Marcos73 Napisano Niedziela o 20:31 Udostępnij Napisano Niedziela o 20:31 1 godzinę temu, Chertan napisał: Ba, jam go zgłaszał. Darcie japy przez megafon i inne głośniki, tańce, balony, żurek. Z jednym się nie zgadzam, myty byłem, w rzeczy samej. Na pikietę rowerową się zgłaszam. Co za czasy, narciarz narciarzowi wilkiem. Wisisz mi 0,5 h z życia😀. pozoro 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chertan Napisano Niedziela o 23:12 Udostępnij Napisano Niedziela o 23:12 2 godziny temu, Marcos73 napisał: Co za czasy, narciarz narciarzowi wilkiem. Wisisz mi 0,5 h z życia😀. pozoro Z przyjemnością je zwrócę, zabiorę Cię na półgodzinną przejażdżkę rowerową po moich okolicznych górkach. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lexi Napisano Niedziela o 23:18 Udostępnij Napisano Niedziela o 23:18 4 minuty temu, Chertan napisał: Z przyjemnością je zwrócę, zabiorę Cię na półgodzinną przejażdżkę rowerową po moich okolicznych górkach. Zlituj się ... to już go lepiej za końmi pociągnij.. 🙂 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chertan Napisano wczoraj o 06:03 Udostępnij Napisano wczoraj o 06:03 6 godzin temu, Lexi napisał: Zlituj się ... to już go lepiej za końmi pociągnij.. 🙂 Nie bój żaby, Maro ma już w tej materii doświadczenie... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
brachol Napisano wczoraj o 06:11 Udostępnij Napisano wczoraj o 06:11 6 godzin temu, Lexi napisał: Zlituj się ... to już go lepiej za końmi pociągnij.. 🙂 Na empatię nie ma co liczyć... podejście GOPR-owskie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AdrianW Napisano wczoraj o 06:17 Udostępnij Napisano wczoraj o 06:17 A jak tam u Wasz na wsi?😉 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grimson Napisano wczoraj o 08:48 Autor Udostępnij Napisano wczoraj o 08:48 2 godziny temu, AdrianW napisał: A jak tam u Wasz na wsi?😉 daje po nerach jak za cara. u mnie gorunc na prowincji, marne -12st C. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zslawek Napisano wczoraj o 16:20 Udostępnij Napisano wczoraj o 16:20 Dzisiaj rozpocząłem z "lepszą połową" sezon narciarski na Złotym Groniu. Meldujemy się przed 10. Warunki w miarę znośne choć już widać pierwszy cukier. Kolejek do wyciągu brak. Szkółki w umiarkowanej ilości pojawiły się po 10:30. Warunki w ciągu dnia ulegały stopniowej degradacji. Kolejki na max 2 do góra 3 minut. po 13:15 na stoku znowu zapanowały pustki. Przed 14 kiedy kończyliśmy pierwszy dzień jazdy w wielu miejscach pokazał się lodowy podkład. Temperatura przez cały dzień na lekkim minusie. Jak na pierwszy dzień na nartach całkiem fajny dzień. 10 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PTT Napisano wczoraj o 17:45 Udostępnij Napisano wczoraj o 17:45 Godzinę temu, zslawek napisał: Dzisiaj rozpocząłem z "lepszą połową" sezon narciarski na Złotym Groniu. Meldujemy się przed 10. Warunki w miarę znośne choć już widać pierwszy cukier. Kolejek do wyciągu brak. Szkółki w umiarkowanej ilości pojawiły się po 10:30. Warunki w ciągu dnia ulegały stopniowej degradacji. Kolejki na max 2 do góra 3 minut. po 13:15 na stoku znowu zapanowały pustki. Przed 14 kiedy kończyliśmy pierwszy dzień jazdy w wielu miejscach pokazał się lodowy podkład. Temperatura przez cały dzień na lekkim minusie. Jak na pierwszy dzień na nartach całkiem fajny dzień. Dawno mnie tam niebyło i nie będzie a mam blisko. Brałem karnet "sportowy" od 8 na 2,5 godz. Szybka kanapa bez kolejek i zagęszczenia na trasie taka w większości "ośla łączka" ale tylko rano więc pojeździć można było bardzo fajnie. Na lekkim plusie degradacja stoku przebiegała bardzo szybko. Ja bym porównał ten ośrodek do Nowej Osady z tym, że w Istebnej jest lepsza infrastruktura i parking. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zslawek Napisano 3 godziny temu Udostępnij Napisano 3 godziny temu Dzisiaj na prośbę Żony po 7 latach powrót do Szczyrku. W związku z tym już o 8:20 na parkingu przy Hali Pośredniej i zjeżdżamy trasą nr 10 do Soliska. Już od rana śnieg niestety miękki cukrowy. Jak na razie jazda trasą 8 i 10 bez kolejek. Potem przenosimy się żółtą kanapą na trasę nr 3. Niestety na Hali Skrzyczeńskiej pojawia się nieprzyjemny wiatr. Po 2 2 zjazdach przenosimy się z powrotem na niebieską kanapę i kontynuujemy jazdę trasami 8 i 10 bez kolejek do kanapy. Po 3 godzinach szybka wizyta w Rudym Kocie na ciepła czekoladę. Po powrocie do Soliska ukazuje się znany dobrze widok kolejki do żółtej i niebieskiej kanapy. Z każdym zjazdem czekamy coraz dłużej - na początku poniżej 10 minut. Po kilku zjazdach i po 4 godzinach w związku ze znaczącą degradacją tras - odsypy w wielu miejscach nawet na ok 25 cm a w niektórych wychodzący podkład lodowy kończymy jazdę. Z informacji zasłyszanych pojutrze ma ruszyć Golgota. Na trasie zgromadzone duże ilości śniegu. 6 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grimson Napisano 1 godzinę temu Autor Udostępnij Napisano 1 godzinę temu Godzinę temu, zslawek napisał: odsypy w wielu miejscach nawet na ok 25 cm to jeszcze nie ma dramy. Na Czarnej Górze, jak przygrzeje słońce na wystawionej na słońce części stoku, to odsypy się robią na pół chłopa wysokie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bubol.T Napisano 20 minut temu Udostępnij Napisano 20 minut temu 1 godzinę temu, grimson napisał: to jeszcze nie ma dramy. Na Czarnej Górze, jak przygrzeje słońce na wystawionej na słońce części stoku, to odsypy się robią na pół chłopa wysokie. Chłop chłopowi nierówny, jak takiego jak Ty , to fest duże. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi