Jump to content

Szczyrk - Czyrna - Solisko

Administrator
 Share

Recommended Posts

Trasa z Małego i Kaskada obok ( patrząc z daleka) nie sa wcale piękniejsze. Przesadzasz. Witek. Film jest w idealnych warunkach sniegowych-jak to reklamówka. Na mokrym śniegu to nawet kijki nie pomogą. Zresztą.... nieważne. W Alpach bywają gorsze łączniki.

A tymczasem info z ich FB.

Z okazji pierwszego dnia kalendarzowej ZIMY, życzymy sobie i Wam, aby ZIMA w Szczyrku wyglądała przynajmniej tak, jak w minionym sezonie 

Prognozy dają nadzieję, że ruszymy podczas przyszłego weekendu.
O dniu ponownego startu zostaniecie poinformowani na www i naszych mediach społecznościowych. Na ten moment nie ma niestety szans na szusowanie podczas Świąt Bożego Narodzenia

Pamiętajcie, żeby podczas Wigili pomyśleć o ZIMIE w Szczyrku  W trakcie świątecznych życzeń 

W tych warunkach jakie są na dole to bardziej nartorolki by się sprawdziły :).
A tak w ogóle to nie jestem leniwy ale oszczędzam energię :)

Rozumiem. A co do nart to myślałem o górze. Buty komfortowe i narty lekkie, można podejść ten dół nawet z buta.

Koledzy, o newsy proszę - kiedy można spodziewać się nowego otwarcia i co może być czynne ??? Jutro qrde wyjazd a ja nie wiem , czy parasolek nie zabierać ....

Nie nastawiałbym się na jeżdżenie w pierwszych dniach. Na dole SON sytuacja wygląda tak: 826b3fb29a7da4f8351b48d09a5910d5.jpg71421b54ae09db60ed00d7e22a53ebdd.jpg A na BSA które ma taki system naśnieżania, że w poprzednim roku uruchomiło jazdy na śniegu podczas lipcowych upałów sytuacja wygląda tak: e28678055e81c1529afadd803b56b6df.jpg Na COS kamery nie działają, być może góra będzie chodzić bo powyżej 1000 m jest naturalny opad. Jeżeli otworzą SON, to jeżeli coś ruszy w najbliższe dni to Zbójnicka Kopa do Hali Skrzyczenskiej. Ja w każdym razie mam u siebie w garażu dwa rowery :).