Skocz do zawartości

Sezon 2025/2026

grimson

Rekomendowane odpowiedzi

W dniu 14.12.2025 o 13:38, bubol.T napisał:

Miałem taką samą sytuacje właśnie w Predazzo na wyżej położonych trasach bez drzew, brak kontrastu. W pewnym momencie nie wiedzialem czy stoję i jak stoje na nartach. 

Normalne zjawisko fizjologiczne. Często we mgle. Brakuje punktów odniesienia by pomóc błędnikowi w zachowaniu równowagi. Częste są wtedy zawroty głowy a nawet nudności. Wytłumaczyła mi to siostra, która zawodowo zajmuje się m.in. badaniem zaburzeń równowagi. Taka specjalność laryngologa.

O tm, że wzrok istotnie pomaga w zachowaniu równowagi łatwo przekonać się stając na jednej nodze. Z otwartymi i zamkniętymi oczami.

12 minut temu, Jan napisał:

Francja jest najlepsza 

Jest jedyna i niepowtarzalna,jak dla mnie kierunek narciarski fantastyczny. Ten tutejszy klimat,widoki zapierające dech/piękne góry,ten old french style 😉i luzik miejscowych jest mega zajebisty 💪 uwielbiam te stare gondolki i kanapy średniowieczne 😅IMG_6967.thumb.jpeg.f12886e171529f7e1ba3bc8c32246b28.jpeg

IMG_6947.thumb.jpeg.56ea23d56a7a0bbb0fafdb633b164bb5.jpeg

a kuchnia no cóż jest pyszna i najważniejsze jak dla mnie dostajemy jedzonko à la carte 💪 

dziś krowa w bulionie z ziemniakami i warzywami plus pyszne pieczywo dodatkowo do kompletu blond leffe także uczta w żołądku pierwsza klasa 🥳IMG_6991.thumb.jpeg.d3eb1648425dfeb5df6f5bf03c626ce9.jpeg

• Like 1

5 minut temu, Jan napisał:

chodziło mi raczej o zjeżdżanie na nartach a żarcie można przełknąć ale nie w samoobsługowych stołówkach stokowych

Jeśli chodzi o narty Janek to najlepsza Bukowina - gdzie zmieścisz 5 ON na jednej łące.. 😉

IMG_3700.thumb.jpg.6b6823f0b1cd1c28075b8d9fdff9e30f.jpg

• Haha 1