Edwin Napisano Czwartek o 20:29 Udostępnij Napisano Czwartek o 20:29 (edytowane) 4 godziny temu, Jan napisał: oczywiście @a_senior drogi Andrzeju podpuszczam najbardziej Ciebie co byś się częściej z wnukami na narty wybrał i lanie by Tobie sprawili jak to robi moja wnusia (nawet nie wiedziałem że Skiline to zarejestrowało) To był mój pierwszy sezon na emeryturze i starałem się go maksymalnie wykorzystać tym bardziej że miałem skipass sezonowy i jeszcze kilkanaście dni na "darmowych" W tym temacie widzę że niektórzy mylą urlop z treningiem ale jak tak lubią to ich sprawa. Ja cieszę się bardzo jeśli uda mi się w ciągu dnia zjechać te 8 - 10 km. Mam nadzieję że uda nam się jeszcze kiedyś razem pozjeżdżać na nartach. Kuźwa,no to bardzo się tą emeryturą przejałeś chyba, bo bardzo emerycka jazda. Jestem w szoku zwłaszcza że tak dużo dni spędzasz na nartach... Edytowane Czwartek o 20:29 przez Edwin 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan Napisano Czwartek o 20:40 Udostępnij Napisano Czwartek o 20:40 10 minut temu, Edwin napisał: Kuźwa,no to bardzo się tą emeryturą przejałeś chyba, bo bardzo emerycka jazda. Jestem w szoku zwłaszcza że tak dużo dni spędzasz na nartach... też jestem w szoku, na przyszłość 🛷 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Edwin Napisano Czwartek o 20:47 Udostępnij Napisano Czwartek o 20:47 11 godzin temu, jurek_h napisał: Ja tam nie zazdroszczę. Zdecydowanie preferuję jakość a nie ilość. p.s. z "nierozprawianiem" także mi się coś nie zgadza 🙂 Pan Jan ma 148 postów tylko w tym wątku a np. ja 150 na całym forum 🙂 Harpia. Nie pierdol,tylko dolicz do tych 150 postów swoje stare posty które pisałeś 😁 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Victor Napisano Czwartek o 20:51 Udostępnij Napisano Czwartek o 20:51 22 minuty temu, Edwin napisał: Kuźwa,no to bardzo się tą emeryturą przejałeś chyba, bo bardzo emerycka jazda. Jestem w szoku zwłaszcza że tak dużo dni spędzasz na nartach... Edwin 😂 Jan bekę kręci 😉 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan Napisano Piątek o 08:52 Udostępnij Napisano Piątek o 08:52 22 godziny temu, a_senior napisał: Coś mam. Plose 2016. no ale z Ciebie to widać jedynie lewą rękę 🙂 najfajniej nakręcony masz filmik "Ania w Ischgl" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
a_senior Napisano Piątek o 14:17 Udostępnij Napisano Piątek o 14:17 5 godzin temu, Jan napisał: no ale z Ciebie to widać jedynie lewą rękę 🙂 najfajniej nakręcony masz filmik "Ania w Ischgl" Kręcenie GoPro przypiętą na pasku ma swoje wady. 🙂 Anię kręciłem kamerką i to jest najlepszy sposób do filmowania narciarza w akcji. Dobre trzymanie jedną ręką, dobra stabilizacja i potężny zoom optyczny. Jedyna wada - trzeba tę kamerkę ze soba wozić. Podobnie jest z aparatem. Lepszy niż smartfon, ale znów trzeba go osobno wozić. GoPro nadaje się do specyficznych filmowań jak moje Plose. Wszystkie te narzędzia wypróbowałem. I niestety najlepszy jest mimo wszystko smarfon dobrej jakości. Bo ten masz cały czas pod ręką. 🙂 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrzysiekK Napisano Piątek o 15:21 Autor Udostępnij Napisano Piątek o 15:21 Godzinę temu, a_senior napisał: Kręcenie GoPro przypiętą na pasku ma swoje wady. 🙂 Anię kręciłem kamerką i to jest najlepszy sposób do filmowania narciarza w akcji. Dobre trzymanie jedną ręką, dobra stabilizacja i potężny zoom optyczny. Jedyna wada - trzeba tę kamerkę ze soba wozić. Podobnie jest z aparatem. Lepszy niż smartfon, ale znów trzeba go osobno wozić. GoPro nadaje się do specyficznych filmowań jak moje Plose. Wszystkie te narzędzia wypróbowałem. I niestety najlepszy jest mimo wszystko smarfon dobrej jakości. Bo ten masz cały czas pod ręką. 🙂 Ja mam też kamerkę z zoomem ale to dość stary model. Stabilizację ma, dotyk na ekranie też ale sam ekran to w warunkach słonecznych bieda z nędzą. Złapanie celu w zoomie jest trudne. Jakość przeciętna. Ale wiadomo. Wiekowe to to … mi generalnie najlepiej wychodzi z GoPro ale nie zamocowane na kasku czy piersi tylko z ręki. Można wtedy umieść, opuścić, skręcić. Fajne są efekty. Tylko osoba filmująca jest niestety zaangażowana istotnie. Na kasku to wiadomo. Patrz na mnie i jedz. To wszystko. Albo kamera do tyłu i ja jadę za kimś. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lexi Napisano Piątek o 17:08 Udostępnij Napisano Piątek o 17:08 1 godzinę temu, KrzysiekK napisał: Ja mam też kamerkę z zoomem ale to dość stary model. Stabilizację ma, dotyk na ekranie też ale sam ekran to w warunkach słonecznych bieda z nędzą. Złapanie celu w zoomie jest trudne. Jakość przeciętna. Ale wiadomo. Wiekowe to to … mi generalnie najlepiej wychodzi z GoPro ale nie zamocowane na kasku czy piersi tylko z ręki. Można wtedy umieść, opuścić, skręcić. Fajne są efekty. Tylko osoba filmująca jest niestety zaangażowana istotnie. Na kasku to wiadomo. Patrz na mnie i jedz. To wszystko. Albo kamera do tyłu i ja jadę za kimś. Pozostaje dron - follow me.. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano Sobota o 07:45 Udostępnij Napisano Sobota o 07:45 W dniu 1.05.2025 o 18:20, Jan napisał: oczywiście @a_senior drogi Andrzeju podpuszczam najbardziej Ciebie co byś się częściej z wnukami na narty wybrał i lanie by Tobie sprawili jak to robi moja wnusia (nawet nie wiedziałem że Skiline to zarejestrowało) To był mój pierwszy sezon na emeryturze i starałem się go maksymalnie wykorzystać tym bardziej że miałem skipass sezonowy i jeszcze kilkanaście dni na "darmowych" Ja cieszę się bardzo jeśli uda mi się w ciągu dnia zjechać te 8 - 10 km. Mam nadzieję że uda nam się jeszcze kiedyś razem pozjeżdżać na nartach. "W tym temacie widzę że niektórzy mylą urlop z treningiem ale jak tak lubią to ich sprawa." Nie bardzo rozumiem tę ocenę... Ludzie są różni. Dla mnie przebiegnięcie dychy w godzinę jest rekordem, dla mojego kumpla czas koło 45 min to przebieżka. Tu jest podobnie - stopień wytrenowania, umiejętności, genetyka, preferencje... są po prostu różne i tyle. Ja na nartach też nie lubię zwiedzać bo wtedy jazda nie jest priorytetem. Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jurek_h Napisano Sobota o 14:45 Udostępnij Napisano Sobota o 14:45 (edytowane) W dniu 1.05.2025 o 22:47, Edwin napisał: Harpia. Nie pierdol,tylko dolicz do tych 150 postów swoje stare posty które pisałeś 😁 No to włączmy rzetelną statystykę. Aktualne konto mam 6 miesięcy i 150 postów. Hans napisał 2800 postów w ciągu 66 -ciu miesięcy . ( posiadania swojego konta) Prosto przeliczając, na dzień pisze tu, prawie dwa razy więcej głupot niż ja 🙂 p.s. wszystkie merytoryczne posty napisałem już dawno w poprzednim wcieleniu. Teraz zostały tylko głupoty. Typu jakość / ilośc i podobne. Niech każdy wybierze która pisanina ma dla niego jakiś sens. Można obijać bez sensu 😉 tyczki i można turystycznie wozić tyłek. Każde przebywanie na nartach jest super. Formę wybiera każdy sam i taką jest dla niego najlepsza. Dziwią mnie jedynie wyścigi na dłuższy kijek 😄 sorry kijki. ( ja mam wbrew zalecenim za krótkie bo 115 od wielu lat, zastanowiłem się i nigdy innej długości nie miałem 😄 ) Aczkolwiek pozór obiektywizmu jest wskazany. No nie w kijkach ale ocenie jazdy na nartach. p.s. 2 byłem dziś na Chełmie w Myślenicach. Śniegu brak ale dla odmiany sporo ludzi 🙂 Ciekawe dlaczego zimą jest odwrotnie ? Edytowane Sobota o 15:57 przez jurek_h 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bruner79 Napisano Sobota o 16:05 Udostępnij Napisano Sobota o 16:05 Godzinę temu, jurek_h napisał: Dziwią mnie jedynie wyścigi na dłuższy kijek 😄 sorry kijki. ( ja mam wbrew zalecenim za krótkie bo 115 od wielu lat, zastanowiłem się i nigdy innej długości nie miałem 😄 ) Widzisz, jeździsz tak od lat, a dopiero całkiem niedawno prosi zagaili w sieci temat doboru krótszych kijków, wtajemniczeni wiedzą o co CHO. Takze jesteś protoplasta 😁😁😁 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grimson Napisano Sobota o 17:05 Udostępnij Napisano Sobota o 17:05 W dniu 1.05.2025 o 18:20, Jan napisał: ten wykres EKG nie wygląda najlepiej 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
brachol Napisano wczoraj o 06:41 Udostępnij Napisano wczoraj o 06:41 13 godzin temu, grimson napisał: ten wykres EKG nie wygląda najlepiej Bo to jest wykres libido... pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grimson Napisano wczoraj o 06:54 Udostępnij Napisano wczoraj o 06:54 12 minut temu, brachol napisał: Bo to jest wykres libido... pozdro W tym wieku piki w górę mogą zabić, więc ten teges ostrożnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcos73 Napisano wczoraj o 08:58 Udostępnij Napisano wczoraj o 08:58 W dniu 30.04.2025 o 11:23, Jan napisał: 😀dzięki Andrzeju - chciałem pojechać jak @Marcos73 w Białce ale tego poziomu już nie osiągnę Liczyłem na Twój filmik, tak myślę że na przyszły sezon zakupię jakiegoś drona do filmowania. W kasku już dawno (to już mój 3 kask) ale jak jest ciepło i wnusie nie widzą to zapominam Janek, po płaskim to trzeba umić. Ze stromego to każdy zjedzie na nartach, ewentualnie na dupie. Byle w jednym kawałku😀. Sukcesy p. Shiffrin to przede wszystkim niesamowita umiejętność jazdy …. Po płaskim. pozdro 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcos73 Napisano 21 godzin temu Udostępnij Napisano 21 godzin temu W dniu 1.05.2025 o 22:29, Edwin napisał: Kuźwa,no to bardzo się tą emeryturą przejałeś chyba, bo bardzo emerycka jazda. Jestem w szoku zwłaszcza że tak dużo dni spędzasz na nartach... Edwin, 10km przewyższenia i 68km zjazdów to emerycka jazda? Moim zdaniem to bardzo dobrze i dużo. pozdro 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Edwin Napisano 17 godzin temu Udostępnij Napisano 17 godzin temu 3 godziny temu, Marcos73 napisał: Edwin, 10km przewyższenia i 68km zjazdów to emerycka jazda? Moim zdaniem to bardzo dobrze i dużo. pozdro Chodziło mi o film na slalomie😀 Z Twoim postem w stu proc. się zgadzam. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcos73 Napisano 17 godzin temu Udostępnij Napisano 17 godzin temu 6 minut temu, Edwin napisał: Chodziło mi o film na slalomie😀 Z Twoim postem w stu proc. się zgadzam. Fakt, walki nie było😉. Dał wygrać? pozdro 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
moruniek Napisano 16 godzin temu Udostępnij Napisano 16 godzin temu 45 minut temu, Marcos73 napisał: Fakt, walki nie było😉. Dał wygrać? pozdro Będziesz miał wnuki, to zrozumiesz 😉. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
moruniek Napisano 16 godzin temu Udostępnij Napisano 16 godzin temu W dniu 3.05.2025 o 16:45, jurek_h napisał: ... p.s. 2 byłem dziś na Chełmie w Myślenicach. Śniegu brak ale dla odmiany sporo ludzi 🙂 Ciekawe dlaczego zimą jest odwrotnie ? Czego nie rozumiesz ? W zimie to góra ze śniegiem, ludzi przeraża, a teraz taka, jakby mniej straszna 😉. Do Zakopanego korek, to pojechali do Myślenic 😉. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lexi Napisano 16 godzin temu Udostępnij Napisano 16 godzin temu 1 minutę temu, moruniek napisał: Do Zakopanego korek, to pojechali do Myślenic 😉. Mieli myślenice czy jechać do Zakopanego.. 1 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcos73 Napisano 15 godzin temu Udostępnij Napisano 15 godzin temu Godzinę temu, moruniek napisał: Będziesz miał wnuki, to zrozumiesz 😉. I vice versa. pozdro 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
a_senior Napisano 2 godziny temu Udostępnij Napisano 2 godziny temu W dniu 4.05.2025 o 10:58, Marcos73 napisał: Janek, po płaskim to trzeba umić. Ze stromego to każdy zjedzie na nartach, ewentualnie na dupie. Byle w jednym kawałku😀. Ja bym nawet poszedł dalej w tym rozumowaniu. Nie sztuka zjeżdżać. Po płaskim czy stromym. Sztuką jest dobre stanie, prawidłowa postawa. Po tym poznaje się dobrego narciarza. 🙂 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan Napisano 1 godzinę temu Udostępnij Napisano 1 godzinę temu 53 minuty temu, a_senior napisał: Ja bym nawet poszedł dalej w tym rozumowaniu. Nie sztuka zjeżdżać. Po płaskim czy stromym. Sztuką jest dobre stanie, prawidłowa postawa. Po tym poznaje się dobrego narciarza. 🙂 żadnej sztuki tu nie widzę, raczej umiejętność zachowania równowagi na śliskim z dwoma długimi przedmiotami przypiętymi do nóg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
brachol Napisano 20 minut temu Udostępnij Napisano 20 minut temu 1 godzinę temu, a_senior napisał: Ja bym nawet poszedł dalej w tym rozumowaniu. Nie sztuka zjeżdżać. Po płaskim czy stromym. Sztuką jest dobre stanie, prawidłowa postawa. Po tym poznaje się dobrego narciarza. 🙂 Mitek poznaje dobrego narciarza po tym jak wyciąga buty z samochodu... pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi