Skocz do zawartości

Elektryki na drogach, BEV, EV a może hybryda?

Marcos73

Rekomendowane odpowiedzi

Godzinę temu, tomkly napisał:

Marek, ale Ty jesteś poważnym człowiekiem i prowadzisz poważny biznes. To nie jest ta kategoria, o której pisze Śpiochu i nie dziwię się, że tego nie rozumiesz, gdyż obracasz się w innym kręgu kulturowym, tak to określmy. Pojedź na prowincję, zobacz jak funkcjonują rozmaite, często kilkuosobowe biznesy. Obawiam się, że w sporej części jest to co opisał Piotrek, bylejakość oraz jakoś to będzie.

Sorry Tomku ale pierdolisz sam działasz w branży w której im więcej papierów i przepisów tym lepiej dla Ciebie nie masz zielonego pojęcia o branży wytwórczej Twoją specjalnością są przepisy i papiery tego dotyczące.

6 minut temu, Marcos73 napisał:

Bo jesteś laikiem wylewającym swoje mądrości. Przepisy są debilne i nie ważne ile posadzisz kierowców to żaden z nich nie może spać w autobusie. Mogą spać tylko na postoju, nigdy podczas jazdy. Masz 2000km z pasażerami i robisz 11h przerwę, bo nikt z kierowców nie może już jechać - bo musi być obowiązkowa 9-11h przerwa liczona od momentu postoju. A przerwa podczas jazdy - to nie jest przerwa - jedynie krótka 45-cio minutowa jest możliwa do zrobienia. I jak zwykle lepiej wiesz, jak wszyscy wszystkich oszukują.

Nie, to nie jest debilny przepis. Chodzi w nim właśnie o to czego nie akceptujesz.  Żeby autobus prowadził ktoś kto normalnie się wyspał a nie drzemał w luku w autobusie. 

• Thanks 1

2 minuty temu, Spiochu napisał:

Nie, to nie jest debilny przepis. Chodzi w nim właśnie o to czego nie akceptujesz.  Żeby autobus prowadził ktoś kto normalnie się wyspał a nie drzemał w luku w autobusie. 

Jeżeli chcesz spać 9-11h dodatkowe w autobusie - to sobie taka objazdówkę zafunduj, albo leć samolotem. O ile wiem, to we Wrocławiu jest lotnisko. Ale miało być tanio i szybko, to było.

16 minut temu, Marcos73 napisał:

Jeżeli chcesz spać 9-11h dodatkowe w autobusie - to sobie taka objazdówkę zafunduj, albo leć samolotem. O ile wiem, to we Wrocławiu jest lotnisko. Ale miało być tanio i szybko, to było.

Pojechalem myslac ze w trasie zmienia sie kierowca ktory mieszka/nocowal w miejscu zmiany. Raczej nikt by nie nocowal w autobusie. Po prostu zmienialoby sie kierowce na lokalnego albo nie byloby tak dalekich tras jesli to nie byloby oplacalne.

• Haha 1

9 minut temu, Spiochu napisał:

Pojechalem myslac ze w trasie zmienia sie kierowca ktory mieszka/nocowal w miejscu zmiany. Raczej nikt by nie nocowal w autobusie. Po prostu zmienialoby sie kierowce na lokalnego albo nie byloby tak dalekich tras jesli to nie byloby oplacalne.

Ty tak serio czy udajesz Greka ? 

• Haha 1

2 godziny temu, Spiochu napisał:

Jak jeździłem autokarami to zawsze widziałem że jeden z nich wchodzi do schowa z tyłu autobusu. To była taka ciekawostka wśród podróżnych. Ja się cieszyłem że gość tam śpi i odpoczywa.