Lexi Napisano 10 Października Udostępnij Napisano 10 Października 29 minut temu, Chertan napisał: Ale ja ogólnie emerycko jeżdżę niezależnie od samochodu, Porsche, Lambo czy Ferrari wywaliło by mnie z siedzenia po pierwszym kilometrze z wkurwu Bo Ty Pioter musisz "powagę urzędu" zachowywać.. jakbyś tak pod robotę zajechał podrasowaną Hondą (taką jak smarkateria jezdzi ) i wyciął kilka "baczków" na parkingu - już widzę przerażenie tych mamusiek .. 🤣 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Spiochu Napisano 10 Października Udostępnij Napisano 10 Października Godzinę temu, Mitek napisał: Cześć nie wiem czy to kwestia dziadków czy nie dziadków ale ja to się po prostu elektryków i hybryd na drogach warszawskich i podwarszawskich (zaznaczam dlatego bo być może u Was jest inaczej) po prostu boję. To w dużej części kierowcy nieobliczalni a często wręcz niebezpieczni. Taki samochód na skrzyżowaniu równorzędnym czy prostym rondzie to zazwyczaj blokada ruchu na czas pewien. No i ten brak wyczucia odległości i gabarytów własnego pojazdu... Pozdro Ciekawe, nie zauwwzylem zeby wlasciciele elektrykow jezdzili gorzej niz inni. Raczej szybko i sprawnie, w przeciwienstwie do starych gruzow w stylu polo czy fabia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kordiankw Napisano 10 Października Udostępnij Napisano 10 Października 1 godzinę temu, Mitek napisał: Cześć nie wiem czy to kwestia dziadków czy nie dziadków ale ja to się po prostu elektryków i hybryd na drogach warszawskich i podwarszawskich (zaznaczam dlatego bo być może u Was jest inaczej) po prostu boję. To w dużej części kierowcy nieobliczalni a często wręcz niebezpieczni. Taki samochód na skrzyżowaniu równorzędnym czy prostym rondzie to zazwyczaj blokada ruchu na czas pewien. No i ten brak wyczucia odległości i gabarytów własnego pojazdu... Pozdro Strasznie bojaźliwy jesteś 😀. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan Napisano 10 Października Udostępnij Napisano 10 Października 2 godziny temu, Mitek napisał: nie wiem czy to kwestia dziadków czy nie dziadków Nie wiem skąd to się bierze ale w gronie moich bliższych i dalszych przyjaciół i znajomych a wszystko to dziadki między 50 a śmiercią, nikt jeszcze nie kupił prywatnie elektryka ani nawet hybryda. Niektórzy muszą jeździć służbowo ale prywatnie tylko normalne auto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 10 Października Udostępnij Napisano 10 Października Miała być Toyota C-HR ale chwilę wcześniej brat kupił Yarisa i połowica orzekła, że starczy Toyot w rodzinie - pewnie zadziałał podobny mechanizm jak taka sama sukienka na wesele.... Czyli jest piąte auto z PSA tym razem 2008 hybrid. Niestety PSA/ Stelantis zepsuł tragicznie swoje , skądinąd chyba najlepsze na świecie diesle, więc jest benzyna. No i lubię komputery na kołach... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Victor Napisano 10 Października Udostępnij Napisano 10 Października (edytowane) 5 godzin temu, Mitek napisał: Cześć nie wiem czy to kwestia dziadków czy nie dziadków ale ja to się po prostu elektryków i hybryd na drogach warszawskich i podwarszawskich (zaznaczam dlatego bo być może u Was jest inaczej) po prostu boję. To w dużej części kierowcy nieobliczalni a często wręcz niebezpieczni. Taki samochód na skrzyżowaniu równorzędnym czy prostym rondzie to zazwyczaj blokada ruchu na czas pewien. No i ten brak wyczucia odległości i gabarytów własnego pojazdu... Pozdro Jeżdżąc niejednokrotnie po Warszawie nie zauważyłem żeby poziom kierowców odbiegał od całości ogółu ale jesteś tam codziennie więc widzisz swoje …aczkolwiek z własnych obserwacji dostrzegam dwie specyficzne grupy kierowców : pierwsza na którą szczególnie uważam to zrelaksowani sportowcy-fotel odsunięty max do tyłu,siedzisko max w podłodze widać tylko główkę i wyciągniętą rękę 🤦♂️ nigdy niewiadomo co takim strzeli do głowy i druga to (niestety część kobiet tak ma i osoby starsze właśnie ) fotel max do przodu i max do góry tu brak pełnego i swobodnego luzu ręki za kierownicą a lusterka to zbędny dodatek choć ta grupa z zasady jeździ wolno i stara się jechać bezpiecznie . Co do elektryków to dla mnie mają jedną wadę i pewnie da się to jakość rozwiązać -są za ciche a skrzynia automatyczna dziś to jak narty taliowane 😉 wsiadasz i jedziesz 😜. Kiedyś wmawiano ,że automat jest do bani 🤷♂️ Manualna skrzynia schodzi ze sceny i bardzo słusznie to się już dzieje choć nadal np w busach jest montowana . Manual w jakiejś formie dla aut sportowych powinien zostać bo tu zabawa jest dość fascynująca . Nawet opcja manualna przy manetkach w kierownicy daje duzo radosci ale trzeba umieć . Obecnie mam taką skrzynie którą mogę przełączyć na tryb manualny stały ( wcześniejszą skrzynię miałem taką,że po chwili przełączała się w automat) zabawa jest przednia i często korzystam z tej formy które dają manetki. Warto spróbować ! A że już jestem w wątku o elektrykach to ostatnio oglądałem linię produkcyjną prosiaka nowego prosiak 911 i coś nie chce mi się wierzyć że Niemiec zrezygnuje ze swojej technologii zastępując ją baterię . Śmiem twierdzić że ( by się nadawało nawet w wątku dyskusyjnym- drony) że jak gaz wróci pełnym strumieniem do DE to psychoza klimatyczna trafi bo kosza . Bo póki co Europa stoi naga i kwiczy 🤷♂️ czas pokaże 😉 Edytowane 10 Października przez Victor 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grimson Napisano Piątek o 17:01 Udostępnij Napisano Piątek o 17:01 W dniu 30.08.2025 o 00:15, grimson napisał: grzeję się jak szczerbaty na suchary na Pizza Driver. już jutro: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grimson Napisano wczoraj o 19:17 Udostępnij Napisano wczoraj o 19:17 Turbo: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano wczoraj o 19:33 Udostępnij Napisano wczoraj o 19:33 W dniu 10.10.2025 o 10:52, Victor napisał: Jeżdżąc niejednokrotnie po Warszawie nie zauważyłem żeby poziom kierowców odbiegał od całości ogółu ale jesteś tam codziennie więc widzisz swoje …aczkolwiek z własnych obserwacji dostrzegam dwie specyficzne grupy kierowców : pierwsza na którą szczególnie uważam to zrelaksowani sportowcy-fotel odsunięty max do tyłu,siedzisko max w podłodze widać tylko główkę i wyciągniętą rękę 🤦♂️ nigdy niewiadomo co takim strzeli do głowy i druga to (niestety część kobiet tak ma i osoby starsze właśnie ) fotel max do przodu i max do góry tu brak pełnego i swobodnego luzu ręki za kierownicą a lusterka to zbędny dodatek choć ta grupa z zasady jeździ wolno i stara się jechać bezpiecznie . Co do elektryków to dla mnie mają jedną wadę i pewnie da się to jakość rozwiązać -są za ciche a skrzynia automatyczna dziś to jak narty taliowane 😉 wsiadasz i jedziesz 😜. Kiedyś wmawiano ,że automat jest do bani 🤷♂️ Manualna skrzynia schodzi ze sceny i bardzo słusznie to się już dzieje choć nadal np w busach jest montowana . Manual w jakiejś formie dla aut sportowych powinien zostać bo tu zabawa jest dość fascynująca . Nawet opcja manualna przy manetkach w kierownicy daje duzo radosci ale trzeba umieć . Obecnie mam taką skrzynie którą mogę przełączyć na tryb manualny stały ( wcześniejszą skrzynię miałem taką,że po chwili przełączała się w automat) zabawa jest przednia i często korzystam z tej formy które dają manetki. Warto spróbować ! A że już jestem w wątku o elektrykach to ostatnio oglądałem linię produkcyjną prosiaka nowego prosiak 911 i coś nie chce mi się wierzyć że Niemiec zrezygnuje ze swojej technologii zastępując ją baterię . Śmiem twierdzić że ( by się nadawało nawet w wątku dyskusyjnym- drony) że jak gaz wróci pełnym strumieniem do DE to psychoza klimatyczna trafi bo kosza . Bo póki co Europa stoi naga i kwiczy 🤷♂️ czas pokaże 😉 Cześć Chciałem tylko zaznaczyć, że pozycja wysoko i do przodu to pozycja bardzo bliska ideału położenia fotela w czasie jazdy. Z resztą nie dyskutuje bo się nie znam. Jeżdżę tylko ze skrzynią manualną od zawsze. Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grimson Napisano wczoraj o 21:37 Udostępnij Napisano wczoraj o 21:37 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Spiochu Napisano 22 godziny temu Udostępnij Napisano 22 godziny temu W dniu 10.10.2025 o 10:52, Victor napisał: Jeżdżąc niejednokrotnie po Warszawie nie zauważyłem żeby poziom kierowców odbiegał od całości ogółu ale jesteś tam codziennie więc widzisz swoje …aczkolwiek z własnych obserwacji dostrzegam dwie specyficzne grupy kierowców : pierwsza na którą szczególnie uważam to zrelaksowani sportowcy-fotel odsunięty max do tyłu,siedzisko max w podłodze widać tylko główkę i wyciągniętą rękę 🤦♂️ nigdy niewiadomo co takim strzeli do głowy i druga to (niestety część kobiet tak ma i osoby starsze właśnie ) fotel max do przodu i max do góry tu brak pełnego i swobodnego luzu ręki za kierownicą a lusterka to zbędny dodatek choć ta grupa z zasady jeździ wolno i stara się jechać bezpiecznie . Co do elektryków to dla mnie mają jedną wadę i pewnie da się to jakość rozwiązać -są za ciche a skrzynia automatyczna dziś to jak narty taliowane 😉 wsiadasz i jedziesz 😜. Kiedyś wmawiano ,że automat jest do bani 🤷♂️ Manualna skrzynia schodzi ze sceny i bardzo słusznie to się już dzieje choć nadal np w busach jest montowana . Manual w jakiejś formie dla aut sportowych powinien zostać bo tu zabawa jest dość fascynująca . Nawet opcja manualna przy manetkach w kierownicy daje duzo radosci ale trzeba umieć . Obecnie mam taką skrzynie którą mogę przełączyć na tryb manualny stały ( wcześniejszą skrzynię miałem taką,że po chwili przełączała się w automat) zabawa jest przednia i często korzystam z tej formy które dają manetki. Warto spróbować ! A że już jestem w wątku o elektrykach to ostatnio oglądałem linię produkcyjną prosiaka nowego prosiak 911 i coś nie chce mi się wierzyć że Niemiec zrezygnuje ze swojej technologii zastępując ją baterię . Śmiem twierdzić że ( by się nadawało nawet w wątku dyskusyjnym- drony) że jak gaz wróci pełnym strumieniem do DE to psychoza klimatyczna trafi bo kosza . Bo póki co Europa stoi naga i kwiczy 🤷♂️ czas pokaże 😉 Oczywiście są osoby co jeżdżą z nosem na szybie, ale większość kierowców popada w drugą skrajność. Pozycja leżąca za daleko od kierownicy. Potem mają taki luz, że jak ktoś im zajedzie drogę to tylko klakson umieją wcisnąć a ze sprawnym hamowaniem/omijaniem juz znacznie słabiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grimson Napisano 13 godzin temu Udostępnij Napisano 13 godzin temu Zajebisty koncert wczoraj we Wrocku. Koncert w Hali Stulecia, ogromny obiekt, byłem tam po raz pierwszy. Specjalnie wybrałem z córką miejsce na płycie, żeby być bliżej sceny. Uderzyliśmy z prawej strony, specjalnie żeby obserwować Litze z Acid, który zawsze gra po lewej ręce Titusa. Frekwencja: dobre parę tysięcy ludzi, w wieku każdym. Były i dzieciaki z 8 lat na karku, młodzież, dorośli, i całkiem zaawansowani wiekowo. Trafiłem najsampierw na polska legendę metalu- Turbo. Skład mocno rotuje od powstania kapeli w roku 1980, w składzie jeden rodzynek z powstania zespołu- Wojciech Hoffmann. Potem, co do minuty, bo bo 20.25 na scenę weszli Acid Drinkers, w swoim oryginalnym składzie, z Litza. Co tam się działo na scenie, czysta energia. W składzie Acid jest czołówka gitarzystów w PL- Popcorn oraz wspomniany Litza. Oraz najlepszy perkusista- Ślimak. Oczywiście występ na żywo. Litza wymiata na wiośle. Ale to, co robi Ślimak na perkusji wykracza moje skromne muzyczne pojęcie. Wszystko co dobre, szybko się kończy. Zaraz po koncercie do auta, jeszcze wpadłem po żonę do szwagierki, bo żona na koncerty metalowe nie bardzo. I dzida nocna pora do Kluszkowce, kolo jeziora Czorsztyńskiego. Było po drodze pusto, mocno mgliście i szybko. Tu na miejscu czekali na nas znajomi, impreza do 2.30 w nocy i grzecznie spać. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarioJ Napisano 3 godziny temu Udostępnij Napisano 3 godziny temu 9 godzin temu, grimson napisał: Zajebisty koncert wczoraj we Wrocku. Koncert w Hali Stulecia, ogromny obiekt, byłem tam po raz pierwszy. Specjalnie wybrałem z córką miejsce na płycie, żeby być bliżej sceny. Uderzyliśmy z prawej strony, specjalnie żeby obserwować Litze z Acid, który zawsze gra po lewej ręce Titusa. Frekwencja: dobre parę tysięcy ludzi, w wieku każdym. Były i dzieciaki z 8 lat na karku, młodzież, dorośli, i całkiem zaawansowani wiekowo. Trafiłem najsampierw na polska legendę metalu- Turbo. Skład mocno rotuje od powstania kapeli w roku 1980, w składzie jeden rodzynek z powstania zespołu- Wojciech Hoffmann. Potem, co do minuty, bo bo 20.25 na scenę weszli Acid Drinkers, w swoim oryginalnym składzie, z Litza. Co tam się działo na scenie, czysta energia. W składzie Acid jest czołówka gitarzystów w PL- Popcorn oraz wspomniany Litza. Oraz najlepszy perkusista- Ślimak. Oczywiście występ na żywo. Litza wymiata na wiośle. Ale to, co robi Ślimak na perkusji wykracza moje skromne muzyczne pojęcie. Wszystko co dobre, szybko się kończy. Zaraz po koncercie do auta, jeszcze wpadłem po żonę do szwagierki, bo żona na koncerty metalowe nie bardzo. I dzida nocna pora do Kluszkowce, kolo jeziora Czorsztyńskiego. Było po drodze pusto, mocno mgliście i szybko. Tu na miejscu czekali na nas znajomi, impreza do 2.30 w nocy i grzecznie spać. Widzę że Tobie się koncert podobał. Piszesz z zaangażowaniem. A jak córka wytrzymała pod sceną? Lubi też metal? Acid Drinkers na mnie zrobił wrażenie, poziom wyżej niż Turbo. To były dwa różne gatunki metalu: jeden zespół pod wpływem Iron Maiden, drugi wywodzi się z Metallicy. Fajnie było to porównać na jednej scenie. W sumie to już relikty muzealne, a widziałem ich pierwszy raz. Acid no, warto było to raz zobaczyć live. Dużo się tam dzieje, w tej ich muzyce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 3 godziny temu Udostępnij Napisano 3 godziny temu Cześć Nie jestem znawcą polskiego metalu ale łączenie którejkolwiek z tych kapel z Iron Maiden wydaje się mocno ryzykowne. Ale - jak piszę - znam Iron Maiden raczej, Turbo to zespół czasów liceum a na Acid Drinkers się niestety nie załapałem... 🙂 Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarioJ Napisano 3 godziny temu Udostępnij Napisano 3 godziny temu 1 minutę temu, Mitek napisał: Cześć Nie jestem znawcą polskiego metalu ale łączenie którejkolwiek z tych kapel z Iron Maiden wydaje się mocno ryzykowne. Ale - jak piszę - znam Iron Maiden raczej, Turbo to zespół czasów liceum a na Acid Drinkers się niestety nie załapałem... 🙂 Pozdro Czasami jesteście zbyt poważni na tym forum 😀 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikoski Napisano 3 godziny temu Udostępnij Napisano 3 godziny temu 5 minut temu, Mitek napisał: Cześć Nie jestem znawcą polskiego metalu ale łączenie którejkolwiek z tych kapel z Iron Maiden wydaje się mocno ryzykowne. Ale - jak piszę - znam Iron Maiden raczej, Turbo to zespół czasów liceum a na Acid Drinkers się niestety nie załapałem... 🙂 Pozdro Wstyd Mitku😜Acid to nasz produkt eksportowy💪 każdy prawdziwy fan metalu na świecie wie kto to Acid Drinkers, naprawdę w latach świetności grali na największych festiwalach jako gwiazdy. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lexi Napisano 3 godziny temu Udostępnij Napisano 3 godziny temu Mowiicie o Pukackim ....a pamiętacie młodego Igorka "przygarniętego" przez Titusa? .. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 2 godziny temu Udostępnij Napisano 2 godziny temu 30 minut temu, MarioJ napisał: Czasami jesteście zbyt poważni na tym forum 😀 Cześć Po prostu dla mnie okres metalowy w pewnym sensie jest związany z końcem lat 70 i następną dekadą kiedy ta muzyka powstawała. Obecne pomysły koncertowe są dla mnie delikatnie mówiąc śmieszne - wiesz takie odcinanie kuponów. Zresztą nigdy nie byłem zbyt koncertowy czego bardzo żałuję bo takie Budgie to bym chętnie zobaczył wtedy... albo Blackfoot czy Lynyrd Skynyrd. Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarioJ Napisano 2 godziny temu Udostępnij Napisano 2 godziny temu 16 minut temu, Mitek napisał: Cześć Po prostu dla mnie okres metalowy w pewnym sensie jest związany z końcem lat 70 i następną dekadą kiedy ta muzyka powstawała. Obecne pomysły koncertowe są dla mnie delikatnie mówiąc śmieszne - wiesz takie odcinanie kuponów. Zresztą nigdy nie byłem zbyt koncertowy czego bardzo żałuję bo takie Budgie to bym chętnie zobaczył wtedy... albo Blackfoot czy Lynyrd Skynyrd. Pozdro Black Sabbath And Justice For All to dla mnie pomniki. Ale… Acidzi i TSA to chyba dwie najlepsze metalowe kapele w Polsce. Piszę chyba, bo nie znam tak dogłębnie wszystkiego. Też chodzę mało na koncerty, na polskie grupy drugoligowe szkoda mi czasu. Ale zobaczenie polskiej kapeli, najlepszej w kategorii, w moim mieście, to uważam że warto się ruszyć z domu. A wcześniej jakoś tak mocno nie zwracałem na nich uwagi. Ja byłem pierwszy raz na ich koncercie. Ważne że chłopaki są w formie, grają dobrze i jest energia. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kordiankw Napisano 1 godzinę temu Udostępnij Napisano 1 godzinę temu Jak ktoś lubi ballady rockowe to polecam koncert przy świecach. Byłem we wrześniu w Progresji na ich koncercie, zagrali około 20 coverów światowych hitów. Rewelacja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 1 godzinę temu Udostępnij Napisano 1 godzinę temu (edytowane) TSA to był zespól, który lubiłem, byłem nawet na paru koncertac. Acid Drinkers to jednak parę lat później stąd tekst, że się nie załapałem. Black Sabbath i klasyka rocka to obowiązek, no i King Krimson czy Yes tych wszystkich kapel się nie wyliczy i nie uszereguje... Hendrix... Wishbone ash - o to jedna z moich ulubionych kapel do dzisiaj. Fajnie, że się dobrze bawiliście i że grają. Ja osobiście z odtwórców lubię tę grupę: Pozdro serdeczne Edytowane 1 godzinę temu przez Mitek 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcos73 Napisano 1 godzinę temu Autor Udostępnij Napisano 1 godzinę temu A co Wy na to? Dla mnie bomba. Pozdro. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomkly Napisano 46 minut temu Udostępnij Napisano 46 minut temu 17 minut temu, Marcos73 napisał: A co Wy na to? Dla mnie bomba Pozdro. A dla mnie profanacja. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcos73 Napisano 42 minuty temu Autor Udostępnij Napisano 42 minuty temu 3 minuty temu, tomkly napisał: A dla mnie profanacja. Starzejemy się😉? pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomkly Napisano 38 minut temu Udostępnij Napisano 38 minut temu 3 minuty temu, Marcos73 napisał: Starzejemy się😉? pozdro Chyba Ty, jak Ci się zaczynają podobać takie panienki. 😁 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi