MarioJ Napisano 3 godziny temu Autor Udostępnij Napisano 3 godziny temu Tak, moja pomyłka, ograniczenie było na 100km/h. Głupie są propozycje tych redaktorów aby wydłużać odcinek pomiaru. Bo to zwiększa niebezpieczeństwo. Dłuższy odcinek, dłuższa jazda z dużą prędkością. Skoro prawo pozwala na pomiar 100m to tak policjanci robią. Istotą sprawy jest to że kierowca znacząco przekrozył dozwoloną prędkość. A reszta to gównoburza. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grimson Napisano 48 minut temu Udostępnij Napisano 48 minut temu (edytowane) 3 godziny temu, MarioJ napisał: Tak, moja pomyłka, ograniczenie było na 100km/h. Głupie są propozycje tych redaktorów aby wydłużać odcinek pomiaru. Bo to zwiększa niebezpieczeństwo. Dłuższy odcinek, dłuższa jazda z dużą prędkością. Skoro prawo pozwala na pomiar 100m to tak policjanci robią. Istotą sprawy jest to że kierowca znacząco przekrozył dozwoloną prędkość. A reszta to gównoburza. Jak ktoś przekracza prędkość, to powinien ponieść konsekwencje. Mi chodzi o to, żeby każdy pomiar prędkości był uczciwy oraz realny. Niestety w polskich realiach pomiary prędkości z nieoznakowanego to jest bardziej farsa niż rzetelny pomiar. Piszesz o pomiarze na 100m. W krajach EU dystans pomiaru to minimum kilkaset metrów, zdarza się kilometr i więcej. Robi się to po to, żeby pomiar był rzetelny i bardziej dokładny. Dodatkowo policja w tych krajach od wyniku odejmuje błąd pomiaru. W naszych realiach niestety wygląda to słabo: - pomiar na 100m - policjanci nie są w stanie zachować idealnie takiego samego dystansu między nieoznakowanym a samochodem mierzonym - od wyniku nie odejmują błędu pomiaru Odnośnie instrukcji do Videorapid 2A, używanego w polskich nieoznakowanych. Tutaj można się dowiedzieć wielu ciekawych rzeczy: Videorapid 2A Edytowane teraz przez grimson Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi