zając Napisano wczoraj o 09:52 Udostępnij Napisano wczoraj o 09:52 W VdS od rana śnieży, póki co jazda ekstra. 6 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikoski Napisano 23 godziny temu Udostępnij Napisano 23 godziny temu Dzień dobry 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zając Napisano 23 godziny temu Udostępnij Napisano 23 godziny temu 16 minut temu, Mikoski napisał: Dzień dobry Dobry - zdecydowanie😄, gdzie konkretnie nartujecie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan Napisano 23 godziny temu Udostępnij Napisano 23 godziny temu 8 minut temu, zając napisał: Dobry - zdecydowanie😄, gdzie konkretnie nartujecie? Wygląda jak Alp Trida 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikoski Napisano 22 godziny temu Udostępnij Napisano 22 godziny temu Godzinę temu, Jan napisał: Wygląda jak Alp Trida Dokładnie ,Samnaun 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cappo Napisano 22 godziny temu Udostępnij Napisano 22 godziny temu Trochę się rozjaśnia. Dziś drugi koniec ośrodka i czarne wokół Piculina W oddali w chmurach Sella 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zając Napisano 21 godzin temu Udostępnij Napisano 21 godzin temu 45 minut temu, cappo napisał: rozjaśnia U nas ni hu-hu się nie rozjaśnia 🙃 6 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lexi Napisano 13 godzin temu Udostępnij Napisano 13 godzin temu Chopok - dziś rano warun petarda... Wiało niewąsko więc niżej narodu cała masa - uciekłem na południową stronę - dobrze było chociaż też już sporo minerałów 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AdrianW Napisano 3 godziny temu Udostępnij Napisano 3 godziny temu 9 godzin temu, Lexi napisał: Chopok - dziś rano warun petarda... Wiało niewąsko więc niżej narodu cała masa - uciekłem na południową stronę - dobrze było chociaż też już sporo minerałów Wiało i wszystkie wyciągi otwarte?😉 Na kamerach całkiem nieźle to wygląda. Mogłoby coś sypnąć bo na Lucky słabo ❄️ 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maciej S Napisano 2 godziny temu Udostępnij Napisano 2 godziny temu (edytowane) Kolejny pobycie we francuskich Alpach (Val Thorens) utwierdziłem się w przekonaniu, że panujące tam warunki śniegowe warte są jazdy tak daleko. Jeżdżąc na wysokościach 3200-2300 m mamy do dyspozycji wspaniały śnieg. Nie wspominając o możliwości jazdy off piste. W narciarstwie dla mnie najważniejszy jest śnieg a ten znajdujemy wysoko. Pewnie należy przestać myśleć o narciarstwie na wysokościach poniżej 1500 m. Koszty funkcjonowania takich ośrodków będą niewspółmiernie do oferty. Edytowane 2 godziny temu przez Maciej S 2 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PaVic Napisano 1 godzinę temu Udostępnij Napisano 1 godzinę temu Blue sky 🥳 będzie 💣🎿 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cappo Napisano 1 godzinę temu Udostępnij Napisano 1 godzinę temu U góry dostawa białego, na dole deszcz 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lexi Napisano 1 godzinę temu Udostępnij Napisano 1 godzinę temu 1 godzinę temu, AdrianW napisał: Wiało i wszystkie wyciągi otwarte?😉 Na kamerach całkiem nieźle to wygląda. Mogłoby coś sypnąć bo na Lucky słabo ❄️ Wszystkie nie chodzą - raczej gdzieś połowa. Jak to kiedyś ktoś na forum ślicznie napisał "pizgało złem" w czystej postaci... chociaż niektórzy byli innego zdania .. jak ten twardziel na pierwszym planie - z gołą głową 🙂 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PaVic Napisano 1 godzinę temu Udostępnij Napisano 1 godzinę temu (edytowane) 2 godziny temu, Maciej S napisał: Kolejny pobycie we francuskich Alpach (Val Thorens) utwierdziłem się w przekonaniu, że panujące tam warunki śniegowe warte są jazdy tak daleko. Jeżdżąc na wysokościach 3200-2300 m mamy do dyspozycji wspaniały śnieg. Nie wspominając o możliwości jazdy off piste. W narciarstwie dla mnie najważniejszy jest śnieg a ten znajdujemy wysoko. Pewnie należy przestać myśleć o narciarstwie na wysokościach poniżej 1500 m. Koszty funkcjonowania takich ośrodków będą niewspółmiernie do oferty. Pełna zgodność ale północne ściany nawet nisko będą też na wagę złota. Jestem obecnie w Alpe d’Huez wybrałem w ciemno baze noclegowa Vaujany 1250m n.p.m. (totalny strzał w 10) i jest tu trasa zjazdowa na 1100 m n.p.m. która jest w najlepszym stanie z całego ośrodka ,zresztą cała ta strona trzyma się najlepiej przez cały dzień . Po południowej stronie wszystko od południa już płynie i kamieni kupa . Reasumując wysoko i północne stoki trzeba będzie wybierać 🤷♂️. od strony Auris…kanapa Marmottes tu jest bardzo słabo ze śniegiem a wjazd na 2300 chyba jak się nie mylę ( na trasie zjazdowej sporo kamieni) trzeba uważać tak wygląda OZ zdjęcia z wczoraj 🤷♂️ Edytowane 18 minut temu przez PaVic 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan Napisano 1 godzinę temu Udostępnij Napisano 1 godzinę temu 4 minuty temu, PaVic napisał: Pełna zgodność ale północne ściany nawet nisko będą też będą na wagę złota. Jestem obecnie w Alpe d’Huez wybrałem w ciemno baze noclegowa Vaujany 1250m n.p.m. (totalny strzał w 10) i jest tu trasa zjazdowa na 1100 m n.p.m. która jest w najlepszym stanie z całego ośrodka ,zresztą cała ta strona trzyma się najlepiej przez cały dzień . Po południowej stronie wszystko od południa już płynie i kamieni kupa . Reasumując wysoko i północne stoki trzeba będzie wybierać 🤷♂️. od strony Auris…kanapa Marmottes tu jest bardzo słabo ze śniegiem a wjazd na 2300 chyba jak się nie mylę ( na trasie zjazdowej masą kamieni) Tunel otwarty ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PaVic Napisano 59 minut temu Udostępnij Napisano 59 minut temu 6 minut temu, Jan napisał: Tunel otwarty ? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikoski Napisano 10 minut temu Udostępnij Napisano 10 minut temu (edytowane) Ja już dzisiaj w pracy 😕 ale podsumowując wyjazd do Ischgl to warunki na trasach bardzo dobre bez przetarć lub kamieni. Nawet ściana pod Schatzi po południu bez muld tylko lekkie odsypy cały podkład był mocno zmrożony. Było warto się wybrać 👍 PS Te dwie dziewczynki były niesamowite jeśli chodzi o narty 😱 jeździły równo z nami do godziny 17 ani razu na nic nie narzekały robiły przebiegi 60 km tylko w dół i do tego ładnie technicznie. Żadna trasą nie była im straszna na każdą czarną trasę jechały odważniej jak ojcowie 😜 Edytowane teraz przez Mikoski 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi