Jump to content

Sezon 2024/2025

grimson
 Share

Recommended Posts

5 godzin temu, Victor napisał:

Ale z mapy wygląda,że to 1a i jest możliwość  wcześniej skrętu na 1 więc nie rozumie zbytnio po co się tam wszyscy pchają . 
1a dolna część to ta ścianka ?

Nie. Ażeby dojechać do dolnej stacji kolejki Pardatschgratbahn musisz jechać wariantem 1a i ewentualnie górną część ostatniej ścianki pojechać zakosami po prawej patrząc od góry stronie. To coś w rodzaju nartostrady ale bez oznaczeń. Ona się kończy gdzieś 300m nad dolną stacją, więc ostatni odcinek musisz i tak pokonać tą powiedzmy stromizną. I akurat z tej prawej strony jest bardziej stromo aniżeli z lewej, o ile to określenie jest w tym przypadku właściwe. 😀

Edited by tomkly
  • Like 2

4 godziny temu, Jan napisał:

Ty nie jeździsz tam aby się uczyć, moje uwagi mocno subiektywne bo zawsze startowałem od strony Samnaun a kilka zjazdów do Ischgl zawsze było w najpóźniej w porze obiadowej. Ile razy zapuszczaliśmy się na austriacką stronę to przytrafiały się nieprzyjemne sytuacje właśnie z pijanymi narciarzami i narciarkami. Wyciągowo, trasowo i oboktrasowo faktycznie jeden z lepszych ośrodków w Europie. Być może muszę tam się jeszcze raz wybrać niekoniecznie w najwyższym sezonie

Nigdy nie spotkałem tam żadnego pijanego narciarza a nawet snowboardzisty. Na dole owszem, dużo pijanych, ale nikomu nie szkodzą. Na trasach problemem jest co innego a mianowicie duży tłok, szczególnie około 16.30 na dojazdówkach. Lepiej jest nie jechać cały czas trasą nr 1 a zacząć od nr 5 lub nr 7, o wiele mniej ludzi. 

• Like 1

27 minut temu, tomkly napisał:

Nigdy nie spotkałem tam żadnego pijanego narciarza a nawet snowboardzisty.

Miałem kumpla który też kiedyś tak twierdził (w innych całkiem okolicznościach).....kapnął się że błądził dopiero jak wytrzeźwiał.... 😉

• Like 1
  • Haha 2

Cześć

Znowu Shiffrin bezkonkurencyjna w pierwszym przejeździe.

Ale tu niektórzy koledzy z forum otworzyli mi oczy na tą sytuację. Wiecie jak to jest w sporcie zawodowym... To są pewne układy i układziki, wygrywa ten kto ma wygrać bo chodzi o pieniądze. Wiadomo - zmowa i spisek sił związanych z mainstreamem. Marek wiesz o czym mówię.

Pozdro

Edited by Mitek
  • Like 1

27 minut temu, Mitek napisał:

Cześć

Znowu Shiffrin bezkonkurencyjna w pierwszym przejeździe.

Ale tu niektórzy koledzy z forum otworzyli mi oczy na tą sytuację. Wiecie jak to jest w sporcie zawodowym... To są pewne układy i układziki, wygrywa ten kto ma wygrać bo chodzi o pieniądze. Wiadomo - zmowa i spisek sił związanych z mainstreamem. Marek wiesz o czym mówię.

Pozdro

Marek może wie o co chodzi, ja ni  chu chu nie wiem. To SL jest najszybsza i tyle. Przecież zawodniczki nie maja przy sobie stoperów z setnymi sekundy, żeby wiedziały jak mają jechać i to kontrolować. Każda zapierd... na ile może.

• Like 1

52 minuty temu, Edwin napisał:

Marek może wie o co chodzi, ja ni  chu chu nie wiem. To SL jest najszybsza i tyle. Przecież zawodniczki nie maja przy sobie stoperów z setnymi sekundy, żeby wiedziały jak mają jechać i to kontrolować. Każda zapierd... na ile może.

Cześć

Nie wiesz, że ona bierze leki na astmę... oraz Magnefar B6 Forte?

Pozdro

• Haha 1

5 minut temu, Marcos73 napisał:

Cze

My dzisiaj Tylicz. Warun fajny, ludzi sporo. Na początek ok, do zaakceptowania. Wczoraj było słonko, dzisiaj brak.

pozdroIMG_4748.thumb.jpeg.5e3af3e879b54626cb9e1ad86106ac5a.jpeg

Jeździcie też czy tylko knajping 😁🙃 ? dobra, dobra - zwyczajna zazdrość przeze mnie przemawia 😉

• Haha 3