Mikoski Napisano 6 godzin temu Udostępnij Napisano 6 godzin temu Godzinę temu, tomkly napisał: Marek, ale Ty jesteś poważnym człowiekiem i prowadzisz poważny biznes. To nie jest ta kategoria, o której pisze Śpiochu i nie dziwię się, że tego nie rozumiesz, gdyż obracasz się w innym kręgu kulturowym, tak to określmy. Pojedź na prowincję, zobacz jak funkcjonują rozmaite, często kilkuosobowe biznesy. Obawiam się, że w sporej części jest to co opisał Piotrek, bylejakość oraz jakoś to będzie. Sorry Tomku ale pierdolisz sam działasz w branży w której im więcej papierów i przepisów tym lepiej dla Ciebie nie masz zielonego pojęcia o branży wytwórczej Twoją specjalnością są przepisy i papiery tego dotyczące. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Spiochu Napisano 6 godzin temu Udostępnij Napisano 6 godzin temu 6 minut temu, Marcos73 napisał: Bo jesteś laikiem wylewającym swoje mądrości. Przepisy są debilne i nie ważne ile posadzisz kierowców to żaden z nich nie może spać w autobusie. Mogą spać tylko na postoju, nigdy podczas jazdy. Masz 2000km z pasażerami i robisz 11h przerwę, bo nikt z kierowców nie może już jechać - bo musi być obowiązkowa 9-11h przerwa liczona od momentu postoju. A przerwa podczas jazdy - to nie jest przerwa - jedynie krótka 45-cio minutowa jest możliwa do zrobienia. I jak zwykle lepiej wiesz, jak wszyscy wszystkich oszukują. Nie, to nie jest debilny przepis. Chodzi w nim właśnie o to czego nie akceptujesz. Żeby autobus prowadził ktoś kto normalnie się wyspał a nie drzemał w luku w autobusie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcos73 Napisano 6 godzin temu Autor Udostępnij Napisano 6 godzin temu 2 minuty temu, Spiochu napisał: Nie, to nie jest debilny przepis. Chodzi w nim właśnie o to czego nie akceptujesz. Żeby autobus prowadził ktoś kto normalnie się wyspał a nie drzemał w luku w autobusie. Jeżeli chcesz spać 9-11h dodatkowe w autobusie - to sobie taka objazdówkę zafunduj, albo leć samolotem. O ile wiem, to we Wrocławiu jest lotnisko. Ale miało być tanio i szybko, to było. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikoski Napisano 6 godzin temu Udostępnij Napisano 6 godzin temu (edytowane) A teraz oczekuję oklasków w moją stronę bo nagle przejrzeliscie na oczy A JA OD LAT WIEDZIAŁEM ŻE TO CIPA i kilka osób mi pisało żeby trochę łagodniej że zbyt dosadnie... I kto jest debeściak 😜? Edytowane 4 godziny temu przez Mikoski 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Spiochu Napisano 6 godzin temu Udostępnij Napisano 6 godzin temu @Mikoski P... sie smieciu 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Spiochu Napisano 5 godzin temu Udostępnij Napisano 5 godzin temu 16 minut temu, Marcos73 napisał: Jeżeli chcesz spać 9-11h dodatkowe w autobusie - to sobie taka objazdówkę zafunduj, albo leć samolotem. O ile wiem, to we Wrocławiu jest lotnisko. Ale miało być tanio i szybko, to było. Pojechalem myslac ze w trasie zmienia sie kierowca ktory mieszka/nocowal w miejscu zmiany. Raczej nikt by nie nocowal w autobusie. Po prostu zmienialoby sie kierowce na lokalnego albo nie byloby tak dalekich tras jesli to nie byloby oplacalne. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Victor Napisano 5 godzin temu Udostępnij Napisano 5 godzin temu 9 minut temu, Spiochu napisał: Pojechalem myslac ze w trasie zmienia sie kierowca ktory mieszka/nocowal w miejscu zmiany. Raczej nikt by nie nocowal w autobusie. Po prostu zmienialoby sie kierowce na lokalnego albo nie byloby tak dalekich tras jesli to nie byloby oplacalne. Ty tak serio czy udajesz Greka ? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Spiochu Napisano 5 godzin temu Udostępnij Napisano 5 godzin temu Teraz, Victor napisał: Ty tak serio czy udajesz Greka ? Spodziewam sie ze wsiada nowy kietowca zeby prowadzil ktos wypoczety. Moze naiwne ale chyba racjonalne? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kordiankw Napisano 4 godziny temu Udostępnij Napisano 4 godziny temu Godzinę temu, Mikoski napisał: I kto jest debeściak 😜? Pan Wąski jest debeściak i jego mafia. 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
brachol Napisano 4 godziny temu Udostępnij Napisano 4 godziny temu Należy pamiętać, że Wąski sika przez zamknięty rozporek... zawsze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarioJ Napisano 3 godziny temu Udostępnij Napisano 3 godziny temu 2 godziny temu, Spiochu napisał: Pojechalem myslac ze w trasie zmienia sie kierowca ktory mieszka/nocowal w miejscu zmiany. Raczej nikt by nie nocowal w autobusie. Po prostu zmienialoby sie kierowce na lokalnego albo nie byloby tak dalekich tras jesli to nie byloby oplacalne. Jak jeździłem autokarami to zawsze widziałem że jeden z nich wchodzi do schowa z tyłu autobusu. To była taka ciekawostka wśród podróżnych. Ja się cieszyłem że gość tam śpi i odpoczywa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi