Jasiek. Posted January 31, 2024 Author Share Posted January 31, 2024 Dziś słoneczko przeplatane chmurkami ale najlepszy dzień jak na razie bo... Ankogel 😍 moja miłość. Po prostu kocham tą górkę z wyjątkiem tych porąbanych wagoników 🤨 ale to tak jak z Pilskiem. Rano czułem się nie swoje bo do 10 chyba byłem sam. Potem dojechali ale kilkunastu na te trasy to zero. 2 szkółki, które nie wiem co tam robiły bo padali jak muchy. Szacun dla instruktorów którzy ich tam przywieźli. Ale wracając do warunków... Przecudny warun z rana twardo ale na moich nowych zabawkach nie ma z tym problemy a o 13 zmiana nart na 99 i bajeczka. Dolna trasa zamieniła się w wiosenną breje a to tygryski kochają najbardziej. Cudowna jazda do 16. Narty płynęły po miękkim śniegu. Uwielbiam taki warun. 5 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jasiek. Posted February 2, 2024 Author Share Posted February 2, 2024 Kolejne 2 dni na Anko... Wczoraj zacząłem na Molltku ale płaskie światło a raczej jego kompletny brak zepsuło zapowiadaną zabawę a więc po 3 zjazdach w 3 kierunkach szybka zmiana decyzji no i przyjazd na Ankogela. Tu góra podobnie jak na Molltku ale dolna czarnulka... boska. Miał być szybki szpil i pivo a tu super jazda do 16. Dziś zjazd do domu a więc plan Anko do 12... ale zapanował ludziowy armagedon na górę ludzie czekali 3-4 wagoniki czyli 1 zjazd na godzinę 😁 brawo wy stójcie jak lubicie... ja tylko na dole 8 zjazdów bez kolejki. Uwielbiam tą trasę zresztą sami zobaczcie jak jej nie lubieć... Niestety bajka się skończyła 😦 od poniedziałku horror na Chopku 😉😁 5 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dany de Vino Posted February 3, 2024 Share Posted February 3, 2024 (edited) W dniu 27.01.2023 o 22:45, Gabrik napisał: 60 euro, to jest chyba jednak przesada, choć nie znam miejscówki i może warto Byłem tam w zeszłym tygodniu - w kasie 1 dzień = 69E. Podobno online wychodzi jakieś 3 lub 4E taniej. Parking 10 do 15E (zależnie od sezonu). Dla posiadaczy sezonówki jest free, ale miejsc na nim b. mało. Kwaterki też poszły bardzo w górę, ale jeszcze można coś tam wyhaczyć. Faktem jest, że realizują spore inwestycje, ale Alp z tego i tak żadnym sposobem nie zrobią. Edited February 3, 2024 by Dany de Vino 1 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jasiek. Posted February 3, 2024 Author Share Posted February 3, 2024 No ja mam sezonke a więc można powiedzieć, że za darmo bo już zapłacone 😉🤣 3 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
moruniek Posted February 3, 2024 Share Posted February 3, 2024 8 godzin temu, Jasiek. napisał: No ja mam sezonke a więc można powiedzieć, że za darmo bo już zapłacone 😉🤣 Tylko musisz wyjeździć odpowiednią ilość dni w sezonie 😉. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jasiek. Posted February 3, 2024 Author Share Posted February 3, 2024 (edited) 1 godzinę temu, moruniek napisał: Tylko musisz wyjeździć odpowiednią ilość dni w sezonie 😉. No u mnie raczej to nie będzie problemem już mam 10 dni Chopok na liczniku TMR + 6 dni teraz w A po 60... + 6 dni na Chopku po 55 i jestem do przodu a gdzie tam maj 🤔🤣🤣sam rachunek jest prosty 🤷 PS. zapomniałem, że już zamówiłem 6 dni na święta wielkanocne w Austrii 🤩 Edited February 3, 2024 by Jasiek. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jasiek. Posted February 6, 2024 Author Share Posted February 6, 2024 (edited) O ja pierdziu po co ja tu przyjechałem z Austrii 🤔 Dziś pogodowe okienko ina tym koniec. Góra 💯 może lepiej bo Funitela nie włączyli a jeździ nawet gdy jest grubo. Na Lukovej przewracało ludzi i to dosłownie. Ja z Lukovej2 na 1 podjechałem wystarczyło rozłożyć ręce a wiatr robił za wyciąg A więc jeździł tylko dół... poza tym z Chopka Polacy zrobili Białkę a czułem się jak w sCyrku wszędzie kolejki na 30 min umiejętności narciarzy białkowe (padali jak muchy) wczorajszy deszcz+ratrak zamarzł. Cała ferajna z zakopca jest na SVKi 😳😡 Ludziowy kataklizm!!! VID_20240206_103442.mp4 PS. Jak ktoś planuje to niech sobie odpuści. Ja dziś o 13 byłem na basenach. Pozdrawiam Edited February 6, 2024 by Jasiek. 2 3 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jan Posted February 6, 2024 Share Posted February 6, 2024 12 minut temu, Jasiek. napisał: O ja pierdziu po co ja tu przyjechałem z Austrii 🤔 Dziś pogodowe okienko ina tym koniec. Góra 💯 może lepiej bo Funitela nie włączyli a jeździ nawet gdy jest grubo. Na Lukovej przewracało ludzi i to dosłownie. Ja z Lukovej2 na 1 podjechałem wystarczyło rozłożyć ręce a wiatr robił za wyciąg A więc jeździł tylko dół... poza tym z Chopka Polacy zrobili Białkę a czułem się jak w sCyrku wszędzie kolejki na 30 min umiejętności narciarzy białkowe (padali jak muchy) wczorajszy deszcz+ratrak zamarzł. Cała ferajna z zakopca jest na SVKi 😳😡 Ludziowy kataklizm!!! VID_20240206_103442.mp4 21 MB · 0 pobrań PS. Jak ktoś planuje to niech sobie odpuści. Ja dziś o 13 byłem na basenach. Pozdrawiam faktycznie błąd z tą Austrią Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
cappo Posted February 6, 2024 Share Posted February 6, 2024 Byłem od 27 stycznia do 3 lutego, ale czegoś takiego to ja nie widziałem. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marcos73 Posted February 6, 2024 Share Posted February 6, 2024 1 godzinę temu, Jasiek. napisał: O ja pierdziu po co ja tu przyjechałem z Austrii 🤔 Dziś pogodowe okienko ina tym koniec. Góra 💯 może lepiej bo Funitela nie włączyli a jeździ nawet gdy jest grubo. Na Lukovej przewracało ludzi i to dosłownie. Ja z Lukovej2 na 1 podjechałem wystarczyło rozłożyć ręce a wiatr robił za wyciąg A więc jeździł tylko dół... poza tym z Chopka Polacy zrobili Białkę a czułem się jak w sCyrku wszędzie kolejki na 30 min umiejętności narciarzy białkowe (padali jak muchy) wczorajszy deszcz+ratrak zamarzł. Cała ferajna z zakopca jest na SVKi 😳😡 Ludziowy kataklizm!!! VID_20240206_103442.mp4 21 MB · 0 pobrań PS. Jak ktoś planuje to niech sobie odpuści. Ja dziś o 13 byłem na basenach. Pozdrawiam Jasiek, białczańskie tygrysy Europy, doszły do wniosku, że na Podhalu jest zbyt tanio, żeby się pokazać, trza walić na Chopok, bo to Sztos😉. pozdro 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
moruniek Posted February 6, 2024 Share Posted February 6, 2024 A w tej Austrii chcą się zamykać, ośrodek likwidować. https://www.onet.pl/informacje/onetwiadomosci/nie-ma-sniegu-nie-ma-gosci-rosnace-temperatury-podgryzaja-alpejski-biznes/p28pw5r,79cfc278 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mikoski Posted February 6, 2024 Share Posted February 6, 2024 Z cenami za karnet to ładnie ich popierdoliło, 63 euro za dzień🤣 to wolę pojechać 2 godziny dłużej do Austrii skipas np lungo będzie tańszy. Trasy to nie ma porównania.Odradzam każdemu wyjazd na Chopok mgła ,wiatr , lód , kolejki to nasza specjalność 👍tak powinni się reklamować. Ja głupi byłem tam z dziesięć razy lub więcej i zawsze coś. 1 3 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mikoski Posted February 6, 2024 Share Posted February 6, 2024 (edited) Do tego jeszcze każą sobie płacić za parking Omijać Chopok nie jeździjcie taaaaam Edited February 6, 2024 by Mikoski 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jan Posted February 6, 2024 Share Posted February 6, 2024 16 minut temu, Mikoski napisał: 63 euro za dzień to mniej więcej tyle ile płacę za cały miesiąc w hali Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mikoski Posted February 6, 2024 Share Posted February 6, 2024 1 minutę temu, Jan napisał: to mniej więcej tyle ile płacę za cały miesiąc w hali 63 to cena na jutro a chyba w szczycie było 69 ale nie jestem pewien Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marcos73 Posted February 6, 2024 Share Posted February 6, 2024 Godzinę temu, Mikoski napisał: 63 to cena na jutro a chyba w szczycie było 69 ale nie jestem pewien Za 63 euro to tylko 1h stania w kolejce, a 69 euro to 1,5h + 15min. gratis. Nie wiedziałeś? A myślałem że Ty światowy jesteś. Taka promka a Ty w domu. pozdro 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Victor Posted February 6, 2024 Share Posted February 6, 2024 1 godzinę temu, Jan napisał: to mniej więcej tyle ile płacę za cały miesiąc w hali A gdzie ta hala? Bo z szybkiego wyliczenia wychodzi,że za rok to 750 Jurków czyli 15 wejść dniowych na Snowworld w NL ! Daj namiar 😉 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jan Posted February 7, 2024 Share Posted February 7, 2024 6 godzin temu, Victor napisał: A gdzie ta hala? Bo z szybkiego wyliczenia wychodzi,że za rok to 750 Jurków czyli 15 wejść dniowych na Snowworld w NL ! Daj namiar 😉 wiosną ubiegłego roku kupiłem do hali NEUSS za 699 euro, https://www.alpenpark-neuss.de/piste.html?utm_campaign=neuss_23&utm_source=google&utm_medium=cpc&utm_content=google_sea&utm_market=de&gad_source=1&gclid=EAIaIQobChMIzJTLir-YhAMVNZ2DBx3qYgkhEAAYASABEgIivvD_BwE w tym roku prawdopodobnie nie kupię bo podnieśli cenę na 999 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mitek Posted February 7, 2024 Share Posted February 7, 2024 Cześć Wydałeś 700 Eurasów za sezonówkę na hali??? Żyjemy jednak w innych światach. POzdro 4 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Victor Posted February 7, 2024 Share Posted February 7, 2024 1 godzinę temu, Jan napisał: wiosną ubiegłego roku kupiłem do hali NEUSS za 699 euro, https://www.alpenpark-neuss.de/piste.html?utm_campaign=neuss_23&utm_source=google&utm_medium=cpc&utm_content=google_sea&utm_market=de&gad_source=1&gclid=EAIaIQobChMIzJTLir-YhAMVNZ2DBx3qYgkhEAAYASABEgIivvD_BwE w tym roku prawdopodobnie nie kupię bo podnieśli cenę na 999 Sprawdziłem ich stronę wychodzi,że to też SnowWorld ale z opcją rocznego którego w NL brakuje (nawet śnieg Niemiec do domu sprzedaje 🤦♂️). Gdyby nie te dziwne godziny otwarcia i dojazd lokalnymi drogami ode mnie a mam to raptem 30 km więcej od Landgraaf oferta nawet za tego tysiaka była by do rozważenia . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mitek Posted February 7, 2024 Share Posted February 7, 2024 Cześć W zupełnie innych... Pozdro 1 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Victor Posted February 7, 2024 Share Posted February 7, 2024 2 minuty temu, Mitek napisał: Cześć W zupełnie innych... Pozdro Cześć Nie chcę zaczynać tu dyskusji ale czas na euro w PL i szybko zmieniłbyś zdanie,że to ten sam świat a nawet tańszy jak Polska . pozdro Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
SzymQ Posted February 7, 2024 Share Posted February 7, 2024 9 minutes ago, Mitek said: Cześć W zupełnie innych... Pozdro W Pl za jedyne 500 EUR to można nawet kupić sezonówkę na Szrenicę i jeździć dowoli... ;). Chyba jednak lepsza jazda w hali i w ostatecznym rozrachunku to może nawet tańsza... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mitek Posted February 7, 2024 Share Posted February 7, 2024 (edited) 4 minuty temu, Victor napisał: Cześć Nie chcę zaczynać tu dyskusji ale czas na euro w PL i szybko zmieniłbyś zdanie,że to ten sam świat a nawet tańszy jak Polska . pozdro Cześć Ale Stary, ja nie mam nic złego na myśli. Po pierwsze dla mnie to sporo kasy - za niewiele więcej opędzam teraz tygodniowy wyjazd do Austrii al całej rodziny a dla Ciebie czy Jana to może być pierdnięcie -tylko zazdroszczę. Po drugie - ja nie jestem tak napięty na narty, żeby w ogóle jeździć w lecie w hali (jeździłem w hali nie raz i wiem o co chodzi - jakby co). Niestarcza mi czasu na inne aktywności. Z tego względu to nawet podwójnie dwa inne światy - co nie znaczy, że którykolwiek w tym momencie krytykuję. Pozdro Edited February 7, 2024 by Mitek 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lexi Posted February 7, 2024 Share Posted February 7, 2024 7 minut temu, SzymQ napisał: W Pl za jedyne 500 EUR to można nawet kupić sezonówkę na Szrenicę i jeździć dowoli... Różnica w tym że sezonówka a karnet roczny to nie to samo.. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts