grimson Napisano 12 Października 2023 Autor Udostępnij Napisano 12 Października 2023 2 godziny temu, brachol napisał: Mój znajomy też był w tym samym ośrodku (chyba już wrócił) i spotkał tą Panią oraz jednego Francuza. Było/jest tam więcej tego towarzystwa. Poza tym Michaela chętnie pozowała do zdjęć z amatorami, a dzieciom podpisywała kaski. Fajna sprawa. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcos73 Napisano 12 Października 2023 Udostępnij Napisano 12 Października 2023 9 minut temu, grimson napisał: Było/jest tam więcej tego towarzystwa. Poza tym Michaela chętnie pozowała do zdjęć z amatorami, a dzieciom podpisywała kaski. Fajna sprawa. Cze To świadczy o klasie zawodnika. pozdro 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikoski Napisano 12 Października 2023 Udostępnij Napisano 12 Października 2023 (edytowane) Godzinę temu, grimson napisał: Żebyś wiedział, jakiego kraju to BMW ma blachy😁 Mieszka w Austrii w Reiteralm obok Schladming , to nie Austriackie ? PS. Powiększyłem i chyba D na niebieskim pasku ? Edytowane 12 Października 2023 przez Mikoski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomkly Napisano 12 Października 2023 Udostępnij Napisano 12 Października 2023 6 godzin temu, Mikoski napisał: Oj nieładnie Miśka jeździ autem na gnojówkę 😏 i tylko euro cztery , nic nie dba okologię 😜 Damiano, nie siej dezinformacji. Ma Euro 6.2. Tak jak mój Opel. 🤣 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikoski Napisano 12 Października 2023 Udostępnij Napisano 12 Października 2023 (edytowane) 14 minut temu, tomkly napisał: Damiano, nie siej dezinformacji. Ma Euro 6.2. Tak jak mój Opel. 🤣 Wszystkie moje auta sztuk trzy mają tą samą normę 😁 i wiadomo jakie paliwo. Edytowane 12 Października 2023 przez Mikoski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
moruniek Napisano 12 Października 2023 Udostępnij Napisano 12 Października 2023 13 godzin temu, grimson napisał: Fotka od kolegi, aktualnie przebywającego w ON w AUT. Zobaczcie na personalizację tego BMW: W Internetch tak opisują to auto. https://www.reisacher.de/bmw/unternehmen/aktuelles/news/479-reisacher-unterstuetzt-skirenn-star-mikaela-shiffrin-mit-einem-x5/ 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikoski Napisano 12 Października 2023 Udostępnij Napisano 12 Października 2023 (edytowane) 12 minut temu, moruniek napisał: W Internetch tak opisują to auto. https://www.reisacher.de/bmw/unternehmen/aktuelles/news/479-reisacher-unterstuetzt-skirenn-star-mikaela-shiffrin-mit-einem-x5/ Cześć Jak taka dobra hybryda to skąd ta słaba norma Euro 4 ? Ktoś wie ? pytam z ciekawości. Pozdro PS. Prawie każde auto benzynowe w Niemczech miało Euro 5 coś się zmieniło ? Edytowane 12 Października 2023 przez Mikoski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grimson Napisano 12 Października 2023 Autor Udostępnij Napisano 12 Października 2023 2 godziny temu, Mikoski napisał: Mieszka w Austrii w Reiteralm obok Schladming , to nie Austriackie ? PS. Powiększyłem i chyba D na niebieskim pasku ? Tak, jest D na blachach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grimson Napisano 14 Października 2023 Autor Udostępnij Napisano 14 Października 2023 Szopping dla moich dziewczyn: - córka dostała nowe buty, Dalbello flex 100 i narty Rossignol Nova 8 ca 156cm R12 - żona nowe buty Fischer flex 90. W końcu po latach mojego zrzędzenia pożegnała się ze swoimi poprzednimi Atomicami- mój sukces 😬 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcos73 Napisano 14 Października 2023 Udostępnij Napisano 14 Października 2023 4 godziny temu, grimson napisał: Dalbello flex 100 Cze A startuje gdzieś? pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grimson Napisano 14 Października 2023 Autor Udostępnij Napisano 14 Października 2023 45 minut temu, Marcos73 napisał: Cze A startuje gdzieś? pozdrawiam Nie. But dobrze leży na stopie, wiec wzięliśmy ta setkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcos73 Napisano 14 Października 2023 Udostępnij Napisano 14 Października 2023 58 minut temu, grimson napisał: Nie. But dobrze leży na stopie, wiec wzięliśmy ta setkę. Nie za twarde dla dziecka? Szczególnie stricte amatorsko jeżdżącego? pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grimson Napisano 14 Października 2023 Autor Udostępnij Napisano 14 Października 2023 6 minut temu, Marcos73 napisał: Nie za twarde dla dziecka? Szczególnie stricte amatorsko jeżdżącego? pozdro My wszyscy jeździmy amatorsko. Córka poprzednie buty miała 70, teraz 100, do tego kolor jest akceptowalny. Plus centyle ma na 15 lat. Będzie Ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
brachol Napisano 20 Października 2023 Udostępnij Napisano 20 Października 2023 Szukam miejsca na wyjazd w terminie 6-13.01.2024 i tak wpadło mi w oko Gastein. Podpowie ktoś jak z trasami i z obłożeniem na stokach? pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kaem Napisano 22 Października 2023 Udostępnij Napisano 22 Października 2023 W dniu 20.10.2023 o 14:28, brachol napisał: Szukam miejsca na wyjazd w terminie 6-13.01.2024 i tak wpadło mi w oko Gastein. Podpowie ktoś jak z trasami i z obłożeniem na stokach? pozdrawiam Kilka lat temu w pierwszej połowie stycznia spędziłem tam tydzień. W dolinie jest kilka ośrodków, pomiędzy którymi kursują skibusy. Tereny w okolicy Bad Hafgastein i Bag Gastein są połączone , jest tu co jeździć. Polecam zjazd z Hohe Scharte do samego dołu, piękny i długi. A w okolicy Bad Gastein zjazd B11. Wycieczka do Dorfgastein to także szansa na dużo fajnych tras. Nie dotarłem wówczas na teren Sportgastein, który jest zapewne najbardziej sportowym kawałkiem w tej dolinie, ma super opinie. My mieszkaliśmy w w Bad Hofgastein, gdzie w okolicy był przepiękny i duży kompleks basenów, min z wodami termalnymi. Także stara część miasteczka jest urocza, tuż przy rynku fajne lodowisko itepe. W trakcie całego pobytu na stoki były zaludnione co najwyżej przeciętnie, jeździło się naprawdę komfortowo. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
brachol Napisano 24 Października 2023 Udostępnij Napisano 24 Października 2023 Jest i wersja budżetowa na ten sezon Oto pierwszy w Europie ośrodek narciarski bez wyciągów. Wstęp jest za darmo - rp.pl pozdrawiam 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grimson Napisano 24 Października 2023 Autor Udostępnij Napisano 24 Października 2023 3 godziny temu, brachol napisał: Jest i wersja budżetowa na ten sezon Oto pierwszy w Europie ośrodek narciarski bez wyciągów. Wstęp jest za darmo - rp.pl pozdrawiam Taką wersję budżetową można zrobić w naszych górach, tu moje podejście na Czarną Górę przez Efkę i B-Fis. Zjazd identycznymi trasami. Takie podchodzenie w rozpiętych butach, kasku na głowie i ciężkimi nartami w rękach idealnie robi na tętno i pocenie się 😁 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 24 Października 2023 Udostępnij Napisano 24 Października 2023 Nigdy nie podchodzimy w rozpiętych butach! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grimson Napisano 24 Października 2023 Autor Udostępnij Napisano 24 Października 2023 Jaki powód? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 24 Października 2023 Udostępnij Napisano 24 Października 2023 Oczywisty. Weź się nie wygłupiaj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grimson Napisano 24 Października 2023 Autor Udostępnij Napisano 24 Października 2023 Jaki powód? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 24 Października 2023 Udostępnij Napisano 24 Października 2023 (edytowane) Zasada jest jedna od zawsze - jak zakładasz but to go zapinasz delikatnie i tak do momentu zdjęcia but ma być zapięty. Chodząc, cz też podchodząc w rozpiętych butach niszczysz je deformujesz botek wygniatasz go w miejscach, które powinny być sztywne. Do tego obcierasz sobie stopy. Dziwne, że nie wiesz tak podstawowych rzeczy. Naucz się korzystać z butów naprawdę. Pozdro Edytowane 24 Października 2023 przez Mitek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grimson Napisano 24 Października 2023 Autor Udostępnij Napisano 24 Października 2023 Podchodząc w zapiętych butach też wygniatasz botek. Zgadza się, nie znam podstaw. Dlatego wolę skrzynię automatyczną w samochodzie, bo w butach narciarskich przynajmniej lewa noga odpoczywa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 25 Października 2023 Udostępnij Napisano 25 Października 2023 Cześć Buty narciarskie NIE SĄ DO CHODZENIA - to oczywistość. Ale jeżeli już - a czasami trzeba - zwłaszcza jak pracowałem na stoku to się nachodziłem... I wierz mi - chodzi się w zapiętych aby stopa była w nich w miarę sztywno i wtedy wygniatasz tam gdzie i podczas jazdy - weź pomyśl chwilkę. Oczywiście chodzić musisz na ugiętych nogach wbijając przód buta - troszkę podobnie jak w rakach, Ja już nie mówię to tym, że jak masz buty rozpięte to niszczysz oklamrowanie czy paski, nabiera Ci się śniegu przez szczeliny i... wygląda się jak łajza. Ja nawet nigdy nie odważyłem się prowadzić w butach narciarskich ale kumpel jeździł po Szczyrku Dużym Fiatem bez problemu - do dzisiaj nie wiem jak On to robił. Wiesz ja wyrosłem z rajdów samochodowych - pięć lat jeździłem w zespole i przy tej okazji byłem szkolony i sporo się nauczyłem i raczej zawsze będę wolał manual. Ostatnio jeździłem paroma Lexusami RX , wszystki automaty i im samochód młodszy tym gorzej - nie dało się normalnie jechać, wszystko mrugało i piszczało, sam hamował, nie pozwalał zmienić pasa itd. Mówię Ci koszmar. Żeby to wszystko powyłączać musisz spędzić pewni cały dzień z instrukcją a niektórych rzeczy się nie da bo chronią nasze bezpieczeństwo. A później kurwa jeden z drugą nie potrafią się zachować na skrzyżowaniu równorzędnym czy prostym rondzie - zresztą jeździsz to wiesz. Pozdro 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
brachol Napisano 25 Października 2023 Udostępnij Napisano 25 Października 2023 Cześć W butach skiturowych podczas podchodzenia mam górę luźno lub w ogóle rozpiętą (większa ruchomość - lepiej się idzie), natomiast dolną klamrę mam zapiętą dość mocno, żeby mi pęta nie chodziła. Botek na pewno szybciej się zużywa niż w zjazdowych. W zapiętych zjazdowych nie bardzo bym chciał wchodzić nawet na CG, chociaż jest to trochę podobne do wchodzenia w rakach na przednich zębach, chociaż inne pochylenie buta. pozdro 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi