MarioJ Napisano 2 godziny temu Udostępnij Napisano 2 godziny temu 32 minuty temu, Mitek napisał: Cześć No te dwie rzeczy się zupełnie kłócą koncepcyjnie Mario. Płacenie za to, że ktoś żyje jest absolutnie demoralizujące i należy to natychmiast zmienić - oczywiście nikt tego nie zmieni w tej chwili ale tych, którzy to wprowadzili należałoby rostrzelać. Natomiast dopłacanie do wykształcenia jest wysoce wskazane w interesie społecznym. Pozdro Stary, za bardzo się czepiasz, nie bądź taki dosłowny. Ja podałem TYLKO przykłady wydatków które w niektórych krajach nie występują. Chcesz to podaj inne. Chodzi o to aby ludzie zaczęli myśleć nie jak za komuny: „dajcie mi”, „zmniejszcie podatki na paliwo”, „zróbcie trzy pasy na A4”. TYLKO podali rozwiązanie, np.: „zlikwidujcie 800”. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gabrik Napisano 2 godziny temu Udostępnij Napisano 2 godziny temu Podstawowa sprawa, to najpierw trzeba mieć realny wpływ na to co się dzieje, aby myśleć o zmianach. Od wielu lat mamy jako kraj wyznaczane role do odgrywania, według scenariuszy pisanych przez obcojęzycznych mistrzów pióra. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
brachol Napisano 1 godzinę temu Udostępnij Napisano 1 godzinę temu 1 godzinę temu, zając napisał: Są gdzieś takie ceny? Bo ja wczoraj tankowałam po 7,99 zł (Pb95). U mnie ON po 8,99 i Pb 95 po 8,10 Co ciekawe na Krecie Pb95 droższa niż ON, w Austrii zresztą też (byłem w marcu). Wie ktoś dlaczego jest tak różnica w PL? pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 52 minuty temu Udostępnij Napisano 52 minuty temu Godzinę temu, Gabrik napisał: Podstawowa sprawa, to najpierw trzeba mieć realny wpływ na to co się dzieje, aby myśleć o zmianach. Od wielu lat mamy jako kraj wyznaczane role do odgrywania, według scenariuszy pisanych przez obcojęzycznych mistrzów pióra. Cześć Hmm a co to ma za znaczenie? Albo coś jest przyszłościowe i słuszne albo nie. Myślę - sorry, myślałem - że doszliśmy już cywilizacyjnie do etapu myślenia ludzkiego, globalnego bo poważne problemy to problemy globalne dotyczące wszystkich ludzi a nie wycinka czy jakiegoś kraju. Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zając Napisano 37 minut temu Udostępnij Napisano 37 minut temu 1 godzinę temu, MarioJ napisał: Rządzący często robią to co my chcemy albo to co „sie sprzeda” Raczej to co się sprzeda, wszyscy myślący są za zlikwidowaniem (lub przynajmniej ograniczeniem 800+) a nikt w rządzie tego głośno nie powie. Swoją drogą ciekawe, jakby się zdecydowali to ogłosić, jak by im spadło poparcie. Albo wiek emerytalny - kolejny temat tabu. Wiadomo że będą musieli go podnieść, bo system się załamie przy tej sytuacji demograficznej jaką można przewidywać w niedługim czasie. A i jeszcze dochodzi świetny temat służby zdrowia - teraz będzie ładne zamieszanie z dostępem do specjalistów jak poograniczają lekarzom ilość etatów. Nie zaszkodzi to lekarzom, tylko zwykłym ludziom bo pozamykają oddziały w szpitalach, kolejki się wydłużą, itd. itp. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarioJ Napisano 8 minut temu Udostępnij Napisano 8 minut temu 43 minuty temu, Mitek napisał: Cześć Hmm a co to ma za znaczenie? Albo coś jest przyszłościowe i słuszne albo nie. Myślę - sorry, myślałem - że doszliśmy już cywilizacyjnie do etapu myślenia ludzkiego, globalnego bo poważne problemy to problemy globalne dotyczące wszystkich ludzi a nie wycinka czy jakiegoś kraju. Pozdro Dyskutujesz z kolejnym kosmitą na G ? 😂 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cappo Napisano 5 minut temu Udostępnij Napisano 5 minut temu No to może czas zdjąć limity na kierunkach medycznych, żeby specjalistów w jakiejś tam perspektywie czasu było więcej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi