Jump to content

Sezon 2024/2025

Recommended Posts

8 godzin temu, brachol napisał:

Czyli zakładając, że karnet 4 dni kosztuje około 245 euro (w zależności od terminu) trzeba jechać 4 razy żeby być lekko do przodu. 

Mniej więcej. Nie podali jeszcze cen 4,5 i 6-dniowych ale pewnie też będą odpowiednio droższe niż rok temu. Podejrzewam że 5-dniowy wyjdzie w granicach 320 Euro a 6-dniowy około 380 Euro, w tym lepszych ośrodkach. Odnośnie sezonówki w tej promocji to trzeba ją zakupić nie przez internet ale na miejscu w Austrii, co trochę komplikuje sprawę. Ale tylko trochę - prawdopodobnie się zbierzemy w jeden czy nawet dwa busy i pojedziemy na rozpoczęcie sezonu końcem października. Lodowce w Soelden oraz Pitztal będą już działać. 

• Like 1

13 godzin temu, tomkly napisał:

prawdopodobnie się zbierzemy w jeden czy nawet dwa busy i pojedziemy na rozpoczęcie sezonu końcem października. Lodowce w Soelden oraz Pitztal będą już działać.

Cześć 

To może gdzieś się spotkamy 😉 planuje rozpoczęcie 2-9 listopada choć miejsca jeszcze nie wybrałem . W ON Sōlden-Stubai jeszcze nie byłem i lekko korci za jednym wyjazdem to ogarnąć żeby mieć już pełne rozeznanie z austriackich lodowców. Jeszcze z miesiąc i trzeba będzie podjąć decyzję gdzie..

Pozdro

• Haha 1

34 minuty temu, Lexi napisał:

Przecie po Waszemu to "chujmorgen" ..czy jakoś tak podobnie brzydko - w radio slyszałem ..

Już w polandzie czy ? Bo jutro na halę się wybieram gdyby co 😉

pozdro

Edited by Victor

7 godzin temu, Lexi napisał:

Przecie po Waszemu to "chujmorgen" ..czy jakoś tak podobnie brzydko - w radio slyszałem ..

To po holendersku czy niderlandzu jak kto woli. A Vicor we Flandrii mieszka. Zwrot poznałem jako "ch... w mordę" 🙂, z wyrażnie charczącym "ch", gdy pracowałem przy kwiatkach w holenderskim Aalsmeer dawno temu. Flamandowie mówią bardziej miękko, przyjemniej dla ucha.

• Like 1

13 minut temu, a_senior napisał:

To po holendersku czy niderlandzu jak kto woli. A Vicor we Flandrii mieszka. Zwrot poznałem jako "ch... w mordę" 🙂, z wyrażnie charczącym "ch", gdy pracowałem przy kwiatkach w holenderskim Aalsmeer dawno temu. Flamandowie mówią bardziej miękko, przyjemniej dla ucha.

Cześć 

Mozna odwrócić,kiedyś gdy przyjechałem do NL często rodacy praktykowali morche chu.. 😉 We Flandrii  to kazda wieś ba nawet dzielnice w miastach mówą inaczej i raczej z kotletem w ustach o Lmburgii już nie wspomną bo mam ją za miedzą-okropny dialekt . 

Pozdrawiam

13 minut temu, brachol napisał:

Cześć

Wybiera się ktoś w grudniu na czterodniówkę w Alpy? Chętnie bym się gdzieś przejechał i przy okazji pojeździł z forumowiczami. 

pozdro

ja na początku 6 dni do Livigno (jak będą warunki) a na koniec 2 tygodnie od Wigilii do 3 Króli - Alpy Walijskie

2 godziny temu, brachol napisał:

Cześć

Wybiera się ktoś w grudniu na czterodniówkę w Alpy? Chętnie bym się gdzieś przejechał i przy okazji pojeździł z forumowiczami. 

pozdro

7-12 będę w Kappl jest opcja wolnego wyra 😆 ale na dzień dzisiejszy nic nie potwierdzam 😉

pozdro

• Like 1

2 godziny temu, brachol napisał:

Cześć

pozdro

Jak sie uda to na samym początku grudnia  na 4/5 dni jazdy.. 

• Like 1

7 godzin temu, brachol napisał:

Cześć

pozdro

Zapewne tak ale nie wiem czy na 4 czy 5 dniówkę. W ubiegłym sezonie do ferii jeździliśmy na 5 dni a dopiero później na 4 dni. Kierownik grafików jeszcze nie tworzył bo cały czas pedałuje. 🙂
https://www.facebook.com/jarek.jaro.16

Edited by tomkly

7 godzin temu, Mikoski napisał:

Od jutra trzeba się zabierać za rehabilitację żeby do zimy zdążyć 

IMG20240927080603.jpg

Damianek kurde znowu nie doczytałeś - jak sie ma krzywe "hokejki" to trza poregulować na śrubach do kantingu a nie od razu do chirurga .... 😉

Zdrówka..

• Haha 4

12 godzin temu, Mikoski napisał:

trzeba się zabierać za rehabilitację

Gotuj się gotuj... w sklepach rowery już chowają i wynoszą narty na sklepy ...Winter i Coming

IMG_4686.thumb.jpg.2cb6627773a363d641d0592ad6ac9a0e.jpg

Ja już gotowy

IMG_4688.thumb.jpg.df2605f9c8a2c2ef387193b21d93ed66.jpg

Edited by Lexi
  • Like 2