Estka Napisano Środa o 21:37 Autor Udostępnij Napisano Środa o 21:37 22 godziny temu, Spiochu napisał: Zmiany można opisać matematycznie. Jest 2x drożej, 2x więcej ludzi i 2x mniej śniegu. I tu mnie zaskoczyłeś. Bo zawsze mówiłam, że dobry narciarz to i bez śniegu pojedzie, ale nie sądziłam, że za takie warunki trzeba będzie dopłacać... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Spiochu Napisano Środa o 21:37 Udostępnij Napisano Środa o 21:37 12 godzin temu, grimson napisał: I gitara, zaraz będzie 8x mniej ludzi. tym lepiej dla nas. Więcej, nie mniej. W ostatnich latach ilość narciarzy na stoku bardzo wzrosła. Nawet w Alpach są dzikie tłumy. Mam wrażenie, że wiekszości to nie przeszkadza. Nie znają narciarstwa z poprzedniej, lepszej epoki. 8 godzin temu, Jan napisał: jakie mniej śniegu ??? Mieliśmy kilka razy zawody froumowe na Dzikowcu. Kiedy ostatnio był czynny (główne krzesło)? Chyba przed covidem. Procę na CG otwierają na tydzień w roku i nie w każdym sezonie. Kasprowego nawet przy tym ataku zimy jeszcze nie otworzyli. Pilsko nieczynne, Stożek kończy działalność. Ale jest 3cm śniegu we Wrocku, normalnie epoka lodowcowa. Ja pamiętam jak na Kasprowym jeździłem na nartach w połowie czerwca, w maju przechodziłem przez środek Wielkiego Stawu Polskiego, a w listopadzie śmigałem na Stożku w Wiśle. Pamiętam puch na Skrzycznym kiedy w lesie zapadałem się po pas w nartach albo freeride pod Gondolą w Bielsku. Były całkowicie puste stoki poza sezonem, które wtedy opłacało się uruchamiać oraz lokalne bary gdzie tanio i dobrze zjadłeś na stoku. Jedyne czego nie było to tych wypasionych krzesełek. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Estka Napisano wczoraj o 00:22 Autor Udostępnij Napisano wczoraj o 00:22 A propos otwierania i zamykania. Stok, na którym stawiałam pierwsze ślady to Brenna Węgierski. Kilkanaście lat temu był zapuszczony, ale kilka przyzwoitych tras miał (niby 5 km). Potem go zamknęli i ponoć nikt go nie chciał, bo "nie ma zim, więc się nie opłaca". A teraz wiedzę, że działa Brenna Ski Dolina - nowa kanapa, itd. Ktoś coś wie, czemu to zrobili, a tamto nie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grimson Napisano 20 godzin temu Udostępnij Napisano 20 godzin temu 14 godzin temu, Spiochu napisał: Więcej, nie mniej. W ostatnich latach ilość narciarzy na stoku bardzo wzrosła czekaj, przy wzroście cen karnetów, zaraz zacznie być pustawo na stokach. obecnie mamy etap "dobrobytu" w PL: - karnet 2 godz Zieleniec: 105zł - karnet 2 godz CG: 100zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
brachol Napisano 20 godzin temu Udostępnij Napisano 20 godzin temu 16 minut temu, grimson napisał: czekaj, przy wzroście cen karnetów, zaraz zacznie być pustawo na stokach. obecnie mamy etap "dobrobytu" w PL: - karnet 2 godz Zieleniec: 105zł - karnet 2 godz CG: 100zł Na razie nie widać zmniejszenia ilości, ceny wysokie i kolejki długie. Moim zdaniem sporo osób ma pieniądze i nie odpuszczą wyjazdu na narty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grimson Napisano 16 godzin temu Udostępnij Napisano 16 godzin temu 4 godziny temu, brachol napisał: Na razie nie widać zmniejszenia ilości, ceny wysokie i kolejki długie. Moim zdaniem sporo osób ma pieniądze i nie odpuszczą wyjazdu na narty. Poczekaj, jeszcze trochę naszego „dobrobytu” i zauważysz spadek ilości ludzi na stokach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 15 godzin temu Udostępnij Napisano 15 godzin temu 5 godzin temu, brachol napisał: Na razie nie widać zmniejszenia ilości, ceny wysokie i kolejki długie. Moim zdaniem sporo osób ma pieniądze i nie odpuszczą wyjazdu na narty. Cześć Piotrek, kolega dopasowuje fakty do wniosków przez pryzmat własnych poglądów - już wiesza narty na kołku ze względów finansowych aby potwierdzić własne tezy. Zobaczysz. 🙂 Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi