PaVic Napisano 21 Maja Udostępnij Napisano 21 Maja No to siup i plyniem 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano wczoraj o 16:13 Udostępnij Napisano wczoraj o 16:13 (edytowane) Cześć Grabiczek, górna Drwęca, Kanał Elbląski, Kanał Jagielloński, Nogat, Zalew Wiślany, Pisiorski Przekop, Morze Bałtyckie. Pomimo 95%szlaku bez trudności dawno się tak nie uchetałem w kajaku. Płynięcie praktycznie cały czas pod wiatr 4-6m/s w porywach nawet 13m/s i cały czas w pełnym słońcu. Na szczęście na Zalewie wyczekaliśmy do popołudnia i wiatr siadł. Kanał Elbląski powinien zobaczyć każdy bo jest piękny ale jest też wyjątkowym osiągnięciem inżynierii w skali światowej. Pomimo zmęczenia i spalenie trochę szkoda było wracać. Jak chłopaki prześlą jakieś foto albo filmiki to coś wstawię. Pozdro Edytowane wczoraj o 16:30 przez Mitek 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grimson Napisano 21 godzin temu Udostępnij Napisano 21 godzin temu Taka sytuacja w domu: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcos73 Napisano 20 godzin temu Udostępnij Napisano 20 godzin temu (edytowane) 45 minut temu, grimson napisał: Taka sytuacja w domu: Masz i grasz, czy tylko masz, bo chciałeś mieć? Obie opcje to równie dobry powód. pozdro Edytowane 20 godzin temu przez Marcos73 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grimson Napisano 13 godzin temu Udostępnij Napisano 13 godzin temu 7 godzin temu, Marcos73 napisał: Masz i grasz, czy tylko masz, bo chciałeś mieć? Obie opcje to równie dobry powód. pozdro To dla córki, jest też piec w zestawie. Zaczyna pobrzdakiwac pierwsze riffy Metallica. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mlodzio Napisano 10 godzin temu Udostępnij Napisano 10 godzin temu (edytowane) 15 godzin temu, Mitek napisał: ... Grabiczek, górna Drwęca, Kanał Elbląski, Kanał Jagielloński, Nogat, Zalew Wiślany, Pisiorski Przekop, Morze Bałtyckie ... Cześć. Wybieram się od dawna i zawsze mam wątpliwości np. co do wiatru. Czy to powyżej to ogólny przebieg trasy ?. Edytowane 10 godzin temu przez mlodzio Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PaVic Napisano 9 godzin temu Udostępnij Napisano 9 godzin temu Wczorajsze wiosłowanie kanałowe eko … która totalnie psuje klimat natury -przerażający widok 🤨 zabawki Lego …. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 48 minut temu Udostępnij Napisano 48 minut temu 9 godzin temu, mlodzio napisał: Cześć. Wybieram się od dawna i zawsze mam wątpliwości np. co do wiatru. Czy to powyżej to ogólny przebieg trasy ?. Cześć Wątpliwości są słuszne ale myślę, że nie powinny być decydujące. To jest trasa jaką płynęliśmy. Górna Drwęca - powyżej Idzbarka zmieniła się w Grabiczek bo było domniemanie, że może będzie trochę więcej wody. Woda była ale - jako, że to w ogóle są odcinki bardzo rzadko pływane więc uciążliwość jest na poziomie U5. Kolega testujący pancrafta wycofał się po trzech godzinach i wrócił do domu. Poza tym na odcinku pomiędzy jez. Lichtajny a Drwęcą jest - nieopisana w przewodnikach hodowla jesiotra całkowicie uniemożliwiająca spływ - trzeba przewieźć bo nie ma jak przenieść. Zadzwoniliśmy do znajomego, który przewiózł nas do Ostródy - odcinek Drwęcy od Idzbarka do Ostródy jest nieciekawy a poza tym był solidnie późno. Z Ostródy no to już normalnie, przez śluzy do Miłomłyna i dalej ciągiem jezior kanałowych do Małdyt itd. Udało nam się ugadać gości więc spaliśmy na Buczyńcu na pochylni. Od Jez Drużno zaczął się prawdziwy wietrzny hardcore, który trwał praktycznie do końca spływu. Nocleg na przekopie też niezły jak i wypłynięcie nim na morze. Kajakami nikt tam się nie pojawia, nie wiem czy drogą wodną ktokolwiek się tam pojawia. Jak będziesz miał pytania szczegółowe pisz bo mam teraz na poczekaniu trochę świeżych spostrzeżeń i patentów np. co do noclegów, odcinka końcowego, wypływania na Zalew itd. Pozdro A na końcu wygląda się tak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi