po śniegu, a nie po błocie 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Victor Posted December 25, 2025 Share Posted December 25, 2025 31 minut temu, .Beata. napisał: Będziem się turlać i staczać 4 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
.Beata. Posted December 25, 2025 Author Share Posted December 25, 2025 @Adam ..DUCH czy mógłbyś zapodać rozkład jazdy zwardoński-ego na 1 stycznia? - jeśli takowy istnieje, bo nigdzie nie mogę znaleźć Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bubol.T Posted December 25, 2025 Share Posted December 25, 2025 25 minut temu, .Beata. napisał: @Adam ..DUCH czy mógłbyś zapodać rozkład jazdy zwardoński-ego na 1 stycznia? - jeśli takowy istnieje, bo nigdzie nie mogę znaleźć Nawet cennik mają zeszłoroczny. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adam ..DUCH Posted December 25, 2025 Share Posted December 25, 2025 13 godzin temu, .Beata. napisał: @Adam ..DUCH czy mógłbyś zapodać rozkład jazdy zwardoński-ego na 1 stycznia? - jeśli takowy istnieje, bo nigdzie nie mogę znaleźć Z tego co wiem to ruszają 28. Szczegóły postaram się ustalić jutro. Ja od 27-31 jestem w Szczyrku Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mikoski Posted December 26, 2025 Share Posted December 26, 2025 (edited) Beatko Zwardoń rusza Edited December 26, 2025 by Mikoski 2 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
sese Posted December 26, 2025 Share Posted December 26, 2025 Ja to tylko tu tak zostawie 😉 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
.Beata. Posted December 26, 2025 Author Share Posted December 26, 2025 GENIALNIE! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Chertan Posted December 26, 2025 Share Posted December 26, 2025 Wszystko wskazuje, że turlanie się w błocie nam nie grozi. Bosko będzie 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marcos73 Posted December 26, 2025 Share Posted December 26, 2025 3 godziny temu, Chertan napisał: Wszystko wskazuje, że turlanie się w błocie nam nie grozi. Bosko będzie Jak Nam zdrajco w przelębli kąpany, nurku podpowierzchniowy , też będziesz? pozdro 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Chertan Posted December 26, 2025 Share Posted December 26, 2025 3 godziny temu, Marcos73 napisał: Jak Nam zdrajco w przelębli kąpany, nurku podpowierzchniowy , też będziesz? pozdro No to przeca już było ustalone, z babą nawet przyjeżdżam. A z tą przeręblą to potwarz jakaś, do lodu podchodzę tylko na nartach. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bubol.T Posted December 27, 2025 Share Posted December 27, 2025 Wstałem dziś o 7, żeby być na otwarcie stoku. Moi towarzysze podróży jak zwykle mieli to za nic. Wybraliśmy wiec stok który otwielarali o 12 😄 a i tak ledwo zdążyliśmy Wybór nie mógł być lepszy. Ograniczona ilość ludzi, kolejek brak, słońce, lekki mróz, warunki perfekcyjne, świetne miejsce na rodzinny wypad na narty. Pojeżdżone do zachodu słońca. Na koniec skandal, dojazd do swojskich nie był nasnieżony. Trzeba było sie turlać po błocie, zwłaszcza po obżarstwie. 10 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adam ..DUCH Posted December 27, 2025 Share Posted December 27, 2025 5 godzin temu, bubol.T napisał: Wstałem dziś o 7, żeby być na otwarcie stoku. Moi towarzysze podróży jak zwykle mieli to za nic. Wybraliśmy wiec stok który otwielarali o 12 😄 a i tak ledwo zdążyliśmy Wybór nie mógł być lepszy. Ograniczona ilość ludzi, kolejek brak, słońce, lekki mróz, warunki perfekcyjne, świetne miejsce na rodzinny wypad na narty. Pojeżdżone do zachodu słońca. Na koniec skandal, dojazd do swojskich nie był nasnieżony. Trzeba było sie turlać po błocie, zwłaszcza po obżarstwie. Szczyrk: jedna kanapa czynna karnet 220 czas stania 1 h 1 4 1 3 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lexi Posted December 28, 2025 Share Posted December 28, 2025 6 godzin temu, Adam ..DUCH napisał: Szczyrk: jedna kanapa czynna karnet 220 czas stania 1 h Bo to Scyrk Adaś.. w dobrym tonie się jest pokazać - jak w St.Moritz,...jak w Aspen 1 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bubol.T Posted December 28, 2025 Share Posted December 28, 2025 12 godzin temu, Adam ..DUCH napisał: Szczyrk: jedna kanapa czynna karnet 220 czas stania 1 h Zwardon karnet 270, ale za 3 osoby na 4 h, czas stania 0-4 minuty. A gdzieś tu czytałem, że korki i kolejki w Szczyrku to juz przeszłość. 😄 Zwardon zyskał jeszcze jeden ogromny atut. Otwarta trasa S1 skróciła dojazd z mojej wioski z godziny do 40 minut i myślę, że wpisałem wczoraj na stałe ten stok do moich kierunków, najprawdopodobniej kosztem Czarnego Gronia, bo jazda przez Przełęcz Kocierską z dzieckiem z chorobą lokomocyjna nie należy do przyjemności. 4 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
moruniek Posted December 28, 2025 Share Posted December 28, 2025 14 godzin temu, Adam ..DUCH napisał: Szczyrk: jedna kanapa czynna karnet 220 czas stania 1 h Dodałbym jeszcze czynne trasy do tego karnetu za 220 zł. Stan na 28.12.2025 r. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jurek_h Posted December 28, 2025 Share Posted December 28, 2025 4 godziny temu, bubol.T napisał: najprawdopodobniej kosztem Czarnego Gronia, bo jazda przez Przełęcz Kocierską z dzieckiem z chorobą lokomocyjna nie należy do przyjemności. Ale czarny humor z cennika powinien wynagrodzić niedogodności 😉 😞 2 godziny na "picigórce" za 125 zł !!! Ponad 46 Euro za dzień . Jak to się ma do np: Almenwelt Lofer: Położony zaledwie 45 kilometrów od Salzburga, ośrodek ten oferuje 46 km tras i 9 wyciągów. Cena jednodniowego karnetu w sezonie głównym to 42 euro 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mitek Posted December 28, 2025 Share Posted December 28, 2025 (edited) Nie piszemy tu o Lofer Jurek. Takie miejsca przemilczamy i zostawiamy dla siebie. Edited December 28, 2025 by Mitek Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
.Beata. Posted December 28, 2025 Author Share Posted December 28, 2025 Jerzy, żaden karnet, nawet za złotówkę, nie jest w stanie przebić zlotu…przynajmniej dla mnie 4 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Harnaś Posted December 28, 2025 Share Posted December 28, 2025 6 godzin temu, bubol.T napisał: Zwardon karnet 270, ale za 3 osoby na 4 h, czas stania 0-4 minuty. A gdzieś tu czytałem, że korki i kolejki w Szczyrku to juz przeszłość. 😄 Zwardon zyskał jeszcze jeden ogromny atut. Otwarta trasa S1 skróciła dojazd z mojej wioski z godziny do 40 minut i myślę, że wpisałem wczoraj na stałe ten stok do moich kierunków, najprawdopodobniej kosztem Czarnego Gronia, bo jazda przez Przełęcz Kocierską z dzieckiem z chorobą lokomocyjna nie należy do przyjemności. To ja pisałem o korkach w Szczyrku, ale być może na skionline. Kolejki do kolejek też średnio mniejsze niż kiedyś. A teraz to co się dziwisz, jeśli jest czynna tylko jedna kanapa z długą ośla łączką? To najpopularniejsza trasa w SON i jak widać dla wielu warta ceny 😄 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mitek Posted December 28, 2025 Share Posted December 28, 2025 18 godzin temu, Adam ..DUCH napisał: Szczyrk: jedna kanapa czynna karnet 220 czas stania 1 h Cześć Za karę Cię wysłali? Pozdro Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jurek_h Posted December 28, 2025 Share Posted December 28, 2025 58 minut temu, .Beata. napisał: Jerzy, żaden karnet, nawet za złotówkę, nie jest w stanie przebić zlotu…przynajmniej dla mnie Absolutnie zgoda. Pisałem o czarnym Groniu gdzie kogoś wyraźnie poniosło. Mam nadzieję do zobaczenia w Zwardoniu. 3 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bubol.T Posted December 28, 2025 Share Posted December 28, 2025 1 godzinę temu, jurek_h napisał: Absolutnie zgoda. Pisałem o czarnym Groniu gdzie kogoś wyraźnie poniosło. Mam nadzieję do zobaczenia w Zwardoniu. Akurat na Czarny Gron kupuję karnety w before black friday i jadę tam dwa lub 3 razy w sezonie. Taki karnet 4 godziny wychodzi wtedy 70 zł i to jest dobra cena za ten mini stok. Regularna cena jest absolutnie kosmiczna. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts