lubeckim Napisano 20 godzin temu Udostępnij Napisano 20 godzin temu 2 hours ago, SzymQ said: Czantorię to macie pod nosem. A tak przejedziecie się chociaż autem krajoznawczo. Dodatkowo będziecie mieć wiedzę praktyczną o najpoważniejszym stoku w łódzkim. Bezcenne :). A mijałem w piątek i sobotę jak jechałem i wracałem z Bydgoszczy. W niedziele jadę do Mszczonowa... Hm... Może faktycznie? Będziesz @SzymQ ? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adam ..DUCH Napisano 18 godzin temu Udostępnij Napisano 18 godzin temu 4 godziny temu, SzymQ napisał: Łódzkie już po feriach. Wpadaj na wieczorne na Kamieńsk 😉 Oj Szymku zapomniałem całkowicie o Tobie i Anecie....mam nadzieję że romantyczny wypad się udał??? i dzięki za odwiedziny 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adam ..DUCH Napisano 18 godzin temu Udostępnij Napisano 18 godzin temu 22 godziny temu, bubol.T napisał: Adam wykończą Cie te kursantki. Musisz brać same jeżdżące na poranne godziny, zanim uruchomią mały wyciąg. 😁 Wiadomo, że jesteś w pracy. Następnym razem wezmę Nikodemowi godzinę jazdy z Tobą, trochę go ustawisz do pionu. Teraz mamy przerwę, ale za dwa tygodnie będziemy. Myślę, że w marcu jeszcze będą warunki. Pozdrowienia serdeczne. Idąc za Twoją radą w dniu dzisiejszym wziąłem sobie poranne godziny - 8.00 trening SL - Q...ja za stary jestem na 40 skrętów...a jeszcze po Vertical-u odejście w prawo kiedy ja zawsze robiłem w lewo??. Tyczki pod juniorów w rozstawie max 10 m....ja prd....o 9 mam zacząć lekcję a pragnę iść do domu. 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lexi Napisano 15 godzin temu Udostępnij Napisano 15 godzin temu Miałem jutro gdzieś jechać ... ale mi się nie chce.... :(.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bubol.T Napisano 14 godzin temu Udostępnij Napisano 14 godzin temu 4 godziny temu, Adam ..DUCH napisał: Idąc za Twoją radą w dniu dzisiejszym wziąłem sobie poranne godziny - 8.00 trening SL - Q...ja za stary jestem na 40 skrętów...a jeszcze po Vertical-u odejście w prawo kiedy ja zawsze robiłem w lewo??. Tyczki pod juniorów w rozstawie max 10 m....ja prd....o 9 mam zacząć lekcję a pragnę iść do domu. Dasz radę, marzec jest blisko.😁 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chertan Napisano 14 godzin temu Udostępnij Napisano 14 godzin temu @zając My jak widzę niedaleko od siebie. Dzisiaj na wniosek różnych kobiet z grupy, mimo utyskiwań moich, a potem to już wszystkich, objechaliśmy Sella Ronda. Piękne widoki, ale narciarsko bryndza i sporo ludzi. Rano jeszcze dobijało zachmurzenie i śnieg, z mgłą. Na szczęście potem się rozpogodziło. Jakieś poczucie jest, że więcej na krzesłach i w gondolach, niż na nartach. Będę unikać. A tyle fajnych ośrodków w okolicy. 10 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rulez Napisano 14 godzin temu Udostępnij Napisano 14 godzin temu 6 minut temu, Chertan napisał: objechaliśmy Sella Ronda. Piękne widoki, ale narciarsko bryndza i sporo ludzi. Rano jeszcze dobijało zachmurzenie i śnieg, z mgłą. Na szczęście potem się rozpogodziło. Jakieś poczucie jest, że więcej na krzesłach i w gondolach, niż na nartach. Będę unikać ja to również stwierdziłem swego czasu, raz przejechać w jedną i drugą stronę plus raz marmolada i wystarczy, lepiej pojeździć z dala od tego. Mniej ludzi, warunki lepsze. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bubol.T Napisano 13 godzin temu Udostępnij Napisano 13 godzin temu 14 minut temu, rulez napisał: ja to również stwierdziłem swego czasu, raz przejechać w jedną i drugą stronę plus raz marmolada i wystarczy, lepiej pojeździć z dala od tego. Mniej ludzi, warunki lepsze. Miałem takie same odczucia. Ale podobał mi się ten przegląd różnego typu wyciągów. Taka wycieczka narciarska. Najbardziej irytowało mnie, że trzeba jeździć za strzałkami po rozjeżdżonym i w tłumie ludzi, a wokół tyle dobrych tras. Do przejechania raz i tyle. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zając Napisano 13 godzin temu Udostępnij Napisano 13 godzin temu 41 minut temu, bubol.T napisał: Miałem takie same odczucia. Ale podobał mi się ten przegląd różnego typu wyciągów. Taka wycieczka narciarska. Najbardziej irytowało mnie, że trzeba jeździć za strzałkami po rozjeżdżonym i w tłumie ludzi, a wokół tyle dobrych tras. Do przejechania raz i tyle. No właśnie ale chociaż raz wypada, my dopiero pierwszy raz jesteśmy w okolicy więc planujemy objazd na jutro, bo w czwartek dopadnie nas śnieg i zabierze widoki. Którą rundę polecacie: pomarańczową czy zieloną? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PaVic Napisano 12 godzin temu Udostępnij Napisano 12 godzin temu Godzinę temu, Chertan napisał: @zając My jak widzę niedaleko od siebie. Dzisiaj na wniosek różnych kobiet z grupy, mimo utyskiwań moich, a potem to już wszystkich, objechaliśmy Sella Ronda. Piękne widoki, ale narciarsko bryndza i sporo ludzi. Rano jeszcze dobijało zachmurzenie i śnieg, z mgłą. Na szczęście potem się rozpogodziło. Jakieś poczucie jest, że więcej na krzesłach i w gondolach, niż na nartach. Będę unikać. A tyle fajnych ośrodków w okolicy. Nigdy nie byłem choć tyle się naczytałem ,że jakoś mnie nie ciągnie w ten region narciarski ale może kiedyś,kto wie 🤷♂️ Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
terespl Napisano 11 godzin temu Udostępnij Napisano 11 godzin temu Dziś wieczorna jazda w Szczyrku w dobrym towarzystwie. Ludzi niedużo, śnieg super, wyjeździłem się 🙂 Kusi żeby powtórzyć w czwartek. @bubol.T? 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lubeckim Napisano 6 godzin temu Udostępnij Napisano 6 godzin temu 4 hours ago, terespl said: Kusi żeby powtórzyć w czwartek. @bubol.T? Polecam Ski dolina w Brennej. Dużo mniejszy tłok a w czwartki mają zniżkę na jazdę wieczorną 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bubol.T Napisano 5 godzin temu Udostępnij Napisano 5 godzin temu 7 godzin temu, zając napisał: No właśnie ale chociaż raz wypada, my dopiero pierwszy raz jesteśmy w okolicy więc planujemy objazd na jutro, bo w czwartek dopadnie nas śnieg i zabierze widoki. Którą rundę polecacie: pomarańczową czy zieloną? My startowalismy z Canazei i jechaliśmy pomarańczową. Ale czy polecam nie wiem, to było dawno naście lat temu. Zielona nie jechalem i juz raczej nie pojadę, bo dla mnie tak jak pisałem. Zaliczyć raz i tyle. A jakbym był kiedyś w okolicy, to podjadę na Marmolade zamiast tej karuzeli. W ogole, to preferuje mniej zatłoczone miejsca. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chertan Napisano 5 godzin temu Udostępnij Napisano 5 godzin temu (edytowane) 7 godzin temu, zając napisał: No właśnie ale chociaż raz wypada, my dopiero pierwszy raz jesteśmy w okolicy więc planujemy objazd na jutro, bo w czwartek dopadnie nas śnieg i zabierze widoki. Którą rundę polecacie: pomarańczową czy zieloną? Jechaliśmy zieloną i nie polecam, zdarzało się nam robić niektóre trasy 2x, ale to pojedyncze, np zjazd od góry żółtej gondoli do Corvary. Gdzieś dodatkowy zjazd w Arabbie, czy 2x przy gondoli w Val Gardena. Jak fajna traska, to róbcie podobnie. Czasu jest sporo, można też na krótko odbić w bok Edytowane 5 godzin temu przez Chertan 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 5 godzin temu Udostępnij Napisano 5 godzin temu Cześć Hm.. W ośrodkach sąsiadujących z Sella Rondą byłem chyba ze 30, pewnie więcej razy. Nigdy nie przejechaliśmy pętli, jakoś nie było takiego pomysłu. Ale za to chyba nawet dwa razy wjechaliśmy z Rybelkiem na Sass Pordoi wagonem i stamtąd zjechaliśmy. Bardziej wprawnym i orientującym się w górach polecam. Zjazd nie jest specjalnie trudny. Trzeba trochę dojść do punktu startowego i jest kawałeczek zejścia po skałach na przełączkę. Pozdro 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bubol.T Napisano 5 godzin temu Udostępnij Napisano 5 godzin temu (edytowane) Jeszcze na koniec poszliśmy do na basen do Canazei i to było najlepsze w tym dniu. Sa tam baseny termalne, albo podgrzewanie, nie wiem dokladnie, ale mozna bylo siebpomoczyc takze na zewnątrz.A tą karuzele jechaliśmy po solidnych opadach sniegu i wiadomo jak wyglądały trasy po przejechaniu tyłu ludzi. Zając napisz jak bylo i wrzucaj foty. Miłego dnia Pozdrawiam Edytowane 5 godzin temu przez bubol.T 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chertan Napisano 4 godziny temu Udostępnij Napisano 4 godziny temu Sella Ronda jest kapitalna do objechania rowerem, raz w roku jest impreza, zamykają drogi dla ruchu i kilkanaście tysięcy ludzi robi pętelkę. Super atmosfera. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
brachol Napisano 4 godziny temu Udostępnij Napisano 4 godziny temu 24 minuty temu, Chertan napisał: Sella Ronda jest kapitalna do objechania rowerem, raz w roku jest impreza, zamykają drogi dla ruchu i kilkanaście tysięcy ludzi robi pętelkę. Super atmosfera. Mam kumpla który regularnie od kilku lat jeździ na tą imprezę, też sobie bardzo chwalił i dlatego wraca. Jak jechaliśmy na nartach Sella Rondę to pokazywał którymi drogami biegnie trasa, trochę trzeba potrenować jak się chce przejechać. pozdro 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bubol.T Napisano 3 godziny temu Udostępnij Napisano 3 godziny temu Wiadomość z ostatniej chwili, jutro rusza golgota. Zima całkiem udana ze śniegiem i mrozem. 18 luty, za chwilę koniec ferii i sezonu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lexi Napisano 3 godziny temu Udostępnij Napisano 3 godziny temu 15 minut temu, bubol.T napisał: Wiadomość z ostatniej chwili, jutro rusza golgota. Zima całkiem udana ze śniegiem i mrozem. 18 luty, za chwilę koniec ferii i sezonu. Już dzisiaj by ruszyła tylko nie zdążyli żwiru dowieźć.. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan Napisano 3 godziny temu Udostępnij Napisano 3 godziny temu 9 godzin temu, zając napisał: No właśnie ale chociaż raz wypada, my dopiero pierwszy raz jesteśmy w okolicy więc planujemy objazd na jutro, bo w czwartek dopadnie nas śnieg i zabierze widoki. Którą rundę polecacie: pomarańczową czy zieloną? a gdzie mieszkacie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kordiankw Napisano 1 godzinę temu Udostępnij Napisano 1 godzinę temu 1 godzinę temu, bubol.T napisał: Wiadomość z ostatniej chwili, jutro rusza golgota. Zima całkiem udana ze śniegiem i mrozem. 18 luty, za chwilę koniec ferii i sezonu. Nie tak z ostatniej chwili, bo TMR informował o jej otwarciu w poniedziałek. Nie wiem skąd ta ekscytacja Golgota. Moim zdaniem o wiele ciekawsza i bardziej wymagająca jest FIS od Grzebienia do Dolin. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kordiankw Napisano 1 godzinę temu Udostępnij Napisano 1 godzinę temu 1 godzinę temu, Lexi napisał: Już dzisiaj by ruszyła tylko nie zdążyli żwiru dowieźć.. Chyba dowieźli 😉 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lexi Napisano 1 godzinę temu Udostępnij Napisano 1 godzinę temu 17 minut temu, kordiankw napisał: Chyba dowieźli 😉 Zdążysz nią zjechać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lski Napisano 1 godzinę temu Udostępnij Napisano 1 godzinę temu W dniu 31.01.2026 o 12:28, Lexi napisał: U nas ceny podobne: Serwis BASIC - 150 PLN planowanie nart (wyrównanie ślizgu) ostrzenie bocznych krawędzi nart (za pomocą dysków ceramicznych) podcięcie krawędzi nart od spodu (za pomocą dysków ceramicznych) naniesienie struktury na ślizg (struktura podstawowa) smarowanie nart na gorącym wałku (podstawowy/uniwersalny smar) szczotkowanie + polerowanie Serwis PRO - 195 PLN zalewanie ubytków w ślizgu (do 3 punktów) planowanie nart (wyrównanie ślizgu) ostrzenie bocznych krawędzi nart (za pomocą dysków ceramicznych) podcięcie krawędzi nart od spodu (za pomocą dysków ceramicznych)** V-EDGE (precyzja i stałe lub zmienne kąty krawędzi, zarówno dla krawędzi dolnej, jak i bocznej) polerowanie krawędzi dyskiem diamentowym naniesienie struktury na ślizg (struktura sportowa/race) smarowanie nart na gorącym wałku (smar dostosowany do warunków/pogody) szczotkowanie + polerowanie ** podcięcie krawędzi nawet od 0,2° Serwis PRO PLUS - 270 PLN zalewanie ubytków ślizgu (do 3 punktów) planowanie nart (wyrównanie ślizgu) ostrzenie bocznych krawędzi nart (za pomocą dysków ceramicznych) podcięcie krawędzi nart od spodu (za pomocą dysków ceramicznych)** V-EDGE (precyzja i stałe lub zmienne kąty krawędzi zarówno dla krawędzi dolnej, jak i bocznej) polerowanie krawędzi dyskiem diamentowym naniesienie struktury na ślizg (struktura sportowa/race) smarowanie nart żelazkiem (smar dostosowany do warunków/pogody) szczotkowanie + polerowanie wygrzewanie nart Wax Future ** podcięcie krawędzi nawet od 0,2° Serwis RACE** - OD 350 zł ustalany indywidualnie klientem / zawodnikiem zawiera wszystkie usługi z pakietu PRO PLUS sportowe wykończenie sidewalla - specjalistyczne odsłonięcie krawędzi tworzenie tzw. ,,hanger-a" na bardzo zlodzone trasy wygrzewanie sportowe. Kilkukrotne nakładanie smarów żelazkiem, wygrzewanie na maszynie Wax Future ** serwis polecany głównie dla zawodników, osób startujących w zawodach Czy ktoś z Was wie,co to ten hanger,bo ja pierwszy raz słyszę>>> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi