grimson Posted May 25, 2024 Author Share Posted May 25, 2024 W dniu 22.05.2024 o 17:18, Marcos73 napisał: Cze Chyba raczej sobie 😉. Wiem że zmieniłeś pracę, a to wiąże się początkowo z mniejszą ilości czasu wolnego dla siebie i bliskich. Trzeba się wdrożyć, ustawić etc. Wrzucałeś foty z Twojego komina i macie gdzie jeździć. Po kiego grzyba Ci kolejny grzmot. Żona formę zbuduje na narty - ale po co? No chyba że dla własnej satysfakcji i zdrowia. Zaplanuj fajny wypad na narty, w fajne miejsce z nieomal 100% pogodą, a podejście dziewczyn się zmieni do nart. W tym sezonie masz okazję, bo jak twierdzi Brachol mamy ferie w Low Season i można tanio pojechać w Alpy (a przynajmniej sporo taniej niż w sezonie). Ludzi będzie jeszcze mało, One pojeżdżą, Ty się w końcu wyjeździsz. CG jest pewnie fajna, ale gdy się jedzie na pogodę, ale nie na z góry planowany wcześniej urlop. Moja Żona też nie jest ani specjalną fanką narciarstwa ani specjalna fanką jazdy na rowerze, ale wystarczy odpowiedni bodziec i już pyta kiedy jedziemy do Madonny bo takie ma wspomnienia: A i na rower mnie wyciąga w weekend, bo nie musi gotować 😉, ja ustalam tylko miejsce, zazwyczaj dość daleko (tak min. to 15 km od domu w jedną stronę). Tak było w sobotę. Niewiele do szczęścia potrzeba, tylko chytrym trzeba być. Jak głosi slogan reklamowy KFC - Be smart 🙂 pozdro i powodzonka Zmobilizowałem żonę do zabranie się za siebie. Hantelki, ćwiczenia mięśni brzucha, do tego rowerek- wszystko w domu. Żona ma wadę serca polegająca na tym, że tętno spoczynkowe rzadko schodzi poniżej 85/min. Więc taki rowerek stacjonarny, z pomiarem pulsu i zdefiniowaniem max pulsu w czasie ćwiczenia jest idealny. Bo nie dopuści, do wejścia w puls rzędu +150. Czy będę sam jeździł na tym sprzęcie? Pewnie tak, jesienią i zimą. Teraz zostają zwykłe dwa koła. 2 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
brachol Posted May 25, 2024 Share Posted May 25, 2024 @grimson jak małżonka trochę poćwiczy, to tętno powinno być niższe. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jan Posted May 25, 2024 Share Posted May 25, 2024 1 godzinę temu, brachol napisał: to tętno powinno być niższe. można też zmienić małżonkę na taką o niższym tętnie 1 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
grimson Posted May 25, 2024 Author Share Posted May 25, 2024 6 godzin temu, Jan napisał: można też zmienić małżonkę na taką o niższym tętnie Ja nie zmieniam, czuję że ty masz takie doświadczenie. 1 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
grimson Posted May 25, 2024 Author Share Posted May 25, 2024 9 godzin temu, brachol napisał: @grimson jak małżonka trochę poćwiczy, to tętno powinno być niższe. To jest taka wada serducha, że odpadają wszystkie ćwiczenia blisko progu beztlenowego, bo jest to zwyczajnie niebezpieczne. Zostają raczej zabawy z progami 120-140 i raczej nie więcej. Czy żonie spadnie tętno od regularnego rowerku? Coś tam pewnie pójdzie w dół w spoczynkowym, ale nie ma co liczyć na dobicie do "7" z przodu. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
brachol Posted May 26, 2024 Share Posted May 26, 2024 19 godzin temu, Jan napisał: można też zmienić małżonkę na taką o niższym tętnie a nie było mowy o "w zdrowiu i chorobie"? 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jan Posted May 26, 2024 Share Posted May 26, 2024 6 godzin temu, brachol napisał: a nie było mowy o "w zdrowiu i chorobie"? Niestety to tylko teoria, wg statystyk GUS tylko w 2023 roku w Polsce otwarto ponad 81 tysięcy spraw rozwodowych a zawarto mniej niż 160 tysięcy małżeństw, czyli co drugi ma w d. tą przysięgę. Jak czytam że ON kupił dla NIEJ rowerek, ON zrobił dla NIEJ program na brzuszki i nogi i ONA ma ćwiczyć w domu a ON sobie pojedzie w teren a jak nie to CICHE DNI będą to przypomina mi klasycznego Araba. 4 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Victor Posted May 26, 2024 Share Posted May 26, 2024 3 godziny temu, Jan napisał: klasycznego Araba Do klasycznego brakuje przynajmniej trzech … 😉 1 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
grimson Posted May 30, 2024 Author Share Posted May 30, 2024 (edited) Mam cel na nowy sezon: guma, DH i dzida w dół 😁: Edited April 23, 2025 by grimson 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
rulez Posted May 30, 2024 Share Posted May 30, 2024 Witam Z ciekawości zapytam, na jakich stronach szukacie najczęściej kwater/noclegów? W tym roku już sobie i jeżdżacym w mojej rodzine obiecałem, że robimy wypad na narty Austria/Włochy. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mig Posted May 30, 2024 Share Posted May 30, 2024 (edited) 5 godzin temu, rulez napisał: Witam Z ciekawości zapytam, na jakich stronach szukacie najczęściej kwater/noclegów? W tym roku już sobie i jeżdżacym w mojej rodzine obiecałem, że robimy wypad na narty Austria/Włochy. Na stronach gminnych/municypalnych lub malych biur podrozy. Edited May 30, 2024 by mig Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jan Posted May 30, 2024 Share Posted May 30, 2024 6 godzin temu, rulez napisał: Witam Z ciekawości zapytam, na jakich stronach szukacie najczęściej kwater/noclegów? W tym roku już sobie i jeżdżacym w mojej rodzine obiecałem, że robimy wypad na narty Austria/Włochy. wrzuć do Googlarki : nazwa destynacji narciarskiej + Übernachtungen (Austria) lub + Pernottamenti (Włochy) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jan Posted May 30, 2024 Share Posted May 30, 2024 8 godzin temu, grimson napisał: Mam cel na nowy sezon: guma, DH i dzida w dół 😁: zapisz się na zawody o Puchar Białego Pierścienia Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
grimson Posted June 20, 2024 Author Share Posted June 20, 2024 W ramach budowania formy pod nowy sezon, zacząłem z powrotem podnosić żelastwo. Na razie wygląda to następująco, wszystkie wyniki z zapasem: - bench press: 90kg - deadlift: 130kg - squat 120kg Weszła zmiana żywienia, celuję w bench press 120kg, deadlift 180kg, squat 180kg już przed nowym sezonem. Do tego bieganie i rower. 1 1 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mig Posted June 21, 2024 Share Posted June 21, 2024 Może interesowałoby Cie wniesienie kilku m3 drewna w klockach po 40 stopniach w górę to zapraszam. Znacznie lepszy trening niż jakieś zelastwo.... ;-)) 3 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jan Posted June 21, 2024 Share Posted June 21, 2024 22 godziny temu, grimson napisał: W ramach budowania formy pod nowy sezon, zacząłem z powrotem podnosić żelastwo. i gdzie planujesz jazde na nartach? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
moruniek Posted June 21, 2024 Share Posted June 21, 2024 23 godziny temu, grimson napisał: W ramach budowania formy pod nowy sezon, zacząłem z powrotem podnosić żelastwo. Na razie wygląda to następująco, wszystkie wyniki z zapasem: - bench press: 90kg - deadlift: 130kg - squat 120kg Weszła zmiana żywienia, celuję w bench press 120kg, deadlift 180kg, squat 180kg już przed nowym sezonem. Do tego bieganie i rower. Chcesz to osiągnąć w jeden niecały sezon ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
brachol Posted June 22, 2024 Share Posted June 22, 2024 10 godzin temu, mig napisał: Może interesowałoby Cie wniesienie kilku m3 drewna w klockach po 40 stopniach w górę to zapraszam. Znacznie lepszy trening niż jakieś zelastwo.... ;-)) A i dodatkowo widać, że cos się zrobiło, a nie tylko cały wysiłek w powietrze... 1 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
grimson Posted June 22, 2024 Author Share Posted June 22, 2024 10 godzin temu, moruniek napisał: Chcesz to osiągnąć w jeden niecały sezon ? Kwestia treningów. Niedawno podnosiłem znacznie więcej w każdym z tych trzech bojów. Pamięć mięśniowa jest, motywacja także. 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Victor Posted July 15, 2024 Share Posted July 15, 2024 (edited) Na zewnątrz +30 w środku -4 😅 Pierwsze nartowanie w nowym sezonie . Warunki bardzo fajne. Od dziś wszystko działa. Piste 1 rezerwacja kluby -dziś ćwiczą Kanadyjczycy, snowpark działający i na dwójce bez tłoku . Syn pierwsze nartowanie po ubiegłym sezonie( luty w Zwardoniu ) i całkiem dobrze mu idzie,widać,że nie zapomniał . Dobra robota @Adam ..DUCH 👌 Edited July 15, 2024 by Victor 3 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marcos73 Posted July 15, 2024 Share Posted July 15, 2024 Godzinę temu, Victor napisał: Na zewnątrz +30 w środku -4 😅 Pierwsze nartowanie w nowym sezonie . Warunki bardzo fajne. Od dziś wszystko działa. Piste 1 rezerwacja kluby -dziś ćwiczą Kanadyjczycy, snowpark działający i na dwójce bez tłoku . Syn pierwsze nartowanie po ubiegłym sezonie( luty w Zwardoniu ) i całkiem dobrze mu idzie,widać,że nie zapomniał . Dobra robota @Adam ..DUCH 👌 Wariat 😉 pozdro Chociaż masz blisko - to jeszcze rozumiem. 3 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Victor Posted July 15, 2024 Share Posted July 15, 2024 1 godzinę temu, Marcos73 napisał: Wariat 😉 pozdro Chociaż masz blisko - to jeszcze rozumiem. To się nazywa już wariactwo 😅 …wychodzisz z zamrażarki a na zewnątrz upal, że czujesz jakby ktoś Ci bejsbolem w przód twarzy dobrze strzelił a na dobitkę jeszcze schody 🤷♂️🤪 pozdro 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mitek Posted July 15, 2024 Share Posted July 15, 2024 Czesć A jakie marnotrawstwo energii... Pozdro Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jan Posted July 15, 2024 Share Posted July 15, 2024 Godzinę temu, Mitek napisał: A jakie marnotrawstwo energii. na dachu hali zamontowano ponad 10 tysięcy solarów - wystarcza na działanie chłodzenia a nadmiar oddają do sieci Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wujot2 Posted July 15, 2024 Share Posted July 15, 2024 Godzinę temu, Jan napisał: na dachu hali zamontowano ponad 10 tysięcy solarów - wystarcza na działanie chłodzenia a nadmiar oddają do sieci To chyba ma duży sens bo pewnie najwięcej energii potrzeba w upalne dni. Czyli jest dobra korelacja z potrzebami. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts